Dodaj do ulubionych

25.07.2010 Zaginął kot

26.07.10, 07:03
W okolicach ul. Ks. Malinowskiego (pomiędzy Ziarnistą i Jachowicza)
zaginął dwuletni kocuerk - zwykły polski dachowiec, biały z szarym
grzbietem i charakterystycznym ogonem czernym w białe paski (jak
lemur). Ma niebieskie oczy.
Za pomoc w odnalezieniu - nagroda.
Proszę o wiadomość pod nr tel. 509 867 237
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 26.07.10, 10:48
      Czy masz zdjęcie swojego kotka?
      Wywieś w okolicy ogłoszenia ze zdjęciem...ostatnio moja znajoma
      właśnie dzięki ogłoszeniu znalazła zgubę... kotem siedział przy
      ogłoszeniu smile i ona zadzwoniła do właścicieli...Takie ogłoszenia
      naprawdę dużo dają. A i nam podeślij tutaj zdjęcie to będziemy się
      rozglądać!
      • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot 26.07.10, 12:54
        Dzięki za słowa otuchy.
        Kotek dał dyla z zamkniętej posesji ok. godziny piątej po południu.
        Nigdy nie ginął mi z oczu na dłużej niż pół godziny. Jest młody i
        głupiutki, boję się że zbyt ufny do ludzi.
        Nawet nocna ulewa go nie zmusiła do powrotu...
        Ogłoszenie poprzylepiam zaraz po pracy (juz mam gotowe).
        Zdjęcia wstawię po południu.
        • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 26.07.10, 15:16
          Kocurek? Jak nie był wykastrowany to może poczuł zew natury? Warto
          też płazić dookoła posesji i "pokiciać". Często koty nie uciekają
          daleko, no chyba że poszedł na panny smile
          Nie trać otuchy... ja sama kiedyś znalazłam i oddałam właścicielom
          kotkę (zdrowa i nie wychudzona) po ponad miesiącu od zaginięcia smile )
          Właścicile stracili już nadzieję a jadnak się znalazła smile
          Trzymam kciuki i będę się rozglądać jak już zobaczę zdjęcie smile
          • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot 26.07.10, 16:26
            No, nie byl wykastrowany. Najpierw chorował, a potem te upały...

Link do zdjęcia

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2354173,2,1,fido.html
            Pytałam sąsiadów, rozwiesiłam ogłoszenia na drzewach - teren wokól to nie do końca zabudowany las.
            Nikt kota nie widział...
            Wracaj koteczku, pliiiis
            • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 27.07.10, 10:53
              Wkleiłam na facebooku i przesłałam mamie bo pracuje w ośrodku na Malinowskiego,
              żeby rozesłała po innych pracownikach. Trzymam kciuki! Daj znać jak się znajdzie!
              • dan76 Re: 25.07.2010 Zaginął kot 27.07.10, 11:12
                w ubiegłym roku ja swojego szukałem ponad tydzień i niestety
                znalazłem 2 m od swojego ogrodzenia w lasku leżał uduszony sad
                • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot 27.07.10, 11:36
                  Niestety, brałam taką mozliwość pod uwagę i przepatrzyłam całą
                  sąsiednią niezabudowaną dzialkę. Kot "rozpłynął się w powietrzu".
                  O 16-tej kot jeszcze był, o 17-tej kot zniknął.
                  Od 17-tej w niedzielę prowadzę poszukiwania - bez rezultatu.
                  Maryshaa, mieszkam dwie działki od tego ośrodka, wczoraj tam byłam,
                  wołałam kota, ale teren wielki, sporo budek, wiata z rupieciami i
                  krzaki, w których kot może się zabunkrować. Zresztą lał deszcz i
                  nawet miejscowych kotów nie było.
                  Oblazłam teren wczoraj w prowmieniu 200m, i dzisiaj o 5.30 rano.
                  Nic...
                  • duchaaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 27.07.10, 20:24
                    nie trać nadziei, szukaj i wołaj, mój rozbójnik znalazł się kiedyś po 1,5 tygodnia, też już nie wierzyłam, a jednak się udało
                    • dan76 Re: 25.07.2010 Zaginął kot 27.07.10, 23:18
                      najlepiej szukać poźno w nocy wtedy jest totalna cisza i Twoje
                      wołanie będzie skuteczniejsze i Ty szybciej usłyszysz swojego kotka
                      • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot 28.07.10, 17:44
                        Kolejny dzień poszukiwań.
                        Nic.
                        Byłam w Azylu "Psi Anioł" w Falenicy - to najbliższe schronisko.
                        Zostawiłam ogłoszenie u weterynarza w Falenicy, pod sklepem OK, i przy małym
                        sklepiku naprzeciwko poprawczaka.
                        Jeszcze raz oblazłam teren MOW, zastałam tylko jednego poobijanego kocurka z
                        okropnie poharatanym uchem, ale to nie mój Fido.
                        Kocurek reaguje na swoje imię Fido (wołałam go też Fidel albo Fidelio) lepiej
                        niż na tradycyjne kicianie.
                        Mam dzisiaj kryzys, tracę nadzieję...
                        • doomi Re: 25.07.2010 Zaginął kot 28.07.10, 18:01
                          W Józefowie jest jeszcze niewielkie przytulisko dla zwierząt na ul. Skrajnej. Ta
                          ulica odchodzi od Nadwiślańskiej.
                          Trzymam kciuki za odnalezienie kociaka!
                          • doomi Re: 25.07.2010 Zaginął kot 28.07.10, 18:04
                            znalazłam dokładne namiary
                            Józefów, ul. Skrajna 2
                            tel. (022) 789-29-49
                            • pepe_01 Re: 25.07.2010 Zaginął kot 28.07.10, 21:56
                              Ale tam NAPEWNO nie będzie żadnego kota. Nie możliwości odizolowania go od psów sad
                            • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 28.07.10, 21:58
                              Doomi ma rację. Wychodź koło 21. Cichnie już ruch uliczny i kot lepiej Cię
                              będzie słyszał. A i Ty jego usłyszysz. Szukaj dalej. Nie trać nadziei. Koty
                              naprawdę odnajdują się po długim czasie całe i zdrowe. Tylko pilnuj ogłoszeń -
                              bo czasami ludzie zrywają i pytaj gdzie się da.
                              • doomi Re: 25.07.2010 Zaginął kot 29.07.10, 00:09
                                To Dan76 ma rację smile

dan76 napisał:

> najlepiej szukać poźno w nocy wtedy jest totalna cisza i Twoje
                                > wołanie będzie skuteczniejsze i Ty szybciej usłyszysz swojego kotka

Co do azylu na Skrajnej, to nie znam jego specyfiki, po prostu wiem, że tam jest
                                i tyle. Ufam, że pepe zna to miejsce. Szkoda, że nie ma tam warunków dla kotów.
                                Pozdrawiam.
                                • cha-tte 29.07.2010 nadal go nie ma 29.07.10, 14:50
                                  Jak w temacie.
                                  Zrobiłam kolejna rundkę z kicianiem o godz. 21.
                                  Przeglądam ogłoszenia, forum miau.
                                  Podręczyłam wszystkich sąsiadów, bo może wlazł niepostrzezony komuś
                                  do garażu i ze strachu się nie odzywa. I jest głodny...
                                  • cha-tte Re: 29.07.2010 nadal go nie ma 29.07.10, 22:50
                                    Mam doła. Kolejny obchód - bez rezultatu.
                                    Poszerzam krąg poszukiwań - kolejne ogloszenie powiesiłam przy kosciele.
                                    Wróć koteczku!
                                    • duchaaa Re: 29.07.2010 nadal go nie ma 30.07.10, 18:57
                                      sad próbuj dalej, nie ma go dopiero kilka dni, jeszcze jest szansa,że wróci, trzymam kciuki
                                • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 29.07.10, 23:27

doomi napisała:

> To Dan76 ma rację smile

A jak zawsze czytam ze zrozumieniem smile)

Mam nadzieję, że kocur się znajdzie...
                                  • cha-tte 2.08.2010 nadal go nie ma... 02.08.10, 19:33
                                    Wczoraj ktoś widział podobnego kota w okolicy ul. Jachowicza.
                                    Widze, że ludzie czytaja ogloszenia na ulicy ale nikt nie dzwoni...
                                    • maryshaa Re: 2.08.2010 nadal go nie ma... 02.08.10, 23:31
                                      Im więcej osób czyta tym większa szansa, że się znajdzie... Ja nadal trzymam
                                      kciuki smile
    • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot 04.08.10, 20:05
      Podbijam do góry.
      Kota nadal nie ma ani najmniejszego śladu po kocie...
      Ogłoszenia wiszą w promieniu co najmniej 500m od domu. Wszyscy w poblizu dostali
      ulotki do rąk własnych lub do skrzynek.
      Od 10 dni dwa razy dziennie przeczesuję teren i serce mi wali na widok jasnej
      plamy w lesie (najczęsciej to foliowa torba).

Proszę, bardzo proszę, jezeli ktoś go widział, żywego lub nie :-<, dajcie znać.
      Jeżeli ktos go przygarnął i nie chce oddać - też chcialabym wiedziec że kotek ma
      się dobrze.
      • surmia Re: 25.07.2010 Zaginął kot 05.08.10, 11:46
        Też się rozglądam. Cały czas. I sprawdzam wpisy z nadzieją, że się znalazł.
        • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot 05.08.10, 12:09
          Ja też sad Poprosiłam mamę, żeby przekazała na teren MOWu informacje
          o kotku... Ale naprawdę nie trać nadziei. Kotki to drapieżcy i nawet
          takie domowe tak szybko z głodu nie padną, szczególnie teraz latem
          gdy dookoła tyle małego zwierza smile
          Najgorsza zawsze jest ta niewiedza sad
          • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot - nadal poszukiwany 19.08.10, 18:12
            Podbijam - kotek przepadł bez śladu. Widywano koty podobne, jedna Pani była na
            99% pewna, że to mój kot - ale niestety po wieczornych czatach okazało się, że
            to na pewno nie on...
            Oplakatowałam bazarek w Falenicy, proszę zwróćcie uwagę, może ktoś go przygarnął
            i nie wie, ze jest poszukiwany?
            • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot - znalazł się !!!! 21.08.10, 15:37
              Mam niekłamaną przyjemność oswiadczyć, że własnie po czterotygodniowym gigancie
              złapałam uciekiniera! Odnalazł sie ok. 1km od domu, chudy jak szkielet i brudny
              jak nieszczęście. Co porabiał przez ten miesiąc - on jeden wie...
              • surmia Re: 25.07.2010 Zaginął kot - znalazł się !!!! 21.08.10, 20:43
                ojej, jak fajnie. Opowiedz jak go znalazłaś, ktoś go widział czy może to był
                dziki fart?
                • cha-tte Re: 25.07.2010 Zaginął kot - znalazł się !!!! 21.08.10, 22:59
                  Poszukiwania kota w naszej okolicy to szukanie igly w stogu siana - mnóstwo
                  miejsc, w których kot sie moze zabunkrowac, w każdym prawie domu sa koty
                  wychodzące, więc wystawiane są miseczki z jedzeniem.
                  Tylko dlatego, że oplakatowałam okolicę i rozmawiałam z ludźmi, że poszukuję
                  kota, dzwonili że widzą kota podobnego do uciekiniera. Dzisiejszy raz - to był
                  szósty sygnał o zbiegu.
                  Dziekuje wszystkim, którzy trzymali kciuki za szczęśliwy powrót.
                  • maryshaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot - znalazł się !!!! 22.08.10, 10:17
                    JUPI!!! Ale się cieszę! Za każdym razem jak widziałam nowy wpis w tym wątku to
                    miałam nadzieję, że będzie właśnie taki!!
                    Cieszę się jak diabli! smile
                    • duchaaa Re: 25.07.2010 Zaginął kot - a nie mówiłam? 22.08.10, 19:12
                      Tak to jest z tymi mruczącymi łajzami smile Bardzo się cieszę. Ja natomiast wczoraj odkryłam, że dzikusek, którego w zimie dokarmiałam i pozwalałam mieszkać w altanie właśnie mi się odwdzięczył... i teraz karmię jeszcze małego kociaczka...
                      • slawoslaw Re: 25.07.2010 Zaginął kot - a nie mówiłam? 24.08.10, 09:32
                        To super że kotek się znalazł, czyli jak widać trzeba szukać,
                        wysieszać plakaty i nie tracić nadziei.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka