Dodaj do ulubionych

Kradzieże kołpaków

IP: 212.244.182.* 21.05.02, 15:28
Nie chcesz,żeby Tobie ukradli - nie kupuj kradzionego! W Warszawie co 5-ty
samochód nie ma już kołpaków. Zaczęło się w połowie marca - kradli wszystkie
markowe kołpaki z czterech kół. Następnie w kwietniu i maja rozpoczęło się
kradzenie jednego z czterech lub dwóch z czterech, co ma zmusić poszkodowanych
do dokupienia brakujących sztuk na "Wolumenie", zamiast zastąpienia ich
nieoryginalnymi. To samo dzieje się z lusterkami. Ilości skradzionych kołpaków
wskazują, że stoi za tym cała szajka i trzeba sporo miejsca (tj. niezłą
dziuplę) na magazynowanie. O ile kradzież pojedynczych sztuk, to oczywiście
"niska szkodliwość społeczna" więc policja palcem nie kiwnie a i ludzie
zgłaszać nie będą, o tyle wytropienie koordynatora i hurtowników mogłoby być
ciekawym tematem. tak czy siak NIE KUPUJCIE KRADZIONEGO!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paul Re: Kradzieże kołpaków IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 21.05.02, 18:26
      Mysle, że postawiona teza dotyczy niekupowania "ogolnie" kradzionych części.
      Problem ten wystepuje od lat, z różnym nasileniem. Niestety mozemy sobie
      pogadać a ci co to robią rozgrzeszaja sie na różne sposoby i raczej nie czytaja
      twojego postu.
      Pzdr
    • Gość: polokokt Re: Kradzieże kołpaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 18:30
      A tak sobie napisze
      Moj kolega kilka dni temu kupil nowa Corolle i pierwsze co zrobi to posciagal
      kolpaki. Stwierdzil ze do jezdzenia po wawie i tak nie sa mu potrzebne (sam
      jest z lublina). A tk jak by zostawil to jeszcze ukradna.
      Niestety przykra prawda.
    • Gość: dark Re: Kradzieże kołpaków IP: 217.98.124.* 21.05.02, 20:55
      Sadze że obrót uzywanymi częsciami powinien byc zarejestrowany, tj kazda
      sprzedawana częśc na giełdzie powinna mieś świadectwo pochodzenia, wiem że
      zrobi sie z tego absurdalna biurokracja- ale innej rady nie ma.Jeśli tego nie
      usankcjonuje zawsze beda kradli akcesoria i całe samochody na części. Jesli
      ktos chce sprzedać jakąś część na "wolnym rynku" i nie chce miec formalnośći
      niech sprzeda znajomemu a nie gania na giełde.Na policje nie ma co liczyc - to
      banda złodziei i kombinatorów.
      • Gość: pilot13 Re: Kradzieże kołpaków IP: *.wil.pk.edu.pl 22.05.02, 08:21
        kupować kradzione kołpaki - tylko po to, żeby gnojki mogły je zwinąć za kilka
        dni. Nigdy nie kupię używanych, nigdy nie kupię żadnych kołpaków-tydzień temu
        rabneli mi cały komplet. Do tej pory jestem wściekły.
        Swoją drogą, to całą sytuację nakręcają trochę dilerzy sprzedając kołpaki jakby
        to były felgi. Przecież taki kołpak w produkcji kosztuje "parę" złotych, a w
        salonie ~ 100PLN! Za co? Dopuki takie "gadżety" będą nieproporcjonalnie do
        swojej wartości drogie, doputy znajdować się będą amatorzy cudzej własności
        (tym bardziej, że kradzież zajmuje dosłownie 5 sek)
        pozdrawiam
    • Gość: hocest Sposób ??? IP: 217.153.90.* 22.05.02, 09:52
      Kiedyś na Niedźwiedziej - z roczek temu jak nie dawniej - widziałem nową Vectrę
      z firmowymi kołpaczkami ozdobionymi zgrabmnym napisem "wypalonym" gorącym
      gwożdziem- będącym zapewne dziełem właściciela autka - który brzmiał jednako na
      każdym kołpaczku "DUPA".
      wielkość liter też nie była bez znaczenia bo ich wysokość odpowiadała wysokości
      (wielkości) pudełka na zapałki.
      kradzież takich kołapaczków oznaczałaby nic więcej ponad złośliwość złodziei :)
      • Gość: Junior Kolpaki IP: 194.181.200.* 22.05.02, 10:21
        Chrzanić oryginalne kołpaki. Komplet rzemieślniczych kosztuje ok 40-50 PLN, a
        nierzadko przy odpowiednim doborze dają one więcej urody niż oryginalne.
    • Gość: Władek Taaa, ukradli mi z VW spod domu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 13:21
      Nie było mnie kilka dni, wracam, a tu tylko zabłocone czarne felgi widać. Mimo
      że wózek nie wygląda za ładnie, to nowych chyba nie kupię. A ch... im w gardło!
      Niech złapią gumę przy 120 km/h.
    • Gość: G Re: Kradzieże kołpaków IP: 212.244.182.* 24.05.02, 11:30
      Na górę wątku, na górę!
    • Gość: Kudi Re: Kradzieże kołpaków IP: *.pwpw.pl / 10.1.4.* 24.05.02, 14:00
      Mi też walneli jeden :(
      Co myślicie o pomalowaniu felg na srebrno???
      Kudi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka