Dodaj do ulubionych

Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzicie :)

14.03.05, 13:13
JA mam Fabie i nie moge na to autko narzekac
Obserwuj wątek
    • Gość: adaś Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:08
      ja octavie i polecam kazdemu
      • jaro_ss Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 16.03.05, 08:00
        Ja mam sedanika Fabianę z WV-ejowskim 1.4.....

I nie narzekam..... Przedtem miałem Felę i narzekałem tylko na stuki tylnich
        foteli na wertepach, ale na to są sposoby....

:o)
        • koni70 Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 21.04.05, 15:42
          Ja mam juz nowego (5 miesięcznego) Civica i jest ok ale wcześniej jeździełem
          Felą z 1999 1.3 GLX i przejechałem ją 97Tkm. Ogólnie była ok ale: zaczała
          rdzewieć tylna klapa w dolnych rogach szyby, korozja pojawiła się przy zakolach.
          dwukrotnie wysiadł termostat, firmowy centralny zamek szalał z czasem sam
          otwierając samochód itp drobnostki. splanie różne na trasie przy ok 120km/h
          paliła ok 6,2 w mieście(w-wa)lato 7.8 zima ok 9. Oczywiście nie mam "ciężkiej
          nogi" o samochód dbałem, wszystko wymieniałem z wyprzedzeniem. Ale teraz po
          zmianie dopiero zrozumiałęm dlaczego niektórzy śmieja sie ze Skody...
    • andre_234 Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 16.03.05, 10:55
      Miałem Fabię 1,4MPI 68KM (tzn nadal mam ale jeżdi nią syn)
      Wważam że bije na głowę konkurencję.
      Ja niestety co najmniej do czerwca na transicie "czerwony jest" ;-)))
      A potem jakiś SUV.
      pzdr
      • Gość: xxx Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:49
        Ja ma Oktawie I ale oglądalam II jest suuuper.
      • Gość: Jacek Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:56
        Fabia 1.2 64KM w 7 miesięcy 14000 km bez problemów. Da się tym jeździć, choć
        trochę słaby , zwaszcza na klimie.Jedno jest pewne - takiego wozu (kombi duży
        bagażnik i ta klima...) za tę kasę w Polsce się nie kupi.
    • eulalija Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 17.03.05, 13:06
      Fabia Kombi, nie mam właściwie zastrzeżeń. Może tylko malutkie do szyb bocznych
      przy bagażniku - mogłyby być trochę większe, wydaje mi się, że przy manewrach w
      ciasnym miejscu z wysokimi przeszkodami trochę tam mało widać. Ale nie jest to
      dla mnie wada uciążliwa.
      • Gość: bob Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 14:25
        A ja miałem do niedawna 120 i pomimo archaizmu był to naprawdę duży i wygodny
        samochód, poza tym wszystko samemu można było zrobić.
    • adek28 Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 23.04.05, 19:10
      mialem Fabie 1.9tdi comfort
      90tys , 2 lata.
      Jedyny minus to siedzienia -(
    • Gość: sobek Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 23.04.05, 19:38
      a ja tam mam fele kombii ropniaka i jest ogolnie ok tylko wkur... mnie ta
      korozja mam juz pare zaprawek do zrobienia ale to nie klpa bo mam nowa na
      gwarancji wymienioną ale watpie zeby dlugo posiedziala bo to nie to samo co
      orginalnie wstawiona
      ale oczywiscie dbam o moja felke i ja oddam w rece fachowcow w najblizszym
      czasie :)
    • Gość: Michał M Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.lodz.mm.pl 07.06.05, 19:57
      Fabia 1.4, dwuletnia 160tkm i nic "odpukać" powaznego.
      • Gość: Posiadacz Skody Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:43
        Ja mam rodzinną limuzynę Fabia 1,4 sedan na propan-butan.

Ten luksusowy, dynamiczny samochód z olbrzymim bagażnikiem jest najlepszym
        samochodem jaki miałem. Fantastyczne, doskonale wyprofilowane fotele, z długim
        podparciem pod uda, przepiękna tapicerka ze szlachetnej tkaniny, piękne
        kołpaki... Cóż więcej trzba?

Chcę zwrócić zwłaszcza uwagę na to, że jeździłem przed tem VW Golfem V
        (służbowy), i zdecydownie polecam każdemu Fabię, która przecież jest Tym samym
        samochodem, tylko lepszym i ze znaczkiem Skoda! Poza tym Fabia jest nawet
        lepsza, bo pomijając cenę, jest lepiej wykonana i ładniejsza.

Teraz kupiłem dla żony Dacię Logan Pioneer tylko dla tego że nie miałem aż tylu
        pieniędzy na kolejną Fabię. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony, bo
        niczym się nie różni od Renault Megane (poza lepszym sprzętem audio i lepszym
        pakietem bezpieczeństwa oraz większym bagażnikiem), i kosztuje znacznie mniej!

Jeśli nie ma różnicy (a jest na plus!!!), to po co przepłacać!
        • fibin Nie dla buraków:) 13.11.05, 18:42
          Polecam poniższy survey, tylko trzeba znać angielski, a to dla niektórych
          żartownisiów z wątpliwym poczuciem humoru pewnie zbyt wysoka poprzeczka:)

www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/1.html

76,000 people, 159 cars - it's the UK's biggest independent car satisfaction
          survey.

Skoda jest druga jako producent. Dla przykładu Volkswagen jest 21, Ford 25,
          Fiat 35, Peugeot 36:)

Indywidualnie Skoda Superb jest czwarta, Octavia piąta a Fabia dziewiąta w
          towarzystwie samych Japończyków:-)

Czyżby Anglicy nie znali się na samochodach szanowny Posiadaczu Skody?

A czy wiesz jak najlepiej zrobić sok z buraków? Wrzucić granat do BMW. Twojego
          także:)
          • Gość: Posiadacz Skody Re: Nie dla buraków:) NIE ROZUMIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:34
            fibin napisał:

> Polecam poniższy survey, tylko trzeba znać angielski, a to dla niektórych
            > żartownisiów z wątpliwym poczuciem humoru pewnie zbyt wysoka poprzeczka:)
            >
            > www.topgear.com/content/features/stories/2005/11/stories/01/1.html
            >
            > 76,000 people, 159 cars - it's the UK's biggest independent car satisfaction
            > survey.
            >
            > Skoda jest druga jako producent. Dla przykładu Volkswagen jest 21, Ford 25,
            > Fiat 35, Peugeot 36:)

Właśnie przeczytałem i zrozumiałem dlaczego moja Fabia tak mi się podoba.

Z powyższego linka wynika, że Skoda jest lepsza od Porsche, Jaguara, BMW i paru
            innych wozidełek za idiotycznie duże pieniądze.

Najwyraźniej Anglicy to kompletni idioci skoro tak strasznie przepłacają mogąc
            mieć za ułamek ceny auto dużo lepsze, jak sami twierdzą w tym "survey'u".

> Indywidualnie Skoda Superb jest czwarta, Octavia piąta a Fabia dziewiąta w
            > towarzystwie samych Japończyków:-)
            >
            > Czyżby Anglicy nie znali się na samochodach szanowny Posiadaczu Skody?

Myślę, że się znają i ja też jestm z Mojej Fabki bardzo dumny. Tylko nie wiem
            po co kupują te inne marki. Te dużo droższe. Trudno jakoś to wytłumaczyć.

> A czy wiesz jak najlepiej zrobić sok z buraków? Wrzucić granat do BMW.
            Twojego
            > także:)

Nie mam BMW, a nawet jakbym miał to bym je sprzedał i kupił sobie kilkanaści
            Skod Fabii. Cała rodzina miałaby czym jeździć.

Nie rozumiem też tego napastliwego tonu, bo to że tu jest masa zazdroszczących
            posiadaczom Skod, nie znaczy chyba że każdego trzeba wyśmiewać.
    • Gość: pan bźdiś Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.toya.net.pl 08.06.05, 20:23
      mam 120L w pełnej wersji i nie sadzę, że może byc lepiej. Raz tylko sie
      popsuła, od tej pory nie jeżdżę i mam swięty spokój.
      • Gość: Boobass Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: 82.160.104.* 17.09.05, 00:10
        Fabia 1.4 68KM comfort Super autko nic dodac nic ujac Wczesniej favoritke 135L z 91 roku a jeszcze wczesniej 120L kurcze skodziarz ze mnie:-)
        • Gość: tomek Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.acn.waw.pl 17.09.05, 13:18
          Witam, mam Octavie I 1.6 102 KM. Plusy: komfort jazdy, duzy bagaznik, wygodne
          fotele, tani w zakupie. Minusy: skrzynia biegow, miejsce z tylu, slaba jakosc
          plastikow i tapicerki, widocznosc do tylu. Dynamika srednia szczegolnie na
          wyzszych biegach (brakuje momentu obrotowego), spalanie przyzwoite.
    • Gość: boloyang Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 02.10.05, 13:12
      mam favoritkę i nie narzekam tania w eksploatacji- w sam raz na moje potrzeby:)
      • macio255 Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 22.10.05, 21:05
        Też poganiam Skodzinę fav 135l. przedtem targałem 120, za taką "kase" nie ma
        auta z taką przestrzenią na przednich fotelach. Całkiem miło się jeździło tylko
        szybko dupa siada.
    • xxbms Re: Octavia II 2,0TDI elegance to SKRZYPOWÓZ 02.10.05, 16:08
      z przemyślanymi rozwiazaniami, które jak doświadczysz to wiesz, ze nigdy
      SZKODY!!!
      SZKODA PIENIEDZY na takie badziewie. Nokia 6230 ma lepsze radio niż SZKODA w
      wersji elegance z radiem za 1600zł!!
      W każdym milimetrzeze SKRZYPOWÓZ
      • Gość: davyt Re: Octavia II 2,0TDI elegance to SKRZYPOWÓZ IP: *.clnet.cz 04.10.05, 12:53
        I jak tam twoj maluch? Czy tata pozwoli troche po wsi jezdic?
    • Gość: - Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:39
      Felicia 1.3 kombi. Już 10 lat. Do codziennej jazdy jest super. Kompletnie
      bezawaryjna. Ale co najważniejsze - czuję, że prowadzę samochód, a nie komputer!
      Nie mam powodu, żeby wymieniać.
      • Gość: pewex Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.185.broadband3.iol.cz 13.11.05, 12:35
        skoda jest MIODZIO . !!!!! The best .Dobra cena i funkcjonalność.I o to
        chodzi.Pieniądze zaoszczędzone można wydać na inne przyjemne rzeczy.
      • Gość: Maras Skoda Felicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:55
        Moja felicia (fela) jest już lekko zdezelowana ale wiele przy niej zrobiłem sam. Dużo pomogła mi ta książka www.bigbook.pl/towar/7/148713

Czy macie takie same odczucia że to łatwe w naprawie autko.
    • Gość: ewa Re: FABIA 1,4 16V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:47
      ja mam ploblem jak samemu mozna zlikwidowac wyskakujacy napis SERVICE ??
      • tygrysek020 Re: FABIA 1,4 16V 14.11.05, 23:00
        sam zniknie po kilku dniach lub przytrzymaj guzik od resetowania paliwa
        • xystos Re: FABIA 1,4 16V 18.11.05, 15:01
          Fabia combi 1,4 75 kM Elegance , zielony metalic -
          mam ja od ok. dwuch miesiecy,narazie wsio OK ,"chodzi"
          równie dobrze jak moja "Doxa" ,oby tak dalej.

Kolega tez od ponad roku ma Fabie combi z 1,2 silnikiem , od nowosci zadnych
          problemów pomimo ze mieszka w lesie i po szutrowych drogach codziennie jezdzi .
      • janek3311 Re: FABIA 1,4 16V 07.04.06, 21:31
        Trzeba wejść na tą stronę www.skodaczesci.pl i przeczytać PORADY
    • luck12 Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici 07.04.06, 20:51
      miałem fabię,teraz mam fabię combi i jest super!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: JK Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.aster.pl 08.04.06, 18:47
      Jeszcze dwa tygodnie temu miałam Octavię 2.0, ale mi ukradli!!! Pomimo, że Skód
      podobno nie kradną. Miałam ją od ponad 4 lata, zero problemów, a była z nami i
      na końcach Szkocji, i w górach Francji i Hiszpanii, i w gorących Włoszech i w
      paru innych odległych i uciążliwych miejscach. Nic jej nie ruszało. Ani stanie
      w korkach w upale na autostadach, ani prawie pionowe podjazdy do zamków na
      szczytach gór, ani syfiaste polskie drogi. No i ten bagażnik! Wiozłam w nim ze
      sklepu zmywarkę do nowego mieszkania.
      Fakt, że mało miejsca z tyłu dla pasażerów (podobno), ale u nas nikt z tyłu
      zazwyczaj nie jeździł. A ci co jeździli, to nie narzekali.
      • Gość: X-man Re: Piszcie jakie macie skody i co o nich sadzici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:17
        Ukradli?
        Oj, szkoda...
        Poszukaj na dnie najgłębszej ropadliny...
        Albo w [pobliskiej stodole.

------------------------------------------------------------------
        skoda- problem kur niosek rozwiązany
    • Gość: abc Re:Octavia IP: 80.54.90.* 09.04.06, 21:40
      octavia 1.9 tdi 110KM - kupiłem 2 misiące temu z przebiegie 90 tys. - zrobiłem
      5 tys. i jest super. ekonomia -5, przyjemność z jazdy , bagażnik - 5 (wersja
      elegance- kombi). Marudzenie niektórych na brak miejsca uważam za nierozsądny
      albo wynikający z ich niewiedzy bo przecież octavia to nie passat a jedynie lub
      az auto na płycie podłogowej tej samej co Golf IV, Audi A3, Leon. tak wię c nie
      można wymagać aby miejsca było co w np. klasie wyższej a to w końcu COMPACT
      • Gość: adi Re:Octavia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:25
        Ale się uśmiałem czytając te teksty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka