Dodaj do ulubionych

*** Gwiazdobranie i Dawanie IV ***

16.09.10, 00:09
Przed nami już CZWARTY Przedgwiazdkowy Jarmark Ogólnojózkowy.
W tym roku odbędzie się 12 grudnia.

Do grudnia wprawdzie jeszcze trochę czasu, ale żeby tegoroczne Gwiazdobranie zakończyło się przynajmniej takim sukcesem jak poprzednie Jarmarki - pora zaczynać.

Przypomnę, że wszystko zaczęło się tu, na tym Forum od luźnych rozmów, pomysłów...
Początkowo miał być to tylko kiermasz wyrobów przedświątecznych, z czasem przerodził się w akcję ze szczytnym celem - pomoc chorym dzieciom z Józefowa. Dzięki zaangażowaniu i pomocy bardzo wielu osób, firm, dzięki uczestnikom, sponsorom i wszystkim, którzy przyszli na Jarmark, w zeszłym roku udało się zebrać 17 000 złotych. Teraz z uśmiechem wspominamy, jak na początku liczyliśmy choć na kilkaset złotych... smile

Tak więc zaczynamy po raz czwarty.
A ponieważ jest to impreza bardzo ogólnojózkowa - chętnie widzimy każdego, kto chciałby się do niej włączyć. Sposoby mogą być różne, niektóre propozycje nas wprost zadziwiały. Rok temu na charytatywnej aukcji można było wylicytować między innymi 30-litrową baryłkę piwa w pubie, roczny abonament na wizyty domowe pediatry, czy sesję fotograficzną, wcześniej wylosować bilety na Sylwestra, kolację w Holiday Inn, wizytę u fryzjera...
Myślę, że tym razem też będziemy nieraz mile zaskoczeni.

Można jeszcze zajrzeć na zeszłoroczną stronę: gwiazdobranie.pl/
Oczywiście niedługo zaczną przybywać aktualne informacje.

Wszelkie pomysły, sugestie, pytania, a także uwagi do poprzednich Jarmarków mile widziane. Niebawem napiszemy o terminie spotkania, na które zapraszamy wszystkich chętnych do przyłączenia się do Ogólnojózkowego Jarmarku smile
Obserwuj wątek
    • jozefowmichalin Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.09.10, 12:14
      no to jak w zeszłym roku (zmieniłem nica) oferuję darmowy druk ulotek i plakatów
      pozdrawiam
      m.
      • 111majka Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.09.10, 12:54
        jozefowmichalin, jesteś WIELKI!!!
        Dzięki smile
        • jozefowmichalin Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.09.10, 13:28
          eee tam, trochę wysoki
          miłego dnia
          m.
          • 1nesca Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.09.10, 16:07
            Wysoki, Wielki i bardzo Sympatyczny. smile
            • luka06 Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 19.09.10, 15:11
              To gdzie i kiedy się spotykamy?
              • 1nesca Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 20.09.10, 16:59
                Najbliższe ( i chyba najważniejsze) spotkanie odbędzie się w poniedziałek 27.09.2010 roku o godzinie 18.00 w klubie PORT - przy Domu Kultury (dla tych co nie wiedzą wejście z boku DK od strony Urzędu Miasta - schodkami w dół). Zapraszamy gorąco wszystkich zainteresowanych, pragnących się włączyć i tych, którzy mają ochotę spotkać się w miłym towarzystwiesmile. Gorąco namawiam. Pozdrawiam
                • megiifasolka Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 23.09.10, 17:36
                  jak nie dotrę ciałem to na pewno będę z Wami duchemsmile
                  • magdam110 Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 24.09.10, 15:44
                    I okaże się, że będą same duchy wink
                    • agakier Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 24.09.10, 19:58
                      Eeee tam, już są dwa zgłoszenia na stoiska, zupełnnie nowe i fajne.
    • feelek SUPERRRR!!!!!! 27.09.10, 08:10
      SUPERRRR!!!!!!
      w tym roku nie mogę uczestniczyć k sażlienjiu
      (z przyczyn - jak podałem rok temu)
      zapytam jeszcze "swoich" czyby nie pojechali z kawiarenką
      [jeśliby takie było zapotrzebowanje (sorki, wróciłem z b. Jugosławii)]
      pzdr. i zdrowja, wróć
      zdrowia życzę
      f.
      • agakier Dzisiaj spotkanie w Domu Nauki i Sztuki 27.09.10, 16:02
        Tak, właśnie tak dzisiaj zapraszamy do Domu Nauki i Sztuki ul. Kardynała Wyszyńskiego 4, a nie do PORTU.
    • 1nesca Najbliższe spotkanie 29.09.10, 09:39
      Informujemy, że najbliższe spotkanie w sprawie organizacji GiD odbędzie się 13/10/2010 r. (środa) o godz. 18.15 w Domu Nauki i Sztuki w Józefowie przy ul. Kardynała Wyszyńskiego 4. Zapraszamy wszystkich, którzy jeszcze się nie zdecydowali bądź nie mieli czasu w poniedziałek.
      • agakier Piosenka o gwiazdobraniu !!! 29.09.10, 12:00
        Nie wiem kto to wymyślił ale pomysł jest świetny. Ogłośmy konkurs na słowa do piosenki, w część muzyczną może uda się zaangażować józefowski zespół, który też wystapi podczas gwiazdobrania z kolędami (nie wiem czy mogę pisać nazwę smile. I tekst, jak już powstanie, proponuję umiescić na stronie gwiazdobrania i wszyscy z nami będa mogli zaspiewać. No takie nasze "światełko do nieba". Zrobimy sobie kilka prób na scenie. Mnie się podoba.
    • 1nesca *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 27.10.10, 14:59
      Przypominam wszystkim zainteresowanym, że w dniu dzisiejszym o 18.40 mamy spotkanie w DNiS w Józefowie. Temat - oczywiście Gwiazdobranie i Dawanie - ustalamy program artystyczny. Pozdrawiam i do zobaczenia.
    • 1nesca GiD 29.10.10, 13:16
      Zauważyłam, że portal 05420.pl ostatnio bardzo się ożywił na forum. Dziwi mnie fakt, że w dużej mierze interesuje się tylko polityką i wyborami. Rozumiem taki okres. Szkoda tylko, że "Gwiazdobranie i Dawanie" impreza organizowana przez mieszkańców dla mieszkańców nie wzbudza ich zainteresowania? A zaproszenia na spotkania były. Zainteresowani przychodzili.
      • agakier Ruszyła strona GiD 13.11.10, 21:36
        Już działa strona Gwiazdobrania i Dawania.
        Po raz Czwarty,
        informujemy o aktualnych przygotowaniach, nowych sponsorach, darczyńcach i partnerach.
        Już niebawem program tegorocznego, czwrtego już Jarmarku.

Chyba nie powinnam, ale muszę - mamy piosenkę o Gwiazdobraniu.
        Kto chce napisać resztę, to proszę smile))))
    • 0bywatelx Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.11.10, 15:17
      od kiedy i gdzie można zgłaszać zespoły na turniej piłkarski i ile kosztuje udział?
      • 111majka Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 16.11.10, 19:25
        Na stronie gwiazdobranie.pl/ jest informacja, że od zapisy są od 29 listopada w DNiS.
        Wpisowe 250 zł od drużyny. Oczywiście przeznaczone dla chorych dzieci z Józefowa.

Zapraszamy. W zeszłym roku zgłosiło się 20 drużyn smile
        • 1nesca *** Gwiazdobranie i Dawanie IV - PIOSENKA*** 16.11.10, 20:40
          Zapraszamy do zapoznania się z naszą piosenką (tekst + audio). Mamy nadzieję, że wprowadzi wszystkich w przedświąteczno-gwiazdobraniowy klimat smile
          gwiazdobranie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=102&Itemid=89
          • 1nesca Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV - PIOSENKA*** 16.11.10, 21:22
            Przepraszam ale nie napisałam najważniejszej rzeczy. Tekst i muzyka - Undergrunt. Wielkie dzięki chłopaki, buziaki. Moje dzieci już śpiewają - lepiej niż ja smile
            • megiifasolka Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV - PIOSENKA*** 17.11.10, 11:05
              UNDERGRUNT!
              Chylę czoła! Słucham już od ponad tygodnia i ciągle nie mogę wyjść z podziwu!
      • 1nesca *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 17.11.10, 00:14
        1. Dla przypomnienia foto-relacja z zeszłego roku fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,102984795.html;
        2. Prośba do naszych Adminek o załączenie banerka do stronki Gwiazdobrania
        3. A dla tych do nie wiedzą lub zapomnieli - zajrzenie na stronkę www.gwiazdobranie.pl smile
        • doomi Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 17.11.10, 11:05
          1nesca napisała:

> 2. Prośba do naszych Adminek o załączenie banerka do stronki Gwiazdobrania

Z przyjemnością, tylko URL by się przydał.

• do73 Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 17.11.10, 16:58
          relacje z poprzednich lat również na stronie GiD -> Galeria
    • feelek Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 23.11.10, 08:56
      po tym wszystkim
      czas przypomnieć coś bezprzymiotnikowego
      bez przymiotników typu:
      wyborczy,
      zakłamany,
      pomawiający

----------------------
      sama, czysta dobroć
      i to już za kilkanaście dni
      • agakier Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 23.11.10, 17:55
        I jak co roku fajowo działa strona. I jak co roku strasznie dużo bombowych fantów, i fantastycznych sponsorów smile
    • 1nesca PRÓBA MIKROFONU 29.11.10, 11:05
      Uprzejmie informuję, że w najbliższą środę (1.XII) o godz. 19.00 w DNiS odbędzie się pierwsza próba śpiewu smile oczywiście naszej gwiazdobraniowej piosenki.
      Ponadto w najbliższy czwartek o 16.00 w Gimnazjum przy ul. Leśnej odbędzie się spotkanie z wystawcami.
    • feelek Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 04.12.10, 12:12
      Gwiazdobranie i Dawanie....
      internautów z Józka dzianie...

PS.:
      - chyba działanie?
      - co działanie?
      - działanie powinno być, nie: dzianie
      - ale tak się nie rymuje,
      - sorry, chyba: nie rytmuje
      - aha, nooo.... tak!
      • feelek Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 04.12.10, 22:51
        ....dla dzieła zbożnego
        zima się pojawiła:
        Józefów nam cały
        wzięła i ... zaśnieżyła!

copyright: SSPSW*)
        (Tajna info dla Admina: grafomania ale nie nie banować)
        -----------------------
        *) (Społeczna Służba Podnoszenia Szlachetnych Wątków)
        • feelek Re: *** Gwiazdobranie i Dawanie IV *** 09.12.10, 13:26
          ...przedświąteczna atmosfera,
          Mikołaja dzwonków: "Dzyń!"
          choć się zima stąd zabiera,
          kolęd dźwięku - Do nas płyń!

copyright: SSPSW*)
    • icsir_jozefow Puchar na GWIAZDOGRANIE 05.12.10, 17:03
      Na drużynę, która wygra turniej piłkarski czeka już imponujący puchar!!!
    • mateusz.wlodarczyk Muzyczna zapowiedź 11.12.10, 13:30
      www.youtube.com/watch?v=mmoARhvqIyU
      • 111majka Re: Muzyczna zapowiedź 11.12.10, 14:37
        Mateusz, jesteś WIELKI!!!
        smile
    • 111majka To już jutro !!!!!!! 11.12.10, 18:09
      Zapraszamy wszystkich!
      • megiifasolka Re: To już dziś!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.12.10, 10:05
        Zapraszamy od świtu do ICSiR-u na GwiazdoGranie - turniej piłki halowej
        a od 14.oo do Gimnazjum na GwiazdoBranie - Czwarty Przedgwiazdkowy Jarmark Ogólnojózkowy!
    • mateusz.wlodarczyk Gwiazdobranie i Dawanie IV - zdjęcia 12.12.10, 22:12
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/yh/jc/aufn/7JOeDIDohz6uroUqTA.jpg https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/yh/jc/aufn/Iwb5Bc0jErru4NasdA.jpg https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/yh/jc/aufn/1MeBS6jTQJaiIRuRbA.jpg

Więcej na stronie: picasaweb.google.com/xxxwlodarxxx/GwiazdobranieIDawanieCzyliIVPrzedgwiazdkowyJarmarkOgolnojozkowy#

Niestety na Gwiazdobranie mogłem przyjść tylko na chwile pod koniec czego bardzo żałuje.
      Czy ma ktoś zdjęcia z całej imprezy?

• megiifasolka zdjęcia i .... kasa......... 12.12.10, 22:20
        Mateusz! jesteś wielki! Dzięki!
        Nie wiem czy Gwiazdobraniowa Księgowa nie urwie mi głwoy bo pewnie ciągle przelicza ale ... nie mogę sobie odmówic przyjemności żeby nie poinformowac że 20.000 zł. to zebraliśmy na pewnosmile
        Dziękujemy wszystkim uczestnikom - to dzięki Wam!
        • agakier byliśmy dziś w TV 12.12.10, 22:24
          O a tu możemy zobaczyć relację
          www.tvp.pl/warszawa/informacyjne/kurier-mazowiecki/wideo/12122010/3570774
        • inkaarth impreza świetna 12.12.10, 22:45
          Fantastyczny pomysł...świetni ludzie...fajne miejsce...super impreza...i najwazniejsze , że chore dzieci bedą miały pomoc finansową.
          • megiifasolka a mieszkańcy... 12.12.10, 23:00
            i nie tylko...
            mam nadzieję, że dobrze się bawili...
            i o to nam chodzi: nie tylko "brac" ale również, a może przede wszystkim "dawac"!!!
            • 111majka Re: a mieszkańcy... 12.12.10, 23:34
              Ja się bawiłam świetnie smile
              Coś tam wzięłam, coś tam dałam...

A mateusz.wlodarczyk jest super, bo wstawia zdjęcia z jarmarku do naszej forumowej galerii smile
              • icsir_jozefow Re: a mieszkańcy... 13.12.10, 08:38
                Impreza była rewelacyjna i cieszymy się, że ICSiR mogło dorzucić swoją cegiełkę.

Pozdrawiam Piotr Gąszcz
                • megiifasolka Wielkie Podziękowania 13.12.10, 09:22
                  dla gościnnych progów ICSiRu i Gimnazjum.
                  Mamy nadzieję wprosic się do Was znowu za rok!
                  • kuballa112 Re: Wielkie Podziękowania 13.12.10, 18:20
                    Tak, impreza była super. Byłem do samego końca i jeszcze chwilę dłużej xD
                    Widzę, że forum czytają organizatorzy więc zgłaszam chęć pomocy w organizacji gwiazdobrania za rok. Chętnie pomogę w każdy sposób, nie tylko przez ostawianie krzesełek i stolików jak w tym roku wink Tylko nie wiem do kogo się zgłoście smile
                    A przy okazji muszę powiedzieć, że losy na loterii były bardzo fajne wink
                    • baja125 Filmik z Gwiazdobrania 13.12.10, 21:06
                      Cześć
                      Super impreza jak co roku! Gratuluję wszystkim, którzy wzięli udział w tym wspaniałym przedsięwzięciu. Do przyszłego roku!!!

Szukajcie swoich uśmiechniętych i radosnych twarzy:
                      www.youtube.com/watch?v=WhCDlwfdHa8
                      • agakier Re: Filmik z Gwiazdobrania 13.12.10, 22:03
                        AAAA, ale fajnie.
                        Dzięki.
                        Fajowo jest być na scenie z zespołem na "żywca". Niewiedziałam, że to taki ogień, niesamowite.
                        • megiifasolka Re: Filmik z Gwiazdobrania 13.12.10, 22:44
                          Właśnie! UNDEGRUNT! Wielkie dzięki, za to, że "zawsze macie moc".
                          I proszę o pilne wydanie płyty! Złotej płyty!
                          Z czaderskimi kolędami też.
                          • megiifasolka sorry 13.12.10, 23:03
                            zjadłam R: UNDERGRUNT miało byc oczywiście!
                      • maryshaa Re: Filmik z Gwiazdobrania 13.12.10, 22:04
                        Gratuluję organizatorom zapału i wszystkim którzy się przyłączyli do akcji, bo dla mnie to naprawdę coś niesamowitego... co roku nie mogę wyjść z podziwu i co roku ten podziw jest coraz większy, jak coraz większe robi się gwiazobranie! Do przyszłego roku cudowni ludzie!! smile
                      • 111majka Re: Filmik z Gwiazdobrania 13.12.10, 23:18
                        Baja, S U P E R !!!!!
                        Siemiq, jesteś wielki !!!!!
                        I cały UNDERGRUNT !!!!!!!
                    • feelek Re: Wielkie Podziękowania 13.12.10, 22:21
                      kuballa112 napsal:

"...Widzę, że forum czytają organizatorzy..."

to zabawna obserwacja bo
                      oni tę imprezę wykreowali
                      tutaj na tym forum
                      w 2007
                      ---------------
                      i tak oto historia zatoczyła koło
                      ------------------------------------
                      "...jak powiedział Pantarej: wszystko płynie"
                      (zasłyszane na wojsku (takie zajęcia dla studentów) chyba w 1982)
                    • 111majka Re: Wielkie Podziękowania 13.12.10, 23:20
                      Kuballa, w przyszłym roku zapraszamy na spotkania przedjarmarkowe. Na pewno na forum będziemy o tym pisać.
    • 111majka Są już zdjęcia na stronie UM :) 13.12.10, 23:17
      Tutaj
      www.jozefow.pl/WWW/MJ/GAL/37/gal.html
    • 1nesca Wielkie dzięki 14.12.10, 20:11
      Powiem szczerze, że jakoś jeszcze nie ochłonęłam po całej imprezie. Nogi mnie bolą do dziś, nie wiem czemu. Cieszę się niezmiernie, że wielu osobom podobała się impreza i, że ma ona sens. Bo przecież o to chodziło. Chciałabym podziękować wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób włączyli się w organizację jak i tym, którzy byli, oglądali, kupowali, licytowali, grali, tworzyli, śpiewali ... Kochani dzięki wam osiągnęliśmy wielki sukces. W dniu dzisiejszym na konta 12 dzieci zostały przelane pieniądze po 1763,22 zł na każde dziecko.
      Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim i mam nadzieję, że nasz Wspaniały Pan Drukarz nie pogniewał się na mnie smile. Pozdrawiam
      • siemiq Re: Wielkie dzięki 14.12.10, 23:56
        A ja bym bardzo chciał podziękować za zaproszenie nas na Gwiazdobranie w tym roku big_grin
        Zagranie i napisanie wspomnianej juz tutaj piosenki było dla nas zarówno przyjemnością i zaszczytem big_grin
        Miło nam też że moglismy parę złotych dorzucić w imieniu zespołu.
        Pozdrawiam serdecznie big_grin

A!!! No i gratuluje Chórowi GiD debiutu scenicznego big_grin
        • megiifasolka Re: Wielkie dzięki 15.12.10, 12:26
          siemiq napisał:
          > A!!! No i gratuluje Chórowi GiD debiutu scenicznego big_grin

już się bałam, że nikt nas nie doceniwink

• kuballa112 Re: Wielkie dzięki 15.12.10, 19:00
            No jak to nikt? Pewnie że super śpiewaliście!!! ;]
          • prawdziwy.wyborca Re: Wielkie dzięki 15.12.10, 19:00
            No chyba żartujesz !!! jak nie doceni !!??
            Chór był niezły choć wymaga jeszcze trochę prób i wtedy będzie jeszcze lepszy ( a do przyszłorocznego występu nie jest wcale tak daleko wink) ). Za to choreografia była absolutnie bezbłędna - GRATULUJĘ : DDDDD.
            Generalnie byłem bawiłem się świetnie, zjadłem ciasto, wypiłem kawę i oczywiście coś tam zostawiłem i ... kłaniam się nisko wszystkim organizatorom -to po prostu się w głowie nie mieści aby kilka osób zaktywizowało tak wielu ludzi dobrej woli i wykonało taki kawał roboty. PEŁEN SZACUN!! Widzę pewien problem w czekający na Gwiazdobranie w roku przyszłym - problem lokalowy. Wygląda na to, że impreza się rozrasta i gościnne Gimnazjum zaczyna być ciasne.

Jeszcze raz kłaniam się nisko czapką podłogę zamiatając.
            • 111majka Nareszcie.... :) 15.12.10, 19:26
              Nareszcie jakieś miłe głosy od nieorganizatorów. Bo my tu sobie tak sami słodziliśmy do tej pory, że wyglądało jakby prawie nikogo z Forum na Jarmarku nie było smile
              Potrzebne nam są takie słowa...

A występ...
              To dla mnie taka trochę nagroda za tę całą pracę przy Jarmarku. Bo bawiłam się przy tym znakomicie smile
              • kuballa112 Re: Nareszcie.... :) 15.12.10, 21:32
                Wyszło naprawdę ok.
                Ale zaznaczyć trzeba szczególne ukłony dla pani Joanny Iwanik (nie wiem pod jakim nickiem się tutaj kryje) Naprawdę śpiewała najodważniej i się przy tym świetnie bawiła, a o to chodzi ;]
                Jeszcze raz dla organizatorów wielkie brawa! smile
                • 111majka Re: Nareszcie.... :) 15.12.10, 21:57
                  Na poprzednim Jarmarku powstał fun club pani Joanny (po tym, jak wspaniale prowadziła aukcję).
                  Po tegorocznym zapewne już pęka w szwach smile
                  • kuballa112 Re: Nareszcie.... :) 15.12.10, 22:40
                    To ja się zapisuje ;]
                  • feelek Re: Nareszcie.... :) 16.12.10, 12:51
                    Majka napsala:
                    "...fun club pani Joanny..."
                    pani?
                    Joasi chyba!
                    wink
                • feelek Re: Nareszcie.... :) 16.12.10, 10:14
                  Joanna Iwanik = Nesca
    • feelek no to powiedzcież: ile w tym roku? 16.12.10, 12:54
      • marius68 21158,64 zł 16.12.10, 13:16
        Tegoroczna zbiórka wyniosła łącznie 21158,64 zł.
        Kwota ta została podzieliła na 12 dzieci.
        Każde otrzymało 1763,22 zł.

Ps
        Wydawało mi się że już ktoś podawał kwotę.

Pozdrawiam
        Mariusz
        • feelek Re: 21158,64 zł 17.12.10, 10:23
          podawał ale nie w FJ
          więc nigdy za wiele
          PS. warto zauważyć, że od zeszł. roku jest wzrost o >4000 zł
          (4000: tyle dała 1 impreza w 2007)
          to jakby było 2 imprezy w tym roku:
          2010 = 2007+ 2009
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • feelek śladami Owsiaka !!!!! 17.12.10, 10:26
            idziecie śladami J. Owsiaka:
            on też zaczynał od niedużych 40 000 zł w 1991(?)
            -----------------------
            no, no, no
            Chapeaux bas!!!!!
            (czy jakoś tak)
            • surmia Re: śladami Owsiaka !!!!! 17.12.10, 11:52
              Niestety nie mogłam uczestniczyć w tym kapitalnym wydarzeniu. No nie mogłam, choć bardzo chciałam. A tak się cieszyłam, że posłucham Undergruntu... cry
              Obejrzałam wszystkie zdjęcia (szkoda, że tak mało) i posłuchałam wszystkiego czego się da.
              Ależ to była impreza !!!

feelek napisał:
              no, no, no
              Chapeaux bas!!!!! (czy jakoś tak)

a tam z francuszczyzną... szapoba, po prostu !!! smile
              Naprawdę, robicie coś kapitalnego.
              I tyle dzieci będzie miało taki piękny prezent...
              I życzę Wam, żeby o Was pisały wszystkie gazety i mówiły wszystkie telewizje. I to po nazwisku!
              Boście tego warci, oj warci...

• megiifasolka kolejny filmik:) 23.12.10, 00:44
                polecam:
                jozefow.videoregion.pl/Community/638347,Film,Videoregion_Jozefow_Gwiazdobranie_i_Dawanie_2010.html
                • 111majka Re: kolejny filmik:) 23.12.10, 01:14
                  Super!
                  Obejrzałam z wielką przyjemnością smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka