Dodaj do ulubionych

Może mi ktoś z was powie jak kupić małą działkę

05.04.06, 21:32
i na dodatek dostać pozwolenie, żeby na niej coś wybudować? Nie stać mnie na
1500 metrów za 221 tys + VAT. Chcę za to 750 metrów i na tym placyku mały
domek. Pliz help.
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 21:54
      Jedynym rozwiązaniem może być kupienie działki z istniejącym domkiem.
      Chociaż są na Grabinie nowe wolnostojące domy na takich małych działkach. To wszystko zależy od
      planu zagospodarowania - w jednym miejscu zabudowa może być bardziej zwarta, w innym (np przy
      otulinie Parku Mazowieckiego) są dosyć duże ograniczenia.
      Generalnie raczej nie sprzedaje się mniejszych działek niż 1500m pod zabudowę jednorodzinną.
      • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 22:15
        Popatrzcie tutaj
        www.trader.pl/search-form-post.asp?CategoryID=192&Region=23&Operacja=Sprzeda%BF&Miasto=J%F3zef%F3w&Wartosc_from=0&Wartosc_
        to=900000&SortColumn=Wartosc
        Tu są małe działki z domkami (oczywiście do remontu lub w stanie surowym) w cenie niemal działek z
        przetargu.
        Na stronie z linku wejdźcie do "zmień kryteria wyszukiwania" i zmieńcie cenę na od 0zł.

Albo takie cacuszko, tylko że to już Emowo, ale przecież to prawie Józefów.
        www.trader.pl/details,192,30007-107-S.asp
        I to jest tylko jedno miejsce z działkami (no i domami). Wzięłam pierwsze, które miałam pod reką, jest
        ich całe mnóstwo, trzeba tylko szukać i szukać. Ale warto smile
      • jackie_brown dzięki 06.04.06, 12:44
        Dzięki za wszystkie informacje.
    • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 22:32
      Tu jest nieduża dzialka
      www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=3486653&id_podrubryka=3&id_rubryka=1&id_region=8&miasto=J%F3zef%F3w&dzielnica=&rod
      zaj_dzialki=0&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&slo
      wa=&ulica=&dojazd=0&z_dnia=
      -1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&order=cena&or=asc&dzial=ni&limit=20&ilos
      c_ogl=20&start=2&nr=22&key_unique=9b90d3912147e858faa9fc9885025b09&region2=8
      Z tej strony. Tylko uwaga - większość tanich działek jest w Józefowie- Legionowie.
      www.gratka.pl/dom/szukaj.phtml?id_podrubryka=3&id_rubryka=1&id_region=8&miasto=J%F3zef%F3w&dzielnica=&rodzaj_dzialki=0&me
      traz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&slowa=&ulica=&doja
      zd=0&z_dnia=
      -1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&order=cena&or=asc&dzial=ni&limit=20&ilos
      c_ogl=20&start=2

Strasznie długie linki się wklejają. Wezcie sobie sam początek i znajdźcie w wyszukiwarce.
      • mefistto Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 06.04.06, 01:22
        Majka, jak masz takie dłuuugaśne linki to wrzucaj je przez www.tinyurl.com
    • doomi Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 22:45
      Wszyscy sobie łamiemy głowę jak nie mając 700 tys. żywej gotówki zostać
      właścicielem miłego domku z ogródkiem smile Tylko jeszcze nikt z nas nie wpadł na
      żaden genialny pomysł sad
      • arkadia67 Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 22:58
        Majka, jesteś ach, och... itd.!!!smile)) wyrazić nie potrafięsmile)) Już nawet coś
        wynalazłam za całkiem przyzwoitą cenkę tylko dlaczego napisali:
        Miasto: JÓZEFÓW
        Dzielnica: MICHALIN
        Kierunek: Józefów koło Nieporętu???
        Forma własności: H
        Cuś się komuś pkiełbasiło? Czy ja naszych okolic nie znam?smile))
        • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 23:02
          Pokiełbasiło się. Jeden Józefów jest nasz. drugi koło Legionowa (Nieporętu). Tam są tańsze dzialki. Jest
          jeszcze Józefów koło Błoni, ale chyba tam nie sprzedają dzialek. Zerknij w ostatni link.
          Tylko od razu sprawdzaj czy to nie JózefOw legionowski, bo szkoda napalania smile
      • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 05.04.06, 22:59
        A tu ilr ma?ych tanich dzia?eczek, bez domku.
        www.trader.pl/search-form-post.asp?CategoryID=193&Region=23&Operacja=Sprzeda%BF&Miasto=J%F3zef%F3w&SortColumn=Wartosc
        • doomi jackie_brown :) 06.04.06, 11:54
          A jak tam wesele?? Już po??
          I gdzie w końcu udało Ci się załatwić salę??
          • jackie_brown Re: jackie_brown :) 06.04.06, 12:42
            Wesele dopiero w sierpniu. Miało być u Mikulskich, ale tam remontują i
            przeniosłam do Radości.
            • doomi Re: jackie_brown :) 06.04.06, 13:00
              No to miałaś trochę przygód po drodze smile pewnie za to po ślubie będzie już
              bezkolizyjnie ;D
              • jackie_brown Re: jackie_brown :) 06.04.06, 13:15
                Po ślubie właśnie snuję plany kupna działki i budowy domu. Gdy zobaczyłam ceny
                mieszkań, to stwierdziłam, że jak kredyt na 30 lat to na coś konkretnego.
    • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 07.04.06, 21:43
      I co? Znalazlyście coś ciekawego?

(Już chyba nie ma co pisać "znaleźliście")
      • megiifasolka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 09.04.06, 20:18
        my znaleźliśmy jeszcze inne rozwiązanie - co prawda nie Józefów ale Świder -
        więc bliziutko i klimat podobny - i nie własność a użytkowanie wieczyste
        (aktualne opłaty roczne 400 zł. i możliwość wykupienia na własność z 50%
        bonifikatą do 2012 r.) - 1200 m.kw z pięknym starodrzewem z domem 100 m.kw. do
        remontu i 45 m.kw. domek gospodarczy za 245 tyś;
        generalnie kupowanie nieruchomości wymaga cierpliwości i czasu - szukanie
        idealnego mieszkania zajęło nam 2 lata (mieszkamy w nim już prawie 3 lata i co
        dzień przekonujemy się że był to bardzo trafiony zakup) a działki - rok;
        ... więc szukającym życzymy wytrwałości ... wasze wymarzone miejsce gdzieś jest
        i czeka żebyście je odkryli.
        • 111majka Re: Może mi ktoś z was powie jak kupić małą dział 09.04.06, 21:45
          No i to jest chyba najlepsze rozwiązanie - działka z domkiem w cenie działki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka