Dodaj do ulubionych

Diety Radnych

14.11.14, 20:00
Z ciekawości przeglądałem teraz sprawozdania majątkowe naszych Radnych i nasuwa mi się pytanie:
Jak to jest że każdy Radny ma podaną inną sumę?
Obserwuj wątek
    • diego-de-la-vega Re: Diety Radnych 14.11.14, 20:09
      Dobra chyba sam sobie odpowiem na swoje pytanie bo znalazłem:
      "Wysokość diety radnego zależy m.in. od pełnionych przez niego funkcji (przewodniczącego rady, przewodniczącego komisji) oraz od tego, czy i w ilu zasiada komisjach."

Co prawda znalezione na stronie TVN24 ale jakoś nie mam podstaw aby nie wierzyć.
      • demarkiz0 Re: Diety Radnych 14.11.14, 20:17
        diego-de-la-vega napisał:

> Dobra chyba sam sobie odpowiem na swoje pytanie bo znalazłem:
        > "Wysokość diety radnego zależy m.in. od pełnionych przez niego funkcji (przewod
        > niczącego rady, przewodniczącego komisji) oraz od tego, czy i w ilu zasiada kom
        > isjach."
        >
        > Co prawda znalezione na stronie TVN24 ale jakoś nie mam podstaw aby nie wierzyć

Cieszy mnie ten wpis, bo widzę, że naprawdę się zaangażowałeś, cały czas się uczysz.
        • diego-de-la-vega Re: Diety Radnych 14.11.14, 20:19
          Warto się dowiadywać, szczególnie że bardziej mnie ciągnie do administracji samorządowej niż rządowej. smile
          Ale wiem, że jeszcze dużo nauki przede mną. Ale chyba będę częstym bywalcem na forum i w Urzędzie z pismami odnośnie różnych spraw i zapytań big_grin
          • feelek Re: Diety Radnych 16.11.14, 23:10
            wysokość diety w danym miesiącu zależy literalnie od ilości nasiadówek (sesji, komisji), w których radny brał udział i jest w każdym miesiącu inna
            oprócz tego inaczej są wynagradzani Przewodniczący i Wiceprzewodniczący Rady (kiedyś to był ryczałt, obecnie - nie wiem)
            • diego-de-la-vega Re: Diety Radnych 16.11.14, 23:14
              wiem, wiem feelek już sprawdziłem sobie. chociaż to trochę dziwne że niektórzy w zeznaniu podatkowym mają 2-3 razy większą dietę od innych. No ale cóż taki kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka