ubersztumperumper 15.03.05, 10:38 Oprócz robienia siary właścicielowi? Paskudna,plastikowa tandeta, wiocha! Jak już kogoś na alusy nie stać to niech chociaż wywali ten badziew, czarne stalowki wyglądają NIEPORÓWNYWALNIE lepiej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
robertek Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:40 A mnie podobają się kołpaki, czarne stalówki nie. Link Zgłoś
rekrut1 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:46 Przecie to oczywiste!!!!!!!!Do gubienia! Pozdr. Link Zgłoś
emes-nju Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 10:52 Przypuszczam, ze najlepiej przysluzaja sie tobie - masz o czym pisac :-P Link Zgłoś
piotrek_zalogowany Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 15.03.05, 17:24 Do robienia wiochy,zgadazam sie w 100%. Tytuł postu powinien brzmieć "Do czego służą kołpaki BURAKOM" ;))) Link Zgłoś
jaro_ss Re: Kołpaki 16.03.05, 06:58 Do zbierania się wilgoci, soli, i przyspieszenia korozji felg..... zwłaszcza w zimie, a poza tym, to mam założone kołpaki, jakoś nie chce mi się ich zdejmować.... Link Zgłoś
tjaktoj Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 07:03 Do ozdoby głupku. Powinienem napisać, po co Ci internet skoro potrafisz zadawać jedynie głupie pytania. Nie ma głupich pytań? Są. Link Zgłoś
ubersztumperumper Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:28 tjaktoj napisał: > Do ozdoby głupku. Powinienem napisać, po co Ci internet skoro potrafisz zadawać > > jedynie głupie pytania. Nie ma głupich pytań? Są. Do ozdoby to służą alufelgi. Cięzko chyba komukolwiek dostrzec w tej roli tą plastikową chałę,imitację,podróbę. Link Zgłoś
bestfeler Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:38 Alumfelgi służą jak dla mnie przede wszystkim, do poprawy trakcji, zmniejszenia masy nieresorowanej, chociaż nie zawsze i często, dla mnie jedno z ważniejszych, ułatwiają znacząco chłodzenie hamulców. Ozdoba to raczej w tym wypadku efekt uboczny. Kołpaki natomiast służą przede wszystkim do ozdoby, a fajnym efektem ubocznym jest drażnienie znafcuf. Link Zgłoś
ubersztumperumper Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 13:45 Oj chyba coś sie koledze pomieszało,myślisz że jak ktoś zamawia w salonie alusy albo kupuje je w jakimś sklepie do już używanego auta to cokolwiek mysli o cechach,które wymieniłeś? W 80% procentach przypadków pewnie nawet nie ma o nich pojęcia,za to bardzo mu zalezy na poprawie WYGLĄDU i dlatego glowi sie nad doborem odpowiedzniego wzoru nie wiadomo ile czasu. Poza tym wytłumacz mi,dlaczego w każdym razie każdy kołpak dwoi sie i troi by pod względem wizualnym "przypominać" nieudolnie alufelgę?! Kołpaki auto ozdabiają równie świetnie jak zwały tłuszczu kobitkę,mieć je nic nie kosztuje ale efekt ohydny. Pozdro Link Zgłoś
bestfeler Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:10 Są kołpaki które nieudolnie udają alumfelgi, najczęściej takie można kupic w sklepie z częściami u pana Ździsia. Ale zdecydowana większość kołpaków fabrycznych niczego nie udaje. Jak dla mnie ochydnie wyglada auto na czarnych stałówkach, ale nie widzę powodu by sobie z tego powodu rwać włosy z głowy, albo nawet zakładać wątek na ten temat. Bardzo mnie natomiast ciekawi, bawi i zaskakuje jak łatwo można zirytować innych tak nieznaczącymi błachostkami. Link Zgłoś
thecat Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 11:18 Masz racje, alufelgi to przede wszystkim wyglad, a auta 4x4 to srodek transportu dzieci do szkoly... To co robi wiekszosc nie jest wyznacznikiem funkcji, to tylko moda... Link Zgłoś
tjaktoj Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:55 Szczególnie piękne są alusy w 18 letnim golfie albo cienkoczento. Pomyśl głupku nim coś jeszcze napiszesz, bo się zabagniasz. Link Zgłoś
edek40 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 09:42 To rzeczywiscie niepotrzebne badziewie. Duzo lepiej wyglada samochod w ogolnym kolorze brudu. Jezeli efekt psuja nieco przeswiecajace srebrzyste blyski dekli to jest to powod do wywalenia ich. Nie mozna przy tym zapominac, ze ostre dbanie o brak estetyki nie moze konczyc sie na deklach i niemyciu nadwozia. Koniecznie na okres zimowy nalezy wskoczyc w cieple spodnie i nie zdejmowac ich do wiosny. Gluty z nosa koniecznie w rekaw. Uzycie chusteczki zmusi cie do zalozenia dekli, bo nie mozna byc niekonsekwentnym. Generalnie: brak dekli swiadczy o mnie haslem na dzis. Link Zgłoś
wsk175 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 09:51 kołpaki mają dawać złudzenie , że właściciela stać na alufelgi. Mnie śmieszą najbardziej dekle na "sportowych",ospoilerowanych autkach. 500 razy lepiej wygląda porządnie polakierowana stalowa felga. Link Zgłoś
edek40 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 10:15 Masz slusznosc. Podobnie pieknie wygladaja gumofilce ze sladami gnoju. Link Zgłoś
milestone Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 16.03.05, 14:53 A co było wcześniej, kołpaki czy aluminiowe felgi? Bo jeśli kołpaki, to Twoje argumenty tracą racje bytu. Emilia Link Zgłoś
andre_234 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 21:50 Kołpaki, dekle, kapsle były od zawsze. służyły do ochrony śrób przed brudem. A jak gościu pogubił i nie stać go na nowe to dorabia ideologię. pzdr Link Zgłoś
ahym Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 21.03.05, 22:04 jest cos takiego jak estetyka pojazdu. może sie komuś plastik nie podoba, ale nie mów, e metalowe czarne plamy z wystającymi śrubami wyglądają lepiej. chyba tylko wtedy jak masz czarne auto. Link Zgłoś
qwert114 Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 19:38 w BMW alufelgi naśladują wyglądem kołpaki Link Zgłoś
gyroscope Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 19:46 a czy nie nie zmniejszają przypadkiem oporu powietrza (o jakies minimalne wartosci)? nie wiem, moze tak jest. Link Zgłoś
czyzunia Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 22.03.05, 21:29 tak się zastanawiam czy wy tak na poważnie, czy raczej jako przygłupy? chyba to dugie. Link Zgłoś
emes-nju Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 23.03.05, 14:03 Wlasnie po to samochody sa w nie wyposazane. Zmniejszenie oporu powietrza dzieki kolpakom jest "mierzalne". Link Zgłoś
tomeeeek Re: Do czego służą kołpaki??????????????????????? 26.03.05, 08:55 Zrób eksperyment. Załóż sobie na jednym przednim kole kołpak, a drugie zostaw z gołą stalówką. Potem przejeździj sobie sezon zimowy w takiej konfiguracji i na wiosnę zobacz które śruby się lepiej odkręcają i jaki jest stan obydwu felg. Potem będziesz zadawał głupie, prowokacyjne pytania. Link Zgłoś