Dodaj do ulubionych

Micra Nissan

• betka801 Re: Micra Nissan 09.11.06, 12:58
      Proszę o radę kupować Micre Nissana,czy inny mały?
      Czekam na podpowiedż.
      • koljax Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:28
        Nowego bym sie obawial (bo to renault).
        Ale te stare polecam, bo jezdzilem takim przez 2 lata i dobrze go wspominam
        (byl z 97 r, silnik 1.0). Malo palil, mial nad wyraz wygodne fotele z przodu,
        bardzo dobra widocznosc, zwlaszcza do tylu przy parkowaniu. Na miasto
        rewelacja. W trasie gorzej bo maly bagaznik i mial taka przypadlosc ze w
        zakresie predkosci 110-120 km/godz silnik wpadal w takie jakies drgania ze
        robil sie glosny, ale co ciekawe przy 130 robilo sie ciszej i juz bylo ok. (z
        tego co sie dowiadywalem to ten typ tak ma).
        W trasie palil mi w granich 5 ltr (przy spokojnej jezdzie), po miescie sporo
        wiecej, bo koszmarne korki u nas i do pracy mam tylko 6 km, wiec 1/3 drogi
        pewnie jechalem na ssaniu.
        Tak czy inaczej szczerze polecam.
        • skyddad Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:41
          Nissan Micra,
          posiadamy te auto w rodzinie.Przejechalo juz 180.000km ,zadnej awari,tylko servis.
          tak niezawodnego auta sie niespotyka czesto.Zima lato odpala bez problemu.Pali
          okolo 5l/100km.Nasz model to wersja rajdowa z 95KM silnikiem ktora posiada
          rowniez hamulce tarczowe z tylu.
          Krotko mozna strescic /male auto robi za duze/. Na dwie osoby nadaje sie na
          dalekie podroze.Swietnie sie spisuje w Alpach. ten silnik 16zaworowy z tyloma
          koniami nie trzeba wcale wznosic na obrotry ma bardzo duzy moment i ciagnie jak
          szalony.Po tym przebiegu zadnego ubytku w oleju.Wszystkie zespoly jezdnbe
          posiadaja pelnbysyntetyk a silnik polsyntetyk ze wzgledu na lancuch rozrzadu.
          pzdr.Sky.
          • bk44 Re: Micra Nissan 11.11.06, 11:09
            > okolo 5l/100km.Nasz model to wersja rajdowa z 95KM silnikiem ktora posiada
            > rowniez hamulce tarczowe z tylu.

Ech... nie było seryjnej micry z 95 konikami... Nawet K11 SuperS (był to model
            na podstawie którego homologowano rajdową wersję) miał 75 koni... I tarcze z
            tyłu.
        • wenecka Re: Micra Nissan 20.11.06, 22:17
          > Nowego bym sie obawial (bo to renault).

tez stoje przed wyborem nowego samochodu i biore pod uwag Micrę, ale też się
          obawiam tego, że to renault (mam obecnie clio i wiem czego moge się obawiać).
          co konkretnie Micra ma z renault? elektronikę? blache? silnik (niemożliwe)?
          wykonczenie wnetrza?
          • frequentflyer Re: Micra Nissan 20.11.06, 22:24
            silniki benzynowe nissan ma swoje, diesle - znakomite półtoralitrowe silniki
            renault.
            też mam clio i nie wiem czego miałbym się obawiać. a wersja privilege, czyli ma
            wszystko, więc powinno się sypać na potęgę. ale poza lampką tylnej tablicy
            (TTTM) i w czwartym roku rozszczelnioną klimatyzacją nic nie robiłem.
            • wenecka co micra ma z renault ? 20.11.06, 22:51
              w moim clio siadaja drobne rzeczy elekroniczne, bez ktorych mozna jezdzic, ale
              utrudniają zycie:
              - podnosniki szyb - sa plasitkowe pekaja, wymienialam juz z obu stron,
              cholernie droga impreza, nawet przy korzystaniu z uzywanych czesci, jesli
              gdzieś uda się taki cud dostać.
              - silniczek do spryskiwaczy
              - swiatło stopu (w serwisie mi poprawiali 5 razy aż skończyło sie mega awantura)
              - na samym poczatku swiecila kontrolka od napinaczy pasów i poduszek, pasy w
              ogole nie trzymały, mam zwyczaj hamowania w ostastniej chwili (akurat clio ma
              rewelacyjne hamulce!) i był efekt wlatywania na kierownice. wymienili jeszcze
              na gwarancji cała machnierie z tym związana i po tym szczesliwie jest ok.

wiec jesli elekrtronika w micrze jest z clio, to wiem czego się obawiać... na
              reszte - fakt, narzekac nie moge. być może tej zimy wymienie akumulator, jezdze
              na fabrycznym od poczatku 2001 roku, wiec to juz chyba pora na niego będzie,
              jak przyjdą mrozy.

co zatem w micrze jest z renault?
      • koza16 Re: Micra Nissan 09.11.06, 21:48
        Sam tym jezdze. Przejechane 100kkm, zadnych problemow. Spalanie w granicach
        5-6l/100km. Super autko!
    • wlk.brytania Re: Micra Nissan 09.11.06, 13:53
      widzisz-najwieksza wiedze na temat tego samochodu nabedziesz z wyszukiwarki
      (okienko powyzej).

Na forum mozna liczyc tylko na komentarze w sprawie Hondy.Zreszta pochodzace w
      ogromnej wiekszosci od ludzi,ktorzy widzieli ja trzy razy na ulicy ale swoje
      wiedza...
      • myrkgrav Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:05
        jeśłi chodzi o Micrę to moim zdaniem bardzo dobre auto, mało awaryjne, niedużo
        pali, świtne do jazdy miejskiej. Na auto rodzinne się jednak nie nadaje ;-)
        A ty kolego wlk.brytania masz jakąś traumę? Jakaś Honda Ci w tyłek wjechała?
        • wlk.brytania Re: Micra Nissan 09.11.06, 15:58
          Nie kolego,ja honda jezdze nacodzien.Ponadto mam tu na gazecie dosc spore forum
          tematyczne o nazwie...(zgadnij jakiej)
          No i doskonale sie bawie czytajac germansko-poprawnych zacietrzewiencow tutaj
          na Auto-Moto,ktorzy jak napisalem widzieli Honde dwa raz przez okno i raz
          przechodzac przez ulice...
          • myrkgrav Re: Micra Nissan 09.11.06, 16:36
            A jak tak to przepraszam. Myślałem że jesteś właśnie przedstawicielem tej grupy
            starającej się ciągle (nieudolnie) udowodnić jaka ta marka jest fatalna i
            przereklamowana. Ja tez jezdze Honda na codzien i wielce sobie chwale, ale nie
            obrazam innych dlatego ze jezdza VW, skoda czy innym samochodem, jest mi to
            obojetne. De gustibus non est disputandum ;)
          • betka801 Re: Micra Nissan 09.11.06, 16:41
            Dzięki śliczne za wszystkie szczegółowe informacje,jestem w tym m-cu umówiona na
            jazdę próbną.
            Zakochałam się w tym samochodzie od pierwszego wejrzenia.
            Jednak na 90 % jest już mój.
            Dziękuję i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka