Dodaj do ulubionych

Thymuline 9CH

31.08.06, 22:55
Po raz pierwszy będę podawała dziecku Thymulinę Boirona. Lekarz zalecił 5
granulek raz na tydzień. Nie jestem jednak pewna czy dziecko ma je ssać,
połknąć zaraz po przyjęciu do ust czy może rozpuszczać te granulki? Proszę o
podpowiedź co do formy podawania. Gosia
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Thymuline 9CH 01.09.06, 06:10
      podać do buzi, granulki powinny się rozpuścić w jamie ustnej i wchłonąć przez
      śluzówki, dorosły bierze pod język a małe dziecko raczej będzie ssało.Odstęp
      1/2 godz. od jedzenia i picia trzeba oczywiście zachować.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15916103&a=15916103
      pozdrawiam
      • iwo.11 Re: Thymuline 9CH 02.09.06, 21:41
        a ja proszę o rozpisanie co to znaczy jedna dawka Thymuline 9CH. Bo są tubki 1
        gramowe a ja mam 80 granulek (4g) - tak pisze na tubce. Ile granulek w
        profilaktyce przeziębieniowej stosuje się na tą JEDNĄ DAWKĘ i na te kolejne
        dawki.Słyszałam różne opinie na ten temat i się już pogubiłam.
        • marciszonka Re: Thymuline 9CH 02.09.06, 22:05
          Ja się trzymam zasady, że nie ilość kulek a cząstotliwość ma tu znaczenie i to
          mi się sprawdza. Nigdy nie podaję więcej niż jedną kulkę. A mikrogranulek kilka,
          mniej więcej tyle, ile w przeliczeniu wagowym wypadałoby na jedną kulkę.
        • fbeye Re: Thymuline 9CH 03.09.06, 15:01
          czyli chyba bedziesz musiala dawac dziecku codziennie przez 5 dni po jednej
          kulce.
          A potem dwa dni przewy do konca tygodnia i znow zaczynasz nastepny tydzien
          przez 5 dni po 1 kulce.
          A dla dziecka najlepiej ROZPUSC W ODROBINCE WODY czystej i niech w przerwach
          pomiedzy posilkami popije, najlepiej chyba na noc ,bo masz pewnosc ze nic nie
          zje za chwile.
          • fbeye Re: Thymuline 9CH 03.09.06, 15:03
            mowilam o rozpuszczeniu 1 kulce w dorobince wody. I nie mieszaj tego niczym,tak
            by bylo najlepiej jak by sie ta kulka sama rozpuscila nietknieta... jak juz to
            ewentualnie jakias drewniana lyzka, ale na pewno nie metalem, bo moze wejsc
            reakcja chemiczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka