monikas00 30.12.08, 17:31 Szukam dobrego homeopaty w Lublinie bądź w okolicach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cheyenne_s Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 30.12.08, 22:55 my jeździmy do doktor Saneckiej (Sanecka-Skublewska) al. warszawskie 42 533-23-18 Przyjmuja obie - matka laryngolog, my jeździmy do córki jestesmy zadowoleni podobno jest jeszcze ktoś na al. kraśnickich ale nie mam namiarów jak chcesz to wyslę numer kom. na priv. Odpowiedz Link
all2 Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 31.12.08, 03:23 ha, no właśnie, też szukam adresów i opinii. Syna leczę u dra Jarzębowskiego, o nim tu na forum było sporo, ale na sobie chętnie przetestowałabym kogoś jeszcze. Odpowiedz Link
monikas00 Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 31.12.08, 08:33 Mi polecono dr Zygadlewicz, chyba ze Świdnika, ale chcialabym posłuchać jeszcze rad innych osób:). Odpowiedz Link
cheyenne_s Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 01.01.09, 00:35 dr Sanecka nie jest homeopatą klasycznym u siebie daje leki w wyższych potencjach i dobrane do osoby mniejsze infekcje leczymy przez telefon - p. doktor zaleca lek i przeważnie obywa się bez wizyty ostatnio telefonicznie wyleczyliśmy u dziecka zapalenie krtani wiele osób z mojego miasta do niej jeździ i bardzo sobie chwali efekty u nas pomogła głównie na kilkutygodniowe katary u malucha o podłożu alergicznym z którymi nikt inny sobie nie radził czasem tylko trudno się dodzwonić - trzeba próbować kilka razy za pierwszą wizytę bierze 100zł za każdą kolejną 50zł Odpowiedz Link
cheyenne_s Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 01.01.09, 00:36 czy doktor Jarzębowski jest homeopata klasycznym??? Odpowiedz Link
all2 Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 01.01.09, 01:46 klasycznym do bólu, wręcz ortodoksyjnym :) zwykle ordynuje trzy kulki w potencji CH 30 i każe czekać sześć tygodni. Mowy nie ma o mieszaniu leków czy zadziałaniu czymś objawowo w razie na przykład przeziębienia, wtedy tylko bańki, inhalacje i tak dalej, ewentualnie w drastycznych przypadkach dodatkowa kulka bieżącego leku. Jest niezłym lekarzem, ale moim zdaniem z powodu tej ortodoksyjności lepiej się nadaje do przypadków przewlekłych, gdybym miała dziecko, które na przykład co tydzień zapada na zapalenie oskrzeli z 40 st. gorączki, to chyba bym nie wyrobiła słysząc po raz kolejny "proszę czekać i obserwować". W zasadzie teoretycznie to ja się zgadzam z tym co on mówi, że trzeba czekać aż organizm się nauczy, zasymiluje, przełamie itd., i to daje efekty, ale czasem ciężko wytrzymać. Zaleta: można z nim pogadać ogólnie o homeopatii, wypytać, dlaczego ten lek a nie inny, i tak dalej. Nie wiem, ile w tej chwili kosztuje pierwsza wizyta, za kolejne płacimy po 90 zł. Ale u nas pierwsza wizyta wyglądała tak, że najpierw siedzieliśmy prawie 3 godz, a potem jeszcze, ponieważ zostały do wyjaśnienia sprawy, o których lepiej było nie rozmawiać w obecności dzieciaka (był już spory i rozumiał, co się mówi), to dr kazał mi przyjechać jeszcze raz, już bez niego, i ten dodatkowy wywiad trwał prawie 2 godz. - wszystko za cenę pierwszej wizyty, wtedy było to chyba 120 zł. Kolejne też trwają tyle, ile trzeba, i dr nie odbiera telefonów, gdy przyjmuje. Na al. Warszawskiej byłam kiedyś raz, dawno, i chyba była to ta starsza lekarka, ale jakoś mnie wtedy do siebie nie przekonała. Była jeszcze lekarka w Swidniku, do której jeździłam jakieś 10 lat temu. Nie pamiętam nazwiska, ale miała na imię Wanda i była lekarzem medycyny pracy. Wtedy dopiero zaczynała w homeopatii i nie miała jeszcze doświadczenia ani zbyt wiele pewności siebie, ale była przemiłą osobą i jeśli nadal zajmuje się homeopatią, to chętnie bym do niej znów pojechała. Może ktoś kojarzy i wie, czy teraz gdzieś przyjmuje? Słyszałam jeszcze o lekarce gdzieś na Abramowickiej, ale nie znam szczegółów. -- Agnostic General Odpowiedz Link
cheyenne_s Re: Homeopata w Lublinie lub okolicach 01.01.09, 21:33 ta starsza lekarka na al. warszawskich to pewnie matka tej mojej jest laryngologiem, sosuje homeopatię ale opinie ma różne ja jeżdżę tylko do młodej, wywiad krótszy ale jest dostępniejsza no i dla nas skuteczna Odpowiedz Link
gerda5 Re: Homeopata w Lublinie - do cheyenne 01.04.09, 12:13 czy moge prosic o namiary na te mlodsza lekarke (Sanecka-Skublewska chyba)? dzieki z gory! Odpowiedz Link
aganie19831 Re: Homeopata w Lublinie - do cheyenne 02.03.10, 12:44 ja jezdze do pani pituchy na ul.urzedowsko nie daleko al.krasnickich jest swietna pania doktor Odpowiedz Link
aganie19831 Re: Homeopata w Lublinie 02.03.10, 12:45 ja jezdze do pani pituchy na ul.urzedowsko nie daleko al.krasnickich jest swietna pania doktor Odpowiedz Link