Dodaj do ulubionych

Jakość Opla Astry II

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 16:59
Od 3 miesięcy mam Astrę II. Od razu musiałem wymienić nieszczelny przedni
reflektor. Podczas jazdy cały czas coś klekocze i brzęczy w desce
rozdzielczej - serwis nie był w stanie tego usunąć. Od 3 tygodni skrzypi pedał
sprzęgła. Nie są to może poważne usterki, ale bardzo denerwujące i chyba nie
powinny występować w nowym samochodzie. Czy inni też maja podobne problemy, czy
po prostu ja trafiłem na niechlujnie wykonany egzemplarz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sven Re: Jakość Opla Astry II IP: *.waw.cdp.pl 20.09.01, 12:30
      Mam Astre Classic I i chce ja zmienic. A to z powodu licznych denerwujacych drobiazgow, ktore wylaza
      praktycznie od 1-go dnia po opuszczeniu salonu. Tlumaczylem sobie, ze Astra II to bedzie juz inne auto i
      juz je prawie sobie wybralem na nastepce, gdy do serwisu przyszedl klient i rzucal gromy jeden po
      drugim na swoja "dwojke". Potem ktos tu na forum dopelnil dzban i mi przeszlo.
      Pozdr.
      • Gość: x Re: Jakość Opla Astry II IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 22:18
        Zgadzam sie moj kupel ma Astre itez narzeka zerknijcie na watek o zalowaniu
        Opla.
        • Gość: Jakość Re: Jakość Opla Astry II IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 00:32
          Opel Astra II to Ganz Gruchotte Wunderwaffe Mod.01 Żal,po 30kkm do wymiany
          amortyzator. Niemiecka jakość, Fiatowskie wykonanie.
          • Gość: x Re: Jakość Opla Astry II IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 15:32
            Osobiście nie posiadam OPLA ASTRY II ale z opisanymi usterkami już się
            spotkałem ponieważ ma ją mój wójek. Też ma problrmy z nieszczelnością
            reflektora i z piszczącym pedałem sprzęgła- tu chodni poprostu o zwykłe
            przesmarowanie tego elementu (są to elementy metalowe więc po czasie mogą
            piszczeć, no chyba że uważa pan to za wielką awarię). Co do piszczenia czegoś
            spod deski rozdzielczej, jest to dość dłośno pracujący układ wspomagania
            kierowniczego.

• Gość: dia Re: Jakość Opla Astry II IP: 192.168.103.* / *.sarzyna.pl 24.09.01, 08:07
              Ja też nie jestem posiadaczem AstryII ale wczoraj rozmawiałem ze szwagrem który
              kupił to auto w połowie sierpnia. Decyzję podjął dość pochopnie bo od roku
              nastawiony był na Polo Clasika ale ten został wycofany z produkcji więc z
              marszu kupił astrę II.Po przejechaniu 200km zaczęła mu świecić jakaś kontrolka
              alarmowa silnika. Na dodatek na drugi dzień przyszedł list od dealera - aby się
              zgłosić do serwisu bo cała seria ma jakąś wadę.
              Na przednim zderzaku zauważył pęknięcie a także wadę lakieru na lewym błotniku
              oraz plamy (różne odcienie lakieru)na dachu.

A teraz pytanie - gdzie jest produkowana Astra II ? PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka