Dodaj do ulubionych

Qqbek - Frampol?

22.10.25, 12:24
Qqbek, musze byc w przyszłym tygodniu rano w Frampolu. Z prezydenta termin i miejsce ale trzeba i juz. Google podaje praktycznie taki sam czas dołem jak i gora przez Warszawę.
Która drogę bys wybrał z wroclawia i dlaczego? Kompletnie nie znam tamtych rejonow.
Obserwuj wątek
    • dodekanezowiec Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:31
      We Frampolu :)
      Z innej beczki - emigrant od 39 lat (w Kanadzie) napisał "tak że" :)
      Trump każe zmienić na: "na Kanadzie".
      Ciekawe czy trypel podczas jazdy bedzie głosowo uczestniczył w dyskusjach na forum.
      Nie nie robie sobie jaj z trypla.
      Tak tylko pytam czy Android poszedł tak daleko czy system w jakimś aucie ze mozna aż tak głosowo korzystać żeby w necie cos pisac.
      • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:54
        Wiem ze to nieladnie niebezpiecznie i pierdu śmierdu ale z nudów pisze. Sporo. Zwłaszcza na pustych Skach. Bo co innego robic zeby zabić czas :)
        A akurat jestem w tzw Paryżu wschodu więc ruch tu taki ze idzie ocipiec w aucie jak od klienta do klienta 50 min i 10 km
    • marecky81 Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:35
      Co z prezydenta?
      • ta Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:40
        Termin z prezydenta czyli z dudy.
        • hukers Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:46
          ta napisała:

> Termin z prezydenta czyli z dudy.

Termin i miejsce.

Dołem.
          • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:54
            Mimo Krakowa i obwodnicy?
            • hukers Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 12:56
              trypel napisał:

> Mimo Krakowa i obwodnicy?
              >
              Nadgonisz za Brzeskiem.
              • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 13:20
                Ja nie nadganiam. Tempomat i 140 :)
                Ale dzięki. Wyjazd prawdopodobnie ok 17 z wroclawia zeby w nocy dojechać w okolice i sie przespac
                • motobieda.689 Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 16:15
                  W takim razie lepsza chyba jest podróż przez południe z ominięciem płatnej A4 Katowice - Kraków, przez DW 780. Wychodzi mniej kilometrów i mniej czasu jazdy.
            • kreinto Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 16:45
              trypel napisał:

> Mimo Krakowa i obwodnicy?
              Tylko dołem. W tygodniu nie ma tragedii.
          • bywalec.hoteli Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 14:48
            Też bym jechał dołem przez galicję i pidkarpacie
            • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 14:50
              Ja po prostu strasznie nie lubię jechac od katowic do Krakowa. Z znającymi tamte okolice dyskutować nie bede
              • bywalec.hoteli Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 14:57
                ale to ile się jedzie - 40 minut?
                • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:01
                  Plus korki wokol Krakowa. Ostatnio jak tamtędy jechałem do Krosna wieczorem to mnie poprowadziło przez krakow i godzina w plecy.
                  • bywalec.hoteli Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:09
                    Korki mogą być też wokół Warszawy, która jest nawet większa od Krakowa.
                    Pamiętaj, że od Łodzi do Warszawy jedzie się kiepsko, w bardzo dużym tłoku na obu pasach a od Wiskitek do Warszawy to w ogóle jakiś horror - jedziesz w jakimś bardzo długim łańcuchu różańca
                    • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:16
                      Jeżdżę ósemka. Jak jade na luzie bez spinki to zjeżdżam z ósemki w zloczewie i przez burzenin i widawe dojeżdżam do osemki w Piotrkowie. Czas dochodzi ale fajniej sie jedzie. I omijam lodz - Warszawę.
                      Warszawy sie nie boję bo znam, Krakowa nie. Dlatego zapytałem bo na początku bez sprawdzania wydawalo mi sie ze tylko jest opcja Południowa i mnie google maps zdziwil ze ten sam czas gora jest
                      • bywalec.hoteli Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:34
                        a tą ósemką to nie jest jeszcze dalej niż mieszanką ósemki i a2?
                        • trypel Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:47
                          Dalej nie. Moze +20 min
              • motobieda.689 Re: Qqbek - Frampol? 22.10.25, 15:05
                Oprócz A4 Katowice - Kraków, są 4 inne alternatywy: DK94 przez Dąbrowę Górniczą, DK79 przez Chrzanów, DW 781 przez Alwernię i DK44 przez Oświęcim. Polecam dwie ostatnie drogi, DW 780 wyjdzie chyba najszybciej i najkrócej.
    • qqbek Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 11:34
      S8/A2/S17/S19

A4 mnie wkurwia (wpierw masz ten odcinek bez pasa awaryjnego, potem gęsty ruch na Śląsku, a zaraz potem Dziadexport i bramki na odcinku Katowice-Kraków i dopiero za Krakowem jedziesz normalnie i bez stresu).

Trasa "górą" zawiera tylko jeden wkurwiający odcinek (A2 Łódź-Warszawa).
      • trypel Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 12:06
        Jak Ty mnie rozumiesz. Bo jak omine A2 to juz bedzie idealnie. I prześpię sie godzinę od (we dla Dodeka) Frampolu to akurat rano na 9 bede :)
      • dodekanezowiec Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 16:06
        qqbek napisał:

> S8/A2/S17/S19
        >
        > A4 mnie wkurwia (wpierw masz ten odcinek bez pasa awaryjnego, potem gęsty ruch
        > na Śląsku, a zaraz potem Dziadexport i bramki na odcinku Katowice-Kraków i dopi
        > ero za Krakowem jedziesz normalnie i bez stresu).
        >
        > Trasa "górą" zawiera tylko jeden wkurwiający odcinek (A2 Łódź-Warszawa).
        >

S-ki są lepsze od A4. Wolę S3 czy S5 czy S8 od A4.
        Do Sandomierza kiedyś co jakieś 2-3 lata (tak 2010--2020) jeździliśmy A4 i ponieważ ją wydłużali to było coraz fajniej.
        Ostatnio S8 chyba aż do Piotrkowa i potem na poludniowy wschod. I lepij niż A4.

• dodekanezowiec Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 16:14
          A paczę na mapsach gugl, iż do Lublina jeszcze bardziej się opłaca S8 i potem S17
          • trypel Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 16:29
            Wlasnie takie chyba pojadę
            Tylko dołączając ten łącznik z s8 do s8 o jakim pisałem
    • simon921 Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 17:57
      Wczoraj jechałem Wrocław - Tarnów - Wrocław i było w miarę ok. Tylko w czasie powrotu stała A4 w Krakowie w obie strony (ok 17.30)
      I jeszcze taka ciekawostka - amerykańskie ciężarówki z naczepami cisną po A4 ok 110km/h.
      • trypel Re: Qqbek - Frampol? 23.10.25, 18:33
        Czyli 70 mph :) normalnie jak to na autostradzie. Ciekawostką jest ze u nas muszą sie toczyć wolniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka