joanna2001 23.07.08, 11:24 chciałabym zapytać doświadczonych, jak długo i ile kropel mogę podawać tego leku pięciolatkowi. Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: kreosotum 62 23.07.08, 13:29 zależy od dolegliwości i nasilenia objawów. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
joanna2001 Re: kreosotum 62 23.07.08, 14:35 witam martini. Moje dziecko nie ma stwierdzonej jednoznacznie alergii, ale zażywa claritine, singular, oraz fliksotide. W ubiegłym roku bardzo dużo chorował- co miesiąc antybiotyk. Od maja b.r. do tej pory utrzymywał się suchy krtaniowo- tchawiczy kaszel w dzień i w nocy. Zaczęłam dawać kreosotum po 5 kropel ( wlewałam je do 50ml wody). Kaszel zrobił się mokry. W nocy ustał. Dodam , że podaję również padmę. Chciałabym wiedzieć czy mogę podawać też echinaceę( dagomed) równocześnie z tym wszystkim, czy też raczej poczekać. Wiem , że głupio tak leczyć przez internet, ale nie mam wyjścia. Mam w domu jeszcze pięciomiesięczne bliźniaki i nie mam już czasu na jazdę po lekarzach tym bardziej, że z bliźniakami mam ciągłe kontrole ( wcześniaki z 29 tygodnia ciąży). Pozdrawiam i wielkie dzięki . Odpowiedz Link
jestem.mama Re: kreosotum 62 31.07.08, 08:30 ja nie jestem jakimś ekspertem, ale podaję leki kompleksowe dziecku wg ogólnej zasady (tyle kropel ile lat + ew. 1 więcej). Więc jesli dziecko ma 5 lat, a Ty dajesz 5 kropel to powinno być OK. Odpowiedz Link
joanna2001 Re: kreosotum 62 31.07.08, 13:31 o.k. dzięki. Chciałabym wiedzieć jeszcze jak długo mogę podawać te krople. Czy jest jakieś ograniczenie?. W ulotce nic nie ma na ten temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
very.martini Re: kreosotum 62 31.07.08, 13:37 > wg ogólnej zasady (tyle kropel ile lat + ew. 1 więcej). Więc jesli > dziecko ma 5 lat, a Ty dajesz 5 kropel to powinno być OK. To jest zasada producentów zwiększająca ich zyski:) Spokojnie wystarczą 2 krople. Jeśli komuś poprawi humor wypicie całej buteleczki naraz, to efekt będzie ten sam: jeśli lek jest dobrze dobrany, to zadziała, a jeśli jest nietrafiony - to nie. Niezależnie od ilości. Przedawkiwać (chemicznie) się nie da, toż to sama woda, chociaż z większej ilości kropli można mieć trochę radości, bo są na alkoholu:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
joanna2001 Re: kreosotum 62 31.07.08, 14:16 wydaje mi się,że trafiłam bo dziecko przestaje kaszleć. tylko jak długo mogę jeszcze podawać te krople i czy dodatkowo mogę echinacee Odpowiedz Link