Dodaj do ulubionych

POLICJA NA WALE MIEDESZYŃSKIM.

22.09.11, 04:35
Czy ktoś wie, dlaczego od dwóch dni, przez całą dobę stoją dwa radiowozy policji, na Wale Miedzeszyńskim przy komisie samochodowym Euro. Po stronie w kierunku Otwocka.
Z obserwacji moich wynika, że Policja nie prowadzi tam ani kontroli prędkości, ani trzeźwości.
Jedynie co, to tylko rutynowa kontrola dokumentów, i tak już dwie doby. Dzień i noc.
Obserwuj wątek
    • kowalik26 Re: POLICJA NA WALE MIEDESZYŃSKIM. 22.09.11, 21:25
      Wiem, że pisząc tytuł wątku wyłączamy Caps Lock i wtedy jest grzecznie i bez krzyku.
    • om.ega Re: POLICJA NA WALE MIEDESZYŃSKIM. 23.09.11, 04:31
      kowalik26 - A nie pomyślałeś że może chcę w ten sposób wytłuścić i wyróżnić Swój post?
      Aby każdy go zobaczył.
      • jozefow512 Nie krzycz 25.09.11, 13:36
        om.ega napisał:

> kowalik26 - A nie pomyślałeś że może chcę w ten sposób wytłuścić i wyróżnić Swó
        > j post?
        > Aby każdy go zobaczył.

Czy uważasz, że bez caps-locka nikt by go nie zauważył? Miej trochę szacunku dla innych. Wielkie litery są mniej czytelne i oznaczają krzyk. Dlaczego chcesz pokrzykiwać na innych na forum?

A może by tak zacząć kasować posty z samymi wielkimi literami. Zaraz wszyscy tak będą pisać, "żeby się wyróżnić", bo przecież "mój post jest najważniejszy".
        • najnormalniejszy Re: Nie krzycz 25.09.11, 15:26
          Tylko Jozee ma przyzwolenie na pisanie tematów z caps lockiem. No ale wiadomo, są ludzie którym nie wypada zwracać uwagi, że zachowują się niewłaściwie wink
          • jozee Re: Nie krzycz 25.09.11, 18:39
            Istotnie,misiaczki na wale stały cały tydzień.Wiem bo dekoniunktura w handlu sprawia,że osobiście muszę dopilnować Wólki Kosowskiej,Raszyna i Maximusa i codziennie jeżdżę tamtędy.Wracając do domu warto zdjąć nogę z gazu pod koniec wału tuż przed rondem.Tam mamy laserowy pomiar prędkości.Co do miejsca przy komisie przy drukarni Lotos to była to akcja policji z udziałem kolczatki,więc można wnioskować,że kogoś po prostu szukali.
            Warto też mieć baczenie na akcje typu trzeźwy poniedziałek przy białej szkole w aninie jadąc przy torach oraz wcześniej w lesie za toyotą radość.
            Niedługo opowiem państwu o bezproblemowej możliwości kupna alkoholu przez dzieci na rogu Moniuszki i Skłodowskiej oraz tym co przyniosła zmiana na stanowisku szefa komisji d/s rozwiązywania problemów alkoholowych w Józefowie.
            Będzie też o Annie Sikorze i szeroko pojętej kampanii wyborczej.
            • 0bywatelx ostrzeganie przed Policją, też tak macie? 25.09.11, 19:57
              przed fotoradarem to fajnie, że się ludzie ostrzegają, ale przed pomiarami alko już nie - taki jakiś dwoisty moralnie jestem. Chociaż pewnie bezpieczniej byłby gdyby ludzie jeździli zgodnie z ograniczeniami. Dziś obserwowałem ludzi w Karczmie żywieckiej, my jedliśmy śledzia z wodą mineralną /polecam ich śledzie/ a dookoła siedzieli rowerzyści i pili piwo, a było ich całkiem sporo - z tym ludzie jakoś nie mają hamulca, ograniczenia, czy czegoś tam innego.

Co do sprawdzania dowodów przy kupnie alko, jozee mnie ubiegł, bo dziś u Grudziąża mojemu ponad 20 letniemu dziecku nie sprzedali piwa i wróciło do domu po dowód.
              • najnormalniejszy Re: ostrzeganie przed Policją, też tak macie? 25.09.11, 21:25
                > przed fotoradarem to fajnie, że się ludzie ostrzegają, ale przed pomiarami alko
                > już nie - taki jakiś dwoisty moralnie jestem.

Zgadza się - ja na CB o alkomacie nie informuję nigdy.

Często na alko-kontrole wpadałem w sobotę i niedzielę rano na Wale (w W-wie, ale jeszcze przed rondem). Myślę, że jest to dla nich dobra lokalizacja, bo większość ruchu jest lokalnego i często można trafić "wczorajszych" kierowców.
            • grith Re: Nie krzycz 30.09.11, 17:35
              Czym argumentujesz sprzedaż alkoholu w tym sklepie ??
              Nigdy nie widziałem aby jakie kolwiek z " nieletnich " tam kupywało .
              To jakis stek bzdur i to wszystko . Wyssane z palca . Czekam na argumenty i na dowody .
          • jozefow512 Re: Nie krzycz 25.09.11, 22:51
            najnormalniejszy napisał:

> Tylko Jozee ma przyzwolenie na pisanie tematów z caps lockiem.

Posty Jozee każdy czyta na własną odpowiedzialność smile
            • om.ega Re: Nie krzycz 26.09.11, 00:00
              Po 1) W regulaminie forum Gazeta.pl którym administratorem jest Agora, nie ma nic o zakazywaniu pisowni z DUŻYCH liter. Więc komentarze co do wielkości lub jakieś zakazywania, albo stwierdzenia o krzyczeniu. I kto może tak pisać lub nie. Jest nie na miejscu, i świadczy o jednostronnym podejściu do forum. A nawet dyktowaniu i nie jako przymuszania do Swojej woli.
              Każdy z użytkowników na prawo pisać o wszystkim i jak chce. Duże lub małe litery.
              A jeśli komuś się to nie podoba, to w mojej ocenie, jego problem.
              Forum jest dla wszystkich, bez wyjątku.

Po 2) Duże litery, to nie krzyczenie. To tekst pisany jak każdy inny. W gazetach też tak piszą i jakoś nikt nie robi z tego tragedii. Ale tu na forum. Widać że są osoby które lubią doprowadzać do sporów o drobiazgi, i je roztrząsać do rangi wielkiego HALLO...

• grzeg_sz_1 Re: Nie krzycz 26.09.11, 07:39
                Jest coś takiego jak netykieta, i DUŻE LITERY OZNACZAJĄ KRZYK

Ale obecnie netykieta jest chyba tylko dla dinozaurów pamiętających czasy przedinternetowe.
                Oraz dla tych, dla których poprawna polszczyzna coś jeszcze znaczy
              • najnormalniejszy Re: Nie krzycz 26.09.11, 10:15
                > Po 1) W regulaminie forum Gazeta.pl (...)

W regulaminie żadnej rastauracji nie widziałem informacji o zakazie głośnego bekania przy jedzeniu, a jednak większość osób jakoś intuicyjnie się domyśla, że nie wypada. Na tym polega cywilizacja wink
                • gosia61341 Re: Nie krzycz 26.09.11, 19:28
                  Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl.
                  Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.
                  Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.
                  Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
                  Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
                  Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

Czego unikać:

Nie przeklinaj.
                  Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                  Nie podszywaj się pod innych.
                  Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora.
                  Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
                  Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                  Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem.
                  Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Poza tym:

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
                  Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako smile a "z przymrużeniem oka" jako wink
                  Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
                  Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat.
                  Jeśli w sygnaturce znajduje się obrazek, nie powinien być większy niż orientacyjna wysokość 4 linii tekstu.
                  Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe.
                  Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!

...w skrócie....Netykieta
                  Nie zapominaj, że również inni użytkownicy mają swoje uczucia i chcą być godnie traktowani. Zwróć na to uwagę przy formułowaniu swoich wypowiedzi. Wywyższanie się lub poniżanie innych użytkowników nie jest na miejscu.
                  • 80_nocnymarek2 Re: Nie krzycz 30.09.11, 18:34
                    Może należy większość wpisów w tym wątku przenieść pod inny tytuł? Etykieta forum nie dotyczy działań policji na Wale Miedzeszyńskim.
                    Powstał pewien bałagan. Oba tematy są istotne, ale czy powinny być w jednym wątku?
                    Domyślam się, że pewne osoby się nie lubią - samo życie, ale czy musimy mieć takie zawirowania na forum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka