Dodaj do ulubionych

chip do VW

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 01:29
jaki chip do 1,9 TDI 90 KM? w jaka firme warto ewentualnie zainwestowac?
jakie sa subiektywne wrazenia po (rozsadnym) chip tuningu? katalogowe 13
sekund okazuje sie calkiem zwawe i elastyzne!
pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • devote Re: chip do VW 11.01.03, 14:20
      Jest kilka chipow do TDI ale polecam UPSOLUTE chip.W USA ten jest najbardziej
      popularny do TDI 90hp.

www.upsolute.com
      www.chip-tuning.com
      www.speedtuningusa.com
    • Gość: ja Re: chip do VW IP: *.dyn.optonline.net 11.01.03, 14:35
      Upsolute najlepszy
      tylko 300$ plus instalacja 70$
      • Gość: Wiesguy Re: chip do VW IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* 11.01.03, 21:53
        Moja firma do Tdi 110KM dała chip podnoszący do 140KM z salonu firmowego nie
        tracac gwarancji.
        • Gość: ja Re: chip do VW IP: *.dyn.optonline.net 11.01.03, 23:06
          twoja firma? tzn jaka?
        • devote Re: chip do VW 11.01.03, 23:10
          Gość portalu: Wiesguy napisał(a):

> Moja firma do Tdi 110KM

jemu chodzi o TDI 90 km
          • Gość: verte Re: chip do VW IP: 62.233.163.* 12.01.03, 19:46
            devote napisał:

>
            > jemu chodzi o TDI 90 km

Fajnie,ze zauważyłeś.Poza tym nie mieszka w Stanach tylko w w Wawce.
            • devote Re: chip do VW 13.01.03, 23:48
              Gość portalu: verte napisał(a):

>nie mieszka w Stanach tylko w w Wawce.

nie widze przeszkody
              Upsolute to firma z Austri i ma dealerow w europie
              wiec i tak z Wawy ma blizej niz ja z USA

• Gość: macra Re: chip do VW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 17:06
      fakt, do stanow troche daleko:-) do austrii blizej ale i tak jak juz sie
      zdecyduje to raczej bede szukal czegos w kraju!

ktos z was juz wkladal chip'a do swojego TDI? chodzi mi o wrazenia z jazdy, czy
      mozna cos takiego najpierw przetestowac zamin zdecyduje sie na zakup? srednio
      mam ochote kupowac kota w worku. jak jest z emisja spalin i ze spalaniem? w
      ktoryms auto-swiacie ostro skrytykowali chip-tuning. opisywali golfa na
      pompowtryskiwaczach 100 KM przerobionego na 130 KM!

szwagra TDI 110 KM przy porownywalnej jezdzie pali tyle samo co moje 90 KM!
      • Gość: Jarek Re: chip do VW IP: 213.17.181.* 15.01.03, 08:34
        Zerknij na:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=352&w=4164360&a=4186761
        może też na:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=352&w=777496&a=778257
        albo na:

www.chojnacki.tuning.pl/faq.php?num=103#C

Niestety posty z forum tuning z 2001 roku zostały juz usunięte, a tam było
        sporo opinii użytkowników takich modyfikacji. Co prawda nie mam chip'a, lecz
        tuning box, ale...

Wrażenia z jazdy - zdecydowana poprawa elastyczności, która przydaje się
        głównie w trasie.

Test przed zakupem - ja miałem taką możliwość, ale powtarzam, że mam box'a.

Emisja spalin - Pan Jacek Chojnacki dokonał badania spalin i mam wydruk z
        testera, że szkodliwość spalin mieści się w obowiązujących normach.

Opinie "AutoSzmaty" - a czego oczekiwałeś? Dlaczego mieliby chwalić możliwość
        podbicia osiągów ze 100 KM na 130 KM za 2-3 tys. PLN, skoro VW ma też silnik o
        wyższej mocy, a różnica w cenie jest wyższa niż wspomniane 2-3 tys. PLN.

Pozdr

;-)))
      • devote Re: chip do VW 16.01.03, 00:29
        www.upsolute.com
        zagladales tutaj ? podalem przeciez link i tam wszystko pisze jak silnik
        reaguje na chip.W polsce chyba chipa nie robia wiec proponuje kupic sprawdzony
        produkt zagraniczny Upsolute.Moze ktos prywatnie sprowadza i montuje te chipy
        ale ja bym nie pozwolil jakiemus amatorowi grzebac w moim komputerze ECU.Lepiej
        udac sie do dealera renomowanej firmy.
        • Gość: macra Re: chip do VW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 23:29
          zagladalem ale chodzilo mi o opinie uzytkownikow, a nie firmy ktora - z
          oczywistych wzgledow - bedzie zachwalac swoj produkt.
          • Gość: ja Re: chip do VW IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 23:33
            watpie abys znalazl tutaj kogos kto ma chip.ciekawe ile ludzi w polsce wogole
            ma.moze nawet nikt albo pare osob.
            • Gość: polokokt Re: chip do VW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.03, 23:40
              Nie no kilka (nawet pewnie troche wiecej niz kilka) osob ma, ale dokladnie tak
              jak powiedzial przedmowca, na tym forum raczej ich nie spotakasz, tu nie ma
              fanow tuningu, kazda modyfikacja jest uwazana za zbedna i jest zjezdzana rowno.
              • Gość: Wiatr Re: chip do VW IP: *.mentor.torun.pl 20.01.03, 11:42
                Trochę chipów jednak jeździ po kraju.
                Moje doświadczenia są w tym zakresie pozytywne.
                Mam 101 KM TDI podniesione do 130 KM. Szczególnie imponujący jest moment
                obrotowy ok. 300 Nm. Naprawdę czuć to na trasie.
                Co do zachowania się samochodu...
                TDI to nie pojazd do ścigania się. Ruszając trzeba szybko zmieniać biegi na
                wyższe. Ale już od ok. 40-50 km/h można spokojnie ciągnąć na 5 biegu.
                Wyprzedzanie na trasie to bajka. Nie redukuję na 4 bieg. Lekkie dodanie gazu i
                samochód ciągnie do przodu bez oporów.
                Prędkości maksymalnej nie sprawdzałem, ale doszedłem do 200 km/h. Dalej nie
                ryzykuję.
                Spalanie, przy spokojnej jeździe bez zmian, przy ostrzejszym traktowaniu
                samochodu zwyżka o kilka dziesiątych litra (wg komputera).
                Dla bezpieczeństwa przeglądy zamiast co 15 000 km robię co 12 000 - 13 000 km.
                I tak od 1,5 roku bez problemów.
                Dresy w BMW mają bardzo zdziwione miny :-))
          • Gość: Jarek Re: chip do VW IP: 213.17.181.* 20.01.03, 10:57
            Gość portalu: macra napisał(a):

> zagladalem ale chodzilo mi o opinie uzytkownikow, a nie firmy ktora - z
            > oczywistych wzgledow - bedzie zachwalac swoj produkt.

Ja tam jestem osobiście zadowolony z ChipTronic'a i myślę, że swoje pytanie
            możesz bezpośrednio Robertowi Bednarkowi (0-602-639-999) z Sulejówka.
            Specjalizują się VW i są w miarę blisko W-wy. Mi się z nimi dobrze
            współpracowało.

Pozdr

;-)))
    • Gość: macra Re: chip do VW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 15:29
      ja tez nie jestem jakims zagorzalym fanem tuningu, aczkolwiek to prawda...
      kazda modyfikacja uwazana bedzie zaraz przez czesc(!) forumowiczow za zbedna!
      przy umiarkowanej jezdzie (praktycznie 95% w miescie) moje TDI pali ok 8,5 l na
      100 km! w trasie roznie, zalezy od stylu jazdy i predkosci. dzieki za opinie i
      namiar do goscia z sulejowka:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka