Dodaj do ulubionych

!!!***..::Łada Niva::..***!!!

IP: *.chello.pl 31.01.03, 11:19
Witam wszystkich. Mam pytanie na temat wyżej wwymienionego auta. Chciałbym
poznać opinie na temat Nivy , właściwości terenowych i wogóle wszystkiego.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam W. Re: !!!***..::Łada Niva::..***!!! IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 31.01.03, 13:32
      Witaj.
      Tanie ,małoawaryjne , spartańskie auto rzeczywiście terenowe.
      W trasie , szczególnie dłuższej może zmęczyć słabiutką dynamiką silnika. Ale do
      130 km/h da się jechać spokojnie - ma zaskakująco wygodne fotele z przodu i
      prowadzi się całkiem sympatycznie ale jest mułowata.
      Natomiast na podstawie własnych oraz wielu użytkowników doświadczeń uważam iż
      jest to jeden z najlepszych samochodów terenowych jakie istnieją , a zważywszy
      cenę 0 chyba najlepszy.Krótki rozstaw osi z 16-calowymi kołami , 22-
      centymetrowy prześwit , wspaniałe kąty natarcia , blokada mechamizmu
      różnicowego, terenowe przełożenie biegów no i stały napęd na wszystkie koła
      pozwalają wjechać tym niepozornym autem prawie wszędzie ( kiedy parę lat temu
      mojego szwagra zasypało w leśniczówce to ani leśny traktor 4x4 ani pajero tylko
      właśnie niva dostarczała mu prowiant). jeśli chodzi o właściwości terenowe to
      trudno ją przechwalić.
      Auto mało się psuje a jeśli już to naprawa jest śmiesznie prosta za śmieszną
      cenę - samodzielnie , u ślusarza , kowala , mechanika. Pali to-to sporo więc
      idealnym rozwiązaniem jest instalacja gazowa ( do 150 zł) i wtedy radość po
      wertepach , śniegu , błocie , bajorach itp. ponadto auto dość wdzięczne w
      ozdabianiu ( relingi dachowe , orurowanie , poszerzane nadkola).
      Jeżeli chcesz kupić używaną ( np. od Lasów Państwowych ) to dobrze jest
      sprawdzić czy nie jest wykoślawiona- oni ( i nie tylko oni) zwykle mało dbają o
      auta służbowe.
      PZDR>
      • Gość: Jurek Re: !!!***..::Łada Niva::..***!!! IP: *.chello.pl 31.01.03, 14:03
        DZieki za odpowiedź . Może ktoś jeszcze wyrazi swoje zdanie?
        • Gość: Rafik Re: !!!***..::Łada Niva::..***!!! IP: *.multico.pl / 195.116.3.* 01.02.03, 10:40
          Mam takowa, uzywam jej jezdzac na polowania. Pali 13l gazu:) a w terenie
          zachowuje sie nadzwyczaj dobrze. Malo awaryjna jesli sie dba o rozrzad.
          Jedynawada jest to ze jest zbyt krotka i mimo zimowych opon potrafi czasem
          zaskoczyc :)- kto nia jezdzil dobrze o tym wie. Nastepna wada jest staly,
          nierozlaczalny naped 4x4. Wiecej wad nie posiada - uzytkuje jaod 2lat i jestem
          bardzo zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka