popolipo 31.07.05, 12:26 Cześć potrzebuję twałęgo i wygodnego autka, żeby mi jeszcze tak z 5 lat pojeżdziło. Proszę o opinie osoby które mają jakieś pojęcie o w/w samochodzie. pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
raver1 Re: M-B W124 diesel 31.07.05, 12:37 Ja mam pojecie bo mam takie cos w rodzinie.124 300D rocznik 1987,przebieg oryginalnu juz 730.000!!!Kupiony byl niecale 3 lata temu,sprowadzony z Niemiec,mial wtedy 510.000 a te 220.000 to jest zrobione juz w Polsce przez prawie 3 lata.Na poczatku zainwestowac trzeba bylo w koncowki wtryskiwaczy,szklanki i uszczelniacze jezeli chodzi o silnik,no i do tego doszlo pare gum i tulei jezeli chodzi o zawieszenie,od tamtej pory zero wklady finansowego po za oczywiscie wymianami oleju,samochod zachowuje sie jakby spokojnie mial dotrwac do 1.000.000km.Jedyny problem to drobne wykwity korozji,glowniena drzwiach,no ale to ma w koncu 18 lat.Tak wiec samochod jest nie do zarzniecia,no i nie kupuj 2 lytrowego diesla,bo cena kusi ale tym sie nie da jezdzic. Link Zgłoś
dark13 Re: M-B W124 diesel 31.07.05, 12:55 popolipo napisał: > Cześć > potrzebuję twałęgo i wygodnego autka, żeby mi jeszcze tak z 5 lat pojeżdziło. > Proszę o opinie osoby które mają jakieś pojęcie o w/w samochodzie. > pzdr wedlug taksiarzy i ja tez tak mysle najlepszy silnik diesla to 2,5D w miare dobre osiagi i duza trwalosc,najlepiej kupic 124 po 89 roku miala duzo ladniejsze tapicerki ogolnie chyba najtrwalszy samochod mechanicznie ,nowsze i lepsze silniki byly dopiero w E-klasie Link Zgłoś
popolipo Re: M-B W124 diesel 31.07.05, 13:20 no no wszyscy pisza pozytywnia - poczytałem sobie trochę na www.mb.org.pl ale to forum maniaków M-B wiec pisze tu żeby może obiektywniaj było. A jak ze złodziejami? Czy to prawda że lusterka, listwy i celowniki nawet kroja? A jak 2.5 D to manual czy automat? PZDR Link Zgłoś
dark13 Re: M-B W124 diesel 31.07.05, 13:54 popolipo napisał: > no no > wszyscy pisza pozytywnia - poczytałem sobie trochę na www.mb.org.pl ale to foru > m > maniaków M-B wiec pisze tu żeby może obiektywniaj było. > A jak ze złodziejami? Czy to prawda że lusterka, listwy i celowniki nawet kroja > ? > A jak 2.5 D to manual czy automat? > PZDR ja akurat nie przepadam za mercedesami wole Audi ale jesli chodzi o trwalosc sa naprawde dobre z wkladami od lusterek i listwami to prawda kradna na potege to najwieksza wada. Jesli chodzi o skrzynie to jesli auto ma zdecydowanie wiecej jezdzic po miescie to automat jesli trasy manual bedzie lepszy i odpadna klopoty z wymiana oleju aut. obie sa trwale Link Zgłoś