betka801 Re: Micra Nissan 09.11.06, 12:58 Proszę o radę kupować Micre Nissana,czy inny mały? Czekam na podpowiedż. Link Zgłoś
koljax Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:28 Nowego bym sie obawial (bo to renault). Ale te stare polecam, bo jezdzilem takim przez 2 lata i dobrze go wspominam (byl z 97 r, silnik 1.0). Malo palil, mial nad wyraz wygodne fotele z przodu, bardzo dobra widocznosc, zwlaszcza do tylu przy parkowaniu. Na miasto rewelacja. W trasie gorzej bo maly bagaznik i mial taka przypadlosc ze w zakresie predkosci 110-120 km/godz silnik wpadal w takie jakies drgania ze robil sie glosny, ale co ciekawe przy 130 robilo sie ciszej i juz bylo ok. (z tego co sie dowiadywalem to ten typ tak ma). W trasie palil mi w granich 5 ltr (przy spokojnej jezdzie), po miescie sporo wiecej, bo koszmarne korki u nas i do pracy mam tylko 6 km, wiec 1/3 drogi pewnie jechalem na ssaniu. Tak czy inaczej szczerze polecam. Link Zgłoś
skyddad Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:41 Nissan Micra, posiadamy te auto w rodzinie.Przejechalo juz 180.000km ,zadnej awari,tylko servis. tak niezawodnego auta sie niespotyka czesto.Zima lato odpala bez problemu.Pali okolo 5l/100km.Nasz model to wersja rajdowa z 95KM silnikiem ktora posiada rowniez hamulce tarczowe z tylu. Krotko mozna strescic /male auto robi za duze/. Na dwie osoby nadaje sie na dalekie podroze.Swietnie sie spisuje w Alpach. ten silnik 16zaworowy z tyloma koniami nie trzeba wcale wznosic na obrotry ma bardzo duzy moment i ciagnie jak szalony.Po tym przebiegu zadnego ubytku w oleju.Wszystkie zespoly jezdnbe posiadaja pelnbysyntetyk a silnik polsyntetyk ze wzgledu na lancuch rozrzadu. pzdr.Sky. Link Zgłoś
bk44 Re: Micra Nissan 11.11.06, 11:09 > okolo 5l/100km.Nasz model to wersja rajdowa z 95KM silnikiem ktora posiada > rowniez hamulce tarczowe z tylu. Ech... nie było seryjnej micry z 95 konikami... Nawet K11 SuperS (był to model na podstawie którego homologowano rajdową wersję) miał 75 koni... I tarcze z tyłu. Link Zgłoś
wenecka Re: Micra Nissan 20.11.06, 22:17 > Nowego bym sie obawial (bo to renault). tez stoje przed wyborem nowego samochodu i biore pod uwag Micrę, ale też się obawiam tego, że to renault (mam obecnie clio i wiem czego moge się obawiać). co konkretnie Micra ma z renault? elektronikę? blache? silnik (niemożliwe)? wykonczenie wnetrza? Link Zgłoś
frequentflyer Re: Micra Nissan 20.11.06, 22:24 silniki benzynowe nissan ma swoje, diesle - znakomite półtoralitrowe silniki renault. też mam clio i nie wiem czego miałbym się obawiać. a wersja privilege, czyli ma wszystko, więc powinno się sypać na potęgę. ale poza lampką tylnej tablicy (TTTM) i w czwartym roku rozszczelnioną klimatyzacją nic nie robiłem. Link Zgłoś
wenecka co micra ma z renault ? 20.11.06, 22:51 w moim clio siadaja drobne rzeczy elekroniczne, bez ktorych mozna jezdzic, ale utrudniają zycie: - podnosniki szyb - sa plasitkowe pekaja, wymienialam juz z obu stron, cholernie droga impreza, nawet przy korzystaniu z uzywanych czesci, jesli gdzieś uda się taki cud dostać. - silniczek do spryskiwaczy - swiatło stopu (w serwisie mi poprawiali 5 razy aż skończyło sie mega awantura) - na samym poczatku swiecila kontrolka od napinaczy pasów i poduszek, pasy w ogole nie trzymały, mam zwyczaj hamowania w ostastniej chwili (akurat clio ma rewelacyjne hamulce!) i był efekt wlatywania na kierownice. wymienili jeszcze na gwarancji cała machnierie z tym związana i po tym szczesliwie jest ok. wiec jesli elekrtronika w micrze jest z clio, to wiem czego się obawiać... na reszte - fakt, narzekac nie moge. być może tej zimy wymienie akumulator, jezdze na fabrycznym od poczatku 2001 roku, wiec to juz chyba pora na niego będzie, jak przyjdą mrozy. co zatem w micrze jest z renault? Link Zgłoś
koza16 Re: Micra Nissan 09.11.06, 21:48 Sam tym jezdze. Przejechane 100kkm, zadnych problemow. Spalanie w granicach 5-6l/100km. Super autko! Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Micra Nissan 09.11.06, 13:53 widzisz-najwieksza wiedze na temat tego samochodu nabedziesz z wyszukiwarki (okienko powyzej). Na forum mozna liczyc tylko na komentarze w sprawie Hondy.Zreszta pochodzace w ogromnej wiekszosci od ludzi,ktorzy widzieli ja trzy razy na ulicy ale swoje wiedza... Link Zgłoś
myrkgrav Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:05 jeśłi chodzi o Micrę to moim zdaniem bardzo dobre auto, mało awaryjne, niedużo pali, świtne do jazdy miejskiej. Na auto rodzinne się jednak nie nadaje ;-) A ty kolego wlk.brytania masz jakąś traumę? Jakaś Honda Ci w tyłek wjechała? Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:58 Nie kolego,ja honda jezdze nacodzien.Ponadto mam tu na gazecie dosc spore forum tematyczne o nazwie...(zgadnij jakiej) No i doskonale sie bawie czytajac germansko-poprawnych zacietrzewiencow tutaj na Auto-Moto,ktorzy jak napisalem widzieli Honde dwa raz przez okno i raz przechodzac przez ulice... Link Zgłoś
myrkgrav Re: Micra Nissan 09.11.06, 16:36 A jak tak to przepraszam. Myślałem że jesteś właśnie przedstawicielem tej grupy starającej się ciągle (nieudolnie) udowodnić jaka ta marka jest fatalna i przereklamowana. Ja tez jezdze Honda na codzien i wielce sobie chwale, ale nie obrazam innych dlatego ze jezdza VW, skoda czy innym samochodem, jest mi to obojetne. De gustibus non est disputandum ;) Link Zgłoś
betka801 Re: Micra Nissan 09.11.06, 16:41 Dzięki śliczne za wszystkie szczegółowe informacje,jestem w tym m-cu umówiona na jazdę próbną. Zakochałam się w tym samochodzie od pierwszego wejrzenia. Jednak na 90 % jest już mój. Dziękuję i pozdrawiam. Link Zgłoś