mamajulci4 27.04.06, 11:51 Może któraś z mam leczy swoje dziecko albo wie czy jest lek homeopatyczny na refluks przełykowo-zołądkowy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akownik Re: Homeopatia na refluks 27.04.06, 12:47 Lekarstwa są.W tym wypadku ważna także jest konsystencja pokarmu jak i pozycja w której się je. Odpowiedz Link
shiva772 Re: Homeopatia na refluks 28.04.06, 22:03 U nas Aethusa cynapium 2 granulki 3 razy dziennie. Pomaga. Odpowiedz Link
anpal1 Re: Homeopatia na refluks 30.05.06, 07:50 Ja również cierpię na przepuklinę rozworu przełykowego. Ja na dodatek miewałam bardzo silne bóle żołądka w nocy. Mnie nie pomogła homeopatia,ani lekarstwa, ale napar (coś w rodzaju lekkiej galaretki) z nasion lnu. Do kupienia w aptekach. Zalewałam 2 łyżki nasion lnu (nie proszku ze zmielonych nasion) 2 szklankami wody, może być ciut więcej wody. Wieczorem gotowałam na wolnym ogniu (uwaga : lubi wykipieć)ok 15 minut. Następnie , jeszcze gorące przecedzałam przez sitko do drugiego naczynia. I zostawiałam na noc. Codziennie przez pół roku wypijałam na czczo ok.3/4 szklanki galaretki, resztę na koniec dnia. Należy pamiętać o CODZIENNYM stosowaniu!!!! Do tego lekka dieta, ale częste jedzenie. Żdnych tłustych i smażonych potraw, zero surowych warzyw. Wszystko gotowane. Mięso gotowane, kluski, pierogi, biszkopty, herbatniki, itp... Na dzień dzisiejszy jest wszystko w porządku. Dolegliwości minęły. Syn moich znajomych również wyleczył się naparem z lnu.To naprawdę działa, ale wymaga koniecznej systematyczności. Odpowiedz Link