rosanna 28.07.05, 21:17 Mam pytanie, czy mozna stosowac Pulsatille 15 CH na krepujace czerwienienie sie, wlasciwie bez powodu? Przypuszczam, ze moze to byc na tle nerwowym. Jak to dawkowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Pulsatilla 30.07.05, 21:37 Może można, a może nie można. Lek homeopatyczny dobiera się indywidualnie, a leków, które mają w obrazie czerwienienie się, jest kilkanascie. Jeśli problem jest na podłożu nerwowym, to moim skromnym zdaniem najrozsądniej jest leczyć nerwy, a nie samo czerwienienie się, co? Założę się, że czerwienienie się nie jest Twoim jedynym problemem:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
rosanna Re: Pulsatilla 31.07.05, 10:55 Sadze, ze ma to podloze psychiczne, na tle nerwowym. Mam tak od czasow pewnej stresujacej i obrzydliwej z pracy, z takimi tez ludzmi. Wtedy to pomogla mi homeopata, bo az chodzic nie moglam z nerwow. To bylo kilka lat temu i nie wiem dlaczego teraz powraca w taki sposob, dla mnie krepujacy. tamta prace rzucilam juz dawno, teraz jest ok. Wiem, musze koniecznie odwiedzic moja dr, tym bardziej, ze pogubilam sie ze szczepieniami. Jakos tak (odpukac) rodzina zdrowa i zapomnielismy o naszej pani doktor. Odpowiedz Link