czarbox 17.11.10, 20:24 probuje podjac decyzje na kogo glosowac w okregu 10 co powiecie o kandydatach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klimatyk Re: okreg nr 10 17.11.10, 20:51 Najlepiej jak kandydaci o sobie powiedzą. Mamy do wyboru 4. Lasocka z komitetu od Rupniewskiego Dudek z komitetu od Kruszewskiego Wojciechowski z Platformy Ilcewicz z Komitetu Zyjmy lepiej Na razie ze swoimi ulotkami dotarli do mnie tylko Lasocka i Dudek. Chętnie dowiem się czegoś więcej o Wojciechowskim i Ilcewicz. Może masz o nich jakieś informacje. Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 12:58 Co chcesz wiedziec o Wojciechowskim? mieszka niedaleko mnie wiec costam moze wiem.... w naszym okregu chodzil do ludzi i mozna bylo sobie porozmawiac osobiscie. Odpowiedz Link
klimatyk Re: okreg nr 10 19.11.10, 13:05 Do minie dotarła tylko pani Dudek osobiście. Lasocka wrzuciła ulotkę, a pozostali mają mnie w nosie. To napisz coś o tym Wojciechowskim. I o Ilcewicz. Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 13:47 O Pani Ilcewicz nie wiem nic - więc się nie wypowiem ani dobrze ani źle. Pani Duddek jest z Górek ale np za czasów jej bytności w RM w mojej części Józka (Świdry / Dębinka) nie działo się nic po czym możnaby sądzić, że mamy radnego z naszego okręgu. Pan Wojciechowski jest młodszy, wg ulotki i strony ma 59 lat (startuje z komitetu PO). Rozmowa dotyczyła komunikacji naszych "peryferiów" z centrum (w tym dostęp do przychodni, basenu, urzędu itd), stanu przystanków przy Nadwiślańskiej - to akurat bolączka znana mi osobiście, jak zacina deszcz i wieje wiatr to stanie na otwartym przystanku nie jest mile. Poza tym sprawia wrażenie OK, przynajmniej dla mnie. Można też przeczytać coś o nim na stronie komitetu PO. Pzdr Odpowiedz Link
jsb1685 Re: okreg nr 10 19.11.10, 13:13 nie trafili to mają cie w nosie, a może nie zastali nikogo? W tym okręgu przydałaby się jakas zmiana bo z całym szacunkiem ale co tu Pani dudek załatwiła? A radną jest już bardzo długo. Odpowiedz Link
janina_58 Re: okreg nr 10 19.11.10, 13:38 Pani Dudek nie była radną ostatniej kadencji Rady Miasta. W swojej karierze radnej poprzedniej kadencji, z tego co wiem była dość aktywna, ale pamięć ludzka jest zawodna. Jedyny mankament to to, że ma 71 lat. Jak dla mnie,to już nie czas na takie wyzwania, ale mogę się mylić. To chyba najstarsza kandydatka . Przednią jest jeszcze: 67 lat - Jan Mozół 66 lat Marianna Jakubowska. Potem kilku kandydatów po 64 lata. Może jestem nadwrażliwa na punkcie wieku, ale myślę, że ma to znaczenie dla tak stresującej pracy. Odpowiedz Link
janina_58 Re: okreg nr 10 19.11.10, 13:48 Przepraszam kandydata oczywiście - Pan Marek Jan Mozół Odpowiedz Link
klimatyk Re: okreg nr 10 19.11.10, 14:34 Mają mnie w nosie, bo nie mieszkam przy Nadwiślańskiej ani na Górkach. Chyba w niedzielę zagłosuję tylko na burmistrza. Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 14:47 Ale chodzą nie tylko po Nadwiślańskiej i Górkach, zgadzam się z przedmówcami, że to raczej przypadek. Wbrew pozorom masa ludzi z naszego okręgu mieszka poza Górkami i Nadwiślańską Odpowiedz Link
klimatyk Re: okreg nr 10 19.11.10, 14:53 Masz zatem wiedzę o wszystkich kandydatach. Zatem na kogo mam zagłosować. Zaproponuj z usasadnieniem. Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 15:09 Jak juz wspomnialem, nie mam wiedzy na temat Pani Ilcewicz - wklejam to co znalazlem o niej na necie: Anna Ilcewicz Lat 40. Mężatka, dwoje dzieci. Bezpartyjna. Od 1995 roku mieszka w powiecie otwockim, od 2008 roku w Józefowie. Ukończyła WSPiZ im. L. Koźmińskiego w Warszawie na kierunku Zarządzanie i Marketing - specjalizacja Zarządzanie Jakością. Zaangażowana w działalność Uczniowskiego Klubu Sportowego Victoria Józefów (Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej). Członek Rady Rodziców w Gimnazjum nr 1 w Józefowie. Maksyma życiowa: „Nie wolno niczego nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego” Ciężko mi proponować Ci z uzasadnieniem kiedy nie znam ani Ciebie ani Twoich preferencji. Mogę co najwyżej powiedzieć jaką logiką kieruję się przy swoim wyborze - główną rolę odgrywa tu fakt, że osobę, na którą oddam głos znam mniej więcej od 30 lat i uważam, że ma odpowiednie doświadczenie życiowe, cechy i możliwości pozwalające działać w radzie. Jest chyba tak zawanym powszechnie szanowanym obywatelem na naszej wsi Poza tym mniej więcej zgadzam się z popieranym przeze mnie kandydatem w kwestiach politycznych, co w sumie nie jest najistotniejsze na poziomie lokalnym, ale dla mnie to dość ważne. To tyle - tak myślę ja ale każdy ma prawo własnego wyboru Odpowiedz Link
lulka38 Re: okreg nr 10 19.11.10, 19:12 z okręgu 10 znam osobiście Anię Ilcewicz. bardzo aktywna, kreatywna,zaangażowana, zawsze słowna, pomocna i do tego o bardzo wysokiej kulturze osobistej i tak po prostu mądra. niestety nie mogę na nią głosować bo nie jest z mojego okręgu. mam nadzieję że wygra bo nasza rada potrzebuje takich właśnie ludzi. tak tak od razu uprzedzam pytania!!!! Jest moją koleżanką. taka jest i dlatego o niej piszę.warto na nią ZAGŁOSOWAĆ. NO WŁAŚNIE I TO BYŁ MÓJ DEBIUT NA NASZYM FORUM. POZDAWIAM Odpowiedz Link
klimatyk Re: okreg nr 10 19.11.10, 19:23 Dziękuję Szymi i Lulka za informacje. Pozdrawiam. I do ....nastepnej dyskusji (niekoniecznie politycznej) Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 19:59 Lulka a czy Pani Ilcewicz mieszka w okregu nr 10? Odpowiedz Link
lulka38 Re: okreg nr 10 19.11.10, 20:12 obecnie mieszka razem ze swoją rodziną w Otwocku ale pochodzi z Józefowa z okręgu10. jest bardzo zaangażowana w życie Józefowa. szczerze ci polecam. Odpowiedz Link
szymi006 Re: okreg nr 10 19.11.10, 20:06 Jednak zagłosuję na A. Wojciechowskiego - wiem, ze mieszka tu od wielu lat i ludzie go znaja, nie jest tak, ze za kadencje bedzie chcial do otwocka startowac albo gdzies indziej. Swoje juz osiagnal a teraz przyszedl czas na aktywnosc lokalna... kiedy nie ma malych dzieci, nie musi jezdzic do pracy od rana do wieczora itd. No i jest stad... Odpowiedz Link
lulka38 Re: okreg nr 10 19.11.10, 20:17 szymi każdy wybór będzie właściwy-bo twój. najważniejsze że się interesujesz a to gwarancja dobrego i słusznego wyboru. Odpowiedz Link
szymi006 [...] 20.11.10, 01:23 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link