Dodaj do ulubionych

Nie na marne

06.06.19, 19:12
Popieram, popieram i jeszcze raz popieram smile

Józefów rusza z kampanią „Nie na marne”. Jej celem jest ograniczenie produkowania odpadów poprzez przedłużanie żywotności przedmiotów i oszczędne używanie opakowań. Burmistrz zaprasza instytucje, firmy oraz wszystkich mieszkańców Józefowa do włączenia się w akcję i zgłaszania własnych pomysłów.

czytaj dalej:
jozefow.pl/page/14,aktualnosci.html?id=2713&fbclid=IwAR3j3cvOjJ7lst6nVi3eD8AathxGoYWRxo64ZhIXD8RyYVzBtHhg1g8m8rM
Obserwuj wątek
    • getriebe Re: Nie na marne 11.06.19, 15:05
      A na Facebooku uruchomiono fajna grupę, na której można wystawić niepotrzebne rzeczy.
      • surmia Re: Nie na marne 11.06.19, 20:53
        Ta grupa to właśnie jedno z działań w tej sprawie. I faktycznie jest to bardzo fajna grupa smile
    • surmia Re: Nie na marne 08.07.19, 15:50
      Po prostu uwielbiam grupę fb "Oddam - przyjmę Nie na marne Józefów".
      To grupa pod patronatem miasta.
      Ludzie oddają i dostają rzeczy które w jednym domu nie są już potrzebne, natomiast w tym przyjmującym akurat są wyjątkowo poszukiwane.
      To ma ogromny sens.
      Ludzi odzywa się mnóstwo i naprawdę to działa. Przedmioty, które wylądowałyby na śmietniku nadal są w obiegu i służą ludziom dalej. Właśnie tak to powinno wyglądać.
      Super sprawa.
      • getriebe Re: Nie na marne 09.07.19, 12:00
        To jest coś wspaniałego, gdy można się czegoś pozbyć z domu a zarazem komuś tą rzeczą sprawić ogromną radość. Ostatnio robiłam porządki i znalazłam kilka rzeczy dla mnie całkowicie bezużytecznych. Nawet się zastanawiam kto to weźmie, wydawało mi się że są to jakieś zupełnie nieprzydatne nikomu badziewia....Dla innych okazały się ciekawe, skoro w ciągu godziny miałam już komplet chętnych. Bardzo się cieszę że te rzeczy komuś się przydały i nie zakończyły swego żywota na wysypisku.
    • shelmahh Re: Nie na marne 02.08.19, 15:20
      Siema smile

Dawno mnie tu nie było!

Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka