Dodaj do ulubionych

Nalepka z rybą?

IP: 10.1.100.* 12.11.01, 09:16
Ostatnio zauważyłem na paru autach, nalepki z symbolem ryby naklejane na tył
samochodów. Może ktoś wyjaśni o co chodzi?

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: yeyek Re: Nalepka z rybą? IP: *.bbnplanet.com 12.11.01, 09:20
      zdaje się, że jest to zgoda na oddanie narządów w razie wypadku
      • Gość: malko Re: Nalepka z rybą? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 09:27
        Ryba oznacza, że kierowca jest chrześcijaninem. Oznaczenie dla wtajemniczonych.
        Jeżeli się nie mylę to skrót od słów "Jezus Chrystus Król Świata" (po grecku?)
        daje słowo ryba (też po grecku). Może coś pokręciłem (kiepski ze mnie
        chrześcijanin), ale mniej więcej o to chodzi.
        • Gość: Krzysiek Re: Nalepka z rybą? IP: *.toya.net.pl 12.11.01, 09:31
          Czyli mozna spodziewac sie jazdy bez grzechu - zgodnie z przepisami. Tak mam to
          rozumiec?
          • Gość: Ali Re: Nalepka z rybą? IP: 213.25.84.* 12.11.01, 10:14
            Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Czyli mozna spodziewac sie jazdy bez grzechu - zgodnie z przepisami. Tak mam to
            >
            > rozumiec?

Lepiej grzeszyć i później żałować niż żałować że się nie grzeszyło.
            A na serio. Jazda niezgodnie z przepisami jest grzeche.
            Deklaracja że jest się chsześcijaninem zobowiązuje do poprawnej jazdy.
            Czy ktoś ma jakieś doświawczenia?
            Pozdr.
        • Gość: qocur Re: Nalepka z rybą? IP: *.*.*.* 12.11.01, 10:27
          To skrót od słów "Jezus Chrystus Boga Syn Zbawiciel". Reszta się zgadza.

BTW niedawno widziałem takiego "orybionego", który na Grochowskiej
          (ograniczenie jak w całym mieście do 50) grzał równo ze mną w porywach do 100-
          ki. Że ja, to rozumiem - ateusz, zgniłek moralny i w ogóle typ aspołeczny, ale
          On???? ;o)))
      • Gość: kracho Re: Nalepka z rybą? IP: 212.33.90.* 16.11.01, 11:30
        Mój wujek należy do klubu płetwonurków Amfora. Kiedyś na Poldku miał naklejoną
        sylwetkę nurka. Niedawno kupił sobie Scenica i też sobie nalepił taką nalepkę.
        Symbolizuje to, że jest zagorzałym płetwonurkiem, a nie nurkującym raz do roku
        lub cuś innego (np. nurkowanie podczas hamowania)
        PS. A co do BMW to naprawdę jeżdżą same dresy, którzy zresztą na drogach
        zachowują się po chamsku.
    • Gość: 7441342 chrzescijanie i nurkowie IP: *.shell.nl 12.11.01, 10:53
      druga oprocz chrzescijan najchetniej autoidentyfikujaca sie grupa kierowcow to
      nurkowie. Tak sadze po ilosci onalepkowanych sylwetka nurka samochodow - ale
      moze to jakis gryps i chodzi o cos zupelnie innego?

Swoja droga, ciekawe jakiej jazdy mozna oczekiwac po nurkach.
      • Gość: malko Re: chrzescijanie i nurkowie IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 11:14
        Są jeszcze:
        - kowboje (z koniem)- uwaga - ułańska fantazja
        - piloci (z samolotem lub szybowcem) - chłopaki z fantazją
        - baby (z napisem: UWAGA BABA) - różnie z nimi jest
        - fani the Rolling Stones (z wywalonym jęzorem) - słuchają świetnej muzyki
        - pioneer, alpine, sony, blaupunkt, diora (głośniki zasłaniają 4/5 tylnej
        szyby, a naklejki są wszędzie) - wszystko jasne
        - są jeszcze siberzy (np. CB - Czesiek, CB - President) - oni zawsze są na
        fali, mają takie fajne 1,5 metrowe anteny

Co do grzeszenia na drodze, to piekło mam murowane. Mam nadzieję, że
        przekroczenia prędkości w terenie niezabudownym są karane niższą temperaturą w
        kotle...
        • Gość: hocest a swoją drogą ..... IP: *.bbnplanet.com 12.11.01, 11:24
          zastanawiam się czemu mają służyć takie naklejki.
          wiem, że większość z osób które nakleiły sobie naklejkę z nurkiem tak naprawdę
          nurkowały tylko raz w życiu podczas wczasów w Turcji czy na jakiś tam wyspach i
          tak naprawdę następne nurkowanie trafi się im może przy następnych wakacjach
          albo może w ogóle się nie trafi.
          a może to najzwyczajniej chęć pokazania że jest się innym, chęć wyróżniania się
          na drodze.
          mam ambiwalentny stoaunek do takich "wodniaków"
          • Gość: picu Monogramy też pic na wodę... IP: 212.244.170.* 12.11.01, 12:02
            Z tej samej chęci zaistnienia ponad egzystencjalną szarością clowny cyrkowe
            ubierają kolorowe szmaty i malują twarze w nieprawdopodobnie śmieszne (wg nich)
            grymasy. Do tej samej kategorii błaznów zaliczyłbym także nalepkarzy z
            pokręconymi "artystycznie" literkami prawdopodobnie imienia i nazwiska, a jeden
            to nawet walnął sobie herb nibyhrabiowski ponad monogramem. Znalazłem go potem
            w Corelu. :- )))))))
            • Gość: POOL Re: Monogramy też pic na wodę... IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 17:53
              Gość portalu: picu napisał(a):

> Z tej samej chęci zaistnienia ponad egzystencjalną szarością clowny cyrkowe
              > ubierają kolorowe szmaty i malują twarze w nieprawdopodobnie śmieszne (wg nich)
              >
              > grymasy. Do tej samej kategorii błaznów

-------błazen był zazwyczaj wybitnie inteligentnym człowiekiem, vide Stańczyk.

zaliczyłbym także nalepkarzy z
              > pokręconymi "artystycznie" literkami prawdopodobnie imienia i nazwiska, a jeden
              >
              > to nawet walnął sobie herb nibyhrabiowski ponad monogramem. Znalazłem go potem
              > w Corelu. :- )))))))

• Gość: 81742331 eee, w sumie lubie nalepkarzy IP: *.shell.nl 13.11.01, 17:51
              i nie mam do nich stosunku per "błazen". Jakoś jedzie się wtedy mniej
              anonimowo, niezależnie od tego czy ktoś oblepił się CIBIE/PIRELLI/CO_SIE_DA czy
              rybą.

Natomiast co mnie drażni to zwyczaj dilerów, którzy oblepiają nowe auta gdzie
              się da swoimi logo. Nie wystarcza im listwa pod tablicą, oblepią jeszcze na
              tylnej szybie, na kufrze, a nieraz i po bokach.
              • Gość: TK Re: eee, w sumie lubie nalepkarzy IP: *.clinika.pl 13.11.01, 18:15
                Gość portalu: 81742331 napisał(a):

> Natomiast co mnie drażni to zwyczaj dilerów, którzy oblepiają nowe auta gdzie
                > się da swoimi logo. Nie wystarcza im listwa pod tablicą, oblepią jeszcze na
                > tylnej szybie, na kufrze, a nieraz i po bokach.

Wystarczy przed odbiorem auta powiedziec im, ze sie tego nie życzy.
                Odbierając Clio w lipcu tylko szepnąłem sprzedawcy, że listwa reklamująca
                dilera pod tablicą będzie wystarczająca i to załatwiło sprawę

Pozdrawiam
                TK
                • Gość: 42199532 Re: eee, w sumie lubie nalepkarzy IP: *.shell.nl 15.11.01, 10:19
                  potwierdzam. Tez odbieralem renówkę wiosną tego roku (i to w warszawskim
                  Decarze, który ma zwyczaj oblepiać samochody również z boku), i tez prosiłem
                  żeby mi nie oblepiali samochodu. W zasadzie nie protestowali, ale musiałem im
                  przypominać parę razy, bo by zapomnieli (czy może "zapomnieli"?).

Natomiast muszę przyznać że jak nie lubię dilerskich nalepek tak niektóre ich
                  szlagworty są zabawne (np. "Toyota z Radości").
          • Gość: Duk Re: a swoją drogą ..... IP: *.rsk.pl 17.11.01, 02:18
            Kolega ma zapewne na mysli rybke prypominającą piranie, a nie tą a quo
            Vadis.Jeśli chodzi o tą pierwszą to jest to znak firmy IQ która produkuje ciuchy
            dla płetwonurków (dziwne, prawda?)
            Ja sam nurkuje i mam nurka na tylnej szybie.Jeżdżąc z taką naklejką, wielokrotnie
            spotkałem sie z nieuzasadnioną życliwością
            i usmiechami innych kierowców.Jak sie później okzaywało, mieli takie same
            naklejki.Brać nurkowa trzyma sie razem, ot, co.
            A kolega hocest na drugi niech na drugi raz pomyśli zanim napisze podobne
            rzeczy>Pozdrawiam serdecznie, szczególnie tych podwodnych.
            Gość portalu: hocest napisał(a):

> zastanawiam się czemu mają służyć takie naklejki.
            > wiem, że większość z osób które nakleiły sobie naklejkę z nurkiem tak naprawdę
            > nurkowały tylko raz w życiu podczas wczasów w Turcji czy na jakiś tam wyspach i
            >
            > tak naprawdę następne nurkowanie trafi się im może przy następnych wakacjach
            > albo może w ogóle się nie trafi.
            > a może to najzwyczajniej chęć pokazania że jest się innym, chęć wyróżniania się
            >
            > na drodze.
            > mam ambiwalentny stoaunek do takich "wodniaków"

• Gość: bObO Re: chrzescijanie i nurkowie IP: *.chello.pl 12.11.01, 22:27
        Gość portalu: 7441342 napisał(a):

> Swoja droga, ciekawe jakiej jazdy mozna oczekiwac po nurkach.

Pewnie nurkują podczas hamowania :-))))))))))))
    • Gość: Maciek i jeszcze teczowa flaga!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 11:59
      I sa jeszcze naklejki z teczowa flaga - to geje.
      W Warszawie widzialem tylko dwa takie, ale np. w Niemczech jezdzi ich mnostwo.
      Poza tym tecza z czerwonym na gorze to gej, a z fioletowym to lesbijka.
      • Gość: Jarek ... i jeszcze nalepka LOSIA!!! IP: 192.168.10.* 12.11.01, 12:08
        Mysliwy, czy los???
        • Gość: Sven Re: ... i jeszcze nalepka LOSIA!!! IP: 62.233.138.* 12.11.01, 12:32
          Wlasnie, tez nie wiem, a widuje. Bo z rybka to slyszalem - "Grzeje na
          urlop a Pan jest mi droga".
          Pozdr.

• Gość: dar Re: ... i jeszcze nalepka LOSIA!!! IP: 10.1.100.* 12.11.01, 12:38
            No właśnie......
            Nalepka jest, a nikt nie wie co oznacza.
            Może odezwie sie jakis "rybak" i powie o co chodzi.
            Ciągle czekam na wyjasnienie .......

Pzdr
            • Gość: Jarek ... a co powiedziec o... IP: 192.168.10.* 12.11.01, 15:38
              ... a co powiedziec to tych, co maja napis "BABY IN CAR" i przyp....la powyzej
              160 km/h??? Chyba "Pan mi droga" - na cmentarz chyba...
              • Gość: TK Re: a motocyklisci? ;-) IP: *.clinika.pl 12.11.01, 18:05
                Raz mnie taki jeden zaczal z tylu dochodzic. Patrze w lusterku, cos mu
                na piersiach sie blyszczy, jakis odblask fluoroscencyjny. Hmmmm mysle
                patrząc na licznik: "Hmmmm, chyba mnie zaraz zhaltuje". A ten skubany
                mija mnie z predkocia dwa razy szybsza, na plecach mial ten sam napis
                odblaskowy ....... "PL.REC.MOTORY" :-))))

TK
                • Gość: mm Re: ...a biedni szaraczkowie... IP: 193.178.164.* 15.11.01, 13:35
                  ... którzy nie mając co sobie nakleic na samochód,
                  wypisują dyrdymałki na forum siedząc w nudnej pracy,
                  sfrustrowani tym że inni chcą sie wyróżnić....eeeech

pozdro
                  mm
                  • Gość: TK do mm Re: ...a biedni szaraczkowie... IP: *.clinika.pl 16.11.01, 10:12
                    Gość portalu: mm napisał(a):

> ... którzy nie mając co sobie nakleic na samochód,
                    > wypisują dyrdymałki na forum siedząc w nudnej pracy,
                    > sfrustrowani tym że inni chcą sie wyróżnić....eeeech

Jako że Twój atak, znalazl sie dokladnie ponizej mojego postu,
                    czuję sie wewnętrznie zobligowany do odpowiedzi: Z czasow głębokiej
                    szkoły podstawowej, pamiętam takie powiedzenie, gdy ktos w grupie
                    puścił bąka: "kto pierwszy poczuł - ten wytoczył".

Wydaje mi sie ze sytuacja jest tutaj analogiczna, tylko troche
                    starsi jestesmy. Nie zarzucaj swojej frustracji i nudnej pracy
                    innym - to tylko świadczy o Tobie "mm"isiu ;-)

TK
    • Gość: cc Re: Nalepka z rybą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 20:28
      W USA taki symbol mają Świadkowie Jehowy. W Polsce chyba też.
      Najczęsciej widuję z tym znaczkiem Fiata Punto, Seata Ibizę lub to drugie.
    • Gość: Ralph Re: Nalepka z rybą? Może to wędkarze... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.11.01, 21:15
      A ja, jak tylko TO dojrzałem, to nie mogłem się wprost oprzeć i nakleiłem z
      tyłu elegancki znak stopu z białym napisem 'Uwaga baba'. To taka
      antyidentyfikacja z mojej strony, naklejka wspomniana zresztą wcześniej. Ale
      czy aby na pewno właśnie 'baby' to sobie naklejają? A 'Mafia Samochód Służbowy'
      mafiozi? Mnie ten znaczek wydał się wyjątkowo dowcipny i estetyczny zarazem, to
      jedyna, poza 'PL' naklejka na moim aucie. I właściwie to nie wiem, czemu ją
      kupiłem. Jeżdżę przecież ok i normalnym facetem jestem. Prowokacja?
      PS. O rybce słyszałem, że znak chrześcijan, i też myślałem 'założyć'.
      Dedukowałem, że w przypadku zawinionej kontroli mogłoby się przydać...że niby
      taki porządny, religijny i zdeklarowany człowiek, to może mu się raz 'zdarzyło'?
    • Gość: kris Re: Nalepka z rybą? IP: *.ists.pl 12.11.01, 23:34
      A ja myślałem, że to firma Fischer (kołki do betonu) ma tak ogromną flotę
      przedstawicieli handlowych ;)))
    • Gość: Nowy Re: Nalepka z rybą? IP: 212.244.170.* 13.11.01, 09:15
      Nalepka z rybą? Znak chrześcijan wg pana Sienkiewicza (Qvo Vadis?),rysowany
      patykiem na piasku przez gł.bohaterkę, we współczesnych świątyniach
      chrześcijańskich nie widywany. To już raczej coś od Świadków Jehowy.
      • Gość: wro Re: Nalepka z rybą? IP: *.ii.uni.wroc.pl 13.11.01, 09:17
        w Bawarii ewangelicy tak odrozniaja sie od katolików.
        rybką.
    • Gość: Ajja Re: Nalepka z rybą? IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 13.11.01, 16:35
      Ryba naklejona na samochód (najczęściej okolice tylnej szyby lub pokrywy
      bagażnika) oznacza, że właściciel należy do wyznania ewangelicko augsburskiego,
      a to z kolei oznacza przywileje - np. na Śląsku Cieszyńskim posiadacz takiego
      samochodu nie musi stosować się do niektórych przepisów prawa o ruchu drogowym
      (stoją wię pod zakazem ale nikt ich za to nie karze - dlaczego ???)i pokazuje
      innym użytkownikom dróg, że jest od nich lepszy, ważniejszy, ma do wszystkiego
      prawo, nieograniczoną ilość gotówki itd. itd. - jest NADCZŁOWIEKIEM (niem.
      Herrenvolk)
      • Gość: ffmarkus Re: Nalepka z rybą? IP: *.me.put.poznan.pl 13.11.01, 17:10
        A czy symbol ryby nie wziął się od "bramy tysiąclecia" ,przez którą
        przechodzili chrześcijanie ma przełomie wieków? To taka ogromna metalowa rybka
        i z tego co wiem to jest symbolem chrześcijan(przynajmniej w Polsce).
        Co do nurków to sobie pogdybam, że może to symbol jakiegoś klubu kierowców.
        Jeżeli tak, to faktycznie trochę dziwny!!! PZDR
      • Gość: cc Re: Nalepka z rybą? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 18:56
        Gość portalu: Ajja napisał(a):

> innym użytkownikom dróg, że jest od nich lepszy, ważniejszy, ma do wszystkiego
        > prawo, nieograniczoną ilość gotówki itd. itd. - jest NADCZŁOWIEKIEM (niem.
        > Herrenvolk)

To dlaczego jeżdżą tanimi autami dla ludu (Seat, Fiat, Skoda Felicia?) a nie BMW?
        • Gość: ffmarkus Re: Nalepka z rybą? IP: *.icpnet.pl 13.11.01, 23:21
          BMW jest zarezerwowane dla dresów, Merce dla mafii wschodniej, Audi dla
          Małysza, a Jaguar dla...hmm... nio nie wiem, ale tygrys do rybki nie pasuje,
          chyba by ją zjadł:)
          • zboczek Re: Nalepka z rybą? 14.11.01, 02:10
            Ja widzialem jak ludziska maja nalepionego losia Co to jest?Tamte rybki czy
            nurki mozna wytlumaczyc ale losia? Kto sprobuje?
            • Gość: malko Re: Nalepka z rybą? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 08:42
              Łoś? To klub tych którym żona przyprawiła rogi :-)
            • Gość: pilot Re: Nalepka z rybą? IP: *.wil.pk.edu.pl 14.11.01, 11:58
              mój ojciec był na wakacjach w Finlandii i tam właśnie kupił naklejkę z łosiem.
              Ja widziałem je na wielu kamperach i przyczepach kempingowych. To chyba jest
              znak że było się w Skandynawii. Za cholerę nie wiem dlaczego to się nalepia ale
              tak juz jest.
              PS. Jak żona zdradza to powinno się przykleić jelenia.
            • Gość: kathtea LOS..do zboczka IP: 10.0.106.* 16.11.01, 11:59
              zboczek napisał(a):

> Ja widzialem jak ludziska maja nalepionego losia Co to jest?Tamte rybki czy
              > nurki mozna wytlumaczyc ale losia? Kto sprobuje?

Ja wiem..moja przyjaciolka jest ogromna fanatyczka Fiordow Norweskich i to nie
              los a renifer.....Norwegowie uwielbiaja to zwierze, co nie przeszkadza im robic z
              niego stekow..
              pozdrawiam
              k.
            • Gość: ffmarkus Re: Nalepka z rybą? IP: *.icpnet.pl 17.11.01, 00:23
              zboczek napisał(a):

> Ja widzialem jak ludziska maja nalepionego losia Co to jest?Tamte rybki czy
              > nurki mozna wytlumaczyc ale losia? Kto sprobuje?

Może łosiem oznaczane są samochody, które przeszły test łosia!!!
    • Gość: Maciek Re: Nalepka z rybą? IP: *.*.*.* 14.11.01, 22:54
      Moj kolega ma taka nalepke spytalem sie go. To ma cos wspolnego z religia
      kosciol nowo apostolski czy cos takiego.
    • Gość: herman Re: Nalepka z rybą? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 23:27
      widziałem auto pod kosciołem z rybka - myslalem ze to ksiadz.
      Ja z włoch przywiozłem sobie znaczek pleyboja, ale sie postarzałem i zdjąłem.
    • ddd78 Re: Nalepka z rybą? 15.11.01, 11:02
      To chyba coś z kościołem katolickim.

• Gość: greg Re: Nalepka z rybą? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 22:06
      rybka-lubi pływać(czyli kierowca po 100-tce jedzie "100")no i jest to ksiądz.
      • Gość: Duk Re: Nalepka z rybą? IP: *.rsk.pl 17.11.01, 02:28
        Kolega ma zapewne na mysli rybke prypominającą piranie, a nie tą z quo
        Vadis.Jeśli chodzi o tą pierwszą to jest to znak firmy IQ która produkuje
        ciuchy dla płetwonurków (dziwne, prawda?)Ja sam nurkuje i mam nurka na tylnej
        szybie.Jeżdżąc z taką naklejką, wielokrotnie spotkałem sie z nieuzasadnioną
        życliwością i usmiechami innych kierowców.Jak sie później okzaywało, mieli
        takie same naklejki.To jest naprawde miłe.Brać nurkowa trzyma sie razem, ot, co.
        A kolega hocest na drugi niech na drugi raz pomyśli zanim napisze podobne
        rzeczy>Pozdrawiam serdecznie, szczególnie tych podwodnych.
        Gość portalu: hocest napisał(a):

> zastanawiam się czemu mają służyć takie naklejki.
        > wiem, że większość z osób które nakleiły sobie
        naklejkę z nurkiem tak naprawdę
        > nurkowały tylko raz w życiu podczas wczasów w Turcji
        czy na jakiś tam wyspach i
        >
        > tak naprawdę następne nurkowanie trafi się im może
        przy następnych wakacjach
        > albo może w ogóle się nie trafi.
        > a może to najzwyczajniej chęć pokazania że jest się
        innym, chęć wyróżniania się
        >
        > na drodze.
        > mam ambiwalentny stoaunek do takich "wodniaków"

• Gość: hocest Uderz w stół a nożyce się odezwą ! :)) (no text) IP: *.bbnplanet.com 17.11.01, 15:03
    • Gość: Andre Re: Nalepka z rybą? IP: *.pcplus.com.pl 20.11.01, 01:02
      Ryba=jestem oszołomem
      Człowiekiem nietolerancyjnym.
      Jak mnie wyprzedzisz to ranisz noje uczucia religijne.
      Będziesz się za to smażył w piekle!!!
    • Gość: Piotr Re: Nalepka z rybą? IP: *.deu.dupont.com 20.11.01, 11:28
      Rybka-chrzescijanin (choc niektorzy twierdza ze wedkarz ;-) )

A dlaczego jeszcze nikt nie wspomnial o nalepkach deskarzy-windsurferow? To
      jest dopiero ciekawe srodowisko... Nieraz mam wrazenie (gdy obserwuje sposob
      jazdy), ze taki gosc musi ZAWSZE czuc ped wiatru i ten smaczek przygody... A
      Neilpryde jego droga i talizmanem.

Pzdr
    • Gość: szatan Odwalcie się od księży i katolików...... IP: 10.128.128.* 21.11.01, 16:38
      tak się składa, że w Polsce prawie wszyscy w coś wierzą(przynajmniej oficjalnie)
      bo 1st komunia ważna, bo chrzciny bo ślub, bo pogrzeb z księdzem, bo
      bierzmowanie(bo musi być ślub kościelny) itd... A jak jakaś rybka to chuzia na
      Józia i jeżdżą po księdzach albo że niby "mam rybke to nie grzeszę na drodze"
      nie róbcie sobie żartów ok???
      tak sie składa że RYBKI WOŻĄ PROTESTANCI A NIE KATOLICY, NIE WIDZIAŁEM ŻADNEGO
      KSIĘDZA ANI SIOSTRZYCZKI Z RYBKĄ...WIDZIAŁEM NATOMIAST PASTORÓW I CZŁONKÓW
      KOŚCIOŁÓW PROTESTANCKICH....wszystko jasne ???
      • Gość: Andre Re: Odwalcie się od księży i katolików...... IP: *.pcplus.com.pl 24.11.01, 00:27
        Jak żeś szatan to sobie weź tych katolików.
        • Gość: Andre Re: Odwalcie się od księży i katolików...... IP: *.pcplus.com.pl 24.11.01, 01:10
          Gość portalu: Andre napisał(a):

> Jak żeś szatan to sobie weź tych katolików.

p.s.
          w/w żarcik był taki sobie
          bez urazy.
          • Gość: szatan Re: Odwalcie się od księży i katolików...... IP: 10.128.128.* 25.11.01, 17:08
            nie obraziłem się :))
            Każdego chętnie wezmę :)
            Uprzejmie zapraszam :)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka