Gość: Ass IP: *.static.tkt-net.pl 14.01.11, 09:09 Polscy przedsiębiorcy sami chcą być za kratkami :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gira Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 165.72.200.* 14.01.11, 09:19 Nasz rząd znów skazuje naród na traktory i kupno samochodów, które swoimi gabarytami i możliwościami większości nie są potrzebne. Link Zgłoś
ozziecat Re: Motodziennik: Veyron Mk. II 14.01.11, 09:49 Gira. Chcesz mieć zwrot vatu to kup małego dostawczaka, nie jest on traktorem i nie jest większy od limuzyny, które często widujemy z kratką. Gdyby cwaniacy nie oszukiwali to rząd nie szukałby sposobu by to ograniczyć. Mam samochody dostawcze i korzystam z upustów, ale nie kupuję sobie audi a6 z kratką do jazdy "cywilnej". Link Zgłoś
fr000nc Re: Motodziennik: Veyron Mk. II 14.01.11, 10:14 Co do pickupów - to potencjalna grupa odbiorców rzeczywiście potrzebująceych tego typu konstrukcji jest w Polsce niewielka. Natomiast, jest to najlepsza okazja, aby przedsiębiorca z zacięciem off-roadowym kupił przyzwoity sprzęt za rozsądne pieniądze :D Link Zgłoś
fr000nc Re: Motodziennik: Veyron Mk. II 14.01.11, 10:16 p.s. a co do samochodów typu seicento van - po przeczytaniu ustawy wcale nie jestem przekonany, czy od zakupu paliwa do tych samochodów można odliczyc VAT. Od zakupu pojazdu - owszem, ale od paliwa raczej nie (wbrew doniesieniom dużych portali, w tym o tematyce podatkowo-prawnej) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.icpnet.pl 14.01.11, 10:31 Jak mi wiadomo w programie Top Gear ustanowiono nowy rekord prędkości samochodu produkcyjnego 437 km/h jak się nie mylę, a zrobili to samochodem Bugatti Super Sport, więc raczej wartość 435 km/h nowego bugatti jest jakaś trefna. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:46 Ten Triumph tr7 ma design bardziej italiański niż brytolski :) ... poza tym TVR-y bardziej emocjonujące są..:) Moją uwage bardziej zwrócił ten pierwszy youngtimer z filmiku : Toyota Celica to była? images.superstreetonline.com/features/130_0710_05_z_+1977_toyota_celica+left_front_view.bmp stare Skyline też wielce spoko są:) www.nytimes.com/slideshow/2007/10/09/automobiles/collectibles/20071009_CARS_SS_4.html biocommunity.files.wordpress.com/2009/01/nissan_skyline_r32_gt-r_001.jpg nissan-skyline-gtr.com/r33/Nissan_Skyline_R33_GT-R.jpg www.gadudodatki.pl/uploads/produkty/galerie/3f/3f047b2e37a4c3f42b1fb6cc3cbb738a68c10507.jpg Oho , a to co ? , Dlaczego ten nowy tak nie wygląda :) i238.photobucket.com/albums/ff138/thedbu/nissan_skyline.jpg Link Zgłoś
Gość: Gira Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 165.72.200.* 14.01.11, 11:18 Do @ozziecat - wiesz ty chyba źle definiujesz słowo 'przedsiębiorca'. Czym rózni się adwokat co ma swoją kancelarie prawną od faceta co ma sklep warzywniczy?? Tym że do biznesu używa tylko głowy a drugi w większości siły fizycznej? Pray takiej definicji adwokat nie potrzebuje jeździć po całej Polsce za klientami??? Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 14.01.11, 12:13 @Gość: 435kmh nowego Veyrona to jest jak najbardziej realne, bo Super Sport ma prędkość maksymalna 415km, a testowo na torze VW tylko udało się raz osiągnąć 431kmh. Link Zgłoś
augusthorch Re: Motodziennik: Veyron Mk. II 14.01.11, 12:25 Fajny ten Trajamf firmy Trajamf. :) Link Zgłoś
Gość: T Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 12:43 Nowe malowanie bolidu Kubicy speedhunters.com/archive/2011/01/13/news-gt-gt-back-in-black.aspx Link Zgłoś
ozziecat Re: Motodziennik: Veyron Mk. II 14.01.11, 12:44 Do Gira. Co złego jest w jeżdżeniu Berlingo? Adwokat nie może nim jeździć do klientów? Zmieści się nawet więcej dokumentów. Jeśli chcesz kupić drogi samochód to powinieneś mieć na niego pieniądze. Jeśli chcesz by państwo Ci pomagało w prowadzeniu firmy to może to zrobić ale w bardziej racjonalny i ekonomiczny sposób. Spokojnie można używać do tego samochodów typu Berlingo, chyba że uważasz że adwokat jest kimś lepszym od pracującego fizycznie przedsiębiorcy? Link Zgłoś
Gość: toja Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 12:58 @fr000nc - i tu się mylisz :) MF wydało oświadczenie doprecyzowujące w/w kwestę, VAT od paliwa można odliczyć dla samochodów od których można odliczyć VAT przy zakupie, proste i logiczne, C. VAN się łapie Link Zgłoś
Gość: MarC0 Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 178.213.143.* 14.01.11, 13:00 Odliczenie VAT dla przedsiębiorcy powinno być standardem dla wszystkich aut firmowych bez względu na nadwozie, VAT z założenia powinien być neutralny dla firm. Do zachodu nam jeszcze daleko. Link Zgłoś
Gość: / Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.multimo.pl 14.01.11, 13:04 już widzę jak dopłacają do veyrona tu mi kaktus rośnie tak tylko mówią... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.01.11, 14:16 No to czekamy na kaktusa bo jestes za bardzo ograniczony zeby ogarnac jak ten swiat dziala. Produkcja indywidualnego auta nie, ale sam VW przyznal oficjalnie ze pomimo tego ze sprzedaja samochod za 5mln zl to calkowity koszt auta biorac pod uwage 7 letni astronomiczny koszt projektowania wynosi 25 mln zl, wiec traca ok 20mln zl na kazdym aucie ktore nigdy im sie nie zwroci, a zrobili to tylko dlatego zeby pokazac swiatu ze da sie osiagnac cos takiego, a koszta sa inna sprawa. Poczytaj sobie jest taka strona jak Wikipedia. Link Zgłoś
Gość: Gira Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 165.72.200.* 14.01.11, 14:21 @ozziecat - pewnie , że adwokat może jeździć Berlingo - może i Ducato. W ten sposób dochodzi się do absurdów. Czy ty się łudzisz, że taki właścicel warzywniaka urzywa swojego 'firmowego' auta tylko do celów służbowych?? -Ja jakoś w to nie wierzę. Powinno być tak jak na zachodzie, możesz kupić samochód na firmę jaki chcesz. Jeśli będziesz go używał do celów prywatnych to jakiś procent nie można odpisać i tyle. Na ogół ludzie na etatach są przeciwnikami 'odpisu VAT' bo sami się do tego nie kwalifikują. A rząd to wiadomo - powietrze by opodadkował jeśli by mógł. Link Zgłoś
Gość: Gira Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 165.72.200.* 14.01.11, 17:24 Sorry za ort :( Link Zgłoś
Gość: Tfuj Fun Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.01.11, 22:20 Do JaJacek vel Dżejsek. Qva facet jak ja "kocham" ten Twoj polski "angielski" rodem gdzies pomiedzy slumsami Johannesburga a Targówka. Do "bleków" "hheczbeków", "Błików" i calej tej Twojej menagerii dziwnych pojazdow, dokladam dzisiaj "Trajanfa" (TeeR 7 zreszta) Ty mnie facet przy zyciu trzymasz, bo mi ze smiechu przepona zaczyna dobrze pracowac i tkanki tluszczowe mi sie lepiej dodleniajom. Link Zgłoś
Gość: jacek (całkiem inn Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 02:36 @Tfuj Fun: nie wiem z jakiej choinki się urwałeś, ale w tym kraju wymawianie angielskich słówek z bardzo wiernym akcentem wychodzi komicznie. Przeglądając wiadomości na gazeta.pl zauważysz, że co chwilę ktoś się nabija z pewnej panienki, która mówi pięknym, nieskażonym niczym emerikan-ingliszem "tap madl" zamiast "top model", jak wszyscy tubylcy. Link Zgłoś
Gość: Tfuj Fun Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.11, 07:59 Calkiem inny, to zrobmy quiza. Dżejsek mowiac" blek", "hheczbek", "Błik" ( ma tego w zanadrzu jeszcze troche) i teraz "Trajanf" posluguje sie: Ej/ ponglisz. Bi/ Oxford inglisz. Si/ pieknym, nieskażonym niczym emerikan-inglisz. Di/ Johannesburg/Targowek nju inglisz. I/ tubylczy inglisz Ef/ mieszanka powyzszego w zaleznosci jak mu wyjdzie w danej chwili. Dżi/ zadnym z powyzszych. PS Nie slyszalem tej Waszej panienki, wiec nie odniose sie do przykladu. Link Zgłoś
Gość: DLS Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 07:20 Cóż Veyron jaki jest każdy widzi ale podoba mi się kierunek modyfikacji tego auta ... ot po prostu dodali 200 KM ;-) każdy by tak chciał !! (chociaż mieć te 200 KM) Link Zgłoś
Gość: F Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: 78.9.145.* 17.01.11, 20:55 Veyrona mozna lubic albo nie ale narazie to hmm... aktualny 'krol samochodow' Link Zgłoś
Gość: inż Re: Motodziennik: Veyron Mk. II IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 07:15 i pomyśleć że Veyrona zbudował Volkswagen, wydawałoby się że ta marka nie ma doświadczenia w budowaniu supersportowych aut klasy GT z tak mocnymi jednostkami a tu proszę Link Zgłoś