szymizalogowany
14.03.11, 19:53
stuknelo 2tys mil czas na podsumowanie subiektywne
1. Zawieszenie
1:0 dla BMW
2. Uklad kierowniczy
Mimo active steeering 1:1
3. Silnik
1:1
Mimo 33 KM przewagi nie czuć tego w bejcy
Roznica jest, 545 ciagnie od 1200 do 6000, gs od 2000 do 7000, ale przy V8 + automat nie ma to wielkiego znaczenia (co kto lubi)
4. Skrzynia
1:0 dla GS
Zmienia dokladnie wtedy kiedy trzeba, reaguje szybciej i przy spokojnej jezdzie chodzi prawie jak CVT z 450h, zmian nie czuc (po co komu 8 biegow????) - w 45i tez jest dobra ale szarpie bardziej
5. Wykonczenie srodek
Pomijam "dizajn" bo sie zacznie wojna - kwestia gustu, mi sie decha E60 nie podoba i juz, wole deche z E46
Co do wykonczenia, GS zostawia 45i w tyle - tak spasowanego srodka nie widzialem, skosni chyba montuja elementy wnetrza pod mikroskopem
BMW ma bardziej sportowe siedzenia (moje mialo z regulacja oparcia kolan wysuwanym ale to opcja) - natomiast Lex ma ssiedzenia typowo komfortowe ale z dobrym trzymaniem bocznym
Jakosc skory Lexa znacznie lepsza + ja mam opcje ze skora performowana, podgrzewanie dupy i wentylowanie na lato yebz jak ktos pisal soki z d. nie laly sie na siedzenie (w 45i pewnie tez to mozna dostac - jak sie ma szczescie albo w salonie jak sie doplaci dla szczesliwcow co kupuja nowkiem sztukiem za 300tys a nie zlom na kolach za 100tys)
1:0 Lex
6. Wykonczenie zewnatrz
1:0 Lex - to samo chyba pasowali pod mikroskopem
7. Wyglad z zewnatrz
1:0 BMW - mi sie agresywna sylwetka bardziej podoba niz ugrzeczniona
Podsumowanie + w garazu chce jeden i drugi
Po bardziej dokladne wrazenia musicie pytac bo nie chce mi sie elaboratu pisac ale troche przemyslen mam hehe.
Tylko jak ktos o cos spyta to niech to bedzie ktos zainteresowanz motoryzacja, rozwazajacz kupno badz ciekawy odczuc z uzytkowania a nie jakas mameja ze swoja skoda ktora skrytykuje lexa chociaz nie dane mu byzlo i nigdz bedzie nawet sie przejechac 45i tez nie.
Nie pztac tez o isofixz, pojemnosc bagaznika gdzz nie znam tzch parametrow.