Dodaj do ulubionych

Honda pickup (nonsens)

02.02.05, 19:15
www.thecarconnection.com/index.asp?article=8069&sid=275&n=157
Patrzcie, ludziska, co Honda wymyśliła. Samonośny pickup z malutkim V6 z
kosmiczną ceną. Spodziewam się pięknej katastrofy finansowej.
Obserwuj wątek
    • macabricus Re: Honda pickup (nonsens) 02.02.05, 19:28
      miiinchiaaaa.. avantime`a widze, avantime`a, faktycznei ciekawy pomysl,
      wjezdzanie w segment redneck`ow, hondą.
      • Gość: kawszyn Re: Honda pickup IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.02.05, 20:13
        bardzo mi sie podoba, fajny design.
        tylko nie kapuje o co chodzi greenblackowi, ktory uwaza ze silniczek w tym
        aucie jest malutki(3.5 V6)
        • greenblack Re: Honda pickup 02.02.05, 20:14
          Jak nie kapujesz, to nie wiesz, co to jest amerykański pickup.
          • Gość: kawszyn Re: Honda pickup IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.02.05, 20:43
            a jaki ma byc? 8.0 V12 ?
          • black.iron Re: Honda pickup 02.02.05, 21:50
            faktem jest, ze silnik moglby byc mocniejszy. w porownaniu z takimi fordowskimi
            czy dodge'owskimi V8-ami wypada dosc blado.

ciekaw jestem, czemu nie wsadzili tego samego motoru, ktory ma pracowac pod
            maska nowego Legenda - tez 3.0 V6 ale 300 KM, a nie jak tu - 250
    • cracovian Re: Honda pickup (nonsens) 03.02.05, 02:44
      Ja tez nie jestem wielkim fanem tego pojazdu. W tej cenie i z tym samym
      silnikiem, Honda Pilot ma jakis sens, ale w Stanach znajdzie sie segment, ktory
      Ridgeline tez kupi. N.p. Honda Element nie jest zawrotnym sukcesem, ale sie
      sprzedaje i Hondzie pieniadze robi.

Zaden szanujacy sie redneck tego nie kupi ani nawet nie spojrzy. To taki
      bezplciowy pojazd, ale to Honda i ludzie na peryferiach to beda troche brali.
    • cracovian Samonosny pickup, ktory bym kupil :-) 03.02.05, 02:55
      Czemu GM do USA tego na przyklad do Stanow nie sprowadzi? Mamy juz GTO, a
      wersja El Camino 5.7l tez by sie przydala:

www.holden.com.au/www-holden/action/gallery?navid=5&catid=1104

Ach, zapomnialem... przeciez jest Chevrolet SSR 6.0l:
      www.chevrolet.com/ssr/

Niedobrze sie sie jednak sprzedaje i mial podobne jak GTO pod koniec roku
      znizki.

A tu stary El Camino:
      www.pro-touring.com/featured_cars/El_Camino/Klaus_Peter_79_El_Camino_%20Extreme/El-Camino_rearwood.jpg
      • Gość: verte Re: Samonosny pickup, ktory bym kupil :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 03:09
        Drugie drzwi są "pełne" a dalej linia schodzi jak w sedanie.Kolejny
        koszmarek.
    • Gość: TO JA Re: Honda pickup (nonsens) IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 03.02.05, 03:27
      Katastrofa nastapi w kilka lat po kupieniu tego cuda jak podloga zardzewieje i
      calosc sie zarwie pod ciezarem ladunku. Jak wieloryb po wyjeciu z wody.
    • Gość: fazi_ze_sztazi aby napewno ?? IP: *.client.comcast.net 03.02.05, 03:38
      nie znam dokladnych danych, ale obserwujac ulice chicago, widze ze wiele osob
      jezdzachych pickup'ami to mlodzi latynosi, strsi panowie w kapeluszach (prawie)
      a czasem nawet soccer moms. i to dla nich ten "pick-up" hondy. tak jak wiele
      SUV zgubilo literke U bo nie maja nawet napedu 4x4. tak i wiele pickupow ma juz
      tylko wyglad.
      wciaz sa na rynku konie robocze, w tym F-150 (najlepiej sprzedajacy sie pickup
      w USA, prawie milion sprzedanych egzemplarzy w roku 2004)
      pzdr.
    • x-darekk-x Re: Honda pickup (nonsens) 03.02.05, 09:48
      a czytales komentarze w tekscie, ktory podajesz w linku? sa entuzjastyczne.
      dziwi mnie to, bo jak dla mnie to zadna rewelacja. samonosne nadwozie skresla
      go jako prawdziwego pick-upa - ani nie przyjmie duzego ladunku, ani nie
      pociagnie ciezkiej przyczepy. zostaje tylko pozerski wyglad, ktory dla mnie
      jest rowniez nietrafiony. rownie atrakcyjny woz co szpetne subaru baja. :(
      • x-darekk-x Re: Honda pickup (nonsens) 03.02.05, 09:58
        tak na marginesie, honda oczywiscie nie jest pierwsza marka wypuszczajaca pick-
        upa ze zintegrowana platforma ladunkowa (a tak sugeruja). avalanche i gmc envoy
        xuv tez maja takie "beds". tak przy okazji - gmc envoy xuv, ktory jest podobnej
        wielkosci, ma mocniejszy silnik i to rzedowy, ma lepszy naped 4wd i wieksza
        sprawnosc w przewozeniu ladunku (rama) i mimo nizszej ceny sprzedaje sie
        baaardzo zle.

tak w ogole to zintegrowane pick-upy robi sie od lat. pamietacie jaki samochod
        byl prekursorem avalancha, czyli 5-osobowego pick-upa, ktorego mozna zmienic w
        2-osobowy z wieksza platforma? no jaki? pierwszy fsr tarpan!
        • cracovian Re: Honda pickup (nonsens) 04.02.05, 04:53
          Pamietam Tarpana doskonale - Moj wujek, ciocia, dwaj kuzyni i ja jechalismy z
          Walbrzycha na Mazury takim czyms.. z dizlem Ursusa! V max 86km z gorki - jak ta
          droga sie ciagnela :-) Prowiant i namioty na dwa tygodnie.
    • Gość: hondaman Re: Honda pickup (nonsens) chyba nie...napewno nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:39
      zajebi......ta jest o czym ty mowiszsam bym taka kupil !!!!!!!!
      silniki pewnie dojda a jak nie to trudni
      life is tough

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka