Gość: joko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 00:48 ludzie, nie ma to jak Vectra A Link Zgłoś Obserwuj wątek
polokokt Re: Opel Vectra 18.07.02, 11:42 Czesc A czy w salonach mozna juz obejrzec Vectre najnowszej generacji? Bo w gazetach reklamoja, ale kiedys jak sie pytalem w salonie to sami nie wiedzieli kiedy bedzie, pomimo ze wtedy tez reklamowali w prasie. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Opel Vectra IP: 217.153.10.* 18.07.02, 13:38 Mozna. Pewnie, jak wszyscy, mam mieszane uczucia co do stylistyki, ale podczs jazdy probnej sie o niej zapomina. Auto ma swietle walory trakcyjne, jedzie przyklejone do nawierzchni jak po sznurku. Zal wysiadac, a gdy w koncu musisz to zrobic, znowu stylistyka bije w twarz. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Opel Vectra IP: 217.153.10.* 18.07.02, 13:40 Mozna. Pewnie, jak wszyscy, mam mieszane uczucia co do stylistyki, ale podczs jazdy probnej sie o niej zapomina. Auto ma swietle walory trakcyjne, jedzie przyklejone do nawierzchni jak po sznurku. Zal wysiadac, a gdy w koncu musisz to zrobic, znowu stylistyka bije w twarz. Link Zgłoś
Gość: RS Re: Opel Vectra IP: *.zeork.com.pl 15.10.02, 07:53 Do tej pory myślałem, że tylko Fiat (multipla) i Ford (K) może zrobić straszne paskudztwo, ale Opel z nową Vectrą niewiele od nich odstaje. No może nieco przesadziłem z tym porównaniem, ale jak można było tak oszpecić tak ładny samochód jakim był poprzedni model Vectry!!! Link Zgłoś
Gość: pacan Re: Opel Vectra IP: *.paslek.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 17:44 co kurde piszesz o tej padlinie Link Zgłoś
Gość: paulus mercedes IP: 194.204.190.* 19.07.02, 12:54 ludzie nie ma to jak 5,6 se! : ))) Link Zgłoś
Gość: Marzie Re: Opel Vectra IP: main:* / 10.10.83.* 15.10.02, 08:50 Testowalem samochod, jest doskonaly w porownaniu z C5 jest lepiej wykonany estetycznie. Zamowilem wersje z silnikiem Diesla. Ma bardzo przestronne wnetrze. W wyposazeniu standardowym ma klimatyzacje, czego nie maja inne konkurencyjne auta. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Opel Vectra C IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.10.02, 10:59 Według testów, poziom hałasu w nowej V. jest odpowiedni dla klasy małych samochodów z segmentu B, zaś ok. dwukrotnie wyższy od średniej ze swojej klasy. Dla wielu zorientowanych w temacie, to oznacza dyskwalifikację. Radzę zbadać i porównać, póki nie jest za późno, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Lemmy Re: Opel Vectra C - chyba w uszach Ci szumi IP: *.stacje.agora.pl 15.10.02, 17:54 Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Opel Vectra C IP: *.pik / 213.186.69.* 16.10.02, 09:14 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Według testów, poziom hałasu w nowej V. jest odpowiedni dla klasy małych > samochodów z segmentu B, zaś ok. dwukrotnie wyższy od średniej ze swojej klasy. > > Dla wielu zorientowanych w temacie, to oznacza dyskwalifikację. Radzę zbadać i > porównać, póki nie jest za późno, pozdrawiam hehe ostatnio byłem na jazdach próbnych nową Vectrą, i facet z którym jechałem (sprzedawca) powiedział, że przeprowadzono badnia odnośnie poziomu hałasu i okazało się że nowa V. ma poziom zbliżony do nowego Mercedesa klsay E, czyli odpowiedniego dla segmentu D :-) więc, proszę cię, nie siej zamętu... Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Opel Vectra C IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.10.02, 11:39 Nie wiem, co powiedział "facet"; Auto-Bild na przykład, i niektóre polskie pisma branżowe podawały (dla wersji 2.0) 73dB przy 130, (a zważyć należy, iż jest to włściwie wóz przynależny, produkcyjnie, Niemcom). Wiarygodność źródeł pozostawiam bez komentarza, gdyż i tak porównać z konkurencją należy własnousznie. O kulturze dyskusji nawet nie wspominam- podstawą jest argument, a nie pretensje obrażonej pensjonarki. Nie przewidziano zresztą miejsca na spory, gdzie temat dotyczy prostych faktów fizycznych, przynajmniej w kwestiach merytorycznych, pozdrawiam i życzę obiektywności PS.Radze nie zapominać, że żaden zresztą samochód nie jest świętą krową, ani nową narzeczoną. Wręcz przeciwnie- im więcej o nim wiemy, tym lepiej dla nas. Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Opel Vectra C IP: *.pik / 213.186.69.* 17.10.02, 08:21 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Nie wiem, co powiedział "facet"; Auto-Bild na przykład, i niektóre polskie > pisma branżowe podawały (dla wersji 2.0) 73dB przy 130, (a zważyć należy, iż > jest to włściwie wóz przynależny, produkcyjnie, Niemcom). Wiarygodność źródeł > pozostawiam bez komentarza, gdyż i tak porównać z konkurencją należy > własnousznie. O kulturze dyskusji nawet nie wspominam- podstawą jest argument, > a nie pretensje obrażonej pensjonarki. Nie przewidziano zresztą miejsca na > spory, gdzie temat dotyczy prostych faktów fizycznych, przynajmniej w kwestiach > > merytorycznych, pozdrawiam i życzę obiektywności > > PS.Radze nie zapominać, że żaden zresztą samochód nie jest świętą krową, ani > nową narzeczoną. Wręcz przeciwnie- im więcej o nim wiemy, tym lepiej dla nas. niestety, nie ma Vectry C z silnikiem 2.0 (no chyba ze masz na myśli diesla, ale wątpię żeby akuret dla tego modelu podawali poziom głośności) wg. takiego pisma branżowego jakim jest Auto Motor i Sport, Vectra C przy prędkości 100km/h osiąga poziom głośności 65dB, dla porównania - Peugeot 307 przy tej samej prędkości ma 70dB, Ford Fiesta (nowy model) 68dB... pzdr Link Zgłoś
Gość: Ralph Przepraszam za błąd, pomyliłem się:( IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.10.02, 16:08 Mea culpa... Wstyd mi podwójnie i jeszcze raz przepraszam- dane podałem nieprawidłowe. Nie na usprawiedliwienie, bynajmniej, ale na marginesie- dodam, że w głowie zamieniłem miejscami wynik pomiaru głośności VectryC z aktualnym NissanemPrimera, i to do Primery odnosi się ten "hałas" (73dB wobec 69Vectry; w teście porównawczym z Laguną i Mazda6, wszystkie 1.8, a nie 2.0, na moje "pogrążenie"). Dzięki przedmówcy za sprostowanie, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Przepraszam za błąd, pomyliłem się:( IP: *.pik / 213.186.69.* 18.10.02, 09:44 Gość portalu: Ralph napisał(a): > Mea culpa... Wstyd mi podwójnie i jeszcze raz przepraszam- dane podałem > nieprawidłowe. Nie na usprawiedliwienie, bynajmniej, ale na marginesie- dodam, > że w głowie zamieniłem miejscami wynik pomiaru głośności VectryC z aktualnym > NissanemPrimera, i to do Primery odnosi się ten "hałas" (73dB wobec 69Vectry; w > > teście porównawczym z Laguną i Mazda6, wszystkie 1.8, a nie 2.0, na > moje "pogrążenie"). Dzięki przedmówcy za sprostowanie, pozdrawiam ok,nic sie nie stało :-) pzdr Link Zgłoś