Dodaj do ulubionych

Benzyna to paliwo dla frajerów !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 01:54
Mówie poważnie , mam już dosyć jakichś głupich postów idiotów którzy obrażają
uzytkowników samochodów którzy jeżdżą na LPG , są to ludzie mądrzy którzy nie
płacą za coś więcej niż trzeba ( czytaj - nie są frajerami ) no ale
czereśniaki którzy kupili sobie na raty Seicento i spłacają je 10 lat i nie
mają już na instalację LPG muszą się gdzieś pozbyć kompleksów i piszą
głupoty na forum .
Obserwuj wątek
    • mejson.e Frajer frajerowi nierówny 02.01.05, 02:07
      Gość portalu: Jareckihere napisał(a):

"Mówie poważnie , mam już dosyć jakichś głupich postów idiotów którzy obrażają
      uzytkowników samochodów którzy jeżdżą na LPG , są to ludzie mądrzy którzy nie
      płacą za coś więcej niż trzeba ( czytaj - nie są frajerami ) no ale
      czereśniaki którzy kupili sobie na raty Seicento i spłacają je 10 lat i nie
      mają już na instalację LPG muszą się gdzieś pozbyć kompleksów i piszą
      głupoty na forum."

Frajer nr 1.
      Boi się LPG, nie chce wozić "bomby" w bagażniku, jeździ dużo i płaci za benzynę.

Frajer nr 2.
      Kupuje samochód, który pali ok. 5-6 l./100 km - np. Fiat Seicento.
      Wydaje albo ok. 2000 zł na instalację LPG, albo ok. 4000 (gdy ma) i gdy jest
      "rozsądny" i nie chce uszkodzić silnika z plastikowym kolektorem.
      Samochód zużywa 8-10 l. LPG/100 km w miejsce 5-6 l. benzyny.
      Przy różnicy ceny 2zł (LPG) i 3.50 (Pb95) bieżące wydatki na paliwo są podobne.
      Sfrajerował się na koszty instalacji i konserwacji.

Którym frajerem jest autor wątku?

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
      (Leonardo Da Vinci)
      • Gość: Jareckihere Re: Frajer frajerowi nierówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 02:34
        Frajerem jesteś chyba ty , zakładając że ktoś i tak jest frajerem bo kupuje
        sobie pudełko co sie nazywa Seicento to zakładając instalację LPG za 4 tys,
        samochód spala mu taka samą ilość gazu co benzyny - nie ma żadnej różnicy przy
        dobrej instalacji , pali 6 litrów na 100 km więc oszczędza 1,70 x 6l / 100 km .
        Wychodzi 10,2 zł na 100 km a na 1 tys km 100 zł . Po przejechaniu 200 tysięcy
        bo więcej te pudełko nie pociągnie wychodzi mu 20000 tys zł i może sobie kupić
        nówke natomiasty ty frajerzyno będziesz mógł sobie kupić sobie rower !!!
        Pozdrawiam
        Aha i nie pisz mi tu o tym że się silnik bardziej zużywa albo są częstsze
        awarie bo Ci pan Henio fachura z warsztatu w Ciechanowie powiedział.
        • Gość: Krzysiek Re: Frajer frajerowi nierówny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 08:30
          Tak tylko ze w miedzyczasie czeka go remont glowicy, przeglady instalacji
          gazowej i inne koszty zwiazane z dodatkowa instalacja.
        • Gość: dzinek-balbinek Re: Frajer frajerowi nierówny IP: *.welnowiec.net 02.01.05, 11:10
          Mega cipek roku gaz po 1.7 LOL, jak wszędzie jest po 1.9-2z zł a do tego gazu
          spala 20-30% więcej niz beny hehe
    • Gość: zielarz Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: 80.50.13.* 02.01.05, 10:22
      Więc co proponujesz? Może należy nakazać wszystkim właścicielom montaż
      instalacji LPG? A nie pomyślałeś, że niektórzy wyżej cenią sobie np.
      przestronny bagażnik, niektórym nie odpowiada tankowanie na "niby-stacjach
      LPG", niektórzy parkają auto w podziemnych garażach lub w domowych maja kanał.
      A może im się zwyczajnie nie opłaca montować instalacji (jeżdżą do 10tys km
      rocznie, a auto trzymają nie dłużej jak 5-6 lat).

pozdrawiam
      • Gość: Jareckihere Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:31
        No tak sorry , zapomniałem że są tu również kierowcy niedzielni i wyjeżdżasz
        swoim bolidem w niedzielę aby zawieźć teściową z ciotką do kościoła oddalonego
        500 metrów od domu , sorry faktycznie może sie nie opłacać , a do tego typa co
        pisze że przy dobrej instalacji samochód i tak spala 20-30 % więcej to powiem
        tylko tyle żeby poszedł spać i niech się wyśpi do szoły a o jeździe na gazie
        nie ma pojęcia.
        • Gość: dzinek-balbinek Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: *.welnowiec.net 02.01.05, 15:06
          Chłopie nie pisz takich bzdur że gazu pali silnik tyle ile beny bo to znaczy że
          nie chodziłeś do szkoły uczyć się fizyki loku, gaz ma wartośc opałową mniejszą
          i nawet przy wtrysku gazu będzie ci palił silni 10-15% więcej a przy gaźniku
          około 20-30% wiem bo miałem 3 autka na gaz gaźnikowe i właśnie o tyle więcej
          gazu paliły.
    • zaholec Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! 02.01.05, 12:26
      Pewnie bym kupił instalację LPG ale:
      1.mnie ona po prostu nie zdąży się zamortyzować. Nie będę autkiem jeździł
      dłużej niż 2-3 lata.... a zyski z gazu są przeceniane i to bardzo
      2.lubię dobre przyśpieszenie, a tego mi gaz nie da.
      3.samochód z dobrym katalizatorem nie produkuje za dużo smrodu, a swąd
      spalonych frytek doprowadza mnie do szału :))

Pozdrawiam
      -
    • Gość: Kokeeno Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.05, 13:08
      Cóż, z LPG nie mógłbym parkować w swoim garażu z kanałem (a także w kilku innych garażach, gdzie wspólnota mieszkaniowa wydała zakaz parkowania samochodów z LPG)...
    • mejson.e Doświadczenie a teoria 02.01.05, 15:30
      Uzywam dwóch samochodów - Lanosa 1.5 z instalacją LPG i Pandę 1.1 bez LPG.
      Do chwili instalacji Lanos palił 7-8 l/100 w jeździe mieszanej, na trasie
      poniżej 6/100.
      Po montażu i dotarciu się instalacji nie zszedłem poniżej 9.2 l./100 a na trasie
      poniżej 7/100.
      Średnia w okresie 12 miesięcy to 9.5/100 a uwzględniając zużywaną jednocześnie
      benzynę to 10,1 l./100 km. Samochód zuzywa więc 9,5 l. LPG i 0,6 l. benzyny na
      100 km.

Fiatem Pandą udaje mi się utrzymać zużycie benzyny rzędu 5,5 l./100 km w jeździe
      mieszanej, a taki sam Panda zużywa ponad 8 l. LPG/100 km.

Bardzo długo musi się amortyzować taka instalacja w przypadku małych samochodów,
      a takimi rzadko przejeżdżamy więcej niż półtora tysiąca km miesięcznie.
      To nie taksówka...

Nie można z góry założyć, że LPG jest O.K. a benzyna be, bo wszystko zależy od
      warunków, w jakich eksploatujemy samochód.
      A mało jeżdżący samochód nie wymaga kosztownej instalacji LPG.

A tak w ogóle, to jak gosciu bnedziesz miał kiedyś teściową to do kościoła też
      ją zawieziesz...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      "Ruch jest przyczyną wszelkiego życia."
      (Leonardo Da Vinci)
    • Gość: FF Re: ach te kompleksy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:44
      Gość portalu: Jareckihere napisał(a):
      nie
      > mają już na instalację LPG muszą się gdzieś pozbyć kompleksów i piszą
      > głupoty na forum .

Jak na razie, to widzę iz jedynym, który chce sie tutaj pozbyc komplesów jesteś TY
    • Gość: Albercik Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 23:10
      ludziska kazdy robi to co uwaza za stosowne . ja mam LPG i jest oki .moje autko pali ok1,5 lit gazu wiecej niz PB co do predkosci to jest taka sama lub czasami troszke wieksza niz na PB nie moge tego wytlumaczyc poprostu tak jest i koniec mam ins. za 5200 moze i drogo ale krecac ok30/35 tys mysle ze ma to sens . zakladam ze autkiem bujam sie ok 6 lat .jest to nowe autko i tylko takie mnie interesuje .pozdrawiam
    • woman29 Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! 02.01.05, 23:23
      Do malego nie ma sensu instalowac lpg , albo nie oplaca sie to komus to malo
      jezdzi, nie kazdy musi robic 50 tys km na rok.Pamietaj o tym ze nie kazde auto
      dobrze znosi instalacje gazowa.A niech sobie psiocza na lpg, o czyms musza
      gadac, a Ci co maja lpg swoje wiedza.
      • Gość: Albercik Re: Benzyna to paliwo dla frajerów !!! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 23:29
        witam pania . ma pani racje ale nie wszyscy o tym wiedza ale pisza glupoty i tez o tym nie wiedza. czym sie krecisz po drogach. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka