09.04.11, 10:33
Witam,

jakie są dostępne możliwości korzystania z internetu (jakiegoś w miarę dobrego.. 6Mb/s lub więcej) w Michalinie..

Pomijam Neostradę smile

Pozdr,
Kamil
Obserwuj wątek
    • irol05 Re: Internet! 09.04.11, 11:57
      "Podobno" TPSA instaluje w Michalinie nowa cyfrowa centralke dla Neostrady. To by
      znacznie skrocilo odleglosc od centrali dla abonentow w Michalinie i zwiekszylo transfery.
      Nie znam szczegolow, pewnie panowie z TP Teltecha beda wiedzieli.
      • wzorowy_sasiad Re: Internet! 09.04.11, 12:48
        No właśnie 2 miesiące temu podpisałem umowę z tpsą.. Chciałem 20Mb/s - poinformowali mnie że w mojej lokalizacji może być max 6Mb/s.. W sumie jako tako działa ten internet.. Ale wieczorami zrywa połączenie i łączy połownie.. Sytuacja się zapętla i bywa tak, że ponad godzinę nie ma internetu.. Zadzwoniłem do nich i powiedzieli mi, że stabilnie będzie działać 2Mb/s i mogą mi zmniejszyć... Jak zapytałem czy będą jakieś modernizacje linii/centralki Pan powiedział, że nie ma żadnych informacji na ten temat, ale w najbliższym czasie raczej nie.. Poinformował natomiast, że moja lokalizacja znajduje się 2600 metrów od centralki..

Ciekawy jestem czy Netia mogłaby coś lepszego zaoferować.. Ewentualnie może jest jeszcze jakaś ciekawa oferta w Michalinie?

Pozdrawiam,
        Kamil
        • wzorowy_sasiad Re: Internet! 11.04.11, 20:17
          I jak? Wszyscy korzystają z neostrady? smile

Jest coś co nie działa na łączu tp? smile
    • zresetowany_berbec Re: Internet! 14.04.11, 20:52
      ha! Miałam ten sam problem bo wykluczyłam Neostradę. Jest coś takiego jak IDD ale w mojej części Michalina akurat nie świadczą usług.
      Zostałam więc skazana na net mobilny, którego bardzo się obawiałam. Zrobiłam dokładną analizę i Play wychodzi najtaniej. Korzystam, prędkość nie rozwala na łopatki, ale nie mam do niej większych zastrzeżeń. Wkurza mnie natomiast, że często się rozłącza.
      Zawsze możesz skorzytsac z tego nowego megawypasionego Polsatu - tu działa, korzysta bodajże z infrastruktury Orange albo Plusa (zapomniałam) - w każdym razie dzwoniłam, sprawdzali, w Michalinie działa (pytałam o okolice stacji PKP).
      • wzorowy_sasiad Re: Internet! 15.04.11, 06:39
        co do idd to jak patrzyłem na ich stronie to dosyć droga opcja.. za 3Mb/s 95zł.. a w neostradzie powiedzieli ze bedzie stabilnie dzialac 2Mb/s za 50zł.. wiec jest różnica.. mobilne odpadają raczej.. jeszcze musze zobaczyc ten polsat.. dzieki za odzew smile pozdrawiam.
        • lamina1 Re: Internet! 15.04.11, 09:16
          A ja mam Netię na łączach TP 6 Mb razem z telefonem i śmiga jak złoto. Wcześniej korzystałam z IDD (mam do nich blisko) i też było całkiem nieźle, ale bez telefonu.
          • wzorowy_sasiad Re: Internet! 15.04.11, 09:59
            No ja mam neostrade 6Mb/s i działa jak złoto do momentu godzin szczytu, czyli wieczory, weekendy.. i jestem ciekaw czy jak wezmę netie na łączu tpsy czy to cos zmieni..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka