sloggi 22.11.05, 01:04 Nie mówię o banalnym kupowaniu "czegoś". Może macie do polecenia coś arcyjózefowskiego? Może gdzieś jest pyszna kwaszona kapusta, albo duży wybór herbat, albo pyszny chleb. Może to być bzdura, ale ma być kupowana w Sao Jose Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajka111 pieczywo 22.11.05, 09:33 Jestem wielkim łasuchem na wszelkiego rodzaju pieczywa. Rozne chlebki z ziarenkami, wilenskie, ze sliwkami, gorace buleczki. To wszystko jest swiezutkie i przepyszne w niedawno otwrtej piekarni na Sklodowskiej przy aptece. Wczoraj zjadlam na raz pol wielkiego chleba z samym maslem. Mniam mniam.... Odpowiedz Link
doomi ciasto 22.11.05, 13:52 Dzięki za namiary na piekarnię. Ja po drugiej stronie torów praktycznie nie bywam, a widzę, że będę musiała bo po pieczywo dobre to warto A ja ze swojej strony polecam miejsce, gdzie można kupić przepyszne ciasto (także w sobotę i niedzielę). Na 3 Maja vis a vis kościoła jest mała kawiarenka "pod akacją" (?). Ciasta są domowe i naprawdę przepyszne. Odpowiedz Link
julka1800 Re: ciasto 22.11.05, 14:10 Doomi, ja tez mieszkam po TEJ stronie torów, w piekarni przy Skłodowskiej bywam okazjonalnie, najczesciej gdzy dziecko choruje i odwiedzamy Przychodnię. A kawiarenke naprzeciwko na 3 Maja tez znam, czasami to dobry pretekst /!/ by pojść z dziecmi do Kościoła ) Odpowiedz Link
quin26 Re: Zakupy w Józefowie 22.11.05, 16:19 dla mnie najlepsza wędlina jest w Duecie (przy stacji) mimo kolejek w soboty stoje cierpliwie bo jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło kupić czegoś nieświeżego Odpowiedz Link
bajka111 Re: Zakupy w Józefowie 23.11.05, 21:09 To wyglada na to, ze najchetniej w Jozefowie zajadamy chleb z wedlinka. A na deser - ciasto. A warzywa? Chyba najlepsze jednak w Falenicy na bazarku. Odpowiedz Link
bbb21 Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 00:43 wędlina i mięso na Willowej. Pieczywo rzeczywiście najlepsze w okol przychodni. Warzywa-Falenica lub Willowa. Odpowiedz Link
doomi Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 13:56 Wiem sloogi, że miało być o niebanalnych rzeczach, ale jak widzisz zrobiła się "sobotnia lista zakupów" Ja mięso kupuję w Świdrze na Majowej "U Wierzejki", warzywa na bazarku w Falenicy, ale od biedy także w Grudziążu (niektórzy mówią "Viola"), chleb wszędzie jest kiepski, ale nie bylam jeszcze w miejscu o którym piszą dziewczyny. Moją ulubioną piekarnią jest Lubaszka, ale to dopiero na bazarze Szembeka (czasami i tam mnie poniesie). A już w ogóle same pyszności można kupić w delikatesach Alma w Promenadzie. Pyszną kaszaneczkę i kiełbaskę wiejską, różności do żarcia włoskiego, nietuzinkowe słodycze... mniam mniam A w Champione w Otwocku są kukurydziane tortille do jedzonka meksykańskiego. Odpowiedz Link
doomi Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 13:58 Ha, przypomniało mi się jednak coś niebanalnego: W Falenicy na bazarku w jednym ze sklepików sprzedają fenomenalny pasztet ze strusia. Pyszności..., kupujemy gdy jest jeszcze ciepły (pieką go na miejscu) i zaopatrujemy połowę firmy męża w ten przysmak. Smacznego Odpowiedz Link
martyna3 Re: Zakupy w Józefowie 24.11.05, 14:42 A ja wedline kupuje na bazarku u pani Renaty a chlebek to tylko w Otwocku u oskroby(rodzicow tego z celestynowa) piekarnia przy pekaesie polecam, a jakie cebularze. mojemu to nawet ekspedientki odkladaja cebularze tak im schodza. warzywka u pana ekologicznego w falenicy i u Piotrka alez ma pycha jabluszka... Doomi masz racje, w almie sa swietne wedliny. a biala kielbacha jaka pychota. no i te seeery Odpowiedz Link