Dodaj do ulubionych

Kosmetyki, dieta itp.

02.09.05, 09:50
Jak to się ma do homeopatii, kiedyś czytałałam, że trzeba używać pasty bez
mięty, jest jakaś specjalna dieta, ale nie mogę znaleźć tego wątku (byłabym
bardzo wdzięczna). A jakich kosmetyków używają homeofani. Czy są jakieś
zabronione? A na cellulitissą różne preparaty z kawą i innymi świństwami i co
można to stosować. A zwykłe witaminy np. dla dzieci np Vigantol albo Juvit C.
Obserwuj wątek
    • mamaadama4 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 09:52
      Ostatnio pytałam moja panią dr K. Mówiła, żeby nie myć pastą miętową tylko w
      dniu przyjmowania leku, potem juz normalnie.
    • 5_monika Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 10:01
      Kosmetyki normalne,balsamów na ciało nie stosuję, pasta bez mięty(homeo stosuję
      codziennie), u mnie bez diety.W przesadę nie popadam, jak ma zdziałać to
      zadziała :)
      Witamin u dziecka nie stosuję, ja czasem coś łyknę rozpuszczalnego jak mam
      pragnienie, ale żadnej systematyczności.
    • very_martini Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 10:10
      Ja przez lata używałam normalnych wszelkiego rodzaju i było dobrze. Dopiero pół
      roku temu przeskoczyłam na naturalne, ale to z zupełnie innego powodu niż kulki,
      więc don't worry.
      Jeśli ktoś tu jest na diecie, to raczej z powodu swoich dolegliwości albo z
      chęci prowadzenia zdrowego trybu życia, albo z powodu się odchudzania, nie z
      powodu kulek.

16%VOL
      22%VAT
    • very_martini Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 10:12
      A preparaty na cllulit odradzam swoją drogą. Ja nie używam odkąd na którymś
      zobaczyłam napis, zeby nie stosować w ciąży - czyli syfem to musi być. W moim
      przypadku świetnie się sprawdzają masaż takim czymś z drewnianymi kolcami i
      olejek pomarańczowy. Ładnie pachnie i 100% natury

16%VOL
      22%VAT
      • justa_79 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 12:02
        niektórych olejków też nie można stosować w czasie ciąży - bo są syfem? ;)
        • very_martini Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 12:18
          Hmmm, myślę, że skoro sprzedajesz naturalne kosmetyki, to powinnaś umieć sobie
          odpowiedzieć na to pytanie:)

16%VOL
          22%VAT
      • akownik Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 18:48
        Martini droga,gdyby pójść tym tokiem rozumowania to np:Ubichinon compositum
        ampullen czy np Thyroidea compositum to syf bo producent podaje by w czasie
        ciąży nie stosować.A co zrobić z takim czymś jak Traumeel S?tu już nawet ciąża
        niepotrzebna!Producent przestrzega,że przeciwskazaniem jest uczulenie na
        arnikę/maść/.
        Z olejkami jest jeszcze gorzej,bo to ani geraniowego,ani jeszcze kilku innych w
        czasie ciąży nie stosować.I to pomimo tego,że tak ładnie pachną/przynajmniej
        niektórym/i 100% natury.Syf :)
    • maleszka1 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 13:22
      Witaj!
      Też na początku leczenia homeopatycznego miałam z tym problem. NAsz homeopata
      na pierwszej wizycie powiedział że nie można: mięty, czosnku, chipsów, kawy. To
      na bank nie można. Natomiast jeśli chodzi o preparaty typu Vigantol (mam
      malutkie dziecko właśnie skończyła roczek) nasz homeo powiedział że Vigantol na
      zachodzie daje się zwierzętom a nie ludziom, witaminy sa nie potrzebne bo nie
      wchłaniają się dobrze o ile wogóle zbędny wydatek pieniędzy. Więc pytam to co
      podawać maluchom (mam jeszcze starszą 4-letnią córkę) odpowiedź jaką uzyskałam
      to: Wit D3 kiedy jest okres wiosna, lato i ciepła słoneczna jesień wogóle nie
      jest potrzebna, zimą tak jest jakiś proszek dostepny w aptece ale kosztuje nie
      mało i do tego po otworzeniu mozna go stosowac tylko przez tydzień potem kończy
      swoją żywotność, podawać minerały typu Rexorubia (bardzo smaczna i naprawdę
      super) no i starszej tran w kapsułkach. I musze Ci napisać że baby nie chorują
      i narazie wsio ok. Młodsza córka nie widziała Vigantolu od momentu gdy
      skończyła 6 miesięcy i nie wygląda na to aby miała krzywicę, zęby rosną w
      tempie błyskawicznym więc wszystko w porządku. Pozdrawiam Joanna.
      Ps. Kosmetyki których używam to tylko krem do twarzy Vichy, a po za tym myję
      się wraz z całą rodziną szarym mydłem.
      • mamaadama4 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 15:32
        Co do kawy - moja homeo każd wstrzymać się na dwie godziny przed i po zażyciu
        leku. Co do kosmetyków, to nie pozwala tylko na te, które zawierają cynk.
        (Martini wiesz dlaczego?)
        Wychodzi na to, że pani dr K, którą uważałam za strasznie restrykcyjną jest
        zupełnie wyluzowana.
        • 5_monika Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 16:06
          bo cynk też nie pozwala wyjść chorobie przez skórę
          • kwiatek223 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 18:02
            Mi nie kazal jesc makaronu, chipsów, czekolady, octu, kawy, czosnku. Natomiast
            mam jesc duzo malin, moglby mi ktos napisac dlaczego akurat maliny? Najbardziej
            tesknie za makaronem, ahhh ta lasagne....
            • very_martini Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 18:19
              Może to przy okazji Twoich problemów ze skórą? To by się zgadzało. Wszystkie te
              produkty nie służą skórze. Czemu akurat maliny - nie wiem:) Może dlatego, że to
              jedne z rzadziej pryskanych owoców? Tak mi się kołacze po głowie przynajmniej,
              że malin nie można pryskać, bo nie da się ich umyć przez zjedzeniem. To znaczy,
              da się, ale wiadomo, z jakim skutkiem. Tak mi się coś kołacze po głowie, ale nie
              wiem, czy słusznie.

16%VOL
              22%VAT

• kwiatek223 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 18:34
                aha, mozliwe. Ja myje maliny, bo zauwazylam na nich takie malutkie robaczki i
                wole nie ryzykowac.
                • beba2 Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 21:25
                  Nie wiem czemu akurat lekarz zalecił Ci maliny. Ale zawierają dużo
                  przeciwzapalnych salicylanów ( naturalnych oczywiscie).
                  • kwiatek223 Re: Kosmetyki, dieta itp. 03.09.05, 09:06
                    Tez tak mysle. Ciesze sie ze akurat wybral dla mnie maliny, bo je uwielbiam.
                    Tylko wkurza mnie to ze trzeba kazda sprawdzac w środku, czy nie ma zadnych
                    robaczków- ledwo widocznych, dlatego trzeba sie dobrze przyjrzec.
                • very_martini Re: Kosmetyki, dieta itp. 02.09.05, 21:37
                  ej, nie rozwalają Ci sie potem? Ja raz próbowałam i miałam malinową paćkę, a nie
                  chcę i nie lubię paciek.

16%VOL
                  22%VAT
                  • kwiatek223 Re: Kosmetyki, dieta itp. 03.09.05, 09:04
                    nie!!! nie robi sie z nich paćka, chociaz mialam na poczatku obawy ze tak
                    bedzie. dzisiaj tez zjem sobie malinki z jogurtem naturalnym, mniam mniam.
                    Pozdrawiam- nadal wierze w homeopatie pomimo tego co pisali niektorzy zwlaszcaa
                    na forum Zdrowie. Wierze, bo na wlasnej skórze- dosłownie- odczułam skutki jej
                    stosowania, tzn cos sie zaczelo dziac i to na pewno nie przypadek, ze akurat w
                    tym czasei gdy zaczelam brac kulki. Nie ma jeszcze efektów, ale czekam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka