Dodaj do ulubionych

Zakupy w Józefowie

22.11.05, 01:04
Nie mówię o banalnym kupowaniu "czegoś".
Może macie do polecenia coś arcyjózefowskiego?
Może gdzieś jest pyszna kwaszona kapusta, albo duży wybór herbat, albo pyszny
chleb. Może to być bzdura, ale ma być kupowana w Sao Jose smile
Obserwuj wątek
    • bajka111 pieczywo 22.11.05, 09:33
      Jestem wielkim łasuchem na wszelkiego rodzaju pieczywa. Rozne chlebki z ziarenkami,
      wilenskie, ze sliwkami, gorace buleczki. To wszystko jest swiezutkie i przepyszne w niedawno
      otwrtej piekarni na Sklodowskiej przy aptece. Wczoraj zjadlam na raz pol wielkiego chleba z
      samym maslem. Mniam mniam....
      • iguloo Re: pieczywo 22.11.05, 09:57
        To jest piekarnia firmowa Oskroby z Celestynowa
        • julka1800 Re: pieczywo 22.11.05, 13:19
          zgadza sie, tez lubie te firme i je bułeczkismile
          • doomi ciasto 22.11.05, 13:52
            Dzięki za namiary na piekarnię. Ja po drugiej stronie torów praktycznie nie
            bywam, a widzę, że będę musiała smile bo po pieczywo dobre to warto
            A ja ze swojej strony polecam miejsce, gdzie można kupić przepyszne ciasto
            (także w sobotę i niedzielę). Na 3 Maja vis a vis kościoła jest mała
            kawiarenka "pod akacją" (?). Ciasta są domowe i naprawdę przepyszne.
            • julka1800 Re: ciasto 22.11.05, 14:10
              Doomi, ja tez mieszkam po TEJ stronie torów, w piekarni przy Skłodowskiej bywam
              okazjonalnie, najczesciej gdzy dziecko choruje i odwiedzamy Przychodnię.

A kawiarenke naprzeciwko na 3 Maja tez znam, czasami to dobry pretekst /!/ by
              pojść z dziecmi do Kościoła smile)
    • quin26 Re: Zakupy w Józefowie 22.11.05, 16:19
      dla mnie najlepsza wędlina jest w Duecie (przy stacji) mimo kolejek w soboty
      stoje cierpliwie bo jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło kupić czegoś nieświeżego
      • bajka111 Re: Zakupy w Józefowie 23.11.05, 21:09
        To wyglada na to, ze najchetniej w Jozefowie zajadamy chleb z wedlinka. A na deser - ciasto.
        A warzywa? Chyba najlepsze jednak w Falenicy na bazarku.
    • bbb21 Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 00:43
      wędlina i mięso na Willowej. Pieczywo rzeczywiście najlepsze w okol przychodni.
      Warzywa-Falenica lub Willowa.
      • doomi Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 13:56
        Wiem sloogi, że miało być o niebanalnych rzeczach, ale jak widzisz zrobiła
        się "sobotnia lista zakupów"
        Ja mięso kupuję w Świdrze na Majowej "U Wierzejki", warzywa na bazarku w
        Falenicy, ale od biedy także w Grudziążu (niektórzy mówią "Viola"), chleb
        wszędzie jest kiepski, ale nie bylam jeszcze w miejscu o którym piszą
        dziewczyny. Moją ulubioną piekarnią jest Lubaszka, ale to dopiero na bazarze
        Szembeka (czasami i tam mnie poniesie).
        A już w ogóle same pyszności można kupić w delikatesach Alma w Promenadzie.
        Pyszną kaszaneczkę i kiełbaskę wiejską, różności do żarcia włoskiego,
        nietuzinkowe słodycze... mniam mniam smile
        A w Champione w Otwocku są kukurydziane tortille do jedzonka meksykańskiego.
        • doomi Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 13:58
          Ha, przypomniało mi się jednak coś niebanalnego: W Falenicy na bazarku w jednym
          ze sklepików sprzedają fenomenalny pasztet ze strusia. Pyszności..., kupujemy
          gdy jest jeszcze ciepły (pieką go na miejscu) i zaopatrujemy połowę firmy męża
          w ten przysmak.
          Smacznego smile
    • martyna3 Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 14:42
      A ja wedline kupuje na bazarku u pani Renaty a chlebek to tylko w Otwocku u
      oskroby(rodzicow tego z celestynowa) piekarnia przy pekaesiesmile polecam, a jakie
      cebularze. mojemu to nawet ekspedientki odkladaja cebularze tak im schodza.
      warzywka u pana ekologicznego w falenicy i u Piotrka alez ma pycha jabluszka...
      Doomi masz racje, w almie sa swietne wedliny. a biala kielbacha jaka pychota. no
      i te seeerysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka