Dodaj do ulubionych

Do czego służą kołpaki????????????????????????????

15.03.05, 10:38
Oprócz robienia siary właścicielowi? Paskudna,plastikowa tandeta, wiocha!
Jak już kogoś na alusy nie stać to niech chociaż wywali ten badziew, czarne
stalowki wyglądają NIEPORÓWNYWALNIE lepiej.
Obserwuj wątek
    • robertek Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:40
      A mnie podobają się kołpaki, czarne stalówki nie.
    • rekrut1 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:46
      Przecie to oczywiste!!!!!!!!Do gubienia!
      Pozdr.
    • emes-nju Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:52
      Przypuszczam, ze najlepiej przysluzaja sie tobie - masz o czym pisac :-P
      • piotrek_zalogowany Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 17:24
        Do robienia wiochy,zgadazam sie w 100%. Tytuł postu powinien brzmieć "Do czego
        służą kołpaki BURAKOM" ;)))
        • mamlas.1 złote z imitacjami tarcz hamulcowych - to jest to! 15.03.05, 22:44
          j.w.
          • jaro_ss Re: Kołpaki 16.03.05, 06:58
            Do zbierania się wilgoci, soli, i przyspieszenia korozji felg..... zwłaszcza w
            zimie, a poza tym, to mam założone kołpaki, jakoś nie chce mi się ich
            zdejmować....
    • tjaktoj Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 07:03
      Do ozdoby głupku. Powinienem napisać, po co Ci internet skoro potrafisz zadawać
      jedynie głupie pytania. Nie ma głupich pytań? Są.
      • ubersztumperumper Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:28
        tjaktoj napisał:

> Do ozdoby głupku. Powinienem napisać, po co Ci internet skoro potrafisz
        zadawać
        >
        > jedynie głupie pytania. Nie ma głupich pytań? Są.

Do ozdoby to służą alufelgi. Cięzko chyba komukolwiek dostrzec w tej roli tą
        plastikową chałę,imitację,podróbę.
        • bestfeler Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:38
          Alumfelgi służą jak dla mnie przede wszystkim, do poprawy trakcji, zmniejszenia
          masy nieresorowanej, chociaż nie zawsze i często, dla mnie jedno z
          ważniejszych, ułatwiają znacząco chłodzenie hamulców. Ozdoba to raczej w tym
          wypadku efekt uboczny.
          Kołpaki natomiast służą przede wszystkim do ozdoby, a fajnym efektem ubocznym
          jest drażnienie znafcuf.
          • ubersztumperumper Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:45
            Oj chyba coś sie koledze pomieszało,myślisz że jak ktoś zamawia w salonie alusy
            albo kupuje je w jakimś sklepie do już używanego auta to cokolwiek mysli o
            cechach,które wymieniłeś? W 80% procentach przypadków pewnie nawet nie ma o
            nich pojęcia,za to bardzo mu zalezy na poprawie WYGLĄDU i dlatego glowi sie nad
            doborem odpowiedzniego wzoru nie wiadomo ile czasu. Poza tym wytłumacz
            mi,dlaczego w każdym razie każdy kołpak dwoi sie i troi by pod względem
            wizualnym "przypominać" nieudolnie alufelgę?!
            Kołpaki auto ozdabiają równie świetnie jak zwały tłuszczu kobitkę,mieć je nic
            nie kosztuje ale efekt ohydny.
            Pozdro
            • bestfeler Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:10
              Są kołpaki które nieudolnie udają alumfelgi, najczęściej takie można kupic w
              sklepie z częściami u pana Ździsia. Ale zdecydowana większość kołpaków
              fabrycznych niczego nie udaje. Jak dla mnie ochydnie wyglada auto na czarnych
              stałówkach, ale nie widzę powodu by sobie z tego powodu rwać włosy z głowy,
              albo nawet zakładać wątek na ten temat. Bardzo mnie natomiast ciekawi, bawi i
              zaskakuje jak łatwo można zirytować innych tak nieznaczącymi błachostkami.
            • thecat Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 11:18
              Masz racje, alufelgi to przede wszystkim wyglad, a auta 4x4 to srodek transportu dzieci do szkoly...

To co robi wiekszosc nie jest wyznacznikiem funkcji, to tylko moda...
        • tjaktoj Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:55
          Szczególnie piękne są alusy w 18 letnim golfie albo cienkoczento. Pomyśl głupku
          nim coś jeszcze napiszesz, bo się zabagniasz.
    • edek40 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 09:42
      To rzeczywiscie niepotrzebne badziewie. Duzo lepiej wyglada samochod w ogolnym kolorze brudu. Jezeli efekt psuja nieco przeswiecajace srebrzyste blyski dekli to jest to powod do wywalenia ich. Nie mozna przy tym zapominac, ze ostre dbanie o brak estetyki nie moze konczyc sie na deklach i niemyciu nadwozia. Koniecznie na okres zimowy nalezy wskoczyc w cieple spodnie i nie zdejmowac ich do wiosny. Gluty z nosa koniecznie w rekaw. Uzycie chusteczki zmusi cie do zalozenia dekli, bo nie mozna byc niekonsekwentnym. Generalnie: brak dekli swiadczy o mnie haslem na dzis.
      • wsk175 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 09:51
        kołpaki mają dawać złudzenie , że właściciela stać na alufelgi. Mnie śmieszą
        najbardziej dekle na "sportowych",ospoilerowanych autkach.
        500 razy lepiej wygląda porządnie polakierowana stalowa felga.
        • edek40 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 10:15
          Masz slusznosc. Podobnie pieknie wygladaja gumofilce ze sladami gnoju.
        • milestone Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:53
          A co było wcześniej, kołpaki czy aluminiowe felgi? Bo jeśli kołpaki, to Twoje
          argumenty tracą racje bytu.

Emilia

• andre_234 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 21:50
            Kołpaki, dekle, kapsle były od zawsze.
            służyły do ochrony śrób przed brudem.
            A jak gościu pogubił i nie stać go na nowe to dorabia ideologię.
            pzdr
    • ahym Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 21.03.05, 22:04
      jest cos takiego jak estetyka pojazdu. może sie komuś plastik nie podoba, ale
      nie mów, e metalowe czarne plamy z wystającymi śrubami wyglądają lepiej. chyba
      tylko wtedy jak masz czarne auto.
      • barkas Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 21.03.05, 22:16
        Kołapak = zło.
        • qwert114 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 19:38
          w BMW alufelgi naśladują wyglądem kołpaki
    • gyroscope Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 19:46
      a czy nie nie zmniejszają przypadkiem oporu powietrza (o jakies minimalne wartosci)?
      nie wiem, moze tak jest.
      • czyzunia Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 21:29
        tak się zastanawiam czy wy tak na poważnie, czy raczej jako przygłupy?
        chyba to dugie.
      • emes-nju Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 23.03.05, 14:03
        Wlasnie po to samochody sa w nie wyposazane. Zmniejszenie oporu powietrza dzieki kolpakom jest "mierzalne".
    • tomeeeek Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 26.03.05, 08:55
      Zrób eksperyment. Załóż sobie na jednym przednim kole kołpak, a drugie zostaw z
      gołą stalówką. Potem przejeździj sobie sezon zimowy w takiej konfiguracji i na
      wiosnę zobacz które śruby się lepiej odkręcają i jaki jest stan obydwu felg.

Potem będziesz zadawał głupie, prowokacyjne pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka