Dodaj do ulubionych

Burmistrz Kruszewski a PZPR?

15.11.10, 00:26
Witajcie, ktoś ostatnio mi opowiadał, że pamięta, iż nasz burmistrz należał do Parti... nie chcę mi się wierzyć? Ale czy ktoś o tym coś wie? Podobno (tak jak zasłyszałem) należał do PZPR lub lub był TW... ciekawe jak było
Pozdrawiam
Kamil
Obserwuj wątek
    • jsb1685 Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 03:09
      o faktycznie ciekawe, np. Papież był w hitlerjugend tylko co z tego? Po owocach ich poznacie.
    • szymi006 Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 10:14
      Tak chamskiego oczerniania już dawno nie widziałem - wiesz dokładnie co sie działo to mów, zreszta, co to teraz za różnica. Ale jak nie wiesz - a wszystko na to wskazuje, to siedź cicho - a teksty "ktoś opowiada" czy "kobiety mówiły na mieście" to sobie daruj, bo świadczą głównie o Tobie. Dla jasności to co napisałem nie wynika z miłości do Kruszewskiego, gdyby ktos napisał, że słyszał, że taki np. Rupniewski miał dziadka w SS to też by mnie wkurzyło... taki żenująco szczeniacki styl...
      • kamilwgrz Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 13:09
        O co common? Chcę na niego głosować, ale w obliczu kampanii dużo się słyszy, dlatego pytam. Chyba się znamy, to zapytam Cię osobiście
        • marius68 Burmistrz Kruszewski 15.11.10, 13:24
          Sprawdź oświadczenie lustracyjne Burmistrza to będziesz wiedział, że to co napisałeś o TW jest obrzydliwym kłamstwem.

Nie sądziłem że szambo z dużej polityki wleje się też na nasze podwórko. Jak widać myliłem się.

Mariusz
          • kamilwgrz Re: Burmistrz Kruszewski 15.11.10, 14:44
            Przerażasz mnie... od kiedy pytanie jest kłamstwem?
            Gdzie mógłbym znaleźć oświadczenie lustracyjne, na BIPie nie znalazłem...?
            Czy oświadczenie lustracyjne nie odności się tylko do organów bezpieczeństwa, (czyli TW), a moje główne zapytanie odnosi się do PZPR?
            Czy nie uważasz się zbyt szybko się denerwujesz?

Przepraszam za powyższe kłamstwa, gdyż są pytaniami, a podobno kto pyta nie błądzi, przy Tobie Mariuszu, od 2 lat do domu bym nie wrócił smile (taki żart - nie odbieraj tego tak osobiście)
            • xymena Re: Burmistrz Kruszewski 15.11.10, 14:56
              "Podobno (tak jak zasłyszałem) należał do PZPR lub lub był TW"

Kamilu, to nie jest pytanie. To jest rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji. Gdyby burmistrz miał czas i ochotę, mógłby Cię za to pozwać.
              • bonaco Re: Burmistrz Kruszewski 15.11.10, 15:43
                WIEM, ALE NIE POWIEM SKĄD??? Typowe dla pewnego środowiska , ale nie powiem jakiego? Oj coś mi pachnie /nie, nie będę używała cisnących się na usta brzydkich słów smile/szambem.
                Tak poczułam, ale nie powiem skąd. Obrzydliwe. I dziwią się, że ich nienawidzą.
    • em-kwadrat Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 15:47
      Odnośnie PRL-u (rozumiem, że zaczynamy rozmawiać o historii) to ja tylko pamiętam, że na obozie harcerskim jako zuch śpiewałam hymn, który TOWARZYSZYŁ wciąganiu flagi na maszt:
      "Socjalistycznej, biało-czerwonej - myśli i czyny, i uczuć żar
      Nauka i pracą dzisiaj tworzymy Ojczyzny jutro, swój w życie start (...)
      Z partią nasz, młodych trud. W przyszłość marsz, harcerzy polskich ród"
      Czy to prawda, że kandydaci na radnych należący obecnie do ZHP jako zuchy/harcerze też mogli go śpiewać? wink wink wink

• lewar777 Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 16:19
        10/10
    • drnorbik Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 17:16
      Jak wszyscy dobrze wiecie, nie jestem spin doktorem Pana Burmistrza Kruszewskiego wink, ale nie rozumiem jak ewentualna przynaleznosc do PZPR czy nie, moze wplywac na ocenianie czlowieka, czy nadaje sie czy nie, na stanowisko, w tym wypadku, burmistrza? [szok] Mialem w swojej pierwszej pracy kierownika nalezacego do PZPR i byl to jeden z najlepszych ludzi, jakich poznalem w zyciu. wink
    • emmkael Re: Burmistrz Kruszewski a PZPR? 15.11.10, 18:18
      Nie trzeba tu być specjalnym detektywem, są jeszcze tacy, którzy widzieli Kruszewskiego na pochodach pierwszomajowych i znają jego przeszłość doskonale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka