derkin
16.12.10, 16:11
Witam,
Zamówiłem w salone Dacię Stepway 1,5dCi 90km. Nie wpłaciłem jeszcze w zasadzie zaliczki ale mam zamiar to zrobić na początku przyszłego tygodnia. Opinię o aucie czerpałem głównie z netu ( właściwie większościowo pozytywne ) bo osobiście nie znam nikogo kto miałby chociaż Dacie Logan. Wczoraj postanowiłem zadzwonić do wujka który jest rzeczoznawcą samochodowym żeby się pochwalić swoim wyborem - nie oczekiwałem że będzie piał z zachwytu na temat tego samochodu ale liczyłem na chociaż w miarę obiektywną opinię ale on praktycznie uznał te samochody za jeżdżący złom. Przytaczałem mnóstwo argumentów za tym autem a oto jego szybkie riposty
- auto bez zbędnej elektroniki na sprawdzonych konstrukcyjnie podzespołach- on na to że części żywcem wzięte z Meganki II wyjątkowo awaryjnej ,
- niska cena - tanie mięso psy jedzą czyli bardzo niska jakość
- auto cieszy się dużym powodzeniem na zachodzie ( gł Niemcy i Francja ) - to kupują tylko zubożali mieszkańcy tych krajów którzy w zamian za złomowanie swoich poprzednich samochodów liczą na duże dopłaty od rządów
No i ogólnie prorokowanie jakie to problemy będę miał z tym samochodem.
Namawia mnie na kilkuletnie Audi Lub Golfa które może mi pomóc sprowadzić - twierdzi że ma znajomości.
Co wy sądzicie o tej argumentacji? W końcu to rzeczoznawca samochodowy tyle że chyba trochę nieobiektywny...
Kupić czy nie?