Dodaj do ulubionych

DZIECIOROBY KATOLE

15.10.10, 17:58
Moja rada jest nast.Wybrać mniejsze zło i zagłosować na Kruszewskiego.Wcześniej jednak powiedzieć Jakimowiczowi "sprawdzam".Na całej linii.Od pojęcia "prawo budowlane" po pojęcie "stosunki sąsiedzkie".A po wyborach uprzejmie poprosić Rupniewskiego o koszty i nazwiska sponsorów kampanii.Bo nikt nie padnie na dechy z większym hukiem niż on.Bo nikt k...a nie kocha bardziej tego miasta niż ja.
Obserwuj wątek
    • jozefinka1234 Re: DZIECIOROBY KATOLE 15.10.10, 18:53
      A Kruszewski skąd bierze kasę na wybory? Oczywiście z miasta, czyli z naszych podatków, tzn. z waszych, ba ja tutaj ich nie płacę. Każdy orze jak może, więc co się dziwisz?
      • grudziaz Re: DZIECIOROBY KATOLE 15.10.10, 19:21
        jozefinka1234 napisała:

> A Kruszewski skąd bierze kasę na wybory? Oczywiście z miasta, czyli z naszych p
        > odatków, tzn. z waszych, ba ja tutaj ich nie płacę. Każdy orze jak może, więc c
        > o się dziwisz?
        Gratuluję postawy obywatelskiej, szkoda gadać z TAKIMI mieszkańcami, którzy mieszkają ale płacą podatki zupełnie gdzie indziej. Na wszelki wypadek jakby ktoś nie wiedział: miejsce płacenia podatków nie musi być miejscem zameldowania, właśnie dlatego żeby ludzie płacili je tam gdzie mieszkają.
      • lamina1 Re: DZIECIOROBY KATOLE 15.10.10, 19:39
        Jak nie płacisz to po co się odzywasz?
        • jozefinka1234 Re: DZIECIOROBY KATOLE 15.10.10, 19:47
          Ja tylko Wam uświadamiam skąd Kruszewski bierze kasę na wybory, bo znam go osobiście i wiem, że to człowiek, który nie wyłoży ani grosza z własnej kieszeni. Powodzenia w wyborach, ja na szczęście mieszkam i wybieram gdzie indziej.
    • abigeil12 Re: DZIECIOROBY KATOLE 16.10.10, 13:17
      Do kogo się tyczyło " dziecioroby katole " - bo jakoś nie łapie wątku postu ?
      • grzeg_sz_1 Re: DZIECIOROBY KATOLE 16.10.10, 13:37
        abigeil12 napisała:

> Do kogo się tyczyło " dziecioroby katole " - bo jakoś nie łapie wątku postu ?

do kultury osobistej autora wątku.
        • gwost Re: DZIECIOROBY KATOLE 17.10.10, 21:06
          Ja też nie bardzo łapię,więcej w tym emocji niż logiki ..!?
          • zwawy za ... 18.10.10, 00:40
            gwost napisał:
            > Ja też nie bardzo łapię,więcej w tym emocji niż logiki ..!?

zwykle w takim wypadku się mówi, że wódka była za ciepła
            a obecnie też chyba że zioło za ... jakie? za mocne? za dopalaczowe? za...jebiste?
            i w ogóle kim jest Juzee, że tak pisuje? sfrustrowanym kimś chyba.
            • kaz148 Re: za ... 18.10.10, 08:31
              Wystarczy się porozglądać po postach i Jego wypowiedziach.
            • jozee Re: za ... 01.11.10, 17:40
              Co tu rozumieć?Tytuł,to po prostu obawa o przyszłe pokolenia,które będą musiały zderzyć się z trudną rzeczywistością w lokalnej społeczności.Jak czytam program Rupniewskiego,albo wpisy pana Mariusza o pomocy dla ubogich dzieci,to mnie krew zalewa.Jeden jest z dla-miasta.pl a drugi z dlamiasta.pl.Przeznacz jeden z drugim miesięczne uposażenie radnego na potrzebujących,to wtedy pogadamy.Szkoły są przeładowane,z utrudnionym dojazdem przez tory,a wy pie..ycie o tunelu przy Cichej.W Michalinie przy poczcie powinno być półrondo,a nie paranoiczne skrzyżowanie z wysepką,w Józefowie na razie nie ma miejsca na ronda,a Rupniewski chce po Świdrze pływać na kawałku deski.Mówię państwu-KRUSZEWSKI TO MNIEJSZE ZŁO.
              • marius68 Re: za ... 01.11.10, 17:59
                Jozze rusz raz "to w co chce być pocałowana pewna posłanka" i rozwieź paczki dla potrzebujących. I to nie tylko do rodzin wielodzietnych, ale też starszych osób którzy nie mają rodzin lub rodziny o nich zapomniały, a przestaniesz gadać głupoty. A jedna czy dwie diety tu nie wystarczą. Co święta zbieramy na ponad 140 paczek po minimum 100 zł.
                Na pewne sprawy nie masz wpływu. Jak PKP (czy też PKL) postanowi że zrobi tu trzeci szybki tor to gdybyś się nawet na tych przejazdach położył to i tak je pozamykają. Nie będzie miało żadnego znaczenia czy będą tam ronda, półronda czy też inne mniej lub bardziej udane konstrukcje drogowe.
                Jak wyobrażasz sobie komunikację pomiędzy wschodnią i zachodnią częścią miasta bez dodatkowych przepraw? Można dyskutować gdzie w jakiej formie, ale nie czy budować.

Mariusz
                • mar.ban123456 Re: za ... 01.11.10, 19:54
                  to ja już jestem zdezorientowany. Kruszewski ludziom w MOK, mówił że jak nie chcą przeprawy to nie, 1300 pism wpynęło przeciw, a przeprawa w studium jest. po co pisać o konsultacjach społecznych w programie jak wiadomo, że nie mają one sensu? Podobnie ma się z Rupniewskim, głosował przeciwko studium, wypowiadał się, bodajże nawet w mediach, że ta przeprawa to pomyłka, a tym czasem przeprawa w jego programie jest. na kogo głosować? jak obaj kandydaci mówią jedno, robią lub planują robić coś innego?
                • jozee Re: za ... 02.11.10, 10:31
                  P.Mariuszu.
                  Z największą uwagą czytam pana wpisy i szanuję pana coraz bardziej.W kwestii przepraw przez tory uważam jednak,że jako radny mógłby pan zaproponować inne rozwiązanie.Mianowicie wzorem z amerykańskich filmów-school bus.Mówię poważnie.Większość osobówek na przejeździe byłoby w godz.szczytu wyeliminowanych.Mam oczywiście na myśli zaj...sty nowy,ekologiczny autobus,który zbiera dzieciaczki sprzed furteczki ich domków.Z nadzieją na zainteresowanie,pozostaję z poważaniem...
                  • marius68 Re: za ... 02.11.10, 11:08
                    Autobusy już jeżdżą, może nie wyglądają jak te z amerykańskich filmów, ale to m.in. dlatego że co roku jest organizowany przetarg na dowóz dzieci i firmom przewozowym nie opłaca się malować autobusów. Tak jest po porostu dla gminy taniej.
                    Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby wybudowanie nowej szkoły na Dębince i podział dzieciaków w ten sposób by nie musiały przejeżdżać przez tory. Po wschodniej stronie torów mieszka 1/3 mieszkańców, po zachodniej 2/3. Oczywiście zmiany powinny obejmować nowe roczniki, tak by nie było przymusowego przenoszenia dzieci.

Mariusz
                    • lamina1 Re: za ... 02.11.10, 11:41
                      Tak, autobusy jeżdżą ,...

Szkoda tylko, że po południu gimnazjaliści z Michalina muszą czekać aż 40 minut od skończenia lekcji do odjazdu swojego autobusu, a potem "najkrótszą" drogą przez Wiązowską jadą do domów. I tak powrót z Gimnazjum do domu na 11-Listopada trwa najczęściej tylko 60-80 minut. Zimą oczywiście dłużej! Nic dziwnego, że rodzice zmuszeni są odbierać dzieci sami i że autobus szkolny bywa pusty.

Jak gmina już zorganizowała autobus to warto, by też pomyślała, żeby dobrze służył dzieciakom, a nie tylko o tym, żeby było się czym pochwalić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka