Dodaj do ulubionych

Katastrofa emerytalna...

15.05.12, 14:54
Szanowni Pańswto,
serdecznie zapraszamy na spotkanie, które odbędzie się 22 maja 2012 roku o godzinie 18.00 w Wyższej Szkole Gospodarki Euroregionalnej w Józefowie przy ulicy Sienkiewicza 2 budynek B. Tym razem będziemy mieli zaszczyt gościć polskiego prawnika i ekonomistę, komentatora gospodarczego, eksperta w dziedzinie podatków w Centrum im. Adama Smitha, doktor habilitowanego nauk prawnych Roberta Gwiazdowskiego. Będzie to kontynuacja cyklu spotkań z politykami, ekspertami z różnych środowisk. Temat konferencji dotyczy "KATASTROFY EMERYTALNEJ" Wszystkich chętnych do udziału w spotkaniu serdecznie zapraszamy. Wstęp wolny.
Obserwuj wątek
    • jozee Re: Katastrofa emerytalna... 15.05.12, 18:57
      No, to porozmawia sobie doktor z doktorantką.Najlepiej o nowoczesnym systemie wykrywającym plagiaty.Albo nie, z mamą emerytką o prawie budowlanym sobie ten ktoś porozmawia.Koleś, tu Cieplas się ujawnia, ciągnąc za sobą innych mających dość zakłamania a ty wyjeżdżasz znowu z tym podmiotem gospodarczym jak z podporządkowanej.Przypominam ci, że Sienkiewicza 2 jest własnością miasta i pan Stanisław, nawiasem mówiąc też emeryt, obiecał odzysk tej nieruchomości na potrzeby państwowej edukacji o charakterze świeckim, które to potrzeby są nie cierpiące zwłoki i palące.Jeszcze w tym roku obiecał, że to nastąpi.Wstęp wolny mówisz?Wstęp wolny na katastrofę.
      • jozef_owiak Re: Katastrofa emerytalna... 15.05.12, 21:53
        Jak się czyta niektórych posty to rzeczywiście potrzeba edukacji jest paląca smile - co ma piernik do wiatraka???
    • jozefow512 Aaaa, to ten facet z ZUS-u 15.05.12, 21:56
      Robert Gwiazdowski? Ten facet z ZUS-u? AFAIR to on przewodniczył Radzie Nadzorczej ZUS, więc zapewne ma w zakresie emerytur doświadczenie wyniesione z tej przewspaniałej instytucji.

Jeśli od faceta z ZUS-u mam się dowiedzieć czegoś o emeryturach - to ja dziękuję.

Powodzenia ....
      • 2zenek65 Re: Aaaa, to ten facet z ZUS-u 16.05.12, 12:35
        A mnie problem emerytur bardzo interesuje. I pomimo że byłem mocno rozczarowany poprzednim spotkaniem z powodu zbyt dużej ilości politycznej atmosfery, to chyba skuszę jeszcze jeden raz. Ciekaw jestem czy poza magicznym "67" to ta niby reforma coś naprawdę zmieni.
        A co do forum, to słusznie Felek zauważył że zdycha. Zaglądam tu od czasu do czasu i ten bijący po oczach "język miłości" systematycznie odrzuca mnie na parę dni by doprowadzić się do kultury. Choć przyznam że komentarz Jozee pomimo swojej niewątpliwej wulgarności to jednak trochę mnie ubawił. Ale to zły znak bo....................chamieję chyba albo przynajmniej obojętnieję.
      • juki4 Re: Aaaa, to ten facet z ZUS-u 18.05.12, 15:23
        Przed wyciąganiem pochopnych wniosków proponuję zapoznać się z tym tekstem:
        gwiazdowski.biznes.net/blogposts/view/7630-LIST_OTWARTY_DO_UBEZPIECZONYCH_W_ZUS.html
        Nie zostawia on na ZUSie suchej nitki. Podobnie zresztą jak premier Pawlak. Film z wypowiedzią Pawlaka znajdziesz łatwo na youtubie.
        • jozefow512 Re: Aaaa, to ten facet z ZUS-u 18.05.12, 16:43
          juki4 napisał:

Przed wyciąganiem pochopnych wniosków proponuję zapoznać się z tym tekstem:
          gwiazdowski.biznes.net/blogposts/view/7630-LIST_OTWARTY_DO_UBEZPIECZONYCH_W_ZUS.html
          Nie zostawia on na ZUSie suchej nitki.

ROTFL. To kogo krytykował? Siebie? Na sobie nie zostawia suchej nitki.

Nie zauważyłem w tekście żadnego wyjaśnienia co tam robił i dlaczego tak dał ...... (skoro instytucja, którą nadzorował była taka beznadziejna).

Ale leszcze i tak to kupią....
    • obywatel25 Płacz niewiele pomoże.... 17.05.12, 12:49
      jeżeli sami sobie nie pomożemysmile.Proponuję rozmowę na temat dodatkowej emerytury,
      przede wszystkim ludziom którzy prowadzą działalność, dlatego że wiemy ile będą mieli na
      emeryturze oraz Wszystkim którzy chcą rozmawiać.
      Pozdrawiam
      • jozee Re: Płacz niewiele pomoże.... 18.05.12, 17:10
        Dodatkowa emerytura?Można zbierać butelki po piwie po 35 groszy sztuka, albo drewno na opał, którego będzie dużo w nowym parku józefowskim jak wandale porozwalają te świdermajerowskie pergole po koncercie Markola.
    • przerwa Re: Katastrofa emerytalna... 18.05.12, 20:10
      Super że Pan Robert odwiedzi naszą mieścinę, osobiście uważam że facet naprawdę ma pojęcie o czym mówi, poza tym polecam lekturę blogu który prowadzi
      oczywiście obecność obowiązkowa
      • jozefow512 Re: Katastrofa emerytalna... 18.05.12, 21:01
        przerwa napisała:

> osobiście uważam że facet naprawdę ma pojęcie o czym mówi,

jest prawnikiem i kiedy mówi o prawie to jest ok. Gorzej, że wypowiada się na inne tematy, np. ekonomiczne a tutaj widać braki w ścisłym wykształceniu. W tematach poza swoją core'ową kompetencją merytoryka jest spychana na dalszy plan przez ideologię. Niestety.

> poza tym polecam lekturę blogu który prowadzi

Chwytliwe, pod publiczkę, łatwo się czyta, nic z tego nie wynika ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka