Dodaj do ulubionych

Top five | duże vany

IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 08:33
VW - dać 180 K za takiego PROSTOPADŁOŚCIENNEGO KLOCA ? To już polski ŻUK lepiej wygląda.

Z powyższego zestawienia Galaxy wygrywa, 2gie jest Renault. To jużnie Ten awaryjny Espace co kiedyś.

Ja osobiście kupił bym Mercedesa VIANO w granatowym, fioletowym albo srebrnym metalic`u w wersji VIP - ze stolikiem, wersja na 8 miejsc !
Obserwuj wątek
    • Gość: brava Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 08:59
      vw jest srednio o 40k zl drozsze od pozostalych, niech sobie bedzie super, ale ja bym wolal galaxy i ka dla zony :>
    • Gość: hmmmm Re: Top five | duże vany IP: *.devesoft.pl 05.05.10, 09:20
      C8 jest bardzo wygodny i ma fajny silnik diesla, ale niestety jest awaryjny. A szkoda. Ze wszystkich najlepszy jest ford. Chrysler to już nie to co kiedyś.
    • Gość: dylan Re: Top five | duże vany IP: *.icpnet.pl 05.05.10, 09:33
      świetny, rzeczowy rankinkg....temat wyczerpany
    • Gość: jam Re: Top five | duże vany IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 10:19
      tylko amerykanskie vany - europejskie sie po prostu chowaja! Komfort i wygoda dodge i chryslera jest niezastąpiona:)
    • Gość: matt89 Re: Top five | duże vany IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.05.10, 12:27
      Grand Voyager to mistrz klasy. Idealny samochód na długie podróże, z awaryjnością może być w przypadku starszych modeli troszeczkę gorzej. Z nowym nie miałem okazji poznać się bliżej.
    • Gość: Miodek Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 15:10
      Czemu jest nienajlepszy moment na Espace i 807? Przecież samochody z końca produkcji są najpewniejsze...
    • Gość: Mr.T Re: Top five | duże vany IP: *.chello.pl 05.05.10, 18:15
      A ja od dawna podróżuję Mutivanem i jestem z niego bardzo zadowolony! Miałem wcześniej Gand Voyager'a, podróżowałem Espace'em i Galaxy, ale MV jest bezkonkurencyjny!
    • Gość: gumiś Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:20
      VW jest w tym zestawieniu najbardziej komfortowy i w sumie bezkonkurencyjny. Ale cena? Zgodzę się wysoka. Chociaż 9 tysięcy mniej by mogło być.

@V...ht:

Wracaj do szkoły, bo gimnazjum nie ukończysz.
    • Gość: egon Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:38
      W przypadku Multivana za tą kasę kupuje się wersję 2.0 BiTDI 4MOTION. Nie wiem czy inne oferują napęd na wszystkie koła.
      gumiś@ Wersja 140 konna jest ok. 12tyś. tańsza.
    • Gość: Gość. Wlad Re: Top five | duże vany IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 05.05.10, 20:58
      Jak wymieniacie VW to przez grzeczność należałoby wymienić mercedesa viano, fiata scudo z bliźniakami od citroena i peugeota, oraz renault Traffic z bliźniaczym oplem, oraz mniejsze wersje transita i co tam jeszcze jest podobnego do tego niemieckiego vana a jest chyba tego trochę.
    • Gość: jm Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 08:54
      a gdzie Zafira?
    • Gość: gienek Re: Top five | duże vany IP: *.bas.roche.com 06.05.10, 11:41
      Multivan jest trochę jakby nie z tej bajki, to już raczej nie jest auto osobowe, tylko minibus/dostawczak - i cena też dyskwalifikująca. Z drugiej strony zrozumiały brak wszystkich pseudovanów Zafir, i innych nadmuchiwanych autek.
      W kategorii vanów chrysler/dodge nie ma w zasadzie konkurencji, może i galaxy wygląda ładnie, ale co do wygody i przede wszystkim miejsca to przegrywa z amerykańcem. Usterkowość amerykańców dotyka tylko te montowane w Europie, oryginały zza oceanu są nie do zajechania.
    • Gość: Klosi Re: Top five | duże vany IP: 193.110.99.* 06.05.10, 11:49
      Ręce opadają! Grand Voyagerowi brakuje wyrafinowania! Kto ma dwa rzędy siedzeń chowane w podłodze, elektrykę drzwi i klapy bagażnika, składany elektrycznie trzeci rząd, górne oświetlenie rozproszone, dwa 9" ekrany itd. Nie ma lepszego sprzętu na długie podróże - ten komfot jazdy, z dwójką dzieci nigdy nie zastanawiam się czy coś mi się nie zmieści łącznie z rowerami wewnątrz. Mógłby mieć tylko więcej koników pod maską. Testowałem Multiwana i to dostawczak przy GV, inne konkurencji nie ma, cięzko porównywać te śmieszne europejskie maleństwa.
    • Gość: ja Re: Top five | duże vany IP: 213.134.152.* 06.05.10, 11:51
      OK, wszystko ładnie, pięknie ale co z syreną BOSTO? :-)
    • Gość: Ar Re: Top five | duże vany IP: *.compower.pl 06.05.10, 12:06
      Hahaha jaka Zafira?
      SzmelcVagen 1 miejsce :D pfff znów kolejny SUPER test z SUPER zwycięzcami
      Tak się składa, że jeździłem większością z tych aut [ prócz c8 ]
      Galaxy nie nadaje się do przewozu 7 osob w komfortowych warunkach :)
      SzmelcVagenem jeździ się jak taczkami.
      Chrysler ma masę miejsca i spokojnie mieści 7 osób
      Traffic jakoś wnetrze mi sie nie podoba
    • Gość: miszcz_kierownicy Re: Top five | duże vany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:08
      po raz kolejny red. Mroczek pokazał prawdziwą klasę i w sposób wyczerpujacy (oraz pięknym piórem!) przedstawił nam 5 samochodów...
    • Gość: pantulipan Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:11
      Nie przesadzajmy z tym Multivanem. Jest nieco większy, ale da się nim całkiem normalnie jeździć. Jeżdżę T4, który jest niemal w tym samym rozmiarze i nie narzekam. Gorzej może w centrum gdzie łatwiej zaparkować Smartem, ale z tym VW nie jest tak źle. Co do ceny... Nie wiem jak to jest z tym nowym T5, ale dając 180 tysięcy za Multivana mamy auto na następne 10 lat, a nawet dłużej. Oczywiście jeśli ktoś go nam nie ukradnie (Polska!) lub jeśli nie mamy tendencji do zmian auta tylko dlatego, że nam się opatrzył.
    • Gość: Mirek Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:17
      Autor ma bardzo ograniczoną wiedzę, skoro się pofatygował sięgnąć po C8 i Chryslera to mógłby porównać jeszcze auta takie jak: Honda Odyssey, Toyota Sienna, i zahaczyć o jeszcze o Pilota, Navigatora itp. Są to auta 7-8 osobowe i na pewno powinny zostać objęte w tym rankingu a ich cenny nie odbiegają od prezentowanych.
    • Gość: Gość:mk Re: Top five | duże vany IP: *.bioton.pl 06.05.10, 12:23
      Ujeżdżam Grand Espace 2.0dci w wersji 173KM. Fakt, myślałem o Multivanie czy Viano, ale te są bardzo drogie (Espace 2007r, 70tys km, kupiłem za 59 tys. zł - za te pieniądze mogłem kupić Multivana z przebiegiem rzędu 140 tys. km z 2004-2005 roku. Podobnie z Viano. Oglądałem też amerykańce - Odyssey, Previa. Niestety większość zwyczajnie porozbijana i byle jak naprawiana, a do tego paliwożerne benzyniaki. Odysseya już prawie kupiłem. Sprzedający zeznawał, że wjechał zderzakiem w murek. Potem uściślił, że przebił ogrodzenie i wpadł w krzaki, więc malowane było wszystko...
      A Espace, jak za te pieniądze to rewelacja. Cichutki, bardzo komfortowy, zawieszenie fajnie zestopniowane - komfortowo bardzo, a jednocześnie zapewnia dość dużemu w sumie pojazdowi całkiem zacne prowadzenie. Przyśpieszenia - 9.5 sekundy do setki w tego typu samochodzie to godziwy wynik. Spalanie w mieście w granicach 9.5 - 10 litrów, w trasie od 7 do 8.5 litra/100km. Dla rodziny wielodzietnej w sam raz.
    • Gość: Logow Re: Top five | duże vany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:30
      2.0 diesel na 7 osób + bagaże i takie duże auto? nie za mało? to pewnie ze 3 tony będzie warzyło?
    • Gość: gość Re: Top five | duże vany IP: *.stacje.agora.pl 06.05.10, 12:41
      a gdzie Toyota Previa ?
    • Gość: FatMan Re: Top five | duże vany IP: 212.106.153.* 06.05.10, 12:44
      do hmmmm: silnik 2.0 TDCI w Fordzie jest produkcji koncernu PSA i dokładnie taki sam jak w Peugeocie 807 i C8 :-P
    • Gość: touran Re: Top five | duże vany IP: *.emea.ibm.com 06.05.10, 13:17
      A gdzie TOURAN ???
    • Gość: Gromit Re: Top five | duże vany IP: *.chello.pl 06.05.10, 13:21
      Van, nie VAN. To nie jest skrótowiec. Może zreobić jakiś kurs polskiego dla "redaktorów"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka