Dodaj do ulubionych

Auto dla kobitki

07.12.10, 13:32
Drogie Panie, planuje sobie kupic samochód, a ze z zakresu motoryzacji jestem noga totalna to zdecydowalam zapytac Was o porade. Jakie auto polecacie? No wiecie, nie za duze, palace niewiele, jak najmniej awaryjne, budzet do 12000PLN. Z gory dzieki za wszelkie sugestie!
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Auto dla kobitki 07.12.10, 13:35
      ewagrab39 napisała:

> Drogie Panie, planuje sobie kupic samochód, a ze z zakresu motoryzacji jestem n
      > oga totalna to zdecydowalam zapytac Was o porade. Jakie auto polecacie? No wiec
      > ie, nie za duze, palace niewiele, jak najmniej awaryjne, budzet do 12000PLN. Z
      > gory dzieki za wszelkie sugestie!

wiesz że jest takie forum Auto Moto?
    • qqbek Re: Auto dla kobitki 07.12.10, 14:04
      ewagrab39 napisała:

> Drogie Panie, planuje sobie kupic samochód, a ze z zakresu motoryzacji jestem n
      > oga totalna to zdecydowalam zapytac Was o porade. Jakie auto polecacie? No wiec
      > ie, nie za duze, palace niewiele, jak najmniej awaryjne, budzet do 12000PLN. Z
      > gory dzieki za wszelkie sugestie!

Ja jak zwykle - Opla Astrę II.
      Nieduże (4,11m hatchback, sedan i kombi dłuższe o kilkanaście cm) ale od biedy da się pojechać i na trasę tym.
      Duży wybór silników (do miasta godną polecenia opcją będzie benzynowy 1,4 lub 1,6; 1,2 jest za słaby).

Jeżeli potrzebuje Pani czegoś wybitnie do miasta, to przyjrzałbym się Toyocie Yaris, Hondzie Jazz lub innemu miejskiemu jeździdełku porównywalnej wielkości (VW Polo, Opel Corsa). Z zaznaczeniem jednak, że każda podróż powyżej 100km takim autem moim zdaniem odpada ze względu na niewygodę :)
      • walek_z_lasu Re: Auto dla kobitki 08.12.10, 20:25
        Ja - jak zwykle Opla Astrę II, koniecznie z motorem 1,6 8v (8v - to od liczby zaworów...). Wariant mniej radykalny to Corsa C 1,2, już (niestety) "nowoczesny" i "zaawansowany technnologicznie" (hehe) czyli 16-zaworowy. I koniecznie kupować w towarzystwie zaufanego mechanika, a jeszcze lepiej dobrego blacharza. Jeszcze lepiej - kogoś kto sprowadza samochody i z tego powodu zna je od podszewki, w tym wszystkie kruczki z "wałkami". Życzę wytrwałości... Ja swojej Astruni szukałem 1,5 roku...
        Walek
    • szymizalogowany Kóp mersedes S-klasse AMG 70 turbo 07.12.10, 14:27

• jasiek-23 Re: Auto dla kobitki 07.12.10, 15:47
      Moge polecic corolle 1.6 w automacie..roczniki 93-97 saa najmniej awaryjne ze wszystkich smieci badanych przez niemiecki TuV.Autko przyjemne w jezdzie no i w odroznieniu od roznych fordoopli i innych fiatorenowek bezawaryjne.
    • elfkabezhaltera Może coś takiego? 08.12.10, 21:44
      Nieduży, płaski tył, wszystko ma ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka