Dodaj do ulubionych

kolka u niemowlaka

20.10.06, 16:13
Może ktos mógłby mi polecić jakiś skuteczny środek na kolkę u 6 tygodniowego
malca?Ma ją od kilku dni wieczorem (19.30-21 mniej więcej),nie ma przy tym
napietego brzuszka,nie puszcza baczków,wida ze bardzo cierpi,przestaje na
chwilke plakac gdy odwracam jego uwage zabawkami,nie jem w ogole nabialu(poza
maslem od czasu do czasu),nie wprowadzalam do diety niczego nowego.Zaczelam mu
podawac herbatke z kopru wloskiego ale nie za bardzo mu smakuje wiec sama
zaczelam ja pic,od tej pory puszcza wiecej baczkow ale kolki nie przechodza.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: kolka u niemowlaka 20.10.06, 17:51
      możesz spróbować na początek Magnesium Dagomedu , 1 kulka na początku kolki i
      następnie co pół godziny 1 kulka.Zobacz czy będzie jakaś reakcja, nie jest to
      jedyny lek, może pomocne byłoby np. Lycopodium.Spróbuj tym kompleksem.
      Na koperw włoski też dzieci mogą reagować kolką.

pzdr

• marciszonka Re: kolka u niemowlaka 20.10.06, 18:31
        Tak poza kulkami - u nas właśnie koper włoski potęgował kolki, o ironio.
      • nuit4 Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 09:02
        Lycopodium jest rewelacyjne!!!Wczoraj był taki radosny jak nigdy!Tylko mam
        jeszcze jedno pytanie:Lycopodium przepisala,mu jego pediatra-homeopatka i ma to
        brać 3 kulki raz w tygodniu (piątek jest wlasnie takim dniem jak mu je
        podaje).Ale jesli dzisiaj mialaby byc znowu kolka to ile mam mu podac kulek?Czy
        mozliwe jest ze w ogole mu juz przeszlo?A kopru juz dzisiaj nie parzymy ;)
        • 5_monika Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 11:30
          1. nie pisałaś że masz polecony lek od homeopaty więc w leczeniu nie powinno
          się mieszać innymi kulkami(z forum)
          2.z twojego postu rozumiem że już podawałaś lycopodium, nie pioszesz ile razy
          już podałaś i jaka potencja i czy przypuszczasz ż to była reakcja na lek
          3.ilość kulek nie ma znaczenia, podaj tak ja polecił Ci homeopata

• nuit4 Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 12:29
            Mały nie miał żadnych chorobowych dolegliwości,poza tym ze zrobił sie
            niespokojny,nie dawał sie (od urodzeni)kapac w wanience.Wczoraj trzeci raz
            podałam mu Lycopodium 15CH,3 kulki,bierze raz w tygodniu,z lekarzem nie mam na
            razie kontaktu dlatego pytam na forum.Kolka na pewno nie byla reakcja na zaden
            lek albo jedzenie-nic nowego nie podawalam.A wczoraj wydawalo mi sie ze przeszło
            właśnie po lycopodium(nic poza tym nowego nie wprowadzałam)i zastanawiam sie czy
            to juz moze byc koniec kolek,a jesli nie to skoro to lycopodium pomogło to jak
            mam mu je podac.Mam nadzieje ze to troche rozjaśni sytuacje :)
            • marciszonka Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 12:51
              Nuit, nie musiałaś nic podawać nowego. Tak się składa, ze większość dzieci
              właśnie w okolicach 6-8 tyodnia zaczyna dopiero pokazywać objawy nietolerancji.
              6 tygodni to jakimś zbiegiem okoliczności równiez temin szczepienia, prawda?
              • nuit4 Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 13:02
                Prawda ale ja,przynajmniej na razie,nie szczepie i zamierzam to przeciagac ile
                sie da ;)
                • marciszonka Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 15:11
                  Ale to niekoniecznie ma z tym związek. Po prostu mało które dziecko wykazuje
                  alergiczne sprawy poniżej 6 tygodnia życia. A przy skłonności kwestia szczepień
                  to tylko czynnik nasilający a nie przyczyna.
            • 5_monika Re: kolka u niemowlaka 21.10.06, 17:20
              zadzwoń do homeopaty.
              Czasem jest zalecenie nie podawania kolejnej dawki jeśli widać działanie leku.Z
              tego co widać lekarz zalecił konstytucyjnie poniekąd, jeśli raz w tygodniu.
              Coś musiał powiedzieć jak długo brać lek.
              Nie wiemy czy powodem przepisania leku były tylko koli czy lekarz miała również
              inne powody.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka