Gość: Batik IP: 213.186.70.* 12.02.04, 17:22 Produkowany w Polsce Opel Agila na II miejscu WOW Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wrx22b Re: Raport TÜV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 19:24 produkowany od kiedy? zwróć uwagę, że to w klasie 1-3 letnich samochodów - nie ma jeszcze 3 letniej Agilli... opel=szmelc pozdro Link Zgłoś
Gość: gerad Re: wniosek tylko jeden: kupujmy porsche IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 13.02.04, 02:16 No to spróbuj, ale bez zachcania innych. Poczytaj sobie moją bliższą opinię, która znajdziesz gdzieś niżej. Link Zgłoś
xpert Re: Raport TÜV 13.02.04, 11:56 opel=szmelc?????? ROTFL ale gosc taki polaczek malkontent tylko narzekac potrafi nie pisz bzdur jak nie wiesz o czym piszesz Link Zgłoś
Gość: gerad Re: Raport TÜV IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 13.02.04, 18:04 z Twoim mózgiem musisz być ekspertem od odchodów. Link Zgłoś
Gość: Adamer Re: Raport TÜV IP: *.chello.pl 25.02.04, 17:48 Witam, no to posyp głowę popiołem , bo po pierwsze Agila robiona jest tylko w Gliwicach, a po drugie jest na rynku już 4 lata i jestem jej szczęśliwym posiadaczem, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Raport TÜV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:35 Gość portalu: wrx22b napisał(a): > produkowany od kiedy? > zwróć uwagę, że to w klasie 1-3 letnich samochodów - nie ma jeszcze 3 letniej > Agilli... Ano,produkowany od maja 2000r - czyli juz prawie 4 lata W raporcie TUV nie ma samochodow mniej niz 3 letnich (mimo ze tak napisali w artykule),bo dane biora z przegladow technicznych a pierwszy jest po 3 latach. Link Zgłoś
sympatico.ca A gdzie jest Honda,hehe 12.02.04, 19:51 Potwierdza sie stara prawda,japonce sa dobre puki sa w miare nowe,a po 10 latach tylko Mercedes,po japoncu slad zaczyna ginac na jakims szrottcie,hehe... Niknejmie a gdzie siem podziale tak niezawodna Honda bo wlasciwie tylko Toyota tam sie przewija z japoncow,hehe Link Zgłoś
Gość: mrur Re: A gdzie jest Honda,hehe IP: *.mikoland.net 12.02.04, 20:30 honda hehe jest tylko trzeba czytać... to, że kilkukrotnie droższy (razem z kosztem serwisu przez 12 lat raczej na pewno) mercedes był o trzy miejsca przed toyotą - autem z zupełnie innej półki to jeszcze nie powód do takiej uciechy... a teraz spadam bo muszę jechać uszczelniać miskę olejową w mojej trzyletniej toyocie... I jaki sens w ogole maja takie badania? znam firmę w której jest 6 avensisów i chyba już wszystkie były w ciągu pierwszych dwóch lat w naprawie - niektóre po kilka razy... coś mi ta statystyka skrzeczy... może dlatego, że w toyocie w ogole nie ma miejsca na wpisanie usterek w ksiazce gwarancyjnej??? Link Zgłoś
Gość: Joasia Raport TÜV IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.04, 09:16 > I jaki sens w ogole maja takie badania? Czy Ty wogole wiesz co to jest raport TÜV? To jest statystyka usterek w samochodach ktorych obowiazkowy - co 2 lata, dla nowych po 3-ch latach - przeglad techniczny zrobiono w TÜV. Japonskie auta maja 3 lata gwarancji to nawet dziwne ze wogole jakies przyjezdza na przeglad po 3-ch latach z usterkami. Link Zgłoś
Gość: Edek Re: A gdzie jest Honda,hehe IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 11:24 ..bo niby Opel jest dobry.Mialem ladna Omege B CD 2Litry 6 lat z komputerem (popsul sie ),klima,lusterkiem z lampka dla pasazera (popsul sie).Nie kupie nigdy wiecej Opla.I odradzam innym... Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: A gdzie jest Honda,hehe IP: 5.5R2D* / *.pg.com 13.02.04, 10:05 sympatico.ca napisała: > Potwierdza sie stara prawda,japonce sa dobre puki sa w miare nowe,a po 10 > latach tylko Mercedes,po japoncu slad zaczyna ginac na jakims > szrottcie,hehe... > Niknejmie a gdzie siem podziale tak niezawodna Honda bo wlasciwie tylko > Toyota > tam sie przewija z japoncow,hehe He he he, a BMW 3 zajmuje 6 miejsce... od końca w kategorii do 3 lat (11.4%, słabiej niz Daewoo Nubira i Kia Sephia), niemiecka solidność, he he he, 7-letni Civic mniej się psuje (11.2%) niż nowe BMW he he he. Poza tym fakt, że starsze modele aut niemieckich wypadają lepiej niż nowe, świadczy tylko o jednym: Niemcy zjeżdżaja z jakością w dół, a japońcy wręcz przeciwnie. :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
xpert Re: A gdzie jest Honda,hehe 13.02.04, 12:00 Gość portalu: Niknejm napisał(a): Niemcy zjeżdżaja z jakością w dół, a japońcy wręcz > przeciwnie. :-) > > Pzdr > Niknejm Nie generalizowalbym z tym ze niemcy zjezdzaja w dol z jakoscia. Opel i Audi podnosza jakosc systematycznie. Japonce sa niezawodne ale taka Toyota to auto dla emeryta jest. Link Zgłoś
Gość: blow Re: A gdzie jest Honda,hehe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.02.04, 00:29 Zwłaszcza taka supra albo celica gts... chciałbym byc emerytem jeżdżącym taką furą... Link Zgłoś
Gość: Odin Re: A gdzie jest Honda,hehe > sympatico.ca IP: *.telia.com 14.02.04, 09:17 Skad w Tobie tyle glupoty?,jak na jednego czlowieka az nadtto. W wrednym dla samochodow klimacie pld.Skandynawi znajdziesz tyle samo (w %) japsow z lat `70-tych co MB,Volvo;Audi ,inne "markowe" auta typ BMW ;VW,Afla R. juz na drogach tych kraji nie ujzysz,-Chyba jako zabytki na "wybiegu"-od czasu do czasu wietrzy sie to to. O dlugowiecznosci auta decyduje grubosc i jakosc blachy z ktorej jest tloczone,silniki sie wymienia-to jest tanszy zabieg niz latanie przez korozje przezartych dziur. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: adamo japońce w Skandynawii???? IP: 62.233.201.* 18.02.04, 13:23 Czy Ty w ogóle byłeś w Skandynawii czy tylko od kogo słyszałeś taka opinię? Ja byłem w Szwecji i tam przede wszystkim "rządzą" volvo i saab i to w każdym wieku (są patriotami i nie wstydzą się starych roczników), potem są auta niemieckie i faktycznie trochę japońskich. Prawie brak produktów z Francjii i Włoch. Link Zgłoś
Gość: specodwszystkiego Re: japońce w Skandynawii???? IP: 81.210.119.* 23.02.04, 15:08 ... już widzę np. w Szwecji włoskiego albo francuskiego złoma! hehe byłem tam kilka razy i chyba poza 20 letnim BX-em to nic takiego nie widziałem... Rzeczywiście czasami jeżdżą starymi gratami, ale są w niezłym stanie... I jest bardzo dużo Mazd! Link Zgłoś
Gość: mikzzz Re: japońce w Skandynawii???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 15:17 no a teraz Saab należy do koncernu Subaru, więc jeszcze więcej Japonii na półwyspie będzie jeździć... tak swoją drogą to niezła mikstura Saab i Subaru, tradycja i klasyka ze sportowym zacięciem oraz niezawodność Subaru, widzieliście już Saaba 92 X to taka ekskluzywna Impreza... Link Zgłoś
Gość: agent.Honda Honda na 2gim miejscu! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:24 Honda jest w wiekszosci produkowana przez imigrantow z bliskiego wschodu w Angilii i przez to zajmuje dalsze miejsca. Sam jezdze Civikiem i z pogradą spogladam na posthitlerowskie Volkswageny Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Honda na 2gim miejscu! 12.02.04, 20:28 Gość portalu: agent.Honda napisał(a): > Honda jest w wiekszosci produkowana przez imigrantow z bliskiego wschodu w > Angilii i przez to zajmuje dalsze miejsca. A Toyota znawco to niby gdzie jest robiona?Tez w Angli i we Francja przez takich samych emigrantow. > Sam jezdze Civikiem i z pogradą spogladam na posthitlerowskie Volkswageny Nie dziwie sie,nie stac cie na porzadna bryczke,hehe Link Zgłoś
Gość: agent.Honda Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:34 hehe stac mnie na BMW tylko nie chce jezdzic autami, ktore za dziesiec lat beda miec to, co mam teraz. np. 126 KM z pojemnosci 1.6 16V VTEC. Link Zgłoś
Gość: agent.Honda Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:36 nie stac mnie buehehe. Zobacz sobie ostatni akapit tego artykulu: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,50105,1780718.html Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Honda na 2gim miejscu! 12.02.04, 20:49 Gość portalu: agent.Honda napisał(a): > nie stac mnie buehehe. Zobacz sobie ostatni akapit tego artykulu: > miasta.gazeta.pl/warszawa/1,50105,1780718.html Zgadzam sie z tym gosciem,trafnie to okreslil z ta warszawka i Civicem,hehe i tym zelem na pustym lbie... Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Honda na 2gim miejscu! 12.02.04, 20:40 Gość portalu: agent.Honda napisał(a): > hehe stac mnie na BMW > tylko nie chce jezdzic autami, ktore za dziesiec lat beda miec to, co mam teraz > . > np. 126 KM z pojemnosci 1.6 16V VTEC. Teraz to dojebales,hehe,15 letnia Beemka 316 ma 105km,hehe Link Zgłoś
Gość: agent Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:43 no i co z tego, jedzie od niej wsią i dresiarstwem na 105 kilometrow Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Honda na 2gim miejscu! 12.02.04, 20:53 Gość portalu: agent napisał(a): > no i co z tego, jedzie od niej wsią i dresiarstwem na 105 kilometrow Chodzilo ci o moc z pojemnosci,Civicem jezdza nazelowane pustaki,hehe Link Zgłoś
Gość: agent Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 21:36 Pytam dlatego, ze Twoje chamskie i obrazajace odzywki wyraznie wskazuja na Twoje prawdopodobnie małomiasteczkowe pochodzenie. Ja jestm "zakutym łbem", ktory urodzil sie w KRAKOWIE i studiuje dziennie na UJ. Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Honda na 2gim miejscu! IP: *.chello.pl 13.02.04, 13:06 Hmmm... a ja urodziłem się w Gdańsku, skończyłem dzienne na UW, niedługo wyjeżdżam do roboty w Brukseli, a kto wie, gdzie będę za pięć lat... Co to ma w ogóle za znaczenie do dyskusji o samochodach? Takie wywyższanie się nie służy kiepskiej opinii, jaką i tak cieszą się krakusy (zarozumiali i mało otwarci na głosy innych) olczyki(na)hot(kropka)pl Link Zgłoś
Gość: hondafan Re: Honda na 2gim miejscu! IP: *.radiolan.pl 19.02.04, 16:33 15-letnia honda ma 160 KM z 1.6 , 130 ma 20-letnia.niemcy juz dochodza do tych wynikow, naprawde gonia japonie.... Link Zgłoś
Gość: specodwszystkiego Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 81.210.119.* 23.02.04, 15:15 Niemcy może dochodzą, ale i tak ich silniki są gorsze. Które auto niemieckie ma rozrząd bez hydraulicznych popychaczy??? W Hondzie nie ich nie trzeba, bo mają lepsze materiały i technologię i nic się nie rozregulowywuje. Poza tym niemieckie auta mają chyba wspawane szyny kolejowe w podwozie i byle Polo waży 1200kg! wiec palą jak smoki i słabo jeżdżą!!! (Meriva, takie małe gówno Opla, waży prawie 1400kg!!!! - skandal) Link Zgłoś
niknejm Re: Honda na 2gim miejscu! 23.02.04, 17:56 Gość portalu: specodwszystkiego napisał(a): > Niemcy może dochodzą, ale i tak ich silniki są gorsze. Które auto niemieckie > ma rozrząd bez hydraulicznych popychaczy??? No, chyba mało jest takich... > W Hondzie nie ich nie trzeba, bo mają > lepsze materiały i technologię i nic się nie rozregulowywuje. Eeee... Nie do końca. Luzy zaworowe w Hondach reguluje się co 40000km zwykle. Po co zatem zrezygnowano z hydraulicznych popychaczy w większości Hond (choć np. Legend je ma)? Ano dlatego, że te elementy zmniejszają precyzję działania zaworów na wysokich obrotach i powodują ryzyko spotkania tłoka z zaworami przy np. 9000 obr/min. Europejskie auta 'kręcą się' zazwyczaj do 6000 obr/min, więc tam nie ma takiego problemu. > Poza tym > niemieckie auta mają chyba wspawane szyny kolejowe w podwozie i byle Polo > waży 1200kg! wiec palą jak smoki i słabo jeżdżą!!! (Meriva, takie małe gówno > Opla waży prawie 1400kg!!!! - skandal) Cóż, japsy ostatnio też 'utyły'. Generalnie urosły, mają lepsze wyniki testów zderzeniowych. Obecny Civic 3D w porównaniu z wersją z początku lat 90- tych 'utył' o 200kg... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: specodwszystkiego Re: Honda na 2gim miejscu! IP: 81.210.119.* 23.02.04, 15:01 ...ja nadal uważam, że auta japońskie są the best. Europa kombinuje z nowinkami i dlatego ich auta się sypią. Japończycy jak już coś wymyślą, to tłuką ta parenaście lat, bo skoro coś jest ok, to po jakiego wała z tym coś robić. Ja ostanio jeździłem nowym mercem sportcoupe i po niecałym roku go sprzedałem, bo się sypał i szkoda było tyle kasy moczyć w aucie. Teraz mam Hondę i jest zajebista. Niemieckie samochody nie są teraz tak niezawodne jak kiedyś, części mają chyba z Chin a składają je tureccy emigranci... Link Zgłoś
Gość: miś Re: Raport TÜV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 20:26 Porównujac raporty z zeszłych lat widać że niektórzy producenci regulują awaryjność swoich pojazdów, a to tylko ze względów marketingowych. Ostatnio w czołówce był Golf IV i co? Nie ma go nawet w pierwszej 10, nagle zaczął sie sypać lawinowo?? A co z Focusem jeden zezon wcześniej. Też agle zaczął się psuć. Jak widać wszystko zależy od chęci producenta, jego dbałości o serwis, o klienta. Odpowiedni reżim produkcji i serwisu kosztuje. Pryska mit żelaznych liderów polskiego pojmowania jakości, mam na myśli głównie BMW i VW. Z tego co widać ani III, ani IV generacja, ani Passat nie grzeszy trwałością. O BMW 3 nie wspominam. I jak sie ma do tego "nasza" Agila. Pewnie każdy wytrawny znawca by się ciężko uśmiał zapytany o to autko. Na innym forum widać,że gro speców poleca do 10 tys. zł Golfy, ogólnie zajechaną technikę od "braci" Niemców. Zobaczymy co będzie po 1 maja. Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Raport TÜV 12.02.04, 20:32 Japonce sprzedaja sie w Niemczech mozna powiedziec w sladowych ilosciach,pewnie inaczej te statystyki by wygladaly gdyby sprzedano tyle Toyoty co np VW Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Raport TÜV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 01:55 sympatico.ca napisała: > Japonce sprzedaja sie w Niemczech mozna powiedziec w sladowych > ilosciach,pewnie inaczej te statystyki by wygladaly gdyby sprzedano tyle > Toyoty co np VW Ale durnota. Moze nie wiesz co oznaczaja te cyferki w tym raporcie ?? Juz tlumacze - jak pisze np. 2.4 to znaczy ze srednio 2.4 samochodow na 100 ( czyli 2.4 % )ma istotne usterki. Czy przebadaja 5000 sztuk czy 1000 000 na jedno wychodzi. Dosyc jasno ( jak dla Ciebie) to wylozylem ? Link Zgłoś
Gość: Cygan Re: Raport TÜV IP: 195.94.211.* 13.02.04, 09:11 Wszystko to pedalskie gadanie. Geje jestescie i tyle. ja mam to ja mam tamto i co to qrva kogo obchodzi. Od lat wiadomo, ze te raporty to szmira. to jak sie samochod tzryma zalezy od wielu wiecej czynnikow niz tylko wiek, istotne jest np to jaki segment gejow kupuje dany model... Link Zgłoś
Gość: Luc Re: Raport TÜV IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 15.02.04, 13:58 prawdopodobnie sam jestes gejem. Badania wykazaly, ze istnieje wysokie prawdopodobienstwo,ze osoby naduzywajace okreslen "gay", "pedal" sa w istocie same homoseksualne. Link Zgłoś
Gość: agent.Honda Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:29 Gratuluje Oplowi pomyslu na ich pierwszy niezawodny samochod w historii. Czyli naklejmy nasz znaczek na Suzuki. Podobnie BMW, ktore kupilo Rovera by podpatrzec technike Hondy... i po wkrotce po tym zaczelo wprowadzac technike zmiennych faz rozrzadu do swoich silnikow;p Link Zgłoś
sympatico.ca Re: Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! 12.02.04, 20:35 Gość portalu: agent.Honda napisał(a): > Podobnie BMW, ktore kupilo Rovera by podpatrzec technike Hondy... i po wkrotce > po tym zaczelo wprowadzac technike zmiennych faz rozrzadu do swoich silnikow;p Pierdolisz jak potluczony,a co takiego cudownego Honda miala,zeby to u niej podpatrzec,to o czym piszesz BMW stosuje od wczesnych lat 90-tych Link Zgłoś
Gość: agent Re: Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! IP: 195.150.116.* 12.02.04, 20:39 to byl zart... a Honda stosuje od poznych lat '80:] Link Zgłoś
Gość: specodwszystkiego Re: Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! IP: 81.210.119.* 23.02.04, 15:21 a kup se BMW i załóż se dresa!!! BMW to taki obciach jak spodnie Versace, złoty kajdan i sweterek w serek, do tego morda kartofla i kineskopy pod pachami... no i blondi obok z ilorazem 20!!! Link Zgłoś
Gość: bart Re: Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! IP: *.bmj.net.pl 12.02.04, 20:40 Tylko dlaczego Wagon R+ nie znalazł się na tej liście ? Nie przesadzajmy z tym "przyczepianiem znaczka",nie umniejszajmy sukcesu polskiej produkcji. A jeśli chodzi o wiek Agili- to od 2000-ego roku to chyba ponad 1-3 lata , prawda wrx22b ?? Link Zgłoś
Gość: cc Re: Opel Agila = Suzuki Wagon R+, ot co! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 21:00 wagon też jest na liście, ale ją zamyka :-O zupełnie tego nie kapuję, w końcu węgierski swift wypadł dużo lepiej, choć też kiepsko jak na "japońca". Link Zgłoś
chaladia Niemcy - Naród Oszczędny... 13.02.04, 21:40 Gość portalu: cc napisał(a): > wagon też jest na liście, ale ją zamyka :-O > zupełnie tego nie kapuję, A ja to "kapuję". Niemcy to naród oszczędny. Suzuki daje 3-letnią gwarancję na Wagona, W związku z powyższym z każdą najmniejszą usterką Niemiaszek udaje się do ASO i każe ją tam usunąć w ramach tejże gwarancji. I to "idzie" do statystyki. Tymczasem Opel Agila ma gwarancję roczą lub dwuletnią (zależy, który rocznik). Biorąc pod uwagę fakt, że Niemiec kupujący Agilę, nawet na Zweitwagen dla swojej Frau, to nie jest najbogatszy Niemiec, bo inaczej kupiłby jej Peugeota 206 CC albo Suzuki Jimmy Jeans - łatwo się domyśleć, że znaczną część napraw pogwarancyjnych wykonuje się w młych stacjach, które ich nie rejestrują, a może nawet nie zgłaszają tego do Steueramtu. Myślę, że podobny test przeprowadzony w Polsce dałby podobne efekty. Link Zgłoś
Gość: Joasia Steueramt??? IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.04, 22:44 > do ASO i każe ją tam usunąć w ramach tejże gwarancji. I to "idzie" do > statystyki. do jakiej? bo z pewnoscia nie do raportu TÜV ktory jest statystyka usterek z jakimi samochody przyjechaly na przeglad techniczny. a to co za urzad? podatkowy? sterujacy? Steuer = podatek albo ster/kierownica w zaleznosci od kontekstu Link Zgłoś
Gość: irekk Re: Steueramt??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:24 właśnie idzie do raportu TUV bo auto naprawione na gwarancji nie ma usterek na przeglądzie TUV, gdy naprawiane jest w róznej jakości warsztatów a najczęściej nie jest naprawiane to nie jest bez usterek na przeglądzie Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Niemcy - Naród Oszczędny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 02:12 chaladia napisał: >A ja to "kapuję". Niemcy to naród oszczędny. Suzuki daje 3-letnią gwarancję na > Wagona, W związku z powyższym z każdą najmniejszą usterką Niemiaszek udaje > się do ASO i każe ją tam usunąć w ramach tejże gwarancji. I to "idzie" do > statystyki. Nic nie "kapujesz". TUV podaje te dane w oparciu o ilosc odrzuconych samochodow na przegladzie technicznym a nie ilosci napraw u gwaranta. Znaczy to ze jest dokladnie odwrotnie - jak "Niemiaszek" usunal usterki w ASO to jego samochod powinien wypasc w raporcie TUV-u u szczytu listy. Teraz "kapujesz" ? Glupio wyszlo , ale tak to jest jak ktos sie wymadrza a g...o wie. Link Zgłoś
Gość: paganus Re: Raport TÜV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 21:53 A gdzie jest mój fiacior? Link Zgłoś
Gość: Yatoya Re: Raport TÜV IP: *.dami / 213.76.164.* 12.02.04, 22:28 Zaskakuje wspaniała pozycja AR- 109 miejsce w 1-3 letnich,a potem? AR jest jak wino:im starsza tym lepsza.Nie ma jej w zestawieniu ani aut 4-5 letnich ani jeszcze starszych.Powód? Chyba tylko jeden... Link Zgłoś
Gość: radun Re: Toyota fun club! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 22:19 A ja mam Corolle 1.4 z gru'97, 108 tys km - (sam poczatek modelu z okraglymi swiatlami, jeszce produkcji japonskiej) i calkowicie z reka na sercu potwierdzam: ten samochod WOGOLE sie nie psuje, nic w nim nie skrzypi, wszystlko chodzi idealnie tylko lac paliwo i jezdzic. Oprocz tego czesto jezdze samochodami niemieckimi Mondeo '97, 1.8TD i passat '98 1.6benz i do Toyoty sie nie umywaja pod wzgledem jakosci wykonania i trwalosci podzespolow. Nastepny moj samochod to tez bedzie Toyota. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Toyota fun club! IP: 195.116.220.* 12.02.04, 23:29 Witam. Również jestem posiadaczem tego modelu - koniec roku '98. Potwierdzam opinie poprzednika - jak na razie tylko wymieniam oleje, świece, filtry, etc. i poza tym wszystko jest odpukać OK. Zastanawialem sie nad zmiana na nowa Corolle - i musze powiedziec, ze odnioslem wrazenie, ze wykonczenie nowego modelu zmienilo sie na niekorzysc w porownaniu ze starym - ale to moze tylko zludzenie, na "pierwszy rzut oka". Link Zgłoś
Gość: merro Re: Toyota fun club! IP: *.chello.pl 13.02.04, 09:41 potwierdzam wczesniej jezdziłem oplem nie powiem wygodna kolumbryna ale ciągle coś było nie tak a ty wycieraczka spadała z trybów a to fotel się zepsuł, niby głupoty, ale spróbuj człowieku jechać w deszczu bez wycieraczki :) Link Zgłoś
Gość: gerad NIEMIECKI POWIEW LIPY IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 13.02.04, 02:12 W Stanach najlepszą ocene aut (i nie tylko) wydaje pismo CONSUMER REPORTS. Jest to bardzo uczciwy i fachowy miesięcznik, bardzo szczegółowo i to wróżnych kategoriach wyczerpuje jakość przenajróżniejszych wyrobów. tych wyrobów jest może nawet tysiąc, lub wiecej. Consumer Reports od lat dokonuje bardzo szczegółowe własne badania, konfrontuje to z przenajróżniejszymi instytucjami. JEdnak najbardziej tu jest opinia uzytkowników. O jakości wyrobu decyduje tu nie sentyment, lecz godna podziwu wiarygodna opinia i wyniki badań. Nie ma tu litości dla amerykańskich produktów. Według tego pisma amerykańskie samochody są należycie podsumowane i stąd też mieszcza się po stronie bubli. Bezprzeczny prym wiodą japońskie samochody. Niestety niemaszki wyrażnie przesadzili i wyrażnie zawyżyli, bez wzgledu na wiek, jakość Opli, Mercedesów, czy też pozostałych swoich i europejskich aut. Szczególną lipą odznaczają sie niemieckie auta produkowane w Meksyku. Utwala się pogląd, że niemieckie samochody coraz częściej nadają się do przetopu jeszcze przed wyjazdem na drogę. Link Zgłoś
ewald7 Re: NIEMIECKI POWIEW LIPY 15.02.04, 21:33 nie wszystko złoto co się świeci hehe.A jednak AGILA produkt z GLIWIC to jest to.Panowie przecież POLACY uchodzą za bardzo pracowitych i dobrze wykonujących swoją pracę,chociażby za granicą,więc o co chodzi?Ranking ten pokazuje co MY potrafimy?a potrafimy jak z tego wynika bardzo dużo i dobrze.AGILA niby takie ,,brzydactwo,,a popatrzcie,,twór z GLIWIC''jak wysoko.To chyba pierwszy raz OPEL stanął tak wysoko w rankingu TUV Link Zgłoś
Gość: Roland KUPUJMY JAPOŃCZYKI IP: *.ds.uni.wroc.pl 13.02.04, 02:29 A jednak ta stara prawda się potwierdza. Najbardziej niezawodne są samochody japońskie. W samochodach z przedziału 1-3 na 10 miejsc 8(!!!) okupują "japońce". I oczywisty lider w tej dziedzinie, czyli TOYOTA!!! Niemcy - wy i ta wasza niby niezawodność, phi. Do pięt nie dorastacie japońskiej precyzji, fantazji. Duszę tych samochodów można porównać do duszy samurajów... Co z tego, że na wysokich miejscach jest Mercedes i Porsche. Ile one kosztują, a ile kosztuje Corolla - a jest tak samo niezawodna, piękniejsza, ma to coś co powoduje dreszczyk emocji, gdy się siada za kółkiem. A Mietek - taka krowa bez polotu... Japonia RULEZ 4EVER Link Zgłoś
Gość: piopiu Re: KUPUJMY JAPOŃCZYKI IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 13.02.04, 06:45 Szkoda że nie przyszło Ci jeździć japończykiem jakieś 20 lat temu kiedy to Toyota rdzewiała szybciej niz dziś Polonez, oni tak naprawdę po prostu dobrze i szybko się uczą ale ich samochody mają g... nie dusze. Siedziałeś kiedyś w Mercedesie ? Chyba tylko w taksówce :) Dusza w Toyocie hi hi hi Link Zgłoś
Gość: gerad Re: KUPUJMY JAPOŃCZYKI IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 13.02.04, 18:12 Mercedesy i Porsze są na czołwych miejscach jedynie na liście tych bałwochwalców, gdzie technologia jest obecnie KAPUT. Na listach innych kajów, bublowate produktry znajdują się na tym miejscu, na którym być powinne, gzie ich lokata nie przynosi realistom dumy, chyba że, tylko tym wymienionym. Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Raport TÜV IP: 64.9.12.* 13.02.04, 02:42 Czemu w rankingu nie ma Toyota Camry? Link Zgłoś
Gość: Strunek Jezdze Maluchem IP: 62.233.197.* 13.02.04, 03:57 Mam kochanego malucha z przebiegiem 50 000 jezdze nim od roku i nic sie w nim nie zepsulo! Oprucz dolewania paliwa i oleju nic wprzy nim nie trzeba robic! Po wyregulowaniu i oczyszczeniu calego syfu jaki zebral przez 17 lat to nic sie nie psuje! Pozdrawiam wszyskich kierowcow maluszkow! :) Strunek Link Zgłoś
Gość: turkish brawa dla chryslera!!! IP: *.28.36.34.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.02.04, 03:59 nie ma to jak solidne amerykanskie auto Link Zgłoś
Gość: wredny USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 23:18 Odpowiadasz na : Gość portalu: turkish napisał(a): > nie ma to jak solidne amerykanskie auto noooo , NIE MA (chyba ze SOLIDNE) :-) Link Zgłoś
Gość: ralf Honda to samochód całkowicie bezawaryjny. IP: *.sprint.com.pl 13.02.04, 09:48 Kupujemy w rodzinie hondy z salonu od kilkunastu lat. Zero awaryjności. Fakt że samochód mógłby być tańszy. Link Zgłoś
doro6 Re: Honda to samochód całkowicie bezawaryjny. 13.02.04, 10:05 z którego salonu, czy tam też robią przeglądy? Link Zgłoś
Gość: Nissan P-16 Re: Raport TÜV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.04, 10:00 Moj NISSAN ALmera 1.8 p16 2 latek psuje sie na potęge i powinien zajmowac ostatnie miejsca Link Zgłoś
Gość: Szczepan Re: Raport TÜV IP: *.crowley.pl 13.02.04, 10:37 Chętnie zapoznałbym się z zastosowanymi kryteriami oceny. Ten cały ranking pachnie mi lipą. Powinni także podać koszty eksploatacji poszczególnych aut. Niech właściciele Toyot powiedzą ile kasy pakują w ten cudowny samochód przez trzyletni okres gwarancji (a także później). Ja japońca nie kupię, bo żaden mi się nie podoba. Stylistyka 5 lat do tyłu za Europą. Po za tym estetyczne bezguście. Dotyczy to przede wszystkim wnętrza, np. poprzedni Accord, Civic, Corolla itd. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Raport TÜV IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.04, 19:14 > Chętnie zapoznałbym się z zastosowanymi kryteriami oceny Jedynym kryterium oceny sa usterki ktore nie pozwolily na danie plakietki TÜV. Przeglady obowiazkowe 3 lata po pierwszej rejestracji pojazdu a potem co 2 lata. Na przegladach interesuja sie jedynie bezpieczenstwem (swiatlo, opony, hamulce, luzy w ukladzie kierowniczyn itp.), stanem elementow nosnych i wyciekami plynow exploatacyjnych. Jeden jedzie na przeglad, dostaje liste usterek po ktorych usunieciu moze dopiero dostac plakietke Inny jedzie do warsztatu, daje auto przygotowac "pod TÜV", jedzie na przeglad i dostaje plakietke za pierwszym podejsciem. Mozna powiedziec ze raport TÜV mniej mowi o samochodach a wiecej o tym jakie ich wlasciciele maja podejscie do przegladow TÜV Link Zgłoś
etom Re: Raport TÜV 16.02.04, 00:02 > Jeden jedzie na przeglad, dostaje liste usterek po ktorych usunieciu moze > dopiero dostac plakietke > Inny jedzie do warsztatu, daje auto przygotowac "pod TÜV", jedzie na przeglad > i dostaje plakietke za pierwszym podejsciem. Pewnie tak jest , ale przy setkach tys. (pewnie wiecej) przebadanych samochodow nic to nie zmienia jezeli chodzi o porownanie awaryjnosci pomiedzy roznymi modelami i markami. > Mozna powiedziec ze raport TÜV mniej mowi o samochodach a wiecej o tym jakie > ich wlasciciele maja podejscie do przegladow TÜV Tylko ,ze chodzi o wlascicieli wszystkich marek i modeli,czyli znowu relacje awaryjnosci pomiedzy nimi sa takie same jak w raporcie. Jednym slowem mniej prawdziwe MOGA byc liczby bezwzgledne mowiace o ilosci usterek na 100 przebadanych ale juz to czy model X jest np. 2 razy bardziej awaryjny od modelu Y jest dosyc dokladne. PS Napisalem MOGA bo jezeli wszyscy wiedza o tych "retuszach" to trudno uwierzyc ,ze w firmie ( TUV )zajmujacej sie tego typu badaniami o tym nie slyszeli - byc moze tez to jakos uwzgledniaja w wynikach. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Raport TÜV IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.04, 05:04 > PS > Napisalem MOGA bo jezeli wszyscy wiedza o tych "retuszach" to trudno > uwierzyc ,ze w firmie ( TUV )zajmujacej sie tego typu badaniami o tym nie > slyszeli - byc moze tez to jakos uwzgledniaja w wynikach. > Z pewnoscia nie uwzgledniaja TÜV robi przeglady techniczne i ich wyniki sa podstawa raportu. Trudno mowic o "retuszach" bo nikt nie oczekuje ze przyjedziesz " z trasy" na przeglad normalne powinno byc przagotowanie auta tak aby za pierwszym razem dostalo plakietke ale wiekszopsc kierowcow - szczegolnie starszych aut - daje zrobic przeglad i dopiero na podstawie listy usterek te usterki usuwa - wiadomo warsztat chce zarobic a wiec mozliwosc ze zrobia wiecej niz TÜV by wymagal jest duza. Link Zgłoś
etom Re: Raport TÜV 17.02.04, 16:40 Co nie zmienia faktu , ze mozna z tego raportu wyciagnac wnioski co do stopnia awaryjnosci roznych samochodow , przy porownywaniu ich wg tego kryterium. Jezeli jeden samochod jest na czele listy a drugi w srodku czy na koncu to swiadczy jednoznacznie o relacji ich awaryjnosci. Inaczej trzeba by udowodnic teze ,ze np. samochody z gory tabeli sa zawsze naprawiane przed przegladem a zamujace koncowe miejsca nigdy. Jezeli ktos tak twierdzi to powinien umiec to udowodnic - inaczej to tylko puste slowa. - Link Zgłoś
etom Re: Raport TÜV 17.02.04, 17:09 Gość portalu: Joasia napisał(a) > Mozna powiedziec ze raport TÜV mniej mowi o samochodach a wiecej o tym jakie > ich wlasciciele maja podejscie do przegladow TÜ Uwazam,ze z tego raportu nie da sie tego wywnioskowac. Mozna to zrobic tylko majac dane o wszystkich naprawach - i przed i po przegladzie. TUV nie tym sie zajmuje. Raport ten jest dla mnie b. miarodajny ,chyba ze ktos udowodni,ze wlasciciele samochodow np.japonskich czesciej naprawiaja je przed przegladem niz wlasciciele samochodow np.wloskich czy niemieckich. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Raport TÜV IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.04, 19:36 > Raport ten jest dla mnie b. miarodajny ,chyba ze ktos udowodni,ze wlasciciele > samochodow np.japonskich czesciej naprawiaja je przed przegladem niz... A potrafisz udowodnic ze tak nie jest? Auta japonskie maja 3 lata gwarancji czyli w kategori do 3 lat powinny miec 0 usterek - czyzby przeglad gwarancyjny nie znalazl usterek ktore znajdzie TÜV? Link Zgłoś
etom Re: Raport TÜV 18.02.04, 03:55 Gość portalu: Joasia napisał(a): Odwracanie kota ogonem i brak logiki. Ja mam udowadniac ,ze raport jest OK - a to dlaczego ? Skoro negujesz wyniki badan uznanej firmy,zajmujacej sie nie od dzis tymi badaniami to musisz umiec to udowodnic - inaczej to tylko belkot. Sprobuj udowodnic,ze lepiej sie znasz na tej materii niz oni - splendor murowany. > Auta japonskie maja 3 lata gwarancji czyli w kategori do 3 lat powinny miec 0 > usterek - czyzby przeglad gwarancyjny nie znalazl usterek ktore znajdzie TÜV? Wymysl cos lepszego. Zreszta podpowiem Ci - zgodnie z Twoja logika - pewnie niektore sie psuja w ciagu tych kilku dni od naprawy do czasu badania w TUV. Tylko blagam nie pisz ,ze jada tam prosto z serwisu bo to tez jakis czas zajmuje i znowu jest okazja do awarii. PS Stawiam skrzynke piwa przeciw gruchom,ze Twoj ukochany samochod w tym raporcie zajmuje odlegle miejsce. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Raport TÜV IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.04, 10:00 > Tylko blagam nie pisz ,ze jada tam prosto z serwisu bo to tez jakis czas > zajmuje i znowu jest okazja do awarii. Nigdzie nie musza jechac bo pan inzynier z TÜV przyjezdza do serwisow i tam przeprowadza przeglad. Link Zgłoś
etom Re: Raport TÜV 18.02.04, 15:34 Gość portalu: Joasia napisał(a): > > Tylko blagam nie pisz ,ze jada tam prosto z serwisu bo to tez jakis czas > > zajmuje i znowu jest okazja do awarii. > > Nigdzie nie musza jechac bo pan inzynier z TÜV przyjezdza do serwisow i tam > przeprowadza przeglad. Widze , ze jednak nie zalapalas sensu - moglem sie spodziewac. Rozdrabniasz temat,nie odnosisz sie do meritum na argumenty odpowiadasz swoimi (niczym nie popartymi)opiniami. Moze w ten sposob kogos przekonasz do swoich przemyslen - mnie nie - zycze powodzenia. koncze bo nie ma sensu dalej tego ciagnac --- eTom Link Zgłoś
Gość: Luc Re: Raport TÜV IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 15.02.04, 14:07 poprzedni accord we wnetrzu? To wlasnie dlatego o gustach nie powinno sie dyskutowac bo albo w nim nie siedziales, albo twoj gust jest calkowicie inny od mojego. Popatrz na deske passata, w ogole jego stylistyke- ja tam polotu i finezji nie zauwazylem w przeciwienstwie do poprzedniego accorda. Link Zgłoś
Gość: Stary pirat Re: Raport TÜV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 23:25 Gość portalu: Szczepan napisał(a): > Niech właściciele Toyot powiedzą ile kasy pakują w ten cudowny samochód przez > trzyletni okres gwarancji... Toyota Yaris - przeglady,materialy,czesci 1 przeglad - 280 zl (K-ce) 2 - 410 zl (Tychy) 3 - 310 zl (K-ce) Teraz Ty sie pochwal Link Zgłoś
Gość: Milion Kilometrów Re: Raport TÜV IP: *.accessnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 17:20 Trudno się z Tobą nie zgodzić - w kwestii estetyki Japońskie auta są jakby poza wyścigiem. Japończyki nie ujmują linią, nie rozkochują wnętrzem. W te klocki bawią się najlepiej Włosi, Francuzi i pozostali. W przewadze Japońce są wizualnie nijakie i jednak... niezawodne. Taki mają pomysł na biznes coś mi się zdaje. Toyota skutecznie trafia w swój target. Sprzedaż im rośnie, spokojnie idą w górę w różnorodnych rankingach - globalnie ta korporacja ma ogromny sukces. Honda również wciąż lepiej. Reszta marek kojarzonych z Japonią chyba również nie traci na tym skojarzeniu. Wieloletnie skuteczne doskonalenie technologii i cały ten japoński pościg za perfekcją dają efekty. Mogą być z siebie zadowoleni - przemysł motoryzacyjny to dla Japonii kolejne pole do odnoszenia sukcesów. Dla tych, którzy szukają innych wrażeń w samochodach jest na szczęście sporo innych ofert. Pięknych i również zadowalających pod wzgledem niezawodności. Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Raport TÜV IP: *.chello.pl 13.02.04, 13:15 Co dowodzi, że statystyka to jednak tylko statystyka i zawsze jakieś ryzyko istnieje. Ale Nissany to dobre auta i aż mnie dziw bierze, że Almerka tak ci dokucza. Może ją niemiło traktujesz? ;) Ja jeżdżę nową Primerą P12 1,9 dCi i mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować. Mam nadzieję, że jej nieobecność na wyższych miejscach list z przedziałów ɰ lat wynika z tego, że to były zupełnie inne Primery (inne silniki, inne karoserie, wszystko inne), a nie z tego, że Nissan daje 3-letnią gwarancję, a po 3 latach wszystko zaczyna się sypać ;)) No cóż, pojeździmy, zobaczymy. A tak z ręką na sercu, jakie to ma znaczenie, czy wóz ma wynik 2,1 czy 3,5 w testach TUV (a to przecież kilkadziesiąt miejsc różnicy na liście awaryjności). W końcu każdy samochód to sprawa indywidualna i wiele zależy też od eksploatacji i podejścia właściciela. A wozy psują się coraz rzadziej i dotyczy to wszystkich modeli i producentów. Te ułamkowe różnice w testach TUV są tak naprawdę tylko tematem do rozmów i kłótni na forum i nie powinny być wyznacznikiem przy zakupie. Moje motto jest takie: kupuj to, co ci się podoba i na co cię jednocześnie stać. I tyle. olczyki(na)hot(kropka)pl Link Zgłoś
Gość: manix Re: Raport TÜV IP: 62.233.173.* 16.02.04, 20:44 p16? almera? hym dobre.a to mamy nowy model.WCISKAĆ CIEMNOTĘ TEŻ TRZEBA UMIEĆ! Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Raport TÜV qqq IP: *.ub.Uni-Osnabrueck.DE 13.02.04, 10:41 Kochany Redaktorze! Stowarzyszenie inzynierow to VDI, TÜV to cos innego, ale dojdz do tego sam... Link Zgłoś
Gość: edek Re: Raport TÜV IP: 193.111.174.* 13.02.04, 10:53 a ja mam 126p 11 letniego wogóle go nie ma na wykazie czemu? przecież często się psuje Link Zgłoś
Gość: TUV_spec ZAKŁAMANY RAPORT IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 11:16 te raproty to ściema na korzyść niemców, chodzi mi głównie o takie przypadki: rok temu na pierwszym miejscu wsrod 3 latków był golf IV, teraz go już nie widać, jest audi 2. W przypadku innych samochodów tak nie ma, toyota przesuwa sie tylko o jedno, dwa miejsca, a ten znika z listy nagle. Wyglada to tak - ze raz zapłacili TUV zeby golfa iv wrzucic na 1 miejsce, a tym razem zrobili to z brzydkim audi, za rok znów audi 2 nie bedzie w czolowce. Link Zgłoś
etom Re: ZAKŁAMANY RAPORT 16.02.04, 00:24 Gość portalu: TUV_spec napisał(a): > te raproty to ściema na korzyść niemców, chodzi mi głównie o takie przypadki: > rok temu na pierwszym miejscu wsrod 3 latków był golf IV, W tamtym roku 1 byl Yaris a nie Golf W pierwszej 5 same japonce www.toyota.com.pl/u235/navi/99061/xnavi/67470 Link Zgłoś
Gość: Korsarz Re: ZAKŁAMANY RAPORT IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 16:21 To nie całkiem tak. Tu nie chodzi o kasę (gdyby tak było, to raport byłby kolejnym - po testach w niemieckiej prasie motoryzacyjnej - peanem na korzyść niemieckiego przemysłu). Producenci mają jednak przy najmłodszych samochodach możliwość pewnego wpływu na wyniki. Robi się to za pomocą np. za pomocą uprzejmego zaproszenia klientów samochodów dochodzących do 3 lat do serwisu w celu bezpłatnego sprawdzenia stanu technicznego (Sommercheck, Wintercheck etc). Typowym przykładem był 2 lata temu Ford Focus. ponieważ tzw. KKP (Kunden Kontakt Programm) zazwyczaj kończy się po 4 latach wpływ na kategorię od 5 lat wzwyż praktycznie już nie istnieje. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: ZAKŁAMANY RAPORT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:53 gdyby opel robił takie checki, to wszystkie jego produkty byłyby w ścisłej czołowce... a tak na marginesie, to np takie Subaru, które ma przeglądy gwarancyjne co 12,5 tys. km jedzie na TUV praktycznie jak nowe (TUV jest co rok, a statystyczny niemiec przejeżdża w roku więcej niż 12,5 tys km, wiec jedzie swoim subaru na TUV tuż po przeglądzie) Link Zgłoś
Gość: michalina Re: Raport TÜV IP: *.hrz.uni-kassel.de 13.02.04, 13:37 TÜV nie jest niemieckim stowarzyszeniem inzynierow (notabene VDI)! to stowarzyszenie dozoru technicznego. Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Raport TÜV IP: *.crowley.pl 13.02.04, 13:40 A można gdzieś w sieci znaleźć całość? GW nie przestaje mnie zaskakiwać. Proponuję taką samą metodę (początek i koniec) zastosować do piłki nożnej - miejsca 1-3 i 14-16 powinny wystarczyć dla ogólnego zorientowania się w sytuacji w lidze (jeśli w pomyliłam się w liczbie zespołów proszę nie warczeć - to przykład był). Emilia Link Zgłoś
Gość: gerad Re: Raport TÜV IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 13.02.04, 18:01 Emilio! NIe jestem pewien, Czy dostatecznie Ciebie zrozumialem. W zwiazku z tym podam kilka przydatnych opcji. ZApewne najbardziej Ci chodzi o lokatę pierwszoligowych klubów piłkarskich poszczególnych krajów. Wydaje mi się, że z tym jest najgorzej, chociaż tak bardzo sie tym nie interesowałem. Jednak spróbuje podać sposób poszukiwan. Ja znam j. angielski oraz języki łacińskie, stąd być może jest łatwiej, chociaż nieznającym ty6ch języków też nie powinno być trudne, bo do tego prowadzi kilka słów, które zresztą są podobne. Generalnie dobrze jest korzystać z przeglądarki: Google.com, lub też google.pl Dobre jest też: yahoo.com, na dole są wymienione kraje. Trzeba kliknąć wybrany kraj> sport, a następnie nazwę tego sportu w języku tego kraju, zwykle dla latynosów, jest to futbol, lub soccer dla anglosów. Jednak trudno jest tam wyłapać aktualną tabelę. Prościej jest odnależć pozycję kraju. W: FIFA.com > World Ranking (znajduje się to z prawej strony przy napisie"Coca- Cola". Tam sawsze mamy aktualną piłkarską lokatę wszystkich krajów globu. W przypadku piłki siatkowej zaczynamy od fif.com. Jesli chodzi o klasyfikację samochodów, to jest: Consumer Reports.com. Jednak zdaje się wymagają oni dostępu przez prenumeratę. Ja prenumeruję ich miesięcznik. Patrz mój artykól, gdzieś na tej stronie. Powodzenia Link Zgłoś
Gość: Clue Pursuit Re: Raport TÜV IP: *.accessnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 17:42 Emilia aż zaniemówiła chyba... Już teraz sobie znajdzie wszystko o futbolu <Sokkerze>. Ale zaraz, zaraz... O czym ten cały artykuł był...? To się nazywa chyba: not to have any clue, Gerad? È questo corretto? Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Raport TÜV IP: *.chello.pl 15.02.04, 12:51 Oj Geradzie, chyba nie zajarzyłeś, o co chodziło Emilii. Otóż ona dała przykład tego, jak powinna wyglądać tabela Fifa, gdyby zajął się nią redaktor GW. To był taki przytyk do wyrywkowości tabeli TUV zaprezentowanej w "Gazecie". Emilia wcale nie chce znaleźć tabel FIFA, tylko całość tabeli TUV. Capisce? Myślę jednak, że to nie wynika z niedbalstwa, ale z braku możliwości opublikowania całości, która jest po prostu płatna - zobaczcie na www.tuv.org. Tam sprzedają taką grubą księgę i wersję na CD-ROM, obie sporo kosztują. Szukajcie TUV autoreport. Natomiast ciekawi mnie, co to są języki łacińskie? Chodzi ci o języki romańskie? olczyki(na)hot(kropka)pl Link Zgłoś
Gość: fran brak VW i Hondy w czołówce IP: 212.160.192.* 14.02.04, 08:45 a tak wszyscy chwalą VW, to klejny raport TUV jaki widze z VW pewnie podobnie jak w porzedni/ bo tu nie widać/ w połowie tabeli Link Zgłoś
niknejm Re: brak VW i Hondy w czołówce 19.02.04, 18:00 Gość portalu: fran napisał(a): > a tak wszyscy chwalą VW, to klejny raport TUV jaki widze z VW pewnie podobnie > jak w porzedni/ bo tu nie widać/ w połowie tabeli Podawałem w innym wątku pełną klasyfikację. Civic na 4 miejscu w klasie kompakt. Czyli nie najgorzej. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: polak Re: subaru! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 23:17 we wszystkich kategoriach wiekowych subaru, po klika modeli... Link Zgłoś
Gość: Korsarz Re: subaru! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 16:44 Jest to tym bardziej godne podkreślenia, że Subaru są bardzo często używane w trudnych warunkach (napęd ! - jazda po śniegu, drogach nieutwardzonych i holowanie przyczep). Inna kategoria to ostro jeżdżone samochody sportowe (WRX & STi). Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Raport TÜV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 01:39 Ciekawe ze w poprzednim roku Yaris mial 1.3 a teraz 2.3 - wzrost o ponad 75% !!! Widac chyba efekt przeniesienia produkcji z Japoni do francji :-( Link Zgłoś
Gość: Odin Re: Raport TÜV IP: *.telia.com 15.02.04, 08:42 Agila , Wagon R ,Corsa ,Polo , i inne koreancy ,,,, a moze by tak o samochodach? Panowie ,nie tych rozmiarami pasujacymi do Tivoli Park`u ?. Pzdr., Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Raport TÜV IP: *.isionline-dialin.de 15.02.04, 10:41 W ubieglym roku sprzedano w Niemczech 4 samochody wiecej :-) Link Zgłoś
Gość: manix Re: Raport TÜV IP: 62.233.173.* 15.02.04, 09:12 jeżdżę almerą a jej lokaty wśród kompaktów to:do 3 lat 2miejsce,do 5 lat 3 miejsce,do 7lat 2 miejsce więc świadczy to o dużej dbałości producenta o bezawaryjność.lepsza jest tylko toyota.jest tak od lat.czemu więc są zakute łby które negują fakty???zapiszcie się do samoobrony oni też uprawiają demagogię. Link Zgłoś