Dodaj do ulubionych

Łatanie odprysku na szybie

IP: *.pl 11.08.01, 19:24
Czy ktoś zna jakiś sposób na załatanie odprysku po uderzeniu kamienia na szybie
przedniej? (pęknięcia jeszcze się nie rozeszły). Podobno można to zrobić
zalewając go żywicą. Dziękuję z góry za wszelkie rady, bo chciałbym uniknąć
wymiany szyby. Pozdr. mm
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Łatanie odprysku na szybie IP: *.*.*.* 11.08.01, 19:31
      Zmiana szyby to najlepsza rzecz. A jesli chodzi o ewentualna odpsprzedaz auta
      pozniej, to zostaw sobie te stara w garazu
      • Gość: Michal Re: Łatanie odprysku na szybie IP: *.telia.com 11.08.01, 20:14
        Jest bardzo prosta metoda. Wciskamy pod cisnieniem silikon ale niestety musisz
        miec to urzadzenie . U nas to kazdy szklarz to posiada. Ubezpieczenie placi za
        to usluge. Dopiero za uszkodzenie ktore jest klopotliwe podzczas prowadzenia
        wymieniaja nam szybe. Ot i tyle. Michal. P.S poprobuj z przyssawka i silikonem
        nierobilem tegonigdy ale widzialem jak inni robili.Daj znac czy sie udalo.
    • Gość: marcin Re: Łatanie odprysku na szybie IP: 62.148.83.* 14.08.01, 09:00
      Jedź do szklarza zajmującego sie szybami samochodowymi powinien miedz specjalne
      urządzenie, które uzupełnia ubytek. Miałem taki sam przypadek i przejechałem
      kilka tysięcy km i odpukać wszystko jest ok.
    • Gość: RAKO Re: Łatanie odprysku na szybie IP: 192.168.2.* / *.avc.com.pl 14.08.01, 09:33
      Jeśli odprysk nie jest duży (wilekości paznokcia małego palca), jego niwelacja kosztuje 40-60 PLN. Gdy odprysk
      jest nie za głęboki można go usunąć niemalże do zera, tzn. nic nie bedzxie widać. Ważne jest, że taki zabieg
      zapobiega dalszemu pęknięciu szyby. Jęsli odprysk jest głęgoki ślad na szybie niestety pozostanie. Usługę taka
      wykonuje każdy zakład parający sie wymianą szyb samochodowych (robią to na poczekaniu). Powodzenia!
      Rafał
      • Gość: mm Re: Łatanie odprysku na szybie IP: 134.65.212.* 17.08.01, 09:57
        dzięki za rady. podzwoniłem i jutro jadę do "szklarza", żeby to załatał i
        wypolerował. całość kosztuje 60 zł. i jeśli wierzyć opiniom, zabieg ten
        powinien być skuteczny.
        • Gość: PIOTR.M Re: Łatanie odprysku na szybie IP: *.bresa.com.pl 20.08.01, 16:10
          MM ! Gdzie jedziesz to naprawiac - mam dwa odpryski "pajęczynki" wielkości
          monety 10 gr
          • Gość: mm Re: Łatanie odprysku na szybie IP: *.pl 21.08.01, 21:28
            witam. pojechałem i załatwiłem. wszystko trwało z pół godziny, kosztowało 60zł.
            i mam teraz tylko małą kropeczkę, której właściwie nie widać. Byłem w Raszynie
            koło Janek pod Wa-wą, zakład: Auto-Szyby - polecam. robią tam nawet pęknięte
            szyby. tel: 7205531, wytłumaczą jak dojechać, bo dojazd trochę zakręcony.
            pozdr.mm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka