Dodaj do ulubionych

Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam niesmialo

18.07.22, 09:18
Co stalo sie z watkiem o grubej babie? Byl O/T i ja prdl a nie ja pierdole, a jednak ktos go przeniosl na osla. Doceniam ze nie pokazuje sie desant Danusi i jej wielbiciela o 125-ciu nickach, ale co bylo zlego z moim wpisem jak kupowac spodnie i koszule? Ojciec nie mial racji mowiac mi od malego ze Polacy to glupi narod. Bo to narod bardzo glupi.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:06
      Patrz pan - a "Paragony grozy" onucowego czyściciela odbytów (do czego służy mu krótki "wycior") zostały.
      Co do porad - przeczytałem, więc spokojnie :)
      • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:10
        A ja nie zdążyłem
        I jak żyć?
      • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:11
        Jest
        Zdradze Ci sekret jak ja kupuje odziez bez przymierzania. Klade koszule czy spodnie na plaskiej powierzchni i wyjmuje z kieszeni "miarkowke" sluzaca za breloczek do kluczykow. Polozone na plask spodnie musza miec pewien wymiar w pasie i pewna dlugosc po zewnetrznej (a nie dlugosc w kroku po amerykansku) bo nosze sie pod brzuchem. A koszula musi miec na dole tyle samo w poprzek co na gorze, a ile to nie powiem. I najwazniejsze, koszuli dlugosc, musi miec (ile nie powiem) bo jak nie ma to bedzie widac "abdominal fold", hehe. Czyli nigdy sam siebie nie mierze zwlaszcza w obwodzie tylko na plask mierze polowe obwodu koszuli czy spodni. Jak przywioze do domu i przymierze to zawsze pasuja.
        • stavros2002 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:19
          Tylko, że oprócz nominalnych wymiarów, równie ważne jest, jak się to na tobie układa. Co z tego, że w pasie i nogawki masz policzone i pasujące co do milimetra, skoro na tyłku albo przy przednich kieszeniach będziesz miał wiszące i pomarszczone. To samo z koszulami. No chyba że masz stałego krawca który ma twoje wszystkie wymiary, łącznie obwodem bicepsa na luzie i w zgięciu.. Wtedy może ci szyć i wysyłać garnitury nawet z Indii albo Wietnamu

Podsumowując, pasować będzie, ale jak wyglądać na tobie , to już zupełnie inna sprawa.
          • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:28
            Właśnie - to jest problem, że nie każdy ma "wymiary typowe".

Ja mam ze spodniami problem "rowerowy".
            W pasie i na udach dopasuję, bo w pasie mam niemało, ale jednak "w zakresie popularnie produkowanych rozmiarów".
            A i tak jak kupuję "zwykłe" (regular fit) portki, to rozmiar o dwa cale w pasie większy niż potrzebne i ściskam paskiem... bo mi w "regulary" o normalnym rozmiarze napompowane na rowerze łydki nie wchodzą :)
            • stavros2002 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 11:08
              Dlatego na "większe" zakupy ciuchowe zawsze idę ze swoją panią, która najlepiej ocenia co dobrze leży. To samo z zakupami w sieci, na 5 zamówionych przez mnie koszul odrzuca 4, bo widzi jakieś tam zmarszczki albo opięcia, których ja nie dostrzegam. W zasadzie sam kupuję tylko tiszerty, bo nawet markowe joggersy czy krótkie gacie na bieżnię mogą leżeć fatalnie.
    • tbernard Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:17
      Tam ktoś napisał znane powiedzonko o tym, że 'karma wraca'. Ja napisałem, że w tym przypadku to chodzi o nadmiar karmy ale już wysłać nie mogłem.
      • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:20
        Raczej w tym przypadku to właśnie nie wróciła. Jakby karma wracała to baba nie byłaby taka gruba
    • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:31
      na oślej jest:

forum.gazeta.pl/forum/w,396,173853628,173853628,OT_jprdl_grube_babsko.html
    • perski_niebieski Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 10:32
      Waga,
      idziesz na wiec feministek - weganek i wyciągasz kiełbasę z dzika,
      zajadając ze smakiem ...

Teraz rozumiesz, gdzie naprawdę my jesteśmy ?
      Kto redaguje, moderuje i podszywa się pod połowę forumowiczów !
      Kij w szprychy Burżujom.

Wysokie Obcasy + Plac Zbawiciela przejęli Wyborczą wraz z inwentarzem.
      Nie zauważyłeś ?

Jedyna rada - olać ...

:)
    • tiges_wiz Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 12:35
      Za osła chyba nie banują. A wątek był do dupy.
      • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 12:57
        tiges_wiz napisał:

> Za osła chyba nie banują. A wątek był do dupy.

Raczej o ponadnormatywnej dupie :P
        • jeepwdyzlu Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 13:01
          Wątek zabanowali bo bywalec na mnie naskarżył.
          Typowe zachowanie bywalca z egrażyny
          • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 13:05
            Ja na nikogo nie skarze a w szczególności na ciebie. Znowu zbyt wysokie mniemanie o sobie.
          • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 13:10
            jeepwdyzlu napisał:

> Wątek zabanowali bo bywalec na mnie naskarżył.
            > Typowe zachowanie bywalca z egrażyny

Ale jak to naskarżył?
            Że żeś trochę ludzi od grubasów zwyzywał?

To byś sam bana dostał, bo wątek założył ktoś inny.

A co do otyłości i długowieczności - wszystko zależy.
            Mój dziadek miał, gdzieś od 40-tki, typową otyłość brzuszną... do tego stopnia, że dopóki na starość nie schudł trochę, to wpierw wchodził gdzieś brzuch dziadka, a dopiero później reszta dziadka.
            Siedząco-jeżdżący tryb pracy, dobre zarobki... to się dochował takiego. Najśmieszniejsze, że reszta była "w miarę normalna".

Twoim zdaniem to pewnie chodzący trup był (tym bardziej, że otyłość brzuszna to ponoć "najgorszy ze złych" typ otyłości), a on nic. Serce zdrowe, wieńcówki nie miał, krążenie doskonałe.
            Nie miał też cukrzycy (choć według twojego wywodu, to "mus" w takim wypadku).

Zszedł był bliżej 90-tki, na Alzheimera.
            • jeepwdyzlu Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 13:49
              Że żeś trochę ludzi od grubasów zwyzywał?
              ---
              Tylko jednego, Marka.
              I z troską kurwami rzucałem. I z życzliwością.
              • marekggg Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 14:25
                dziekuje za zyczliwosc i troske :-)
                • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 20:49
                  nie wiem co jeep zrobił ale forum było ponad 6h zatrzymane
                  • waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:10
                    Chcialem Stawrosowi odpisac ze jak koszula i spodnie na mnie wchodza i nie sa pomaranczowe albo w poprzeczne czarno zolte pasy, to biore. Po "Opublikuj" pokazalo sie READONLY (w takiej pisowni) wiec pomyslalem ze moze i ja zostalem zbanowany, ale sprawdzilem inne fora. Wszystkie byly zablokowane, czas sie na nich zatrzymal.
                    • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:16
                      ja tez myślałem ze zostałem zbanowany za nazwanie jeepka cipkiem w dyzlu 😀
                  • jeepwdyzlu Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 23:11
                    bywalec.hoteli napisał:

> nie wiem co jeep zrobił ale forum było ponad 6h zatrzymane
                    ----
                    Stary sprawdzony sposób kapusi - zrzucac swoje winy na innych.
                    • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 23:25
                      cipku w dyzlu nie pierdziel głupot.

naprawdę twoje szczekanie nie warte cenzury.

w pierwszej kolejności cenzura powinnnna się zająć chorym zmulgiplikowanym markiem z rzeszowa - póki co cały czas działa
                • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:16
                  A jak covid przebiega? Jakos leci?
                  • marekggg Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:28
                    temperatura caly czas skacze, ale teraz do maks 37,5 i calymi dniami spie.
                    • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:35
                      o grubaskach? :)
                    • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:41
                      To śpij ile możesz i pij ile dasz rady.
                      Za pierwszym razem miałem to samo plus osłabienie takie ze trudno było dojść do kibla
                      Ale po paru dniach robi się lepiej
                      • marekggg Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 23:07
                        ja dzieki bogu nie mam problemow z chodzeniem,dzisiaj mi pierwszy raz temperatura wyskoczyla powyzej 37, sobota niedziela ponizej, troche kaszle, ale nawet mi juz z nosa nie cieknie.
                        inna sprawa, ze jest goraco, wiec moze i dlatego spie :-)
              • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:52
                Ty, jak sie to osobiscie dotyczy to powiedz... Nikt ci nie chec sprawiac przykrosci.

Ja to wogole kiedys zaproponowalem zeby mierzyc szerokosc w biodrach i jak sie ni emiescicsz w limicie to musisz kupic albo szerszy fotel albo miejsce obok a do tego zamiast wazyc kazdemu i ograanczac wage bagazu po prostu wazyc pasazera razem z bagazem i od tego "distrajac" cene biletu.
                Przeciez limity wagi bagazu sa po to ze kazdy kg kosztuje w zyzyciu paliwa?
                No bo jak ja jestem szczuplutki i zajmuje 2/3 siedzenia i mam limit 23 kilo bagazu to razem z bagazem waze mnije niz 100kg. No a tu wejdzie taki passer co wazy 150kg plus tez ma darmowe 23 kilo do tego zajmie miejsce obok mnie i zwaly tluszczu mu sie przewalaja na moja strone. Nie dosc ze zajmie podlokietniki to zasloni widok brzuchem i sapie cala droge. I to ma byc niby sprawiedliwe? W koncy placimy tyle samo i on ma miec komfort jaki mu trzeba a ja to co? Mam cierpiec? Rozumiem ze on ma inn sytuacaje ale to powinno go [o prostu kosztowac odpowiednio i to nie uwazam za zadna dyskryminacje.
                Ale to sie nie przykleilo....bo mnie o rozne rzeczy posadzano.
                • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:55
                  O k zaraz mnie znow zabnuja albo wadze watek na smietnik wyrzuca ..
                  A to chyba dlatego ze ten co to robi to tez chyba grubas?

Czyt nie powinno byc tak aby swoje wpisy mozna bylo usuwac kiedy sie chce? Ok, zapedzilem sie ale sie wycofuje - na wilu forach tak robia.. A tu jak cos napiszesz to masz jak za komuny w aktach policji.. do 3-go pokolenia.
                • waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:31
                  Chodzi o pieniadze. FAA ustalilo minimalna szerokosc fotela i odstep miedzy rzedami i linie lotnicze same z siebie nie zmniejsza ilosci foteli zeby poprawic komfort na pozostalych. Popatrz na stare filmy nie tylko amerykanskie, wszyscy chudzi jak patyki, ani jednego grubasa. To dla tamtych czasow ustalone byly rozmiary siedzen i jakies lobby nie pozwolilo ich zmienic w slad za zmieniajacym sie spoleczenstwem. Albo walizki, mozna bylo miec dwie i teraz tez tylko za druga trzeba zaplacic. I nieprawda jest ze Ty i grubas obok zaplaciliscie tyle samo za bilet, moze grubas zaplacil mniej zaleznie od czasu kiedy go kupil. Balagan i niesprawiedliwosc, ale "at the end of the day" obowiazuje istniejace prawo, nawet niesprawiedliwe. A taki taksowkarz powinien uzywac innej stawki dla chudych i innej dla grubych?
                • marekggg Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 23:04
                  w mniejszych samolotach grubasow musza tak rozsadzic, zeby przod i tyl samolotu byl rownomiernie obciazony. coprawda juz sie pare grubasow skarzylo, ze niby diskryminacja, ale tam chodzi o bezpieczenstwo.
                  • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 23:38
                    To dlatego mnie zawsze sadzaj obok grubasa? Aby sumaryczna waga byla srednia?
                    • waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 01:11
                      U Was jest tylu grubasow ze zawsze siedzisz obok jakiegos:) Albo pomiedzy dwoma:) Doswiadczona pani w check-in czy pozniej stewardessa w samolocie potrafi rozladowac konflikt widzac ze sie taki swieci. Czym wiecej wolnych miejsc tym latwiej. A w ogole to do nicka zamiast "t" powinienes byl dodac "tdi", toz to polskie forum.
                      • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 01:22
                        engine aid - brzmi tak samo engine8 jak i 8t
                        • waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 01:53
                          Jak engine for, fajw, sewen, ejd?
                      • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 03:39
                        LOL to moze sie juz na zapas umowimy jakie nicki zrobimy jak nas nastepny raz wywala? Bo nie kwestia czy ale kiedy..?
      • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 03:45
        Za osla nie ale za dupe to juz moga - zwlaszcza jak napiszesz np duza dupa ? :)
        • waga173 [...] 19.07.22, 05:01
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • engine8t Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 17:34

poki jeszcze nie trzeba wpisu zaczynac od niech bedzie pochwalony a konczyc amenem.

No kiedys byli tacy to uwazali ze nalezy pisac tak jak list.....Zaczynac od Witam, panowac i paniowac a konczyc .. Z Uszanowaniem...

Ale ja sprobuje co rano ekran i klawiature laptopa woda swiecona skropic - moze to mnie ochroni przed tym diablami.
            • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 17:51
              engine8t napisał:

> No kiedys byli tacy to uwazali ze nalezy pisac tak jak list.....Zaczynac od Wit
              > am, panowac i paniowac a konczyc .. Z Uszanowaniem...

Jak mi ktoś nieznajomy zaczyna maila od "Witam", to na tym "Witam" kończę czytanie i klikam ikonkę kosza :)
              • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 18:08
                qqbek napisał:

> Jak mi ktoś nieznajomy zaczyna maila od "Witam", to na tym "Witam" kończę czyta
                > nie i klikam ikonkę kosza :)

Mam tak samo: mam uczulenie na „Witam” i nigdy tak nie rozpoczynam wiadomości.
                • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 18:18
                  bywalec.hoteli napisał:

> Mam tak samo: mam uczulenie na „Witam” i nigdy tak nie rozpoczynam wiadomości.

W zależności od sytuacji:
                  Szanowny Panie/Szanowna Pani/Szanowni Państwo - formalnie.
                  Dzień dobry/Dobry wieczór - nie do końca formalnie.
                  Cześć!/Hej! - nieformalnie.

Ale co do "Witam" to mam jednego znajomego adwokata i jednego znajomego "dr hab." których nie mogę tego oduczyć. Niereformowalni. Ale maili od nich nie wywalam, bo najczęściej zawierają zlecenia :)
                  • bywalec.hoteli Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 20:15
                    Szanowny Panie czy Szanowna Pani maile zaczynam rzadko, częściej Szanowni Państwo, najczęściej dzień dobry albo cześć.

Witać to może gospodarz swoich gosci, konferansjer przybyłych na impreze gosci, ewentualnie ktos wyższy rangą kogoś niższego, profesor studentów itp.

Wiec może ten twój dr hab traktuje cie jak kogoś niższego stopniem naukowym 😀

A juz są i tacy co przychodzą do mojego domu i mnie witają 😀
                  • marekggg Ciekawe 19.07.22, 21:26
                    qqbek napisał:

> bywalec.hoteli napisał:
                    >
                    > > Mam tak samo: mam uczulenie na „Witam” i nigdy tak nie rozpoczynam wiadom
                    > ości.
                    >
                    > W zależności od sytuacji:
                    > Szanowny Panie/Szanowna Pani/Szanowni Państwo - formalnie.
                    > Dzień dobry/Dobry wieczór - nie do końca formalnie.
                    > Cześć!/Hej! - nieformalnie.
                    >
                    > Ale co do "Witam" to mam jednego znajomego adwokata i jednego znajomego "dr hab
                    > ." których nie mogę tego oduczyć. Niereformowalni. Ale maili od nich nie wywala
                    > m, bo najczęściej zawierają zlecenia :)

dzieki, dowiedzialem sie czegos nowego. jak tutaj pisze maile/sms-y do polakow, to w wiekszosci robole, kiedys mialem kardiologa polaka.
                    jakos mi nikt na to nigdy nie zwrocil uwagi.
                    • bywalec.hoteli Re: Ciekawe 19.07.22, 22:16
                      Do nas możesz pisać ahoj! ;)
                      • waga173 Re: Ciekawe 19.07.22, 22:21
                        bywalec.hoteli napisał:

> Do nas możesz pisać ahoj! ;)

Ja czasami rozpoczynam mail od A chuj!
                        • qqbek Re: Ciekawe 19.07.22, 22:43
                          waga173 napisał:

> Ja czasami rozpoczynam mail od A chuj!

Kurde.
                          A do mnie (jak "macałeś po ciemku, ale jednak celnie") napisałeś per "Pan".
                          Chapeau bas!
                          • waga173 Re: Ciekawe 19.07.22, 22:50
                            No tak. Moglem napisac per Jasnie Pan, a Ty mogles odpisac A chuj.
                            Nie sadze jednak zebysmy kiedys mieli szanse tak zrobic:)

• qqbek Re: Ciekawe 19.07.22, 23:08
                              waga173 napisał:

> No tak. Moglem napisac per Jasnie Pan, a Ty mogles odpisac A chuj.
                              > Nie sadze jednak zebysmy kiedys mieli szanse tak zrobic:)

Stracona szansa ;)
                              A co do "Jaśnie Pan" to kurde w rodzinie mi dawno temu też tak tytułowano przodków...
                              I co z tego mam (poza zajebistą listą nekropolii, gdzie mogę szukać przodków)?

"J.W.P." to chyba jednak przeżytek słusznie minionej epoki.
                              "Sz.P." jak najbardziej stosowana po dziś dzień i zgodna z "konwencją" forma.

A chuj!
                              • waga173 Re: Ciekawe 19.07.22, 23:15
                                Eee, jak bylem jeszcze na mlodziezowym etapie zycia to zwracali sie do mnie nie per "ty" tylko per "panicz". Po wsiach tylko ale jednak.
                                • qqbek Re: Ciekawe 19.07.22, 23:37
                                  waga173 napisał:

> Eee, jak bylem jeszcze na mlodziezowym etapie zycia to zwracali sie do mnie nie
                                  > per "ty" tylko per "panicz". Po wsiach tylko ale jednak.

To jeszcze nic.
                                  Mój ojciec opowiadał mi, że póki nosił się "po studencku" (tj. włosy za ramiona), to zdarzało mu się, że od tyłu słyszał "ej mała".
                                  Tyle, że od czasów nosił zarost, więc wołających czekało po chwili srogie rozczarowanie 😁
                                  • waga173 Re: Ciekawe 20.07.22, 01:35
                                    Szukalem po youtubie kawalka jak Benny Hill zaczaja sie od tylu do siedzacej na lawce w parku "malej" czy "lali" a to sie okazal chart afganski. Nie znalazlem, ale natknalem sie na ta perelke na pocieszenie:

www.youtube.com/watch?v=PK4Zzs5QRrU
                                    • car_fox Re: Ciekawe 20.07.22, 02:09
                                      Wiadomo ze Niemcy nie pija mleka letniego ale heiße Milch.
                                      • marekggg Re: Ciekawe 20.07.22, 02:24
                                        chyba od dawna nie byles w niemcach...
                                      • waga173 [...] 20.07.22, 02:35
                                        • marekggg [...] 20.07.22, 03:13
                                          • waga173 [...] 20.07.22, 03:24
                                            • marekggg Re: Ciekawe 20.07.22, 03:48
                                              wode, starczy?
                                              herbate sie pije jeszcze w krajach mulzmanskich i tam gdzie nie sa w stanie zrobic piwa, lub alkohol jest zakazany.

czego stary nie rozumiesz?

u mni e w domu, czy to u rodzicow, czy u babci - jedyny goracy napoj to byla kawa (kakao dla gowniakow).

i jak napisalem - herbata tylko jak ktos byl chory. jezeli nie rozumiesz, no to trudno
                                              • waga173 Re: Ciekawe 20.07.22, 05:00
                                                marekggg napisał:

> wode, starczy?

Tak podejrzewalem. Ale uwazaj bo od wodki to rozum krotki.
                        • bywalec.hoteli Re: Ciekawe 19.07.22, 22:52
                          waga173 napisał:

> Ja czasami rozpoczynam mail od A chuj!

głodnemu chleb na mysli…
                          • waga173 Re: Ciekawe 19.07.22, 22:59
                            bywalec.hoteli napisał:

> waga173 napisał:
                            >
                            > > Ja czasami rozpoczynam mail od A chuj!
                            >
                            > głodnemu chleb na mysli…

A chuj! Cipa nie chleb. Nie dodam nic wiecej bo bedzie "Wpis zostal usuniety ze wzgledu na zlamanie regulaminu" czy cos takiego. Doskonale to rozumiem, zamiast wywalania calego watku przez jeden wpis, brawo "admiralicja".
                      • marekggg Re: Ciekawe 19.07.22, 23:15
                        nie jestem marynarzem :-)
                        Ahoj jest juz od dawna jakos dziwnie uzywane, nawet mi to trudno jakos zdefiniowac.
                        slycahc to czesto w starszych filmach lat '80 i starszych. czasami tak mowie do mojich rodzicow, ale b. rzadko. czasami sie tak do mnie odzywaja niektore kolezanki, ja w zasadzie rzadko.
                        no ale ja juz mam bardzo malo stycznosci z oryginalnymi czechami/slowakami.
                        • bywalec.hoteli Re: Ciekawe 19.07.22, 23:42
                          ale po Waszsmu ahoj to bardziej pozegnanie niż powitanie?
                          • marekggg Re: Ciekawe 20.07.22, 00:33
                            w sumie bardziej powitanie, ale mozna tez na pozegnanie, ale wtedy "tak ahoj" i to jest raczej smetne pozeganie.
                            • bywalec.hoteli Re: Ciekawe 20.07.22, 00:53
                              Słowacja jest dla mnie trochę smętna ogólnie - taka smutniejsza od Czech.
                              Co nie znaczy wcale ze Czesi są szczęśliwsi od Słowaków.
                              • marekggg Re: Ciekawe 20.07.22, 01:01
                                moze, ale to zalezy od czlowieka. niezadowolonych z zycia mozna znalesc wszedzie.

to "tak ahoj" jest w sumie cos jak polskie "no to czesc", ani jedno nie jest pozytywne, zalezy od sytuacji, intonacji itp.

nie jestem w stanie ci w paru slowach wytlumaczyc co i jak jest wymawiane, postrzegane, bo jezeli tego nie uzywasz nacodzien, to nie ma to sensu.
                                jesta rowniez pare innych pozdrowien, ale to wszystko zalezy od regionu i jak napisalem wczesniej, od sytuacji, intonacji itp itd.
                                • bywalec.hoteli Re: Ciekawe 20.07.22, 01:10
                                  rozumim, tak ahoj 😀
    • zniesmaczonyilerazy Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:04
      Zero kultury .Zawsze takie będą wylatywać .Jeeb gratki .Bywalec to dno i kupa mułu i wodorosty .Żadna kobieta tu się nie pojawi szowiniści .Swoje kobiety też tak traktujecie .Żenada .
      • waga173 [...] 18.07.22, 21:14
        • qqbek Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 21:37
          W Tworkach internety podłączyli.
          Czy jak się tam Rzeszowskie czubkowo zwie?
          W Lublinie są Abramowice, w Warszawie Tworki, w Krakowie Babiński... ciekawe co tam mają w średniowieczu... tfu, na Podkarpaciu
    • wislok1 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:38
      Powiedziec grubemu, ze jest gruby i wieloryb przy nim jest szczuply, to faux pas.....
      Trudno tu sie z tym nie zgodzic.....

Ale jak gruby zacznie pierniczyc, ze jest przesladowany, bo jest cialo pozytywny,
      do tego zmyslac historie i robic z siebie ostatnia ofiare,
      to jest zdaniem tego pierniczacego grubego OK

• waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 18.07.22, 22:47
        Mam podejrzenie ze owa stewardessa tak samo by opierdolila chudego gdyby chudy przez caly lot tylko udawal ze ma zapiety pas. A ze trafilo na gruba potrzebujaca reklamy to gruba skorzystala i zrobila afere.
        • wislok1 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 20.07.22, 09:24
          A ja podejrzewam, ze wcale ja nie opier,,, tylko kazala sie przesiasc i obrazona wymyslila ciag dalszy
    • marekggg Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 11:02
      nie bede zakladal nowego watku, wystarczy kliknac:

Bezpieczenstwo
      • tiges_wiz Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 11:53
        No lepiej, żeby ten ponton wyleciał i się zabiła, to może wtedy zrozumieją po co tam są limity wagowe. 13 lat i 92 kg?
        • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 18:09
          Może takie zdarzenie sprawi że dziecko zrozumie ze rodzice od 13 lat ja oszukują mówiąc ze wszystko jest w porządku i zjedz dziecko jeszcze 6 hamburgerów i torbę chipsów bo tak ślicznie wyglądasz
          • waga173 Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 20:51
            Moja zona w wieku trzynastu lat poszla z kolezankami do szpitala.
            - Po co zescie dziewczynki przyszly?
            - Odwiedzic kolezanke z klasy i zobaczyc jej dzidziusia.

Niektore nabieraja wagi ale to nie od hamburgerow:)
            • trypel Re: Pod grozba nastepnego zbanowania zapytam nies 19.07.22, 21:05
              Moja żona ma średnio 3-4 matki poniżej 15 lat w tygodniu (z 3 wojewodztw) I to się zawsze dziedziczy.
              Jak matka ma mniej niż 15 lat to na 99% babcia przed 30tka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka