rikan 25.04.06, 19:15 Czy lekami homeopatycznymi można walczyć z nadmiernym apetytem, otyłością? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granna Re: Otyłość 26.04.06, 08:07 Oczywiście tyle, ze (napiszę to poraz którys :)) otyłość czy nadmierny apetyt jest wynikiem różnych zachwiań w pracy organizmu. Czasem jest to podłoże emocjonalne czasem fizjologiczne. I to tło trzeba leczyć więc nie zrobi sie tego na forum, tylko trzeba się wybrac do lekarza. Na ewentualną zachętę mogę Ci napisać, że ja kiedyś w młodości mimo ciągłych diet, uważania na to, co sie je, biegania na aerobik i inne cudactwa ciągle miałam tego ciała za dużo :) Po zetknięcie się z homeopatią, teraz raczej mam problem, żeby za dużo nie schudnąć ;) Słodycze, bez których kiedys bałam się , że z głodu umrę teraz zjem bo wiem, że lubię :)) A koleżanki w pracy wciąż "ubolewają", że ja zjadam w pracy na śniadanie tyle co one razem wzięte a jakos ciała mi nie przybywa :)) U mnie podłozem były emocje i zaburzenia hormonalne ;) Pozdrawiam i życze sukcesów :) Odpowiedz Link
helena_50 Re: Otyłość 30.04.06, 16:06 jak ja nie lubie takich odpowiedzi,co z nich nic nie wynika.nie kazdy mieszka w Warszawie,ma dostęp do lekarza,i gdybym wiedziala ze dostane adres dobrego lekarza,to nawet wybrałabym sie do Warszawy.dlatego pomagajmy sobie bardziej konkretnie. Odpowiedz Link
marta.gora Re: Otyłość 30.04.06, 20:44 Heleno- rozumiem, że zawsze kierujesz się swoim doświadczeniem i opinią znajomych/ forumowiczów przy każdym, każdziutkim problemie zdrowotnym i sama decydujesz, co kupić w aptece? Po co w takim razie są lekarze? Z homeopatia jest podobnie- mozna na własną rękę szukac CUDA w aptece, ale znalezienie tego, co na 100% rozwiąże twoje problemy jest bardzo mało prawdopodobne. Od poważnejszych problemów zdrowotnych są lekarze. Także w homeopatii- nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie leczył przez internet otyłości, bo to nie jest choroba ostra i nie jest prosta, co już pisała poprzedniczka. Gdyby ktoś zapytał np. o to, co podać przy zaczynającym się przeziębieniu, albo po ukąszeniu owada czy przy skaleczeniu, to na pewno otrzymałabyś odpowiedź. Ze sprawami dotyczącymi całego organizmu (a taka jest otyłość), trwającymi wiele lat, sprawa nie jest prosta i na to na pewno nie znajdziesz sama leku w aptece, niestety. Odpowiedz Link
asiabed Re: Otyłość 03.05.06, 19:03 Znalazlam taki lek Lehning Lab. www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/badiaga.html Czy ktos z was ma jakies doswiadczenia z tym lekiem?? Odpowiedz Link
programtelewizyjny1 Re: Otyłość 13.04.16, 14:09 Aktualnie trwają prace przygotowawcze do programu telewizyjnego, który poświęcony będzie osobom walczącym z otyłością. To będzie wyjątkowy projekt pokazujący wzruszające, prawdziwe historie, emocjonującą walkę o nowe życie oraz wielkie zwycięstwa siły woli nad przeciwnościami losu. Chcemy udowodnić ludziom borykającym się z nadwagą, że poprzez radykalną zmianę swojego trybu życia, mogą poddać transformacji zarówno swoje ciało, jak i siebie samych. Kontrolując swoją wagę i odrzucając przyzwyczajenia żywieniowe dostaną szansę na nowe życie. Jeśli chcesz być jedną z takich osób zgłoś się! Poszukujemy duetów (np. matka z córką, małżeństwo, przyjaciółki, bracia...) w których zarówno jedna jak i druga osoba zmaga się z otyłością i jest gotowa zmienić swoje życie pod okiem specjalistów. Na adres program@endemolshine.pl prześlij wiadomość (w tytule wpisując: "NOWE ŻYCIE") zawierającą informację o: - wieku - wadze - kontakt telefoniczny - aktualne zdjęcie całej sylwetki To może być pierwszy krok ku zmianie Twojego życia na lepsze! Odpowiedz Link