Dodaj do ulubionych

Astra II czy Civic??

IP: 80.51.73.* 17.06.04, 19:48
Mam pytanie: mam do wydanie około 35000 i zastanawiam się co wybrać astrę II
czy civica?? Oczywiście myślę o czymś używanym. Czekam na Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • mavio1 Re: Astra II czy Civic?? 17.06.04, 20:05
      Chyba Civica (zaraz ktoś mi zarzuci, że do tej pory lubiłem tylko niemieckie
      samochody), ale Astra II jest:
      1. brzydka
      2. niebezpieczna (patrz testy zderzeniowe)
      3. stara konstrukcja
      Oczywiście zależy z jakiego roku ten Civic...
      • dreaded88 Re: Astra II czy Civic?? 17.06.04, 20:09
        mavio1 napisał:

> Chyba Civica (zaraz ktoś mi zarzuci, że do tej pory lubiłem tylko niemieckie
        > samochody), ale Astra II jest:
        > 1. brzydka
        > 2. niebezpieczna (patrz testy zderzeniowe)

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=44
        i

www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=94
        Z przodu Astra sporo lepsza, z boku gorsza. Na jedno wychodzi.
    • Gość: Złomiarz Re: Astra II czy Civic?? IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 20:07
      Jak masz możliwości, to kup sobie, brachu, autko na zachodzie. Za tę kasę
      dostaniesz coś extra. Ostatnio widziałem w Niemczech Vectrę II z 97 roku za
      3100 EUR. Nawet wpisując tę cenę na deklaracji celnej po sprowadzeniu do PL
      wyjdzie ci mniej niż 30000 zł.
      • Gość: Kamil Re: Astra II czy Civic?? IP: 80.51.73.* 17.06.04, 20:31
        Nie potrzebuje vectry, mam dopiero 22 lata nie mam rodziny. Potrzebuje jakiegos
        kompaktu.
        • Gość: Złomiarz Re: Astra II czy Civic?? IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 20:41
          No ale stary to był tyko przykład. Poszukaj sobie samochodu na www.mobile.de.
          Jeśli chcesz mniejszy samochód, nie ma problemu.

Np. BMW 3 compact można kupić do 3000-4000 EUR.
          Golf III do 2000 EUR.

Ale jaki rocznik w ogóle wchodzi w grę, bo to najważniejsze.
    • Gość: hehe.he Re: Astra II czy Civic?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:47
      jesli poprzedni model hondy to jestem za. Za to tego nowego modelu nie znoszę.
      na to się nie da patrzyc
    • proceaupe Re: Astra II czy Civic?? 17.06.04, 20:48
      stary, nie zastanawiaj sie w ogole! tylko civic! masz 22 lata, to jest auto
      dla Ciebie!
      • proceaupe Re: Astra II czy Civic?? 17.06.04, 22:07
        tylko tak:
        -jezeli civic obecnej gneracji, to lepiej poszukaj z silnikiem 1.6 - chyba
        jeden z najlepszych w tej klasie i pojemnosci. To moje zdanie, ale w wielu
        testach sie potwierdza (nawet w germanofilskiej AutoSzamacie).
        -jezeli poprzedniej (wyboru nie masz, jesli auto z Polski) to 1.4 - ten silnik
        duzo lepiej sie sprawdzal w poprzedniej wersji, niz obecnie.

Poza tym nie zastanawiaj sie, zaden niemiecki, czy francuski szaraczek nie da
        Ci tyle frajdy, co Civic. I serwisow mniej zaliczysz.
    • Gość: Kamil Re: Astra II czy Civic?? IP: 80.51.73.* 17.06.04, 20:56
      Myślę o czymś dość młodym tzn. tak 1999-2000. Astra podoba mi się w środku, a
      civic bardziej na zewnątrz. Nowy civic na zewnątrz nie jest zbyt piękny ale jak
      kumpel mnie ostatnio nim przewiózł to już miałem prosić starych o jakieś "extra
      pieniążki" i lecieć do salonu. Ale mi przeszło. Jeszcze poczekam z tydzień i
      sie przemyśle
      • Gość: Złomiarz Rover 220 SDI IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.04, 21:10
        Rover 220 SDi Klima

Cena: EUR 3.900

Dane techniczne:
        140.000 km, 77 kW (105 KM), RP: 04/99, zielony metallic, 4/5 drzwi, Diesel,

Wyposażenie:
        ABS, Klimatyzacja, centralny zamek z pilotem, immobilizer, alufelgi, el.
        otwierane szyby, welurowe siedzenia, 2xairbag, Servo, drewniane wykończenia,
        regulowana kierownica, elektr. sterowane lusterka

Jakieś pytania?

• nibelung777 Re: Astra II czy Civic?? 17.06.04, 21:52
      Civic!!!
      Albo moze Almera? Pozdrawiam - Nibelung777
    • Gość: Maciek Re: Astra II czy Civic?? IP: *.arkonskie.v.pl 18.06.04, 00:04
      za 35000 rok temu sprzedalem vectre b'99 140 tys przebiegu, klima, 4xairbag,
      radio,TC, klima...Masz 22 lata Vectra tez auto dla ciebie...tak naprawde jest
      ona wielkosci (wewnatrz) dzisiejszych kompaktow...Mi autem jezdzilo sie dobrze,
      nic sie z nim nie dzialo, tylko sporo palilo w miescie potrafilo brac 11 litrow
      na 100km.
      Ale jesli bierzesz pod uwage tylko kompakty to hmmm, moze jeszcze jakas Corolle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka