tujestfajnie 22.12.11, 18:42 to co? ktoś wychodzi tak jak mówił Feelek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sn00kie Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 16:43 Jak będzie zmasowana akcja to i ja się pisze Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 19:48 b. chętnie się dopisuję jako 3-ci, 4 - ty (?), będę z takim co robi autom. serię 25 -36 x bum ! nawet jak będzie nas tylko kilka osób, to warto w końcu deklarowali się koledzy internauci ze zrzutką społ.? to byłaby nasza 3-4 forumowa akcja w realu !!!! po: 1. Gwiazdobraniu (x5) - 2007,8,9,10,11 2. zbieraniu podpisów w pewnej sprawie: 2008 (echa nawet w prasie ogólnopolskiej) 3. flashmobie w pewnej kawiarni po wyborach ' 2006 4. racowanie'2012? padała propozycja: 1 stycz. 2'12, g. 19.00, placyk przed MOK ? Odpowiedz Link
maryshaa Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 19:51 To ja też, ja razy dwa I może mi się uda zebrać znajomych. Czy za wspólnego szampana pod MOKiem grożą nam noworoczne mandaty? Odpowiedz Link
05420pl Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 19:56 Myślimy, że jeśli będzie "grzecznie" to obędzie się bez mandatów. Może o godz. 20? Tak jak było do tej pory? Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 22:28 może być o 20.00 ale to trzeba przyklepać jakoś! zg. ze starym prawniczym zwyczajem: jak nie będzie w ciągu np. 3 dni sprzeciwów, to ta 20.00 przechodzi? Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 22:31 ALE: może to jednak zgłosić gdzieś? tak tylko głośno myślę bo awersję mam do wszelkiego zgłaszania/legalizowania/parafowania... Odpowiedz Link
05420pl Re: Nowy Rok pod chmurką 23.12.11, 23:20 spontanicznie się spotkamy? poradnik.ngo.pl/x/455888 PS - marius68 ma zdaje się pewne doświadczenia w tej sprawie... Tak czy owak we wtorek zadzwonimy z tym tematem do policji i urzędu miasta i spytamy jak się na to zapatrują. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: Nowy Rok pod chmurką 24.12.11, 08:09 Zastanówcie się tylko z tymi fajerwerkami...szampan, zimne ognie, to tak. Ale fajerwerki w tłumie to nie jest rozsądne. Już widzę w TVN 24 W podwarszawskim Józefowei mieszkańcy umówili się na forum, aby zaprotestować przeciw oszczędnością na coroczne fajeerwerki. Spotkanie skończyło się jednak tragicznie 18 osób straciło dłonie, 4 oczy, a 7 budynków w tym Urząd Miasta spłonęło. Niech brak rozsądku mieszkańców Józefowa będzie przestrogą dla całego świata. Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 24.12.11, 11:03 Obywatelxu - wszystkiego najlepszego etc.etc. ale czemu niby tak miałoby być? co roku przychodzi setki ludzi a tu będzie kilkanaście - dziesiąt. całość w rozsądku. przecież zastanaw3iamy się od każdej strony PS. odezwał się kol. konstruktywista tak to : "...nic się nie uda..." A JAK KOBYŁKA U PŁOTU TO SZUKAMY DZIURY W CAŁYM? aaaa. tam Odpowiedz Link
0bywatelx może ja nie po polsku piszę 24.12.11, 11:19 feelek ty naprawdę uważasz, że to bezpiecznie jak przyjdzie 100-200 osób i będzie co druga osoba odpalała race? Nie widzisz różnicy jak robi to profesjonalna z zachowaniem wszelkich procedur, a jak każdy robi jak chce? Naprawdę fajerwerki w dużej grupie to nic mądrego. Dlatego właśnie spora część starej Europy pozwala na sprzedaż i używanie fajerwerków przez tydzień w roku. Jak chcesz mieć kogoś na sumieniu to gratuluję dobrego samopoczucia. Ja na szampana, zimne ognie mogę przyjść, ale za race dziękuję. Odpowiedz Link
05420pl na starym bazarku? 24.12.11, 11:54 Właśnie dostaliśmy maila od czytelnika śledzącego ten wątek. Proponuje, żeby fajerwerki odpalać z terenu starego bazarku - duża otwarta przestrzeń, bez drzew, oddalony od ulic. Odpowiedz Link
maryshaa Re: na starym bazarku? 24.12.11, 12:14 A ja myślę,że zamiast rac można wziąć zimne ognie i takie latające "kulki" i szampana Bo takich rac co mają patyki i wtyka się je w butelki żeby leciały to też się trochę boję I jak odpalam w Sylwestra to uciekam na bezpieczną odległość A w tłumie może być ciężko... zakładając, że rzeczywiście przyjdzie tyle osób Co do zgłaszania... powiało nudą Ale jak uważacie Ale miejsce do "strzelania" warto wyznaczyć i tam kierować chętnych do odpalania rac, tych "latających" To godzina 19 czy 20? Czy krakowskim targiem 19:30 ? he he he Odpowiedz Link
tujestfajnie Re: na starym bazarku? 24.12.11, 13:27 to co - strzelacze na bazarku na 19 30 a szampany i zimne ognie o 20 pod urzędem? Można się tak umówić, że bierzemy tylko torty i baterie (te wielostrzałowe). Będą w Tesco, Lidlu i innych marketach od 27 grudnia - są stabilne i efektowne i niedrogie. Bez rakiet z kijami i petard hukowych. Chociaż w sumie te baterie będzie widać też spod urzędu, tyle, że strzelacze tu, reszta tam - potem jeszcze czekać na strzelaczy z uściskami? Odpowiedz Link
05420pl lampiony? 25.12.11, 19:11 Przed chwilą nad Józkiem przeleciało kilka lampionów - może dla niefajerwerkowców to ciekawa propozycja? Odpowiedz Link
0bywatelx pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 25.12.11, 23:59 pokazy ogni sztucznych, wypuszczanie lampionów, baloników itp. odbywają się za zezwoleniem Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej. Wniosek o wykonanie tych przedsięwzięć powinien być złożony w terminie umożliwiającym ewentualnie wydzielenie przestrzeni powietrznej w celu uniknięcia zagrożeniom bezpieczeństwa lotów statków powietrznych. Formularze dostępne są na stronie: pansa.pl/index.php?lang=_pl&opisPS/ops_formularze Wniosek powinien zawierać przede wszystkim: termin planowanego przedsięwzięcia, typ i parametry techniczne użytego do wykorzystania przestrzeni powietrznej przedmiotu (w przypadku balonów dodatkowo ich znaki rejestracyjne), dokładne miejsce planowanego przedsięwzięcia a w przypadku balonów – miejsce startu i prognozowany kierunek lotu, zobowiązania do odpowiedniego sposobu współpracy przed i podczas realizacji przedsięwzięcia. Podstawa prawna: Rozdział 2 ust. 17 pkt 1-4 Załącznika do rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 11 marca 2004 r. w sprawie zasad działania służb ruchu lotniczego (Dz. U. Nr 44, poz. 415). Odpowiedz Link
05420pl Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 26.12.11, 00:18 to był głos w dyskusji Odpowiedz Link
maryshaa Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 26.12.11, 12:59 A tak wracając do tematu to spotykamy się czy nie? Pomijam fakt, że w Nowy Rok raczej wszystkie służby spodziewają się strzałów, lampionów i innych latających obietów wszędzie, o każdej porze i w różnych miejscach, bo od tego jest właśnie Nowy Rok, może jednak wrócimy do spraw ważniejszych - kto będzie, czy będzie i o której, bo nie wiem czy być w Józku czy gdzieś sobie wybyć w Nowy Rok Odpowiedz Link
feelek Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 26.12.11, 13:55 oczywiście, że się 1.1.2012 spotykamy tzn. 1.ja na pewno będę 2. będą zapewne, jak ich znam, ci, kt. się ti deklarują, że będą 3.jest parę szczegółów, kt. w ciągu tych kilku dni zapewne dogramy 4. trochę niechęci do dopięci przedsięwzięci wprowadza Obywatelx. oczywiście robi to w dobrej wierze. ALE: 1. jest 4 dni 2. jeśli zrobimy KILKA [SŁOWNIE: KILKA] działań w tym czasie, to wszystko się powiedzie. tych działań jest o wiele mniej [tak kilkaset razy mniej] niż przy przeciętnym Gwiazdobraniu i Dawaniu, więc ? PS. dalej komunikujmy się przez priv, jak będziemy mieli konkrety, to tu je zawieśmy PS2. konkrety istniejące: 1. chcemy wspólnie wypuścić sztuczne ognie 1.1.2012 w centrum J. 2. godzina nie jest jeszczae ustalona 19.00 lub 20.00 lub 19.30 etc... więc : jw. i dajcie trochę czasu Odpowiedz Link
feelek Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 26.12.11, 14:14 przez privy nic nie wychodzi więc zauważam przytomnie że 05420.pl coś nadmieniał, że we wtorek się czegoś dowie - dzą w urzędzie czekamy więc cierpliwie na efekt tych ustaleń i ich tu zawieszenie Odpowiedz Link
05420pl Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 26.12.11, 19:00 dowiemy się dowiemy. To 19 30 fajerwerki czy 20? Odpowiedz Link
sawam0 Re: pomyślcie i sprawdźcie zanim napiszecie 27.12.11, 11:43 Witam. Czy zrobimy to tego naszego spotkania "wydarzenie" na FB ??? Pozdr. Odpowiedz Link
05420pl bądźcie grzeczni 27.12.11, 15:36 Witam witam. Pogadaliśmy ze stroną urzędową, pogadaliśmy ze strażą miejską. Wydźwięk jest taki - jeśli ludzie będą grzeczni to nikt nikomu głowy raczej nie urwie. Odpowiedz Link
kaz148 Zabezpieczenie 27.12.11, 17:08 W imieniu Ochotniczej Straży Pożarnej w Józefowie z ul. Polnej 1 chcielibyśmy zaproponować zabezpieczenie tego wydarzenia pod kątem przeciwpożarowym oraz pomocy przedmedycznej. Odpowiedz Link
0bywatelx ognie sztuczne 27.12.11, 18:55 żeby feelek nie mówił, że bojkotuje jego pomysł w kwestii fajerwerków, to może jeśli my coś przyniesiemy to strażacy z Polnej je odpalą? Powiedzmy jesli spotkanie o 19:30 to można do 19 do nich podrzucać ognie sztuczne? Co wy na to i co straż na to??? Może jakieś plakaty zrobimy i rozkleimy sklepy, basen, lodowisko, UM? Odpowiedz Link
05420pl Re: ognie sztuczne 27.12.11, 19:08 obywatel mówi do rzeczy w kwestii strażaków. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: ognie sztuczne 27.12.11, 19:11 oni mają wprawę, bo pierwsze fajerwerki sami odpalali, dopiero za którymś razem wynajęta została firma. Odpowiedz Link
05420pl Re: ognie sztuczne 27.12.11, 19:24 Podejdziemy lub zadzwonimy jutro z rana na Polną. Wydarzenie na facebooku to sekunda osiem. Plakaty jak najbardziej tylko czy to nie za mało czasu? Odpowiedz Link
kaz148 Re: ognie sztuczne 27.12.11, 22:25 Strażacy zapraszają na spotkanie na 12 jeśli to nie problem Odpowiedz Link
111majka Plakat 28.12.11, 00:40 Mogę zrobić projekt plakatu. Ale na wymyślanie jaki ma być tekst nie bardzo mam czas, więc gotowca poproszę I oczywiście ktoś chętny do wydrukowania by się przydał. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: Plakat 28.12.11, 08:00 @majka, 05420, feelek może taka treść: Noworoczne Spotkanie Mieszkańców Józefowa Internauci z Forum Józefowa zapraszają wszystkich Józefowian na noworoczne spotkanie w dniu 01.01.2012 roku, na parkingu pod Urzędem Miasta o godzinie 19:30. Zamiast corocznego pokazu sztucznych, który nie odobędzie się decyzją radnych spotkamy się, złożymy sobie życzenia i wypijemy lampkę szampana, a Strażacy z Polnej odpalą przyniesione przez nas sztuczne ognie. Niech każdy przyjdzie z własnym szampanem, zimnymi ogniami i uśmiechem oraz fajerwerkami, które do godziny 19:00 należy przekazać Strażakom, aby bezpiecznie je odpalili. Pokażmy, że potrafimy zintegrować się i bawić wspólnie. jakoś tak... Odpowiedz Link
marius68 Druk Plakatów 28.12.11, 09:03 Mogę zasponorować druk plakatów Myślę że z 50 sztuk wystarczy Majka format 320 x 473 mm. Jakbyś w miarę szybko wysłała mi gotowy projekt to wydrukuję jeszcze dziś na wieczór. Mariusz Odpowiedz Link
05420pl pokaz o 20 28.12.11, 12:28 Majka projekt już w drukarni? Jeśli nie, to po rozmowie ze strażakami z której właśnie wróciłem dajmy godzinę fajerwerków na 20. Reasumując: 1 stycznia ludziska znoszą fajerwerki do strażaków na ul. Polną w centrum do godziny 19.30. Można oczywiście jutro i pojutrze. Po 19.30 strażacy zamykają wrota do swojej siedziby i trzeba będzie krzyczeć, żeby coś dać Zebrane fajerwerki odpalają strażacy z terenu swojej strażnicy. Od razu wielkie dzięki i szacunek za pomoc dla strażaków! PROŚBA O FAJERWERKI W POSTACI BATERII, TORTÓW I INNYCH WIELOSTRZAŁOWYCH przykłady - www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-732BB1C6-2A775489/lidl_pl/hs.xsl/index_23543.htm www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-732BB1C6-2A775489/lidl_pl/hs.xsl/index_23540.htm Jak widać nie kosztuje to wiele, ale jak ktoś chce coś większego to proszę bardzo. Odpowiedz Link
05420pl Wydarzenie na fejsie - zapraszajcie znajomych 28.12.11, 13:23 www.facebook.com/events/205890049499314/ Odpowiedz Link
111majka Re: pokaz o 20 28.12.11, 13:44 0bywatelx napisał: > się dzieje Się dzieje, a plakat się drukuje Odpowiedz Link
icsir_jozefow Re: pokaz o 20 28.12.11, 14:04 Chętnie u nas możemy udostępnić recepcję jako punkt kontaktowy dla osób, które chcą rozwiesić plakaty. Więc może część Mariusz68 podrzuć do kasy basenowej. Pracujemy codzinnie do 22:00, 31.12 do 14:00. pozdrawiam PG Odpowiedz Link
marius68 Plakat 28.12.11, 14:06 Plakaty się drukują. Będę je miał za parę godzin gotowe. Poniżej projekt plakatu przygotowany przez Majkę. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Plakat 28.12.11, 14:13 Super!! Ale mamy fajnych strażaków!! I forumowiczów którzy nawet plakat zrobili!! Odpowiedz Link
marius68 Re: Plakat 28.12.11, 14:42 A3 to format (29,7 x 42) drukuję trochę większe 33 x 47,3 cm Część rozplakatuję sam, po część zgłosiła się Doomi, resztę zostawię w ICSiR. Dam znać jak już będą gotowe. Mariusz Odpowiedz Link
05420pl Re: Plakat 28.12.11, 14:46 słupy ogłoszeniowe chyba odpadają? Marcpole, Duety, Teska, Basen, Urząd, Gablota przy MOK i Domu Nauki? Odpowiedz Link
muffin11 Re: Plakat 28.12.11, 21:44 można by jeszcze w okolicy kościoła rozwiesić kilka plakatów, ew na peronach Odpowiedz Link
doomi Re: Plakat 28.12.11, 21:58 Na peronie w Józku rozwiesiłyśmy, przy kościele również Odpowiedz Link
muffin11 Re: Plakat 28.12.11, 22:53 a to przepraszam, najwyraźniej po pasterce nie zauważyłam dobra robota Odpowiedz Link
marius68 fajerwerki 28.12.11, 14:29 To teraz tylko aby to miało choć trochę przybliżoną oprawę do poprzednich spotkań noworocznych musimy przynieść fajerwerki do naszych strażaków. Ja postaram się coś jeszcze dziś podrzucić. W jakich godzinach dziś, jutro i ... można przynieś fajerwerki? Mariusz Odpowiedz Link
05420pl W jakich godzinach przynieść fajerwerki 28.12.11, 14:33 dzisiaj od 16 do 18,19 jutro praktycznie od rana do wieczora, podobnie pojutrze i w Sylwestra Odpowiedz Link
05420pl Na Fejsbuku rośnie 28.12.11, 14:51 Na Fejsie zaproszonych jest już ponad 400 osób. Odpowiedz Link
111majka A oprawa musyczna? 28.12.11, 14:52 Może coś by zagrało, jak to drzewiej bywało... Odpowiedz Link
doomi Re: fajerwerki 28.12.11, 15:08 Ja też coś kupię i podrzucę do strażnicy, ale to już jutro! Odpowiedz Link
maryshaa Re: fajerwerki 28.12.11, 15:36 Ja też robię wkład fajerwerkowy (jutro albo w sobotę rano podrzucę do naszych strażaków) i zapraszam znajomych. Poza tym proponuję wziąć więcej kubeczków jednorazowych żeby się dzielić szampanem - jak integracja to integracja Doomi a jak będę w domu dzisiaj wieczorkiem to mogę pomóc rozwieszać plakaty jakbyś chciała pomocy, daj znać Wracam koło 19 dzisiaj. Odpowiedz Link
doomi Re: fajerwerki 28.12.11, 15:49 No to nieźle się zgrałyśmy, godzinę temu taką propozycję wysłałam Ci na priv Odpowiedz Link
jozee Re: fajerwerki 28.12.11, 15:49 Jak dojdę do siebie po sylwku to może też przyjdę.Nie byłbym sobą,gdybym nie podzielił się jednak spostrzeżeniami na temat zachowania władz.Otóż,wydaje mi się,iż pretekstem do rezygnacji z wydatku 14 tysięcy na fajerwerki może być oszczędność,jednak nie musi.No bo co to za oszczędność?Może burmistrz usłyszał jakieś głosy mieszkańców,dla których tego wieczoru jest po prostu za głośno?Może obrońcy praw zwierząt pomogli podjąć taką decyzję?Tego nigdy się nie dowiemy.No i na koniec to,co mnie rozśmieszyło najbardziej:obywatelx pisał o rejestracji jednostek powietrznych i przybliżonym kierunku lotu.W ogóle to wiecie co-zastanawiam się głośno,czy obywatelx nie jest czasem zięciem burmistrza piszącym też pod nickiem icsir?Ale mniejsza o to.Mam nadzieję,że strażacy nie będą w tym czasie mieli wyjazdu."Grzesiu" Markowski raczej będzie miał. Odpowiedz Link
doomi Re: fajerwerki 28.12.11, 17:36 Odebrałam 20 plakatów, reszta czeka na chętnych u p. Piotra w ICSiR! Odpowiedz Link
kuballa112 Re: fajerwerki 28.12.11, 17:34 A Ty jak zwykle... Zawsze musisz marudzić Wziął byś lepiej fajerwerki kupił, a nie zrzędzisz na forum Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 28.12.11, 18:12 nie było mnie tu 28 godzin (z przyczyn subiektywnych) i masz... wszystko załatwione !!!! trochę mi głupio teraz ale na prawdę nie mogłem ponieważ głupio też się tłumaczyć to jutro rozwiesim trochę plakacików pzdr. optymistycznie f. Odpowiedz Link
0bywatelx będzie muzyka 28.12.11, 18:22 @feelek ty zacząłeś, więc to najwazniejsze. Wróciłem z MOK - włączą muzykę o 19:00 01.01.12., p. Danuta Wojciechowska obiecała ponadto rozmieszczenie 10 plakatów w ich gablotach na mieście i tyle plakatów wziąłem z ICSiR jutro podwiozę do MOK. Jutro wkleję plakat u Grudziąża i w Grzybkach. Odpowiedz Link
05420pl Re: Na FB jest godz. 20.30 28.12.11, 19:46 wpisano pewnie czas do kiedy bedzie mniej wiecej trwac Odpowiedz Link
05420pl w TESCO w Józefowie fajerwerki słabizna 28.12.11, 19:49 Nasz szpieg wrócił z Tesco - wybór fajerwerków mały i drogo. Odpowiedz Link
maryshaa Re: w TESCO w Józefowie fajerwerki słabizna 28.12.11, 21:19 Zgadzam się ze szpiegiem Szkoda, że nie zajrzałam tu przed zakupami - Tesco odpada jako baza fajerwerkowa - mało, drogo i lipnie niestety. Czy ktoś wie czy do lidla warto zajrzeć? Odpowiedz Link
05420pl Re: w TESCO w Józefowie fajerwerki słabizna 28.12.11, 21:51 na pewno warto zajrzeć - te wyrzutnie koło 20 złotych są niezłe, a te droższe to już niezła moc zobaczymy po ile będą w kramikach w mieście Odpowiedz Link
mateusz.wlodarczyk Re:Media 28.12.11, 22:00 To teraz trzeba jeszcze dać info do wszystkiego rodzaju mediów. Niech informują. I niech inni ludzie biorą przykład, jak mieszkańcy Józefowa przez internet organizują pokaz noworoczny A to wszystko zgodnie z prawem, przy współpracy lokalnych instytucji a przede wszystkim zwykłych mieszkańców. Odpowiedz Link
muffin11 Re:Media 28.12.11, 22:55 może wymieńmy radnych na lepsze modele organizatorskie z naszego forum Odpowiedz Link
feelek Re:Media 28.12.11, 23:20 ale - nie oni tu już są np. Marius - zrobił plakaty PS. my nie robimy tego przeciwko komukolwiek oraz: nie robimy tego też zamiast kogokolwiek choć może wygląda, ze wyręczamy gminę IMHO: w następnych latach wrócimy do zwyczaju, że robi to gmina dla mieszkańców oczyw. jeśli gmina uzna za.... etc. etc. Odpowiedz Link
maryshaa Re:Media 28.12.11, 23:56 A ja wiem, media... tylko po co? Dla mnie to po prostu fajny dowód na to, że w Józefowie nie liczy się pokaz jako taki, ale chęć wspólnego spotkania się i świętowania Nowego Roku z sąsiadami, bliskimi, znajomymi. Nie odbieram też tego jako akcji za/przeciw/na przekór/zamiast i też nie traktuję tego jako prztyczek w nos radnym "bo nie zrobili pokazu w tym roku". Nie ma pokazu "odgórnego" ale jest chęć spotkania się, to będzie dodatkowo pokaz "oddolny" tyle. A po co do tego dorabiać jakieś historie? Po prostu fajna inicjatywa i tyle... ale może reszta ma inne zdanie. Bo ja tam się najbardziej cieszę na spotkanie ze znajomymi i szampana na ulicy Odpowiedz Link
0bywatelx Re:Media 29.12.11, 07:57 Ja też dokładnie to tak traktuję, jak pisze maryshaa i feelek. To dla nas, a nie przeciw komuś. Jeśli ktoś znajdzie metę na fajne fajerwerki to dajcie znać. Odpowiedz Link
obywatel25 hmmmm.... 29.12.11, 09:23 no brawo forumowicze, to jest ,,owczy pęd" pięknie że ludzie tak się organizują, aby dać innym troszku radości, skąd my to znamy. Ale: ciekawe że niektórzy byli, ,,za a nawet przeciw", niektórzy wogóle nie wypowiadali się na temat, radni....itd, obecnie są na topie organizacji imprezy,teraz prubujemy zamalować rzeczywistość, jakie to znane. Generalnie jestem za imprezą i jestem pozytywnie nastawiony pozdrawiam Odpowiedz Link
doomi FAJERWERKI!!! 29.12.11, 12:12 Są do kupienia na przykład w lidlu w Falenicy! Ludziska zmobilizujcie się, bo moje już u strażaków, podpytaliśmy i pustka, prawie nikt nic nie przyniósł jeszcze. Żeby nie było że kupa ludzi przybędzie i odpalimy zonka Odpowiedz Link
jozee Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 13:19 Nie liczyłaś chyba na to,że tłumy będą znosić zakupione przez siebie zabawki tylko dlatego,że niedoszły radny,obecny radny wespół z tobą, pod auspicjami zięcia burmistrza mają ochotę rozbawić mieszkańców.Pamiętasz chyba,że dotychczas te miejskie iluminacje odpalali ludzie,którym za to płacono i którzy mieli wiedzę jak to robić.Imprezę zabezpieczała policja,straż i była przede wszystkim legalna.Licz się z tym,że w różnych miejscach w centrum młodzież będzie eksperymentować z zapalniczką i nie tylko.Licz się z tym,że ty sygnujesz swoiste przyzwolenie na to by na oczach kamer nie zawsze trzeźwi ludzie odpalali nie zawsze atestowane zabawki. Ta cała straż z panem Bąkiem na czele będzie tylko czekała aż jakiś incydent przykuje uwagę większości.Ale większość to wy.Wy macie doświadczenie.Widzę,że macie też pieniądze,więc tak jak wspominałem,jak będę to popatrzę.Ps-dzisiaj widziałem józefowską skodę urzędu miasta podążającą 17 stycznia od strony Al.Krakowskiej.Przemiły pan z brodą najpewniej wiózł cały kufer fajerwerków dla strapionych kryzysem mieszkańców. Odpowiedz Link
doomi Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 14:06 Drogi jozee, frustracje się leczy, a pieniądze się zarabia. to tyle ode mnie Odpowiedz Link
tujestfajnie Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 15:14 ale mu doomi pocisnelas hehe. brzydko powiem ale olac takiego marude jozee. fajerwerki sa kolo Violi tez Odpowiedz Link
feelek Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 15:35 byliśmy z synem o 15.00 były 3 fajerwerki takie po 25 wystrzeleń. pan ze straży powiedział, że wszystko będzie OK. pzdr. f. PS. ja sobie myślę, że teraz odzwierciedlą się te deklaracje , że dorzucimy, wielu z nas, po kilkadziesiąt zł aby ten pokaz się jednak odbył. pamiętam, że były. te deklaracje. wystarczy np. na ul. Sadowej (z 11 lListopada prowadzą drogowskazy) kupić coś i zawieźć do straży na Polną . choć pamiętam, że przy poprzednich działaniach forumowiczów w realu też były głosy nazwijmy je: dołujące zawsze: przy gwiazdobraniu, przy podpisów zbieraniu wielu deklarowało pomoc a część tylko werbalnie niektórzy wręcz odstręczali od działania, przypisywali nam jakieś niepojęte intencje nic nowego ------------------- może Juzee: już kończ Waść wstydu (sobie) oszczędź? Odpowiedz Link
maryshaa Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 16:01 Jozee, ale przecież nikt Ci nie każe przychodzić na ten pokaz, brać w nim udział, kupować, strzelać. W Nowy Rok też pewnie będzie w telewizji leciał Kevin albo Szklana Pułapka. Chyba, że masz ochotę przyjść i sobie w tłumie pomarudzić. Wolny kraj. Odpowiedz Link
marius68 Re: FAJERWERKI!!! 29.12.11, 16:08 Nie łudżmy się że będzie to pokaz do jakiego byliśmy przyzwyczajeni. Ważne tylko by nie wyszedł zupełnie mizernie. Jeżeli odwołany pokaz kosztowałby ok 14 tys. zł. To nawet gdyby każdy z zadeklarowanych uczestników z facebooka (194 osoby) kupił jak ja zestaw w Lidlu zestaw Korsarz za 47.99 to dałoby to kwotę 9310,06 zł. Pomijam już fakt że nie każdy przyniesie nawet dużo mniejszy zestaw. Ważne by mieć zimne ognie, by nikomu nie przyszło na myśl własnoręcznie w tłumie odpalać fajerwerków. Czy samo spotkanie się przy muzyce w centrum miasta nie będzie miłe? P.S. Tak bycie radnym do podejmowanie bardzo dużej liczby decyzji. Tą o cofnięciu dofinansowania na pokaz noworoczny uważam za swój błąd. Mam nadzieję że licznym pojawieniem się przekonamy że to nie tylko puszczenie z dymem 14 tys., ale też ważna dla budowania wzajemnych więzi uroczystość której nie powinniśmy skreślać z kalendarza. Mariusz Odpowiedz Link
0bywatelx porządek w trakcie spotkania 29.12.11, 16:21 Feelek - pomysłodawca będzie prosić przez mikrofon o rozsądek, ale jeśli to nie wystarczy, to będzie również Policja i Straż Miejska. Szefowie obydwu służb słyszeli o naszej incjatywie i będą strzegli porządku. Czyli będzie podobnie, jak w latach poprzednich. Najważniejsze jest, że ognie sztuczne będzie odpalała tylko Straż Pożarna z Polnej, na rozsądek w kwestii alko, petard możemy jedynie liczyć, ale to tak, jak co roku, nie ważne kto organizuje. Na pewno będzie biedniej niż zwykle, ale niech będzie równie miło i bezpiecznie jak bywało w ubiegłych latach. Odpowiedz Link
jozee Re: porządek w trakcie spotkania 30.12.11, 09:22 Pani doomi pisze,że jestem chory.Oczy mam jednak zdrowe bo dzisiaj miasto odcięło się wirtualnie,oficjalnie i całkowicie od przedsięwzięcia,które szykują mieszkańcom lekarze dusz. Odpowiedz Link
maryshaa Re: porządek w trakcie spotkania 30.12.11, 10:05 A to nie mieszkańcy szykują sami sobie miły noworoczny wieczór? Jozee o kim i o czym piszesz, bo się pogubiłam w zawiłościach goryczy i frustracji płynącej z mojego monitora. Jacy lekarze dusz? Czy chodzi Ci o grupę ludzi, którzy chcą fajnie spędzić czas, spotkac się ze znajomymi, wystrzelić fajerwerki i złożyć sobie życzenia noworoczne? Odpowiedz Link
feelek zbanować Juzee czy nie zbanować? 30.12.11, 10:45 Jozee napisał: dzisiaj miasto odcięło się wirtualnie,oficjalnie i całkowicie od przedsięwzięcia 1. miasto się od niczego nie odcięło, wystarczy przeczytać treść tej info bez złej woli, tak normalnie - piszą tylko, że nic sami nie organizują -------------------------------------------- "...a wsio taki breszysz Kisielju..." Krzywonos do senatora Kisiela w Ogniem i Mieczem ------------------------------------------------------------------ 2. Jozee to co tu wyprawiasz nosi znamiona trollingu : próbujesz skłócać, wypisujesz bzdety, obrażasz.... prawdziwy z Waści propagandysta prlowski ryzykujesz bo trolling bywa banowany, gdy np. internauci tego zechcą i zagłosują za tym: ------------------------------ tak jak wyprasza się z knajpy kogoś co chodzi od stolika do stolika i obraża wszystkich obecnych ----------------------------------------------------------------- żaden internetowy sąd cię nie obroni. nie żal ci uczestniczenia w takiej społeczności jak nasza tj. FJ? weź se do serca radę Feelka/Sarkozy'ego/Chiraxca i wykorzystaj okazję aby siedzieć cicho 4. doprawdy życzyć źle: w końcu, było nie było, a jednak grupie dobrych znajomyxh? 5. Obywatelx/Marius/Marysha/Doomi/ etc. nie są zięciem p. Burmistrza, ani tym bardziej ja nim też nie jestem. PS. Prywatnie znam tę osobę i wiem, że robi dużo dobrego dla wielu społ. j - skich inicjatyw, wiem też, że próbujesz ją obrazić ale to ci się na razie nie udaje. więc i nadal ci się nie uda skoro nie wiesz kto zacz. ja ci na pewno tego nie ułatwię. Odpowiedz Link
0bywatelx 231 osób z facebook'a 30.12.11, 19:14 Tyle osób zalajkowało naszą inicjatywę. Długość pokazu lub jak ktoś woli "pokazu" zależy tylko od nas. Kto chce ten przyjdzie, kto może podrzuci fajerwerki do OSP. Joozego nie banować, jooze jak chcesz to ja wezmę dodatkowy kieliszek i butelkę cavy wiesz do kogo podejść. Nie leczymy i nie naginamy rzeczywistości, chcemy udowodnić, że ludzie lubią ludzi i chcą spotykać się w Nowy Rok. Myślę, że za rok znajdą się środki w budżecie, a jak nie to będziemy mieli większą wprawę i zrobimy to sami lepiej. Odpowiedz Link
jozee Re: 231 osób z facebook'a 31.12.11, 15:11 I to jest argument.Tylko jak ja cię poznam bo dodatkowy kieliszek będzie miało pewnie więcej ludzi? Odpowiedz Link
ola_dom Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 15:19 mnie niestety nie będzie, ale fajerwerki kupione i przekazane mamie, która już przekazała je zresztą Strażakom i oczywiście będzie dziś o 20:00 na miejscu. fantastyczna inicjatywa, jestem naprawdę dumna z Ziutkowiczów, chwalę się nami przed znajomymi, gdzie tylko mogę a tak jak dawnymi czasy nie mogło nigdzie zabraknąć miasteczkowego wariata, tak i teraz nie może zabraknąć w Ziutkowie lokalnego malkontenta - ma to swoisty urok i koloryt, i choć czasem zirytuje, to jednak głównie przecież ku uciesze służy. taka to w końcu jego rola . Odpowiedz Link
feelek i jak Juzee jesteś kontent? 01.01.12, 16:13 i jak Juzee jesteś kontent? ola_dom napisała: tak > i teraz nie może zabraknąć w Ziutkowie lokalnego malkontenta - ma to swoisty u > rok i koloryt, i choć czasem zirytuje, to jednak głównie przecież ku uciesze sł > uży. taka to w końcu jego rola . Juzee, jesteś ukontentowany z tytułu? IM: lokalnego malkontenta miasteczka Józefów ? ale nie Ty przecież nie możesz być kontent skoroś mal-kontent Odpowiedz Link
0bywatelx Re: i jak Juzee jesteś kontent? 01.01.12, 16:36 www.facebook.com/photo.php?fbid=319073968127054&set=o.205890049499314&type=1&theater" border="0" alt="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=319073968127054&set=o.205890049499314&type=1&theater"> mam nadzieję, że link ze zdjęciem z OSP działać będzi. Szykujcie uśmiech i dobry humor i dajcie spokoj joozemu, ja nie wierzę, że on jest złośliwy, on jeno dopinguje innych do bardziej wydajnej pracy. Odpowiedz Link
jozee Re: i jak Juzee jesteś kontent? 01.01.12, 17:19 Słuchajcie,ale mnie boli głowa.Chodzę jakiś rozedrgany,mam dreszcze i mało kumam.Może mi ktoś przynajmniej powie, czy ten nowy rok już jest, czy jeszcze trwa sylwester? A tak na poważnie to składam wam noworoczne życzenia i czekam na te wystrzały.Może one postawią mnie na nogi. Odpowiedz Link
0bywatelx było warto 01.01.12, 20:28 Forum to potęga. Wyszło rewelacyjnie, pochwalę się nieskromnie, bo feelek mnie przeoczył w laurach. Fajnie współpracowało się z taką ekipą. Wielkie podziękowania dla OSP, MOK, Policji i Straży Miejskiej. p.s. ostatnie 70 sekund to był mój i sąsiada Bandyta. Odpowiedz Link
kuballa112 Re: było warto 01.01.12, 20:32 Wyszło fenomenalnie, powyżej oczekiwań chyba nawet. Brawo, brawo, brawo! A frekwencja również znakomita! Feelek na burmistrza! Odpowiedz Link
gaba29 Było pięknie. 01.01.12, 20:35 Dziękujemy za inicjatywę, chęci i przepiękny pokaz. Jesteście boscy. Odpowiedz Link
marius68 Re: było warto 01.01.12, 20:38 Pokaz wyszedł nad wyraz dobrze. Dziękuję wszystkim którzy przynieśli fajerwerki, po tym jak zobaczyłem na 3 godziny przed jak niewiele się uzbierało miałem nietęgą minę.Postaram się w przyszłym roku przekonać radnych że nie powinno się tak szybko rezygnować z tradycji. Jeżeli to się nie uda to trzeba będzie znów społecznie się skrzyknąć. Powtórzę za klasykiem dzisiejszego wieczoru Internet to potęga. Mariusz Odpowiedz Link
feelek Re: było warto 01.01.12, 20:38 sorki Obywatelx'ie ale musiałem wybierać zmieściłeś się w "...i inni internauci z forum Józefów..." razem z niżej podpisanym PS. forum jest wielkie internet jest wielki facebook jest wielki my jesteśmy wielcy we are the champions!!! do siego roku!!!!!! Odpowiedz Link
sn00kie Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 20:34 Mega wielki szacun za pokaz. Mam nadzieję, że władzom choć "trochę" się zrobi głupio i w następnym roku zrobią to co powinni w tym Pozdrawiam organizatorów i wszystkich będących na pokazie Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 20:41 jeszcze raz: włodarze podjęli taką decyzję i ją uszanujmy nie zrobiliśmy tego przeciw komukolwiek pzdr. f. Odpowiedz Link
venoos1 Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 21:02 I ja tez Gratuluje Ogłosy moich córek podczas pokazu - 2 i 5 lat - bezcenne No i określenie - "Mamo, ale był fajny fajerwerk" - to oczywiscie barwna wypowiedz 2 latki Gratuluje! Józefów to potęga Odpowiedz Link
arloo Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 21:09 Podziękowania dla Organizatorów było super ! Odpowiedz Link
do73 Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 21:29 Pokaz przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Był REWELACYJNY. W mieszkańcach siła!!! Mały fragment dla tych, co nie byli (krótki, bo rozładował mi się telefon ) Pokaz sztucznych ogni Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy Rok pod chmurką 01.01.12, 21:54 To ogromna satysfakcja być członkiem takiej społeczności Dziękuję i gratuluję wszystkim, którzy przyczynili się do tej "akcji". Szczerze powiem, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona nie tylko samym pokazem, ale także frekwencją... Odpowiedz Link
111majka Re: Nowy Rok pod chmurką 02.01.12, 01:54 Było rzeczywiście super. Nie tylko pokaz, ale cała nasza błyskawiczna akcja. Feelek dobrze prawił - Internet to potęga. A ludzie z Józefowa także. Pozdrawiam wszystkich noworocznie Odpowiedz Link
maryshaa Re: Nowy Rok pod chmurką 02.01.12, 08:45 Śmiesznie wyglądało na początku, jak część ludzi wpatrywała się odruchowo w okolice MOKu a dopiero potem przenieśli się z uwagą w stronę straży Powiem szczerze, że bawiłam się o wiele lepiej niż na poprzednich pokazach, bo doszła satysfakcja i radość, że mieszkam w mieście w którym "ludziom się chce" !! Gratulacje dla organizatorów!! I mała prośba... jakby ktoś z Was widzial wiszący plakat zapraszający na imprezę, to proszę je zrywać i wywalać Ja wczoraj ściągała na trasie Kopernika, 3maja i Polna, ale pewnie sporo jeszcze zostało Dzięki!! Odpowiedz Link
megi229 Re: Nowy Rok pod chmurką 02.01.12, 09:01 Dzięki, po raz kolejny jestem dumna, że mieszkam w Józefowie. Dziękuję również za tych którzy nie wiedzieli, że miejskich fajerwerków nie będzie (wiem, że takowi byli), a przyszli jak co roku z oczekiwaniem na widowisko- nie musieli odejść zawiedzeni. Było super, ponad oczekiwania. Odpowiedz Link
feelek PODZIĘKOWANIA DLA MOK !!!! 02.01.12, 09:49 PODZIĘKOWANIA DLA MOK !!!! byłbym niewdzięcznikiem gdybym nie dopełnił podziękowań dla pracowników MOKu. P. Dyr. Wojciechowskiej za błyskawiczną decyzję o wzięciu udziału w przedsięwzięciu oklaski Panu od nagłośnienia (do spółki z moim synkiem) - za wspaniałą muzę oklaski, jeszcze raz - wszystkim organizatorom, w tym pominiętym w wymienianiu długie, niemilknące oklaski PS. komentarze o oklaskach wziąłem z broszurki z 1976 z przemówieniem Breżniewa. tam było jeszcze i takie: głos z sali: "I słusznie!!!!" to ostatnie możeby dedykować Juzee? PS2 jeden ze Strażaków dopytywał mnie kim jest Juzee? a ja przecież nie wiem. może, paradoksalnie, to Juzee jest najb. zasłużonym dla naszego flashmobu, racowisko 2012? Odpowiedz Link
kaz148 Nowy Rok pod chmurką 02.01.12, 09:58 Straż Pożarna z Polnej dziękuje wszystkim za tak liczne przybycie i przychylne wpisy pod Naszym adresem My TYLKO troszkę pomogliśmy w przeprowadzeniu tego fantastycznego wydarzenia, które nie odbyło by się bez tak wspaniałych forumowiczów i wszystkich przybyłych Polecamy się na przyszłość WASI i dla WAS strażacy Odpowiedz Link
cinqueterre Re: Nowy Rok pod chmurką 02.01.12, 10:25 Gratulacje! Feelek, ten patetyczny Vangelis mnie na poczatku zaskoczyl, poczulem sie jak na jakims oficjalnym spektalu (igrzyska olimpijskie, defilada, ect.). Ale brawo! Choc musze zacytowac moje dzieci: "tak krotko?". Ech, ta dzisiejsza mlodziez! Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 03.01.12, 01:53 cinqueterre napisał: > Gratulacje! Feelek, ten patetyczny Vangelis mnie na poczatku zaskoczyl Vangelis był inwencją twórczą Pana Od Nagłośnienia (choć wiele kawałków Vangelisa to moja muza życia - Friends of Mr. Cairo, Rydwany Ognia), nasze były Gwiezdne Wojny i We are the Champions podsumowując cały event chcę zauważyć jak najdobitniej, że jest to - nie 4-5, jak pisałem inicjatywa foryumowiczów FJ w realu, a jakaś 7-8 , zapomniałem wspomnieć o kilku zbiórkach dla pogorzelców tak więc FJ w realu to: 1-2 zbiórki dla osób które wszystko straciły w pożarach (2003-20010) 3.Gwiazdobranie i Dawanie 2007,8,9, 10, 11 (>70 000 zł dla chorych małych józefowiątek) 4. spotkanie w kawiarni po wyborach 2006 5. spotkania w realu forumowiczów FJ (kilka w różnych j-skich knajpach) 6. zbiórka podpisów pod apelem do p. Dyr. SP2 7. racowisko 2012 sorry jak coś przeoczyłem pzdr. f. 4. Odpowiedz Link
doomi Re: Nowy Rok pod chmurką 03.01.12, 13:03 Feelku, było tego znacznie więcej: - pięcioletnia, regularnie dwa razy w roku organizowana akcja przedświątecznej pomocy dla rodziny z głuchoniemymi chłopcami ze Śródborowa. Brało w niej udział przez te 5 lat jakieś 25 osób - zbieraliśmy też ubrania i zabawki dla dzieci z ośrodka dla uchodźców mieszczącego się pod Kołbielą - samych akcji "pogorzelcy" pamiętam 4 - była jeszcze międzyforumowa otwocko-józefowska wyprawa rowerowa śladami historii i zabytków otwockich. Przewodnikiem był nam nieoceniony w swej wiedzy admin forum otwockiego - chiste - że nie wspomnę o forumowych wymianach roślinkowych - nawet akcja "konkurs na najpiękniejszy ogród w józefowie" miała swój początek tutaj, sama kilka lat temu pisałam w tej sprawie do burmistrza, potem szybciutko pomysł podchwyciła p. W. Zagawa z JnŚ i poszło Swoją drogą JnŚ dość często bazuje na tym co się na forum dzieje, ale żeby nie było wątpliwości - piszę to w pozytywnym kontekście! Odpowiedz Link
feelek Re: Nowy Rok pod chmurką 08.01.12, 16:14 doomi napisała: > Feelku, było tego znacznie więcej: istotnie, najwięcej jest z FJ w realu działąn, jak poniżej: forum.gazeta.pl/forum/w,19980,131982519,131982519,zaginal_pies_.html pewno już grubo ponad 100. i nie ma w tym nic z pokpiwania jak coś to daje, to czemu nie? PS. jeśli kto myśli, że sztucznie podbijam ten wątek, to... ma rację. pzdr. f. Odpowiedz Link