Dodaj do ulubionych

Newsy na www.jozefow.pl

06.06.13, 20:05
Drodzy Państwo,

Poprzedni wątek zainspirował mnie do utworzenia tego tematu. Liczyłam, że będą się Państwo do mnie pisać, czy też dzwonić i rozpoczniemy jakiś dialog o mojej pracy oraz Państwa oczekiwaniach co do strony. Ale zamiast odezwać się do mnie bezpośrednio wolicie robić to tutaj...troszkę szkoda, ale poniekąd to rozumiem.

Póki co dowiedziałam się więc, że nie lubią Państwo m. in.: mnie, sadzenia drzewek, za wielu zdjęć władz urzędu i co oczywiste - błędów. To ostatnie obiecuję się wyeliminować, aczkolwiek proszę mi wierzyć, że w przypadku strony, która nie ma systemu zarządzania treścią, jest to szalenie trudne. Wiele błędów widzi się dopiero po wlaniu treści na stronę, dodatkowo nawet po poprawkach, często one nie są widoczne, nawet po odświeżeniu strony (niestety taki jest urok przestarzałej technologii). To mnie oczywiście nie usprawiedliwia. I naprawdę nie obrażę się jak mi Państwo zwrócicie uwagę. Ale miło by było, gdybyście nie robili tego w postaci publicznej połajanki, ale po prostu odezwali się do mnie na maila i wskazali błąd. No chyba, że tu nie o wyeliminowanie błędów chodzi...

Ale wracając do meritum: siebie i newsów z życia urzędu nie wyeliminuję, ale mogę zacząć robić coś dodatkowo smile Niemniej muszę mieć jakieś wskazówki.

Czy interesują Państwa jakieś konkretne tematy? Czy lubicie relacje z imprez, które się już odbyły (a jeśli tak to jakie)? Przeglądacie galerie, zwracacie uwagę na zdjęcia? Będziecie oglądać filmiki, jeśli będę je dodawać do materiałów?
Co chcielibyście czytać na www.jozefow.pl?

Mam pełną świadomość, że wszystkim nie dogodzę, ale chciałabym, aby na tej stronie każdy znalazł coś dla siebie. A nawet jeśli będziecie zaglądać do działu newsów tylko w poszukiwaniu moich błędów - to może lepszy rydz niż nic...może przy okazji jednak coś Państwa zainteresujesmile
Udanego wieczoru,
MJ
m.janczewska@jozefow.pl

Obserwuj wątek
    • apawlak1 Re: Newsy na www.jozefow.pl 06.06.13, 23:04
      Pani Magdaleno, litości!
      Newsy? Istnieje w języku polskim słowo "wiadomości".
      Może niusy?

Mam także wrażenie, iż jest Pani Rzecznikiem Rady Miasta czy tam innego organu. Chyba Rada wie, o czym miałaby poinformować mieszkańców. Niech oficjalna strona miasta informuje o tym, co ma miasto informować, a mieszkańcy niech mają swoje forum do wyrażania swobodnych opinii... .
      • alcobar przepraszam ale chyba zaraz się wyrz...am! 06.06.13, 23:27
        Pani Rzecznik! Miej litość i wstydu oszczędź.
      • mlody.realista Re: Newsy na www.jozefow.pl 07.06.13, 11:55
        Newsy w tym wypadku to bardzo dobre określenie.

Ze strony: sjp.pwn.pl/
        2. «audycja radiowa lub telewizyjna, w czasie której przekazywane są aktualne informacje z kraju i ze świata»

news [wym. ńjus]
        1. pot. «informacja agencyjna, prasowa lub radiowa z ostatniej chwili»
        2. środ. «wiadomość przesłana do internetowej grupy dyskusyjnej»
         newsowy

Pani Magdo określenie newsy jest jak najbardziej ok. smile

A tak do apawlak1:
        Krytykujmy ale mądrze smile
    • grzeg_sz_1 Re: Newsy na www.jozefow.pl 07.06.13, 08:41
      hmm...........
      XXI wiek, członkostwo w UE, równouprawnienie wszystkich i wszystkiego a www.jozefow.pl prowadzony bez CMS-a?
      To pewnie jak w urzędzie jak nie ma światła używacie świeczek i lamp naftowych big_grin
      Świeczki to jeszcze rozumiem, tez lubię nastrojowe kolacje przy świecach smile
      • alcobar CMS 07.06.13, 09:12
        Wydaje mi się to nieprawdopodobne ale może tak jest. Jeśli strona powstała wieki temu i informatyk wolał lenistwo niż postawienie prostego cms-a to możliwe.
        Ja miałem cms-y na swoich stronach ponad 10 lat temu więc aż trudno uwierzyć... Oznacza to, że informatyk leniuchował albo mu nie płacili za pracę.
        PS. Ciekawe w, którym roku postawiono stronę Józefowa?
        • alcobar Re: CMS 07.06.13, 09:15
          z takich podstawowych danych to
          DOMAIN NAME: jozefow.pl
          registrant type: organization
          nameservers: dns1.magprojekt.pl. [5.9.49.14]
          dns2.magprojekt.pl. [178.63.50.70]
          created: 2002.01.24 12:00:00
          last modified: 2012.12.31 17:31:56
          renewal date: 2014.01.23 13:00:00
          to data rejestracji domeny co nie znaczy, że stronę postawiono na serwerze w tym dniu. Trochę śmiesznie z tym CMS.. ale pewnie teraz strona będzie jak strona CNN heheh
          • mlody.realista Re: CMS 07.06.13, 11:50
            No bo wiesz CMS to nie jest tania rzecz............................................. wink

Tak samo jak hamulce w samochodzie albo mhh no właśnie "rzecznik" w urzędzie miasta?

No ale cóż to nie są tanie rzeczy.

Pozdrawiam
            • grudziaz Re: CMS 09.06.13, 11:19
              No jasne, strona bez cms, no to paranoja jakaś w ogóle.
              Ludzie jak nie macie pojęcia o użyciu czegokolwiek to może się lepiej nie wypowiadać, żeby się nie ośmieszać? Sprowadzenie strony internetowej do poziomu edytora tekstu.
              Dobry tez ten geniusz, co o stronie internetowej wnioskuje z ustawień domeny, brawo.

mlody.realista napisał:

> No bo wiesz CMS to nie jest tania rzecz........................................
              > ..... wink
              >
              > Tak samo jak hamulce w samochodzie albo mhh no właśnie "rzecznik" w urzędzie mi
              > asta?
              >
              > No ale cóż to nie są tanie rzeczy.
              >
              > Pozdrawiam
              • mlody.realista Re: CMS 09.06.13, 14:44
                no bo to nie są tanie rzeczy...

migdalowamama.blogspot.com/2013/03/to-nie-sa-tanie-rzeczy.html
              • alcobar Re: CMS 09.06.13, 22:30
                Nie trzeba być geniuszem, żeby z daty utworzenia domeny wysnuć wniosek, że być może stronę postawiono zaraz po zarejestrowaniu domeny co miało miejsce 11 lat temu a wtedy wielu informatyków lubiło zarządzać stroną z poziomu skryptu a nie zarządzania treścią .... geniuszu.. Im młodsza byłaby domena tym gorzej świadczyłoby to o twórcy strony.. geniuszu... tylko tyle trzeba było z tego wywnioskować.
    • mieszkaniecjozefowa Re: Newsy na www.jozefow.pl 08.06.13, 21:10
      No coz ostatnio pochwalilem troche Pania za informacje o imprezach/wydarzeniach w okolicy to dzis troche zganię.

Dziś w Otwocku odbył się maraton rowerowy, przełożony z z kwietnia (wtedy jeszcze śnieg leżał). Na naszej stronie nawet śladu o tak dużej imprezie (udział bierze kilkaset a nawet tysięcy osób). Szkoda.

O ile pamiętam napisała Pani, że z czasem organizatorzy imprez sami zaczną podsyłać informację o wydarzeniach. To mało ambitne. Może jednak mogłaby Pani robić research (wiem to nie po polsku) i sama zamieszczać wzmianki o ciekawostkach. Tylko nie 10 oddzielnych tematów, a na przykład w każdą środę jeden temat pt. "Co ciekawego w weekend".

No i czy nie obiecywała nam Pani zupełnie nowej strony www?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka