gregor001 27.01.04, 19:55 chce sobie kupic jeden z tych samochodow i prosze o informacje o tych samochodach Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marcinc3 Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.01.04, 20:01 co chcesz wiedziec mam do sprzedania uderzonego w tyl xedosa 6 1995 pytaj to ci opisze ogolne wiadomosci b ladne auto wypasione relacja ceny do wypasu b korzystna fajnie sie jezdzi jak cos jeszcze pytaj szczegolowo milenia i 9 mi sie nie podoba osobiscie Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 20:05 Kup sobie na ebay.com - tam jest ich kupe. W Stanach sa modele z silnikiem Millera i normalnym. Oba sa OK, troszke slabe, ale jak juz cos to Millera lepiej brac :-) Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.01.04, 20:13 jak tam wyszukac np do kupienia xedos 6 Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 20:33 Ja jeżdzę millenią 2.3 (miller), 95 rok. Piękne, ekskluzywne i szybkie auto. Pytaj, z chęcią cos powiem jeszcze:)) Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 20:51 Wpisz "mazda millenia" w okienku search... Jest ok. szesc stron, zazwyczaj roznych akcesorii, ale posrod nich znajdziesz duzo samych samochodow... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 20:57 raczej polecam xedos6, millenia (ta rownowazna z xedos9) to malo udany sprzet, nie pamietam dokladnie szczegolow ale moj kumpel wlascieicel serwisu gdzie jezdze mowi wiele zlego o milleni - na pewno nie bierz 2.3 millera - ten silnik bierze olej nawet jak jest z nim wszystko ok - jest awaryjny i ciezko go zrobic (koszty czesci) jak chcesz to moge kumpla spytac o dokladna liste rzeczy ktore leca w milleniach jesli xedos6 to tylko 2.0 V6 - roznica w jezdzie kolosalna - nie wierzysz przejedz sie - 1.6 to jakas pomylka 2.0 V6 to cudo super wyglad, super silnik, super jazda jedyne minusy (wedlug mnie): - za slabe hamulce (powyzej 150km/h ale w tym sprzecie to wazne bo tutaj 200km/h to nic specjalnego - dalej jest cichutko i super sie prowadzi) - ciezko wchodzi wsteczny - sterowanie szyberdachem jest na suficie (dlaczego nie na desce???) raczej bierz manual - wedlug mnie automat ma sens w sprzetach od 3.0 V6 i 200 KM w gore przy pierwszej okazji wymien obie sprezyny walka rozrzadu ~(okolo 90 PLN za sztuke) i sprawdz popychacze - inaczej silnik bedzie "tykal" jak jakis diesel jak to wymienisz to tylko po obrotomierzu sie zorientujesz czy silnik chodzi czy nie:) konieczne czeste zmiany oleju (absolutne max to 10K KM- ja zmieniam co 5K) - inaczej popychacze halasuja z drobnych rzeczy leca zinnerblocki i koncowki drazkow plusy: + wyglad (jak dla mnie powala - w tej klasie tylko nowy accord, mazda6 i auta z segmentu premium moga konkurowac na wyglad np. c-klasa, seria 3, jaguar x-type) +++ silnik 2.0V6 (anglicy z carsurvey napisali o nim "briliant masterpiece":) + jakosc (takich samochodow juz sie nie robi) + spasowanie (jakosc plastikow wewnatrz i spasowania w samochodzie z 93r jest niesamowita - wszystko miekkie i nie ma absolutnie miejsca na jakiekolwiek trzaski) + wyposazenie (w 2.0 V6 masz w opcji tylko skore i automat - reszta typu abs, full elektryka fotele, lusterka, 4x szyby, podgrzewanie, klima itd to standard + rozne fajne bajery (np. niebieskie podswietlnie stacyjki, swiecace z zewnatrz zamkizeby kluczyk mozna bylo wlozyc itd.) + prowadzenie - troche nadsterowny ale mozliwa trzym asie drogiu jak przyklejony (to chyba zaleta niskiego srodka ciezkosci - samochod jest niziusienki-wystarczy stanac obok np nowego accorda linia maski jest o 5-10cm nizej reszta jest idealna tutaj pare linkow: www.xedos6.co.uk www.mazdaxedos6.com ps. jak masz zakladac gaz to kup 1.6 - gazowanie "masterpiece" V6 to profanacja;) - ten samochod powinien sluzyc do delektowania sie jazda a nie taniego wozenia ziemniakow - od tego sa diesle i r4 na gaz ;))) Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 21:59 Akurat silnik millera jest jednym z najbardziej udanych silnikow (dostal nagrode za najciekwsze rozwiazanie techniczne , the best engine, chyba w 95 roku, a millenia tytul - najbardziej luksusowego auta Kanady w 1995 roku, gydz millenia byla produkowana w Kanadzie). Także nie mowie, że xedos 6 z 2.3 v6 jest slaby, ale nie porownuj go z motorem millenii 2.3, ktory z 2.3. litra pojemnosci wyciska 210 koni mech. Fakt, że w Polsce raczej na specjalistę od silnika millera nie trafisz, ale to bardzo niezawodny silnik, musi byc jednak prawidlowo uzywany (przede wszytskim musi on po jeździe "odpoczac" ok. minuty. Tak, oleju troche bierze i to jest powszechne zjawisko. A z czesciami nie jest tak źle, sporo pasuje od xedosa 9. Ja jestem zadowolony. Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 22:06 Zgadzam sie z Toba calkowice. Te dwa literki to akurat do wyscigow z Cincuecento w tak ciezkim samochodzie... Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 22:20 Jakie 2 literki...? Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 22:43 te o ktorych pisze szymi, ze takie cudo techniki... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 22:47 > Zgadzam sie z Toba calkowice. Te dwa literki to akurat do wyscigow z > Cincuecento w tak ciezkim samochodzie... stary, niecale 1200 KG to ciezki samochod? to jest superlekki jak na swoja klase i wielkosc 8.9 s do 100 km/h i max 230km/h to do wyscigow z CC ??? nie ma raczej co z toba dyskutowac pzdr Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 22:53 2 litry to byla pomylka na Europe - w Stanach to "cudo techniki" mialo 2.5 litra i taki byl slabiutki, ze sie w ogole nie sprzedawal. Miller to byla jedyna sensowna opcja w tym samochodzie. Bez przesady z ta wielkoscia - taki byl wielki, ze wieksza Mazde6 musieli wprowadzic... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 22:59 > 2 litry to byla pomylka na Europe - w Stanach to "cudo techniki" mialo 2.5 > litra i taki byl slabiutki, ze sie w ogole nie sprzedawal. Miller to byla > jedyna sensowna opcja w tym samochodzie. > > Bez przesady z ta wielkoscia - taki byl wielki, ze wieksza Mazde6 musieli > wprowadzic... bez urazy ale ty piszesz jakies brednie 1. Xedos6 nie byl sprzedawany nigdy w stanach ale tylkow Europie, Azji (glownie Japoni) 2. Nigdy nie bylo w Xedos6 silnika 2.5 V6 - (byl ednynie 2.0V6 wersja 160KM sprzedawany w Japoni, Hongkongu i innych krajach azji) 3. Xedos6 nigdy nie mial silnika millera 4. Mazda6 nie ma nic wspolnego z Xedos6 jeszcze raz bez urazy ale nie pisze o czyms o czym nie tylko nie masz dokladnych informacji ale jak niestety widac wogle nie masz zielonego pojecia pzdr ps. nie rozumiem ludzi ktorzy pisza jakies klamstwa lub bzdury bez sensu chyba tylko po to zeby cos napisac nie wiesz = nie pisz ok? Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 23:03 Spadaj kumpel - zaczynasz mnie wkurzac: autos.msn.com/research/compare/default.aspx?&c=0&n=3&i=0&tb=0&ph1=t0&ph2=t0&dt=1&v=t98496&v=t93592 Link Zgłoś
Gość: Szymi ... synu tam jest mazda6 i millenia a nie xedos6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 23:09 > Spadaj kumpel - zaczynasz mnie wkurzac: > autos.msn.com/research/compare/default.aspx? &c=0&n=3&i=0&tb=0&ph1=t0&ph2=t0&dt=1&v=t98496&v=t93592 kurwa synu pod linkiem ktory mi dales jest mazda6 i millenia?? i gdzie tam jest kurwa xedos6???? popierdolony jestes czy pijany???? napisalem nie wiesz nie pisz nie wiesz kompletnie nic na tematy o ktorych piszesz Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 23:06 Bez urazy, ale Twoja znajomosc (szczegolnie japonczykow) sprowadza sie do zascianka motoryzacji gdzie silniki 2.0 to cuda techniki... Gdyby Mazda czerpala zyski z paru sztuk, ktore sprzeda w Europie to bysmy nie mieli o czym pisac. Pomysl, a najlepiej tez nie pisz.... Link Zgłoś
cracovian Mazda6 vs. Mazda Millenia 27.01.04, 23:02 Mazda6 jest wieksza i dodatkowo lzjesza z wiekszym silnikiem (porownuje tutaj 2.5 a nie nawet 2.0) Millenia z dwojka sie chowa... Link Zgłoś
Gość: Szymi k... co za bedzwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 23:12 1. ja pisze bedzwale o xedsie 6 a ty o mazdzie 6 2. chyba nie ma milleni z 2.0 v6 czlowieku nie masz wogle wiedzu o czym ty wogle piszesz Link Zgłoś
cracovian Re: k... co za bedzwal 27.01.04, 23:13 Facet sie pyta o Millenie albo odpowiednik europejski. Pomylil 9 z 6 - tobie nadal do paly to nie doszlo??? Odpowiadasz jak jakis maniak, facet... Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: k... co za bedzwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 23:22 > Facet sie pyta o Millenie albo odpowiednik europejski. Pomylil 9 z 6 - tobie > nadal do paly to nie doszlo??? Odpowiadasz jak jakis maniak, facet... autor watku moze i sie pomylil ale ty jak glupi pisales o xedsie 6 nie odwracja kota ogonem Link Zgłoś
gregor001 Re: k... co za bedzwal 27.01.04, 23:28 panowie nie pomyliłem sobie wontkow ja sie pytam o 2 rozne modele czyli Mazda Xsedos6 i Mazda Millenia Link Zgłoś
cracovian Re: k... co za bedzwal 27.01.04, 23:36 No to w takim razie powinienes byl napisac Xedos 6 i Xedos 9/Millenia :-( Link Zgłoś
gregor001 Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 22:23 a powiedz mi jakie sa wymiary tego auta, jakie jesty spalanie, jak jest z niezawodnoscia, najlepiej jak bys miał jakieś zdjecia, czy przykładowo opłacalne by było kupic takie auto z duzym przebiegie Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 22:31 Hmmmm, wymiarów dokl. nie pamiętam, spojrz na www.mazdaspeed.pl/modele/millenia_historia.php i tam jest troche opisow. W srodku jest sporo miejsca(skora, podgrzxewane hotele, poduszki, itd. masz w standarcie i bardzo dobry moim zdaniem b.dobre fabryczne audio. Dokladny opis mam np. "w samochody swiata 2003" czy wczesmniejsze. Spalanie zalezy: przecietnie ze 12 litrow, jak bardziej przyciskasz moze byc i 15. Ja kupilem z przebiegiem 130 tys., czyli jak na wiek auta niewielki, wiadomo, im mniejszy przebieg tym lepszy. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.01.04, 09:25 moj spala na automacie z klima 15 litrow gazu a wiec przyzwoicie ja mam przebieg 170 to jest normatywny co ty uwazasz za duzy przebieg?? 300 tys jesli tak to na pewno jest duzy ale nie zawsze auto z wiekszym przebiegiem jest gorsz wszystko zalezy od uzytkowania dbania o serwis itp Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 22:42 1. ja ci pisze o niezawodnosci i praktycznosci samochodu wedlug spostrzezen czlowieka ktory takie samochody serwisuje - a ty mi o innowacyjnosci miller 2.3 to taka "ciekawostka" ktora dopuki dziala to jezdzi dobrze ale czesto sie psuje. o wiele lepszym wyborem jest 2.5 v6 2. nie ma i nie bylo nigdy xedosa6 2.3 V6 3. w tych milleniach oprocz silnika millera leci jeszcze duzo innych dupereli ogolnie znajomy jest zadowolony po zmianie na avalona 96 chyba - o wiele lepszy sprzet >"to bardzo niezawodny silnik," stary nie wiesz co piszesz abo swoje informacje czerpiesz z jakis pism, a jesli jestes wlascicielem to chyba krotko albo jezdzisz sporadycznie >Tak, oleju troche bierze i to jest > powszechne zjawisko. A z czesciami nie jest tak źle, sporo pasuje od xedosa 9. jak bierze olej to jest moze normalne w renault ale na pewno nie w mazdzie xedos co pasuje????? stary co ty gledzisz - 1. millenia to jest xedos9 2. co pasuje do silnika millera z 2.5 V6???? 2.5 V6 i miller to inne swiaty - zadne czesci z silnika nie pasuja cala reszta pasuje bo xedos9 to jest millenia na europe > Także nie mowie, że xedos 6 z 2.3 v6 jest slaby, ale nie porownuj go z motorem > millenii 2.3, ktory z 2.3. jesli juz to z Xedos 6 2.0 V6 - i po drugie dlaczego mam nie porownywac? millenia jest znacznie ciezsza od xeda6 (o ponad 350 KG) wobec czego rozpedza sie do 100 w 8.5 s o 0.3-0.4 szybciej niz xed6 - w zasadzie mozna powiedziec ze kierowca milleni nie ma szans "uciec" xedowi6 no i last but not least millenia juz nie ma tego zabojczego wyglodu co xedos 6:))) ale ogolnie millenia to i tak fajny sprzet (lepiej z 2.5 V6) Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 23:02 xed 6 przy milenii siada :))) Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 23:10 Przyczepiles sie jak rzep do wszystkich. Facet sie pomylil - wiadomo, ze chodzilo o Xedosa9 Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 23:17 > Przyczepiles sie jak rzep do wszystkich. Facet sie pomylil - wiadomo, ze > chodzilo o Xedosa9 nie odbijaj pileczki durniu - do nikogo sie nie przyczepilem tylko do ciebie bo napisales osle ze: "Xedos6 byl sprzedawany w USA i mial 2.0 V6 ktore podobno bylo za slabe wiec zrobili Xedos6 2.5 V6 potem 2.3 miller ale w koncu musieli wprowadzic Mazde6" potem ze Xedos 6 jest strasznie ciezki (de facto wazy 1200 KG - wiec jest bardzo lekki) wiec pisze ze: xedos 6 nigdy nie byl sprzedawany w USA xedos 6 nie mial nigdy 2.5 V6 Xedos 6 nie mial nigdy 2.3 miller Xedos 6 nie ma nic wspolnego z Mazda6 a Mazda6 nie jest w zadnym wypadku nastepca Xedosa6 Xedos 6 wazy 1200 KG i nie jest ciezki ponawaim apel: nie pierdol na forum jak sie chuj znasz Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 27.01.04, 23:23 Prosze nie wkladaj mi slow do ust, idioto... NIGDY nie powiedzialem, ze jakikolwiek Xedos by sprzedawany w Stanach i szczegolnie z 2.0. Mowilem tylko o Milenni i jej euopejskim odpowiedniku (czy 6 czy 9 to mnie nie obchodzi) Swoja znajomosc 160-konnych "cud techniki" to sobie wsadz laskawie w dupe... Link Zgłoś
gregor001 Panowie 27.01.04, 23:59 Prosiłem o opisy dwóch modeli samochodow Mazda Xedos6 i Mazda Millenia wiec kazdy z was miał racje. Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Panowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 09:21 A tak swoją drogą Szymi to skąd ten Twój znajomy tak doskaonale zna millenię 2.3 i twierdzi, ze jest zawodna itd. A ile to millenii z millerem jeździ po Polsce ????, no na pewno nie tyle co xedosów 6 (faktycznie wtedy sie pomyslilem, literówka) albo hond accord itd. Juz duzo wiecej jest millenii 2.5. Podejrzewam, ze Twój znajomy mial ich jedną albo dwie, i być moze trafil na jakiś niezbyt dobrze eksploatowany model. Popytaj chociażby dealerów mazdy co sądzą o millenii z millerem, wiekszosc ma duzy szacunek do tego modelu. Tam np. w ogole nie masz przewodów WN, są za to cewki, każda dla oddzielnej świecy, co występuje tylko w najbardziej luksusowych autach i sporo innych ciekawych rozwiązań. Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 28.01.04, 20:51 Od razu odpuść sobie Millera;) Pali dużo paliwa i jest dość awaryjny. Naprawa tego silnika jest droga i czasochłonna z powodu braku części. Albo Xedos 6 z 2.0 V6 albo Xedos 9/Millenia z 2.5 V6. A w ogóle to zaczekaj ze sprowadzaniem do maja. Nie są to samochody bardzo popularne w Europie, ale trochę ich jest. Pozdrawiam Szymiego, a panu urażonemu polonusowi już podziękujemy. Link Zgłoś
cracovian Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia 28.01.04, 20:55 Dziekuje, ze mi juz dziekujesz i ze nic tym razem o tej brudnej Polonii nie powiedziales :-) Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 21:38 A skąd to Panie greenblacku wiesz, ze Miller jest awaryjny??? Akurat jest to bardzo niezawodny silnik, mocny a przy tym "ekologiczny". A, że millenia troche pali to prawda, ale chyba nie sadzisz, ze bedzie palila 7 l/100km. Porownaj sobie spalanie do np. ją do alfy 156 2.5 v6. Link Zgłoś
Gość: Feeko Re: Prosze o informacji o Mazda Xedos6 i Millenia IP: *.axelspringer.com.pl 28.01.04, 21:52 heheh Moja Millenia 2.3S Miller Cycle Engine (210 KM, 296Nm) na trasie na tempomacie przy 130 spaliła 7l/100km - Kto znajdzie autko o mocy 210 koni i o takim spalaniu??? Awaryjność w moim przypadku ZERO... auto ma 98 tyś km i 9 Lat!!! Mazda Rulezzz Link Zgłoś
cracovian Szczegolowe info na temat Millera. 28.01.04, 22:00 On wie, bo Szymi mu powiedzial... Greenblackowi mozemy juz podziekowac. Tak na serio to Miller jest super (to wiemy) jesli mozesz z braniem oleju zyc (mozesz), a to dlatego, ze uszczelki sie szybko niszcza. Jesli chcesz naprawic to ten interes kosztuje cztery tysiace $$$ w samych czesciach w Stanach, ale taniej olej lac i jezdzic jak Bozia przykazala z 200+ koniami, a nie innym dziadem. Tak pisza o tej jedynej ewentualnej wadzie tego samochodu na carpoint.com: "Occasional problems on this vehicle are failures of the Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve Passages, the Distributor (2.5L engine only), and the Lysholm Compressor Oil Seals (2.3L engine only). Failure of the EGR Valve Passages can cause the check engine light to illuminate. Failure of the Distributor can cause a no start or stall while driving. Failure of the Lysholm Compressor Oil Seals can cause excessive oil consumption. The cost to repair the EGR Valve Passages is estimated at $15.00 for parts and $117.00 for labor. The cost to repair the Distributor is estimated at $358.40 for parts and $78.00 for labor. The cost to repair the Lysholm Compressor Oil Seals is estimated at $4052.40 for parts and $312.00 for labor. All prices are estimates based on $65 per flat rate hour and do not include diagnostic time or any applicable sales tax." Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: Szczegolowe info na temat Millera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 22:20 ...bla bla bla wypowiada sie Cracovian - ten co pare postow wczesniej (prosze sobie zadac trud i przeczytac cala dyskusje z tego watku) przekonywal najpierw ze Xedos6 jest strasznie ciezki, potem jakies bzdury o Xedos6 2.3 i Xedos6 2.5V6 (ktore de facto nie istnieja), pisal jakies poematy o pozycji Xedosa 6 na rynku USA (naprawde Xedos 6 nigdy nie byl tam sprzedawany) potem znow ze cyt "samochod kiepsko sie sprzedawal wiec wprowadzono nastepce czyli Mazde6" (!!!! Mazda6 nastepca Xedsa6 !!!), nastepnie szanowny Cracovian zorientowawszy sie ze pie....li bzdury probowal sie wykrecic ze chodzilo mu o Millenie (prosze przeczytac dysusje powyzej zeby sie zorientowac ze klamie) aha jeszcze w miedzyczasie gdy napisalem mu ze Xedso 6 nie byl sprzedawany w USA ze zloscia rzucil mi link na www.msn.com z porownaniem Mazdy6 i Milleni (majacy w zamysle Carcoviana chyba przekonac mnie ze Mazda6 to to samo co Xedos6:))))) na koncu wmawail ze to autor watku sie pomylil piszac Xedos6 zamiast Xedos9 (autor sprostowal ze tak nie bylo) - Cracovian "pouczyl" ze nalezalonadac temat watku - "Xedos6 czy Millenia/Xedsod9" - traktujac Xedos 9 i millenie jako to samo - podczas gdy chwile wczesniej probowal sie wykrecic ze pisal o X9 porownuja go do milleni (??????) swoja droga niezla strategia - jak sie zorientowal w swoich bredniach probowal tak zamotac zeby nie bylo wiadomo o co chodzi:)))))) a teraz jak przypuszczam chcac zaprezentowac swoja "ogromna" wiedze wpisla w np google.com "millenia miller" i po krotkim poszukiwaniu uraczyl nas przeklejonym tekstem z internetu majac niby swiadczyc ze jedyna wada millera jest branie oleju jak najmniej takich "specjalistow" ps. powyzsze przyklady na totalna ignorancje cracoviana sa do sprawdzenia - prosze uwaznie przeczytac cala dyskusje w tym watku pytanie: jak ktos chorobliwie i bez sensu kradnie to sie nazywa kleptomania, a jak ktos chorobliwie klamie i wypisuje brednie to co to za choroba? Link Zgłoś
cracovian dobre :-) 28.01.04, 22:25 ojojoj - urazony. Przeciez napisalem, ze z carpoint.com; dokladnie z tego samego linku co wczoraj - zadna tajemnica. Stuknij sie w czolko palancie i jeszcze raz podaj linka gdzie pisalem, ze jakikolwiek Xedos sprzedawal sie w Stanach. A najlepiej nie marnuj czasu i zamknij jadaczke bos glupi capie jeden. Z taka geba to do smierci bedziesz musial starymi trupami jezdzic i sie podniecac, ze sasiad ma dwa litry....... ale chyba wodki. Link Zgłoś
cracovian wbij sobie do mozgu... 28.01.04, 22:39 ...najlepiej gwozdziem, ze caly czas myslalem, ze chodzilo o Millenia i jej europejski odpowiednik. Czy 6 czy 9 to naprawde mnie gowno obchodzi. Myslisz, ze ktokolwiek czyta twoje pierdoly i ze mnie "zdyskredytujesz" na tym forum gdzie kazdy stary cap wie wszystko najlepiej? Tylko z siebie robisz idiote, a widze, ze ci naprawde zalezy na tym, zeby myslano o tobie inaczej. Link Zgłoś
greenblack Re: wbij sobie do mozgu... 28.01.04, 22:47 Pollacku za granicom, a co miałeś na myśli, płodząc ten bełkot: "Bez przesady z ta wielkoscia - taki byl wielki, ze wieksza Mazde6 musieli wprowadzic..." Mazda 6 to następca 626, a nie Xedosa 9/Millenii. Link Zgłoś
cracovian zartujesz? 28.01.04, 22:52 Mialem to na mysli to ze Mazda6 byla powszechnie znana jako zastepca 626 jak i rowniez Millenii, ktora stala latami u dilerow z napisem 50% i nie mogla sie sprzedac. Chyba nie watpisz, ze Mazda6 (3.0 V6) to rzeczywiscie godny nastepca? Gdybys w zascianku motoryzacji nie mieszkal to bys o tym dokladnie wiedzial, geniuszu... Link Zgłoś
greenblack Re: zartujesz? 28.01.04, 22:57 Nadal siem plonczesz, Pollacku. Z której strony Mazda 6 jest większa od Millenii? Link Zgłoś
cracovian Re: zartujesz? 28.01.04, 23:05 To juz mnie teraz tez pollackiem nazywasz, stary palancie??? Szkoda, bo robisz z siebie kompletnego idiote. Uzyj mojego linka dla porownania wielkosci: autos.msn.com/research/compare/default.aspx?c=0&n=3&i=0&tb=0&ph1=t0&ph2=t0&dt=1&v=t98496%2ct93592 "The Mazda6 replaces not only the 626, but also the slow-selling Millenia in the lineup" Stron jest pelno: www.canadiandriver.com/articles/rr/04m6.htm www.4doorzoom.1hwy.com/mazda6/mazda6home.htmlitd.... Ty z Szymi szymi szymi w lozku, bo na to wyglada? Link Zgłoś
Gość: gregor001 Panowie Panowie Ja prosze o informacje IP: *.pcz.pl / *.pcz.czest.pl 29.01.04, 12:42 Ja prosiłem jak najwiecej informacji dotyczacych Mazdy Xedos 6 i Mazdy Millenia.Mazda6 mnie naj mniej interesoje bo na ta fure mnie nie bedzie stac. Wiec prosze o wszystkie informacje jakie posiadacie na termat Mazdy Xedos 6 i Mazdy a takrze wasze spostrzezenia na ten temat. Z gory dzieki. Link Zgłoś
Gość: marcinc3 pytaj IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.01.04, 12:48 chcesz info a nie przepychanki to pytaj marcinnawak@wp.pl Link Zgłoś
Gość: xytras Re: pytaj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 14:28 Czym jeździsz marcin3 ? Link Zgłoś
lolo75 Xedos6 - stronka 30.01.04, 10:30 Dobra stronka: digilander.libero.it/mazdaxedos/english-main.htm pozdro Lolo Link Zgłoś
Gość: marcinc3 Re: pytaj IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.01.04, 12:29 xedos 6 1995 2.0 v6 pelna opcja nawet dodfatkowo podswietlane zamki i stacyjka na blado niebiesko Link Zgłoś