Dodaj do ulubionych

Tylne światła przeciwmgłowe

IP: *.zebyd.com.pl 19.05.01, 21:03
Co sądzicie o gościach którzy mają włączone tylne światła przeciwmgłowe non-
stop ? Mnie trafia po prostu szlag gdy taki jeden z drugim cep jedzie przede
mną wieczorem, a zwłaszcza w deszczu, z wielkimi czerwonymi reflektorami
wycelowanymi we mnie. Myślicie, że to zwykły debilizm czy jakaś buracka moda ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.01, 21:31
      jaka tam z nowu moda. kiedys ktos nie zauwazy jak koles bedzie hamowal i
      przywali mu w tyl. moze wtedy sie nauczy taki pacan nie jezdzic na swiatlach
      przeciwmglowych (przeciwmgielnych)w warunkach ku temu nie sprzyjajacych.
      • Gość: g Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 22.05.01, 13:11
        Sam jesteś pacan jeśli cie to oślepia to powinienes sobie darować jazde
        samochodem wieczorem i w nocy bo to jest kurza ślepota, póxniej jest zwalnianie
        przy mijaniu pojazdu z naprzeciwka do 20 km/h a potem to jakieś drzewo bo ktoś
        cie oślepił takie rzeczy sie zdarzają, że ktos ma wlączone przeciwmgielne może
        to i nie jest zbyt uprzejmnie ale nie powinno to nikomu przeszkadzać bo
        większośc samochodow ma jeszcze trzecie światło stopu inie mozna śię tłumaczyc
        że się nie widzialo jak ktoś hamował
        • Gość: max Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: *.citicorp.com 22.05.01, 13:19
          pochrzaniło cię! jazda na św przec. mgielnych gdy nie ma mgły jak mleko jest
          zabroniona przez kodeks drogowy, oślepiasz innych, mam nadzieję że gliny
          przydupią ci odpowiedni mandat!
        • Gość: ana Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: 212.244.170.* 22.05.01, 13:25
          Przeczytaj resume n/t przednich a poczujesz się jak w domu.
        • Gość: mr Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: 217.67.196.* 22.05.01, 13:32
          jak czytam twoje bzdury to mi sie robi zle na żołądku, jazda na mgielnych przy
          normalnych warunkach to zbrodnia w biały dzień. jeśli ktoś myśli że jest lepiej
          widoczny to jest w ogromnym błędzie bo te światła bardziej sugerują że ktoś
          zwalnia. policja niestety nic nie robi w tym kierunku bo i tak się nie znają. w
          niemczech jak się jedzie na mgilenych to tylko max. 70 kmh a w normalnych
          warunkach to mandat bez dyskusji. wiem bo przez dłuższy czas mieszkałem tam i
          wiem jak się kierowcy odnoszą do wariatów albo inaczej "szpanerów" na
          mgielnych. to strasznie głupie ale chyba nic się na to nie poradzi. a przodują
          w tym kierowcy polonezów co sobie chyba dopiero kupili super auto bo wcześniej
          to chyba teaktorem jeździli i teraz muszą korzystać.
    • Gość: ana Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: 212.244.170.* 22.05.01, 13:15
      Dokładnie to samo co - patrz - o przednich światłach przeciwmgielnych !
      • Gość: Tomek_K Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: *.clinika.pl 22.05.01, 14:00
        Jak juz jestesmy przy tylnych swiatlach przeciwmgielnych, to opowiem smieszna
        historie jaka przydarzyla mi sie pare lat temu. [Na wstepie zaznacze tylko, ze
        jestem absolutnie przeciw uzywaniu swiatel przeciwmgielnych w innych warunkach
        niz do tego te swiatla sa przystosowane]
        Ad rem:
        Pare lat temu, zdarzylo mi sie po raz pierwszy w zyciu prowdzic samochod inny
        niz fiat 126p. Troche zestresowany siadlem za kierownice Opla Astry. Byl to
        srodek zimy, ale wewnatrz pojazdu tak sie nagrzalo, ze siedzialem sobie w samej
        koszuli, ktora na dodatek rozpialem (nie majac t-shirta pod spodem). Obok
        dziewczyna, (obecnie prawie zona), a ze byl to poczatek znajomosci, wiec emocje
        dodatkowe, wypieki na twarzy itp ;-)) I tak sobie jedziemy, i jakos tak przez
        przypadek wlaczylem tylne przeciwmgielne (podkresle ze zrobilem to ZUPELNIE
        NIESWIADOMIE). Godzina bardzo pozna wieczorna, ulica pusta i .. NAGLE widze za
        soba radiowoz. Niepewny swoich umiejetnosci w nowym wtedy dla mnie pojezdzie
        zestresowalem sie niemalo i twardo jade 60 km/h w porywach do 40 km/h i troche
        nierowno sie szosy trzymam (pierwsze doswiadczenie w zyciu ze wspomaganiem
        kierownicy) Po 5 kilometrach misie nie wytrzymaly dluzej, daly sygnal i
        zjechalem w zatoczke. Wysiadam z samochodu, koszula rozpieta, mroz trzaskajacy,
        podchodze do radiowozu i ... NAGLE "BUM!!! - potknalem sie o dziure w drodze i
        centralnie przed radiowozem przewrocilem sie na asfalt.
        Pierwszy misu zaczyna dyskusje
        - "Ha ha ha no to ile dzisiaj wypilismy???"
        - "nic!"
        - "hahahhahaha hahahahahaha a po co panu to swiatlo przeciwgielne?"
        - "jakie swiatlo??" - nie mialem pojecia o co pytaja
        - "hahahahahahahah pan tu ostroznie podejdzie i dmuchnie"
        Podszedlem, dmuchnalem a tam 0.00 %%
        W tym momencie misi tak zadziwilo, ze oddali mi dokumenty
        i wybaknawszy ciche "dziekuje" odjechali. :-)))

Pozdrawiam!
        • Gość: ana Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: 212.244.170.* 22.05.01, 14:13
          No tak, ale to parę lat temu. Teraz to by Ci jeszcze pałą na dowidzenia.
          Pozdrowienia dla żony(prawie).
          • Gość: Ptr Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 15:35
            Jak już tu kiedyś pisałem na forum, po przednich przeciwmgielnych w dzień
            poznacie dresa w "klepaczu stodolnianym", disco na full i szyby w czarnej folii
            (pewnie żeby nie popękały) a po tylnych faceta w kapeluszu, co to
            jedzie "bezpiecznie" 40 km/h i chce być dobrze widziany a kodeks drogowy czytał
            ostatnio tak ze 30 lat temu. I na pewno nie ma ten dziadek w swojej Skodzie 105
            trzeciego stopu, który mógłby sugerować, że zobaczymy gdy zahamuje.
            • Gość: fragi Re: Tylne światła przeciwmgłowe IP: *.zebyd.com.pl 22.05.01, 23:37
              Nie zauważyłam aby w oślepianiu jadących z tyłu przodowali użytkownicy skód czy
              poldków choć pewnie też się zdarzają. Częściej widzę zachodniaki a zwłaszcza
              Suzuki Swift (pewnie dlatego, że ma takie piękne tylne lampy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka