Gość: blaha IP: *.home.aster.pl 14.06.11, 16:44 Tu jest niezłe wyjaśnienie dlaczego wyszło, jak wyszło z Chińczykami: chiny24.com/blog-importera/dlaczego-projekt-a2-wypalic-nie-mogl Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Oleg Re: Chińczycy zaskoczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 17:52 Jakos cała ta sytuacja nie jest dla mnie jakimś wielkim zaskoczeniem... ------------- Wszystko o DiRT 3 www.facebook.com/DiRT3Gra Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Chińczycy zaskoczeni IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 18:37 @ blaha: twój link prowadzi do artykuliku pisanego chyba przez jakieś dziecko. Jeśli chińska firma chce pracować w Polsce i konkurować tutaj z miejscowymi firmami, to musi to robić na warunkach przyjętych za normalne w Warszawie, a nie w Szanghaju. To, że u nich w zwyczaju jest zaniżanie ostatecznych ofert nie tłumaczy niczego, oprócz kompromitującej Chińczyków niekompetencji. Gdyby w ich zwyczaju było kradzenie zegarków negocjatorom drugiej strony, to też powinniśmy to zaakceptować, czy raczej wyrzucić ich za drzwi? Chińczyków pytano, czy są pewni, że będą się w stanie wywiązać z WŁASNEJ oferty, a oni to potwierdzali. Ceny zawartej w kontrakcie nie wmusiła im nasza strona, jak wiadomo kosztorys był dwukrotnie wyższy. Covec skompromitował siebie i nie tylko, a jedyną winą polskiej strony było traktowanie serio chińskiej firmy i jej ambitnych planów. Link Zgłoś
Gość: m Re: Chińczycy zaskoczeni IP: *.centertel.pl 14.06.11, 19:07 @ jacek No właśnie ! Ogromną winą polskiej strony było traktowanie serio chińskiej firmy i jej ambitnych planów ! Gdybym Ci powiedział że naprawię Ci Twój samochód za 25 złotych podczas gdy inni mechanicy chcą za taką samą naprawę 70 zł to byś się zgodził ??? Jak można być aż tak naiwnym jak dziecko ??? Owszem, chińskie produkty są tańsze niż europejskie , ale dlatego że są produkowane w Chinach...Gdyby ta autostrada miała powstać w Chinach to faktycznie byłaby dużo tańsza bo tam Chińczycy pracują za miskę ryżu...ale polscy podwykonawcy za miskę ryżu nie będą pracowali.... Czy polski rząd był aż tak naiwny??? Dziś nie ma nic za darmo ;-) Link Zgłoś
Gość: Login / Pseudonim Re: Chińczycy zaskoczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 20:56 @m ja mam polo in nie płacę za naprawy bo to bezawaryjny samochód. Link Zgłoś
1mississauga Re: Chińczycy zaskoczeni 15.06.11, 06:47 Ten mistrzu G..... skasowal dobre lapowki ,skoro sam Tuskhinio nie chce go wyp..dolic ,Kasa potrzebna jest na jesienne wybory .Kraj przezarty jest lapowkami.Sprawdz , jesli masz wadpliwosci Polska jest aktualnie na 6-7 miejscu jesli chodzi o korupcje w Europie .Tylko PO bedzie twierdzic ze to jest propaganda ,a to jest faktem, tylko trzeba czytac prase obcojezyczna.Jesli znalazles inne informacje, tylko nie z GW ,to podziel sie z nami. Link Zgłoś
Gość: Habla Habla Re: Chińczycy zaskoczeni IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.11, 11:08 Jestem ciekaw kto usuwa nieprzychylne komentarze w stronę PO? Link Zgłoś