moonwind Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 06.05.12, 01:19 Paskudny, wręcz koszmarny tył widać tu www.rimac-automobili.com/ ja wole nasze, lubię klasyczne deski z zegarami a nie tablet. Link Zgłoś
Gość: jjagisław Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 04:41 Coś mi się wydaje że lepszy i szybszy od M 3/5/6 z firmy BMW ,no ale BMW robili Niemcy więc musi być lepsze i dla lepszych nadludzi Pozdrawiam Jan Jagisław Link Zgłoś
kiszkow_salcesonow Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 06.05.12, 06:58 Czym sie roznia durne Wolaczki od np. Niemcow? ze w czambul zawsze i wszedzie krytykuja wszystko co polskie. Z kolei Niemcy maja odchyl w druga strone - zawsze i wszedzie chwala wszystko co niemieckie. I kto jest potega gospodarcza w Europie? Wiadomo, na pewno nie durne Wolaczki jakich pelno na tym forum, zreszta cmokajace z zachwytem nad wszystkim co niemieckie jeszcze bardziej niz sami Niemcy. To sie nazywa Syndrom Sztokholmski. Link Zgłoś
chrabaszcz0 Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 06.05.12, 08:10 Niesamowite auto z... Chorwacji. Miażdży polską Arrinerę? Narazie miażdży ale portwel,przy tej różnicy w cenie to Chorwaci nie zaszaleli. Cudze chwalicie, swego nie znacie. Link Zgłoś
Gość: mech Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 10:43 jak czytam komentarze to mi się niedobrze od mojej narodowości robi.., Link Zgłoś
Gość: EV Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: 94.42.234.* 06.05.12, 10:53 Dla mnie to auto jest najlepsze na swiecie bo jest..ELEKTRYCZNE. Inne sportowe pierdziawy mnie nie interesuja. O arinerze nawet nic nie wiem. Link Zgłoś
Gość: No Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: 89.78.187.* 06.05.12, 11:57 Wielcy miłośnicy motoryzacji już wiedzą co jest wspaniałe a co nie... Ja nie wiem w czym to wozidełko ma być lepsze od naszej Arrinery, jak Arrinera aspiruje do konkurowania z Lamborghini, a tutaj widzimy co najwyżej marnego konkurenta bentleya. Ludzie co wy myślicie, że te akumulatory nic nie ważą? Że kilka silników elektrycznych o łącznej mocy 1088 KM to też puch? Moglibyście też przestać biadolić, że Arrinera kopiuje lambo, bo kiedy zaprojektowano Arrinere to lambo dopiero wypuszczało superlaggere. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.12, 13:11 wszyscy tak jeżdzą po naszym polskim wynalazku a nie zauważyli ze ten bułgarski pojazd to dobra podróba mieszanki najnowszych modeli Ferrari, wstyd mi waszego ograniczenia informacji...... nie ma co sie czepiać Arrinere bo bułgarzy skopiowali ferrari tylko wszyscy tak interesują sie ferrari ze nawet tego nie widzą....... ŻAL.pl Link Zgłoś
Gość: ponury Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 15:43 tak jak arrina zerżnięte z innych samochodów nasza to połączenie bryki batmana i lamborghini, a ich to cuś na kształt maserati (a w sierodku wieje polonezem:) Link Zgłoś
Gość: 889 Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.05.12, 17:42 GDZIE JEST JAN JAGISLAW ??????????????????????????? Link Zgłoś
4_oddech_kaczuchy Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 06.05.12, 18:38 ..... wnętrze zaprojektował Goran Popović przy współpracy z bułgarską firmą Vilner. # Ani nazwisko człowieka, ani też nazwa bułgarskiej firmy nie są mi znane. Gdyby to była Sophia, albo Pliska, to już inna sprawa (-: Ale nie jestem z branży. Zainteresowała mnie zupełnie inna informacja, mianowicie zastosowanie do napędu czterech silników elektrycznych. Gdyby tzw. redaktor podał więcej danych, pytań bym nie stawiał. Czy to oznacza, że każde koło ma swój własny napęd, czy też z pewnych powodów zastosowano cztery mniejsze silniki, zamiast jednego większego? To dość istotna różnica, gdyż niezależne napędy kół trzeba jakoś synchronizować. O ile w przypadku samochodu ciężarowego wywożącego na górę urobek z kopalni złota jest to do opanowania, to jednak ten sam problem w przypadku samochodu sportowego, który rozwija ogromne prędkości, problem jest o wiele trudniejszy a rozwiązanie bardziej odpowiedzialne. Jakie gwarancje daje producent, że w czasie jazdy z prędkością 200 km/h nie pojawi się jakaś usterka w jednym z systemów sterowania napędem przedniego koła? W układzie 100% mechanicznym konstrukcja jest znana, pewna i przetestowana w milionach samochodów. A jak to wygląda w przypadku tego prototypu? Jasne, że działa, jeździ i skręca, ale jeśli Chorwaci wymyślili nowy system przeniesienia napędu i nieprzetestowali go w różnych sytuacjach, w tym również w stanie awarii jednego napędu, to w życiu bym tym samochodem nie przekroczył 60 km/h. Link Zgłoś
Gość: Laka Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.pool.mediaWays.net 06.05.12, 18:39 Do "gosci "z 05.05.12, 16:22 Zasieg ma ten samochod 600 km. Powinno ci wystarczyc... Aha ta sensacja ma juz poltora roku. IAA Frankfurt 2011 Link Zgłoś
antoniwalczak1 Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 06.05.12, 20:43 W uzupełnieniu - według producenta zasięg 600km, energia zgromadzona w akumulatorach - 96 kWh. Ciekawostka. Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 09:13 Może i miażdży, ale my w te cuda nie wierzymy! motoguru.pl/wideo/spraw-sobie-koncept-rimac-concept-one/ Link Zgłoś
Gość: CrashBOX Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 09:27 www.crashbox.pl ZDJĘCIA Z WYPADKÓW SAMOCHODOWYCH NADSYŁANE PRZEZ INTERNAUTÓW !!! Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 12:49 Póki co ledwo się toczy ! Gdzie le 3s/100km gdzie te 300km/h tutaj widać że auto ledwo wyciąga 50km/h. Link Zgłoś
100lec_konia Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk 07.05.12, 12:50 Arrinera = brak dizajnu, a to jest śmiertelny błąd ostatnio nawet w branży cukierniczej. Przykro panie samochodzik. Link Zgłoś
Gość: jjagisłąw Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 15:54 Nie tylko miażdży arimerę ale każde porsze i BMW M na samym starcie Link Zgłoś
Gość: as Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.portnet.pl 07.05.12, 17:35 nie mozna se poryczec ... tylko poszumiec jak tramwaj :) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rimac Concept One | Chorwacki pocisk IP: *.satfilm.net.pl 07.05.12, 21:16 Jestem smutasem i krytykantem, ale w przypadku tego samochodu.... na prawdę jestem w ciężkim szoku. Absolutnie rewelacyjny, tył też (obejrzałem na youtube film z tym autem). Masakra, Chorwaci mogą takie auto stworzyć a u nas 4 lata dymają akcjonariuszy na New Connect i wystawiają samochód o konstrukcji rurowej, z nadwoziem Reventona i wnętrzem Audi A6 :(... Plus dla redakcji że zasugerowali w nagłówku niepewność projektu Arrinery, pozdrawiam :) Link Zgłoś