Dodaj do ulubionych

Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynamic

IP: *.tktelekom.pl 28.11.11, 21:01
W Encyklopedii PWN pod hasłem "katastrofa" powinno być tylko jedno wytłumaczenie: Stilo - Fiat,
resztę dopowiada smutna rzeczywistość każdego, kto musi męczyć się tym włoskim luksusem niekończących się napraw tak szybko i bez sensu pojawiających się jak opisany wyżej sygnał "awaria silnika"
Smerfuj się kto może, to zwykła włoska tandeta. Choć faktycznie daje się nią rozpędzić, to z całą pewnością można się nie zatrzymać - no chyba że na naczepie TIRA, auto mimo swojej masy okropnie ślizga się i można się zdrowo przejechać. Pali nawet mniej niż w opisanym teście (w miarę przepisowej jeździe) jednak ilość nieprzewidywalnych napraw (- auto kupione w salonie, używane w sposób niezarobkowy): koło dwumasowe, sprężarka, łożysko sprężarki klimy, znaczenie terenu fiata olejem czyli rozmaite wycieki, cud wymiany żarówek - zwłaszcza lewej - tej od akumulatora, awarie komputera, wieczny jazgot BOOT OPEN to tylko mała ich część, która z całą pewnością da użytkownikowi poczucie luksusu przy dokonywaniu płatności za części i naprawy.
Auto prowadzi się kiepsko a przy szybciej pokonywanych zakrętach (szczególnie na zakopiance) z kiepskiej jakości głośników można usłyszeć tylko coś na kształt "Pan Jezus już się zbliża, już puka do Fiata drzwi...."
Jak lubicie wyzwania lub raczej... wezwania np lawety na drodze to szczerze polecam:
\Podarój se odrobine lóksósó\
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.bb.sky.com 08.06.12, 02:37
      Gość powyżej myślał, że Fiat Stilo będzie niczym super-samochód za kasę 10 razy większą. Z resztą życie pokazuje, że każde auto od jakichś 15-20 lat jest tworzone przez księgowego i będą one awaryjne. Dziś 8-letnie Stilo z przebiegiem i awaryjnością niższą niż w VW, trzeba zapłacić 2 razy mniej niż za auta zza zachodniej granicy. Stilo ma swoje wady, jak każdy Fiat, czyli np. trzeszczące plastiki (które de facto można wyciszyć), ale po co przepłacać?! Silniki JTD, Multijet należą do najbardziej bezawaryjnych i wydajnych diesli dzisiejszych czasów!!! W moim Stilo nastąpiła tylko jedna awaria: przełącznik bagażnika odmówił posłuszeństwa i musiałem wlutować nowy za 1.5 f , czyli ok 8 zł. Co do reszty samochód faktycznie nie prowadzi się najlepiej (miękkie zawieszenie, wysokie nadwozie), ale hamulce w moim są fantastyczne, w porównaniu do mojego 2 samochodu, którym jest Peugeot 406. Nie bójcie się tych aut! One nie gryzą i nie rujnują portfeli! Zawsze jak jadę do polski to widzę ten widok smutnych VW passatów, golfów! Pozdrawiam wszystkich odważnych!

Były maniak grupy WV, obecny właściciel francuza i włocha :)
    • Gość: gość Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.bb.sky.com 08.06.12, 02:39
      Gość powyżej myślał, że Fiat Stilo będzie niczym super-samochód za kasę 10 razy większą. Z resztą życie pokazuje, że każde auto od jakichś 15-20 lat jest tworzone przez księgowego i będą one awaryjne. Dziś 8-letnie Stilo z przebiegiem i awaryjnością niższą niż w VW, trzeba zapłacić 2 razy mniej niż za auta zza zachodniej granicy. Stilo ma swoje wady, jak każdy Fiat, czyli np. trzeszczące plastiki (które de facto można wyciszyć), ale po co przepłacać?! Silniki JTD, Multijet należą do najbardziej bezawaryjnych i wydajnych diesli dzisiejszych czasów!!! W moim Stilo nastąpiła tylko jedna awaria: przełącznik bagażnika odmówił posłuszeństwa i musiałem wlutować nowy za 1.5 f , czyli ok 8 zł. Co do reszty samochód faktycznie nie prowadzi się najlepiej (miękkie zawieszenie, wysokie nadwozie), ale hamulce w moim są fantastyczne, w porównaniu do mojego 2 samochodu, którym jest Peugeot 406. Nie bójcie się tych aut! One nie gryzą i nie rujnują portfeli! Zawsze jak jadę do polski to widzę ten widok smutnych VW passatów, golfów! Pozdrawiam wszystkich odważnych!

Były maniak grupy VW, obecny właściciel francuza i włocha :)
    • Gość: ? Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.tel.tkb.net.pl 02.02.13, 18:28
      Krótko to skomentuje !!!...PIERDOLISZ...!!!
    • Gość: Gość Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.13, 10:31
      Multijet 1,9 16V, przejechałem w 5 lat 245 000 km i oprócz wymian eksploatacyjnych nic się nie dzeje, no prawie, 2 razy komputer pokazał awarię silnika ale błędnie. Nie pieprzcie więc że Stilo to gó... jeżeli nie mieliście okazji tym jeździć.
    • Gość: ITA Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.4web.pl 27.05.13, 19:13
      KOMPLETNIE NIE ZGADZAM SIĘ Z TĄ OPINIĄ.UŻYTKUJĘ STILO 12OKM I POWIEM KRÓTKO NIE MAM POWODÓW DO ZMARTWIEŃ.NIE PISZĘ GŁUPOT.JESZCZE JEDNO WSZYSTKO ZALEŻY OD TEGO JAK DBAMY O AUTO I JAKI STYL JAZDY PREFERUJEMY (NP.SZYBKA JAZDA NA ZAKOPIANCE DAJE NAM JASNĄ ODPOWIEDŹ)
    • Gość: Gość:właściciel St Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: 80.54.117.* 21.03.14, 23:40
      Biedaku, jakiś Ty nieszczęśliwy!
      Zapłaciłeś Fiatowi, a oni Cię oszukali, wzięli pieniądze i dali Stilo, które zaraz po tym zaczęło Ci się psuć..
      To współczuję Ci, Ty to masz pecha!! ;-)
      Nie kupuj już więcej nowych aut!
      A jeśli jednak byś już kupował, to kup coś z FałWe, najlepiej 2.0 TDI.
      Będzie droższy, ale to Das Auto, musi być drogi.
      Jak on Ci się zepsuje, (szybciej niż "ta włoska tandeta"), to i zapłacisz drożej, bo droższe auto, nowocześniejsza technika, to zrozumiałe że musisz więcej zapłacić...
      Ale nie będziesz narzekał...bo dopiero by Cię uznali za jelenia-więc nie przyznasz się przed nikim do jeszcze droższych napraw i serwisów.
      Będziesz się chwalił znajomym Das Autem i płakał po cichu że Fiat nie był taki zły..
      Mam jtd po lifcie. Nie z salonu. Po kierowcy mordercy, który nie dbał o silnik i szkoda mu było kasy nawet na filtry, kabinowego zresztą nie było...
      Swoje przeszło a ja je wcale nie drogim kosztem doprowadziłem do ładu i teraz super mi śmiga!
      Kompaktowe - w mieście zwinne, na trasie dynamiczne!
      Wspomaganie city- super sprawa na parkingu.
      Być może swoje miałeś z początku produkcji- jakiś egzemplarz tuz sprzed fajrantu.. :-P
      Mnóstwo ludzi chwali sobie te autka i te silniki, jeno Tyś nieboraku nieszczęśliwy! ;-P
      Wspomaganie nagłego hamowania, radio Visteon robione przez Pioneera...
      A u Ciebie ślizga i prowadzi się kiepsko, a z kiepskich głośniczków ledwo cokolwiek słychać.. No porażka!
      Proponuję zrobić zrzuty przez znaczną część kierowców, po parę groszy dla Ciebie na nowe auto, po którym wreszcie przestałbyś narzekać i żebyśmy tak zrzucali się aż do skutku..lub śmierci... ;-)
      Stilo kosztowało Fiata parę miliardów dolarów, ale nauczyło go robić dobre auta, takie które, wraz z Bravo II, pozbawiły go metki producenta tandety.
      Kontrolka "awaria silnika", - olaboga, toż to nieszczęście!
      Ale chwilka, zgasła! Nie ma sprawy!
      W niemcu by sama nie zgasła, takie światełko to dopiero oznaczałoby wydanie niemałej ilości Geldu. A i za samo zgaszenie byś zapłacił bez szemrania cwaniaku..
      Powodzenia Wszystkim!
    • Gość: re Re: Fiat Stilo Multiwagon 1.9 16V Multijet Dynami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.14, 10:17
      albo jesteś chory, albo głupi ale pisz tak dalej jak cię boli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka