Dodaj do ulubionych

Wandale w Józefowie

04.04.06, 10:53
Ze strony UM:

Od kilku tygodni systematycznie niszczone są wiaty przystankowe, kosze na śmieci, wyrywane są
znaki drogowe, giną tablice z nazwami ulic, wybijane są żarówki w latarniach ulicznych, niszczone
skrzynki oświetleniowe, łamane i niszczone są drzewa w pasach drogowych itp. W ostatnich dniach
znów zostały powybijane szyby w wiatach przystankowych na ul. Marszałka Piłsudskiego przy ul.
Cichej i przy ul. Werbeny (z jednej i drugiej strony).

Zwracamy się z prośbą do Mieszkańców o informowanie Komisariatu Policji w Józefowie 789 21 07
lub Straży Miejskiej 789 22 12 o tego typu aktach wandalizmu.

Jest to nasze wspólne dobro, o które powinniśmy wszyscy dbać
Obserwuj wątek
    • doomi Re: Wandale w Józefowie 04.04.06, 11:22
      Cholera, jak czytam takie wiadomości to czuję się taka bezsilna sad((((

Och żeby prawo było inne i żeby takie gówniarstwo złapane na wandaliźmie
      musiało na przyład z miesiąc czyścić miasto z psich gówienek!!!!!!
      • monia420 Re: Wandale w Józefowie 04.04.06, 23:20
        świetny pomysł, może go podrzucić komuś, gdzieś jako przykład kary za niską
        szkodliwość czynu, czy coś takiego...
        • doomi Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 08:12
          To chyba nie tyle kwestia pomysłu ile brak regulacji prawnych w tym względzie.
          Za nieletnich odpowiadają rodzice i nie mam pojęcia czy na przykład zamiast
          grzywny można im wlepić jakieś prace społeczne. No nie znam się na tym, więc
          nie będę się mądrzyć.
          Może Chiste do nas wpadnie i coś nam tu kliknie w temacie.
          • 111majka Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 08:15
            To wcale nie muszą być nieletni wandale. Stare konie też miewają takie pomysły.
            • pifil1 Re: Wandale nie koniecznie w Józefowie 19.04.06, 00:20

Halo, Maika!
              Ja tez szwendam sie po Jozefowie. I sam
              szukam ludzi. Mieszkam w niemczech. Ale
              chetnie chodze po Lipowej. Nie wiem, sam,
              ale moze posli bysmy z psiarnia na spacer?
              daj mi znac. Bede w czerwcu na tym miejscu.
              piotr
          • stary_pawian Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 12:00
            Doomi.
            Pomysł jest naprawdę ŚWIETNY.
            Skoro można już w ciągu 24 godzin ukarać stadionowego bandytę lub pijanego
            kierowcę to może i to.
            Wiekiem za bardzo bym się nie przejmował. W końcu to nie kamieniołomy.
            Jak sobie jeden z drugim poodycha świeżym powietrzem to nic złego mu się nie
            stanie. Najwyżej odpadną mu paski od dresu.
            Odciążyło by to trochę te tysiące ludzi, którzy nie "za karę", a w ramach
            swojej pracy starają się o to byśmy nie utoneli w śmieciach.
            • doomi Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 13:10
              "Najwyżej odpadną mu paski od dresu."

A to się uśmiałam smile))))) Dobre smile)))))
    • patyska Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 14:43
      a wiela tam tych paskowcow w jozku? wink bo nie powiem, zebym wielu widziala, a w koncu skoro jozek
      aspiruje do bycia miastem bogaczy (vide dzialeczki po 300 tysiecy) to moze by dresiarzy wysiedlili?
      • doomi Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 14:56
        hm, albo po prostu dresy mają firmowe a nie ze stadionu wink
        • patyska Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 14:58
          o w morde... a ja glupia myslala, ze na jednym pasku jest napis "glupota", na drugim "chamstwo" a na
          trzecim "bieda"... wink
          • doomi Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 14:59
            smile))))
          • stary_pawian Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 19:03
            "... takie Rzeczpospolite będziecie mieli jak młodzieży wychowanie ..."
            • jackie_brown Re: Wandale w Józefowie 05.04.06, 21:36
              no ustalmy, że "bieda" nie jest równoważna "głupocie" chyba, że bieda
              intelektualna.
              • patyska Re: Wandale w Józefowie 06.04.06, 09:22
                ja nie mowie, ze bieda jest rownowazna glupocie - ja jestem biedna, a glupia nie jestem wink a moze
                jestem... w kazdym razie dyplom kulturoznawcy obronilam na bdb wink))
                • doomi Re: Wandale w Józefowie cz. II 18.04.06, 22:05
                  Ze strony UM Józefów:

Uwaga - Wandale!

Z przykrością informujemy, że w okresie świątecznym w Józefowie zniszczonych
                  zostało 14 koszy na śmieci.

Koszt 1 kosza to 228 zł.

Dbajmy o nasze wspólne pieniądze! Nie dajmy się okradać wandalom!

O każdym przypadku niszczenia wspólnego mienia informujmy Komisariat Policji w
                  Józefowie tel. 789 21 07

18.04.2006r.

• calkisia Re: Wandale w Józefowie 19.04.06, 08:28
      > Zwracamy się z prośbą do Mieszkańców o informowanie Komisariatu Policji w
      Józefowie 789 21 07
      > lub Straży Miejskiej 789 22 12 o tego typu aktach wandalizmu.
      Witam wszystkich. Ja mieszkam w Wa-wie ale tu mieszka moja rodzina i mam
      działki dlatego czytam Wasze forum i chciałabym zabrac głos w tej sprawie. Moja
      Babcia iDziadek mieszkają na początku ul Reymonta i co jakiś czas "dresy"
      obrzucają ich dom kamieniami - chyba robią sobie sobie zawody i próbują trafić
      w lampę albo psa ale to najczęściej niezbyt trzeżwe towarzycho trafia w dom,
      który był 2lata temu pomalowany (może kolor im nie pasuje) Sama byłam na
      komisariacie bo telefony od starszych osób poprostu olewają i usłyszałam że oni
      wiedzą kto to ale potrzebują dowodów zaprosiłam panów i po ponad 3 godzinach
      przyjechali jeden podrapał się w głowę i obiecał że w nocy będzie jeżdził tam
      patrol akurat tej nocy "dresy" zrobiły zawody Babcia dzwoniła na komisariat
      przyjęli zgłoszenie i cisza zero interwencji i rano jak przyjechałam to się
      załamałam bo dzięki "dresom" frontowa ściana domu wygląda jak po wojnie wiec
      udałam się na komisariat znowu przyjechali policjant znów się podrapał w głowę
      jak zobaczył dom i dziury w ścianie po leżących przed kamieniach westknął i
      bardzo Babci współczuł ale znowu okazało się że jest bezsilny przyjął tylko
      zgłoszenie że takie zdarzenie miało miejsce i koniec i jeżeli Babcia nie złoży
      doniesienia i nie wskaże z imienia i nazwiska którzy to wandale (mimo iż
      policja wie kto to) to oni nic nie zrobią. Odradziłam Babci składanie
      oskarżenia bo dresom i tak policja gó... zrobi skończyło by się "małą
      szkodliwością czynu" a w odwecie mogli by zrobić coś gorszego staruszkom.
      • marc_g Re: Wandale w Józefowie 19.04.06, 09:03
        Ubezpiecz dom od wanadlizmu i po każdej akcji zgłaszaj szkodę do firmy. Niech
        oni się martwią. Znajomy tak zwalczył kiedys głupiego sąsiada z góry który
        ciągle zalewał mu mieszkanie i żadne rozmowy nie pomagały bo to nie on.
      • drnorbk Re: Wandale w Józefowie 19.04.06, 09:04
        A to Polska własnie sad U nas tylko łobuzy sa pod ochrona a nie zwykli
        obywatele sad
      • queenmaya Re: Wandale w Józefowie 22.07.06, 12:35
        calkisia napisała:
        > Sama byłam na
        > komisariacie bo telefony od starszych osób poprostu olewają i usłyszałam że oni
        > wiedzą kto to ale potrzebują dowodów

Kurczę, może trzeba zainwestować w kamery? To byłby dowód niepodważalny, ale
        pewmnie drogi i dziadków nie stac.

A tak poza tym - jeśli jesteście niezadowoleni z pracy policji to możecie dać
        temu wyraz w tej ankiecie: kppotwock.policja.waw.pl/?page=Structure&id=43
        podając, że chodzi o policję w Józefowie. Im więcej ludzi to wypełni, tym lepszy
        powinien być skutek.
    • sylkwa1 Re: Wandale w Józefowie 14.07.06, 08:18
      Widzieliście połamane drzewka przy ul. PIłsudskiego?! Od Wyszyńskiego aż do
      ronda w kierunku Otwocka jest połamanych lub powyrywanych chyba kilkanaście
      drzewek rosnących na trawniku wzdłuż ulicy!!! Dlaczego ktoś to zrobił??? A może
      to nie ludzie...?
      • marger101 Re: Wandale w Józefowie 14.07.06, 08:54
        i jeszcze kosze wzgłuż Wyszyńskeigo wis a wis Urzędu.......

No i gdzie te partole policji........

płakać się chce jak widzię te drzewka....już po raz kolejny w tym roku....
      • marger101 Re: Wandale w Józefowie 14.07.06, 08:56
        a co prawie co noc po Długiej i w okolocach chodzą jacys.....i rozbijają butelki
        po ulicy że aż strach jechać samochodem tyle jest szkła......
        a przy tym drą się w niebo głosy.........
        • marius68 Wandale zatrzymani 15.07.06, 06:40
          ze strony Urzędu Miasta

"Nocą 14 lipca br., około godziny 2:30 Komisariat Policji w Józefowie został telefonicznie
          powiadomiony o grupie mężczyzn idących ulicą Marszałka Piłsudskiego w kierunku centrum Józefowa,
          którzy łamali rosnące na poboczu drzewa, wywracali kosze, niszczyli znaki drogowe.

Wysłana na miejsce załoga patrolowo - interwencyjna nie zastała we wskazanym miejscu sprawców.
          W wyniku penetracji terenu udało się jednak grupę mężczyzn zatrzymać. Okazało się, że są to
          mieszkańcy Józefowa:

Mariusz Sz. lat 18 z ulicy Ogrodowej,
          Piotr S. lat 19 z ulicy Bema,
          Marek K. lat 20 z ulicy Otwockiej.

Mężczyźni znajdujący się w stanie znacznego upojenia alkoholowego (powyżej 2 promile alkoholu w
          wydychanym powietrzu), zostali przewiezieni do Komisariatu Policji w Józefowie, następnie osadzeni w
          Pomieszczeniu Dla Osób Zatrzymanych KPP Otwock, pod zarzutem popełnienia przestępstwa z art. 288
          KK.

Miasto jest w takcie wyliczania kosztów powstałych szkód.
          Koszty te zostaną uwzględnione w czasie dochodzenia i procesu."
          • 111majka Re: Wandale zatrzymani 15.07.06, 09:06
            Wielkie brawa dla policji i nie miejsze dla tego kto zadzwonił.
            Marger, Ty też dzwoń.
            • doomi "Reaguj, Powiadom, Nie toleruj" 22.07.06, 00:28
              Wiem, że majka zamieściła już komunikat ze stromy UM, ja wrzucę jeszcze ciut
              obszerniejszy komunikat policji:
              kppotwock.policja.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=207
              • 111majka Re: "Reaguj, Powiadom, Nie toleruj" 22.07.06, 00:33
                Wlaśnie czytalam o tym tutaj:
                zo.eo.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2021&news_id=91539
                A to nie ja, to Mariusz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka